milomir22 3938 Napisano Sreda u 04:50 Malinar u pokusaju, 1811 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Možda se zaglavio kamen između, pa grebao dok u nekom trenutku nije ispao... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7801 Napisano Sreda u 08:44 Drug član, 2620 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Šta kažete na ovo ? Zna mališa i da srkne ko pravi Da nisam popustio malo pri kraju da ne ostanem bez čorbe, bilo bi 6.0 prosek. 130 - 135 na autoputu i čeoni vetar. 15t lančanik i 140 80 guma. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8817 Napisano Sreda u 09:06 BJB Maxi Scooter Club, 6463 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, nije predvidjen da se djira nadugačko tim brzinama. To je ono kad kažu može - može i prst u oko ali boli... Spustiš 10-tak km i sa tobom solo bio bi oko 5 litara. Još 10 km dole bio bi na 4... Bitno je da on može da potegne kad zatreba pa i na par stotina km.. Tad ti litra na stotku ne znači ništa 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1261 Napisano Sreda u 09:17 (promenjeno) Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nije to toliki razlog, svi motori trose preko 5l ako ides oko 140kmh. Ovo cak i nije strasno naspram vecih kubikaza i tezih motora. Promenio Sreda u 09:20 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7801 Napisano Sreda u 09:17 Drug član, 2620 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan E ali da nisam obrati pažnju nikad ne bih rekao. Sa 15t i većom gumom uopšte se on ne dere, tj vrlo lagano drži tu brzinu, mogao bih ceo dan da vozim 120 - 130. Zanimljivo je da je vetar toliko jak bio, a ja veliki vizir i deflektor, da me je na jednom pravcu zaustavio na 142kmh, i ni makac više U nekim drugim okolnostima išao do 160. Mada možda ima veze i sa ovim zezancijama što sam radio na motoru. Svakako on nije za te brzine. Meni već preko 140 postaje jako nestabilan prednji kraj, počinje da leluja. Pisao sam već o tome. Navikao se ja malo, malo sredio podešavanjem ogibljenja, ali činjenica je da nije za te brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1304 Napisano Sreda u 09:46 Drug član, 1192 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ta brzina je izazov i za motore u klasi 500-750ccm, mislim da se drži prilično konstatno, tako da bez brige, dobro se bori Zanimljivo je što često manje kubikaže više troše na tim brzinama od većih, valjda su tako projektovani. Recimo meni KTM 790 pri tim brzinama koje su za njega optimalne, troši oko 4.2-4.5. Ranije kada sam vozio Transalp 600, na 100km troši 5l a na 120-130km 6-7l 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1261 Napisano Sreda u 10:40 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan To je ok, bitno da je i domet dovoljan (300km+) Da, tu par faktora utice, efikasnost motora, menjac, tezina itd. Ali generalno ne odstupa puno. na odrzavanje brzine 130kmh recimo, razlika 10-15% max izmedju raznih motora. Razlika se pravi kada se ubrzava i koristi sva snaga. Ne racunam karburatore, i moj stari xl600v je trosio bas puno preko 130kmh (6-7L+). CB500X je slican sa CF450mt po tezini i kubikazi ali je poprilicno efikasniji sa potrosnjom koliko vidim, ne znam tacno iz kog razloga. Po ovim podacima bih rekao oko 0.5-1L trosi manje sa istom voznjom. A moze 30tak kmh vise komforno. Ja sam i stavio manji 14T, i 150kmh po GPS-u je skroz stabilno i ok za dugu voznju (7800rpm, dosta lufta jos). A izvuce 185na satu sa dobrim vetrom (sto je oko 17x kmh gps sa 14T, sa 15T moze 180 gps, to je bas sam maks u idealnim uslovima). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Matic91 33 Napisano Sreda u 10:48 U prolazu, 2 postova Lokacija: Loznica Motocikl: CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pravo je čudo kako jedna slika ulepša ovako kišni dan jeste da je stigao sada i da nece biti neke velike vožnje, ali će zato biti vremena za montiranje dodatne opreme, pa na proleće da bude kao grom 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 69 Napisano Sreda u 15:56 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam primetio da kači igde. Proveri kako je stegnuta šelna na cevi auspuha. Stigli mi podizači sa Alija, sli problem je što ne mogu da ih ugradim. Sajle su prekratke (za kvačilo) i crevo od kočnice. Nije mi jasno kako ih drugi ugrađuju bez problema. Da li neko zna u čemu je caka? Da li negde treba da se popuste ili je moj motor jedinstven? Pomoć please. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 126 Napisano Sreda u 17:21 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliki rise hoces sa podizacima? Tj koje su debljine podizaci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 69 Napisano Sreda u 17:46 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ništa posebno, standardni oni koji idu gore i malo nazad. Čak ima i natpis 450mt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 146 Napisano Sreda u 18:06 (promenjeno) Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, živke je napisao: E ali da nisam obrati pažnju nikad ne bih rekao. Sa 15t i većom gumom uopšte se on ne dere, tj vrlo lagano drži tu brzinu, mogao bih ceo dan da vozim 120 - 130. Zanimljivo je da je vetar toliko jak bio, a ja veliki vizir i deflektor, da me je na jednom pravcu zaustavio na 142kmh, i ni makac više U nekim drugim okolnostima išao do 160. Mada možda ima veze i sa ovim zezancijama što sam radio na motoru. Svakako on nije za te brzine. Meni već preko 140 postaje jako nestabilan prednji kraj, počinje da leluja. Pisao sam već o tome. Navikao se ja malo, malo sredio podešavanjem ogibljenja, ali činjenica je da nije za te brzine. 110kmh mu je putna brzina bez obzira na veličinu lančanika ili gume, 130-140 za preticanje. Lelujