Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Juče dobio poziv iz servisa da dovezem motor da se sredi. Pretpostavljam da će samo izbušiti rupu dole.

Jesu li te samoinicijativno zvali ili si prijavio problem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2003 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 minute ago, batica87 said:

Jesu li te samoinicijativno zvali ili si prijavio problem?

Pa piše. Zvali su me, nisam prijavljivao problem.

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1408 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Zvao sam Acu (servis) iz Gevare.

Tek se vratio sa odmora pa nije bio upućen, ali malo napred-nazad između njega i Ognjena (reklamacije) i svi smo na istoj strani da ima opoziv i da treba da odem da izbuše rupe.

Naredne dve nedelje su im popunjene, a posle toga dve nedelje niko iz servisa nije tu.

Rekao je da će mi se javiti do kraja dana da me ili ubaci negde ili prebaci kod Fiće 🛞.

• Malinar u pokusaju, 1707 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Kako li su ljudi provalili da skuplja vodu, verovatno su rasklapali motor...

Ja lično, nov motor u garanciji ne bih pipao, tako da za ovaj problem nikada ne bih ni saznao.

Dobro je da su provalili za ovo, mnogo duže će trajati ram kad dobije odušak za oticanje vode.

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: 450MT

Provalili su tako što se ljudima pojavila korozija kod ćopave, ram ima otvor kod donjeg šrafa. Kad su u gornju rupu dune kompresorom, dole počne da prska.

Nisam video da ima zvaničnog opoziva, teba sačekati i videti šta će CF dati kao rešenje.

Sem bušenja rupe, treba i zatvoriti bar rupu na vrhu.

@živke ti si dobio poziv iz Niša?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova

Jesu li kod nas krenuli sa ažuriranjem mapa? Vidim da ljudi prijavljuju da im je gas ispeglaniji nakon ažuriranja

On 8/23/2024 at 3:42 PM, batica87 said:

Jesu li kod nas krenuli sa ažuriranjem mapa? Vidim da ljudi prijavljuju da im je gas ispeglaniji nakon ažuriranja

Ne. Treba da pritiskamo i da pitamo. Ja sam zamolio ove naše u MG da poguraju tu priču.

Ranije sam video da u Švedskoj instaliraju, a sada ima prijava da je update stigao i u Rumuniju.

A ako ovi naši zezaju, eto meni razloga da spičim do CFMOTO servisa u Piteštiju, naravno prečicom preko TA i TF :D

WWW.FACEBOOK.COM

First service at 1000km, update installed for the jerky throttle,now runs very smooth.Also there is an active recall for the water in subframe issue,they drill a small hole on each...

• Sviđa mi se 1

Zapravo - hajde odmah da nešto uradimo:

Pošaljite mi svoje email adrese ovde ili u DM, i sročiću i poslati email na zvanični mail guevare, objasniću o čemu se radi, da drugi već dobijaju vrlo bitan update uz servis, i pitati kakav je status kod nas, tj. da li se radi na tome da ga i mi dobijemo uskoro.
Naravno staviću sve koji mi pošalju mail u CC.

To je ova verzija softwera, sa 25. Mada da budem iskren, na par mesta sam pročitao da se ljudi tripuju, i da ovo ne rešava problem sa trzanjem gasa u nekoj velikoj meri, ali svakako vredi probati. Mnogi kažu i da je skroz drugi motor posle update-a .

456330988_8667000949994593_3550887327606527581_n.jpg

Promenio član živke
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
On 8/24/2024 at 7:45 PM, živke said:

Zapravo - hajde odmah da nešto uradimo:

Pošaljite mi svoje email adrese ovde ili u DM, i sročiću i poslati email na zvanični mail guevare, objasniću o čemu se radi, da drugi već dobijaju vrlo bitan update uz servis, i pitati kakav je status kod nas, tj. da li se radi na tome da ga i mi dobijemo uskoro.

To je ova verzija softwera, sa 25. Mada da budem iskren, na par mesta sam pročitao da se ljudi tripuju, i da ovo ne rešava problem sa trzanjem gasa u nekoj velikoj meri, ali svakako vredi probati. Mnogi kažu i da je skroz drugi motor posle update-a .

456330988_8667000949994593_3550887327606527581_n.jpg

I da ne rešava, update je, znači da ima nešto bar malo korisno čim su izbacili update. Dali ste novac za nove motore, mislim da treba svi da dobiju update koji ceo svet već dobija. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

On 8/24/2024 at 7:45 PM, živke said:

Slabo nešto interesovanje, moram da prozivam :D Šaljite ime prezime i email , ovde ili direktno meni. (nadam se da ovo svima ide u prilog, pretpostavljam da nema razloga da se ne priključite dopisu :) )

@alexanto
@kaichi.xo

@LukaJovanovic
@riderOfTheStorm
@zippacope
@tamburiks

Trenutno imam četri maila, hajde makar desetak da nas bude pa da šaljem. Poz

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

Slabo nešto interesovanje, moram da prozivam Šaljite ime prezime i email , ovde ili direktno meni. (nadam se da ovo svima ide u prilog, pretpostavljam da nema razloga da se ne priključite dopisu )

@alexanto
@kaichi.xo
@LukaJovanovic
@riderOfTheStorm
@zippacope
@tamburiks

Trenutno imam četri maila, hajde makar desetak da nas bude pa da šaljem. Poz
Ma cuti, dobro je i ovako, sta ako pocnu da uzimaju motore nazad?! salim se, naravno, izgurajte to ne dozvolite da vas zavlace neuki distributeri. Vi ste platili proizvod svojim parama, niste dobili na poklon.
  • Sviđa mi se 1

Ma taman posla, što bi nas zavlačili.  Pa verujem da svima ovo ide u prilog, a isto tako da im nije neko veliko cimanje da potraže taj update i da počnu da ga rade. Nije da treba brodom da se šalje iz Kine :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V
Ma taman posla, što bi nas zavlačili.  Pa verujem da svima ovo ide u prilog, a isto tako da im nije neko veliko cimanje da potraže taj update i da počnu da ga rade. Nije da treba brodom da se šalje iz Kine
Njihovo iscudjivanje na svaki komentar da bi nesto trebalo da bude bolje me usmerava ka tome da moraju debelo da se pritisnu. Ili ih zabole, ili ne znaju, trece nema. Lik koji radi tamo, fin decko, vozi gsxr a ne cf moto. Ubedjuje me da je gas na 700mt linearan i perfektan (iako nije). Ne zameram sto nije perfektan, niti ocekujem, ali nemoj mi vredjati inteligenciju (napominjem da vozi gsxr a ne cf).
  • Sviđa mi se 1

Elem, da napišem update za one koji nisu bili uključeni u email (onako kako sam ja razumeo):

Vrlo brzo su odgovorili iz Guevare; ispostavilo se da već imaju tu mapu, ali da ona nije zvanična, i da je nisu instalirali iz dva razloga: 1. Kažu da nije bilo mnogo žalbi na to seckanje i cimanje; 2. Ljudi su imali različita iskustva sa tom mapom - neka dobra, a bilo je i loših.

U svakom slučaju taj update će uskoro biti dostupan svim ovlašćenim servisima, i ko želi moći će da ga dobije na svom motoru. Naravno potrebno je zakazivanje kao i za običan servis.

Ja planiram da ga isprobam čim budem mogao, pa javljam utiske. Mada, u narednom periodu ću biti zauzet, pa je pitanje kada ću to uspeti da uradim.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 45 postova

@živke pre svega Hvala ti na trudu i na akciji!

Ja ću to verovatno sve da radim na prvom servisu (i ono bušenje rama), nadam se da je bolje - videćemo. Malo nervira to ponašanje gasa, naročito jer je izraženo kod manjih brzina (kroz grad, bar je to moj utisak)

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6016 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

To cimanje i ritanje pri malim obrtajima def postoji i ne znam što se prave mutavi... Mene čeka sad servis na  6K i insistiraću da se učita ta nova mapa.

I ja takođe hoću da se zahvalim @živke na trudu i cimanju :care:

• Hvala 1

Ljudi taman posla, nema potrebe za nekom posebnom zahvalnošću - jer mi nije bilo uopšte teško da prikupim potpise i pošaljem mail.
A uostalom i tu smo da se pomažemo i da zajednički izvučemo maksimum iz ovog našeg magareta :D

Samo još da čujemo neka iskustva sa tom novom mapom, nešto mi se javlja da će biti uskoro :)

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 2324 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 2 minuta, alexanto je napisao:

To cimanje i ritanje pri malim obrtajima def postoji i ne znam što se prave mutavi... Mene čeka sad servis na  6K i insistiraću da se učita ta nova mapa.

I ja takođe hoću da se zahvalim @živke na trudu i cimanju :care:

Cimanje i ritanje je zbog loše mape koja je napravljena zbog euronormi u EU. O tome je dosta pričao @Jovan Ristic

Rešenje je u custum mapi koja može da se fino podesi po želji vozača...ja sam to na TRK uradio i pride dekatalizaciju. Mnogo je bolji odziv gasa bio, motor je dosta stabilnije radio i nije bilo missfire problema koji su se javljali a servis je to prebacivao na loše gorivo. 

Samo dobra MAPA...ali ne Gevarina :) 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 600 postova
  • Motocikl: -
Pre 4 sati, mick je napisao:

ja sam to na TRK uradio i pride dekatalizaciju.

Još uvijek su to previše mlade i nedokazane mašine da se ljudi tek tako odreknu garancije.

• Drug član, 2324 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre sat vremena, admiki je napisao:

Još uvijek su to previše mlade i nedokazane mašine da se ljudi tek tako odreknu garancije.

Motor je uredno nakon toga servisiran bez ikakvih problema….

• Drug član, 600 postova
  • Motocikl: -

Ma redovni servisi su OK, to svakako plaćaš, šta ako ti rikne klipnjača?

Promenio član admiki

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja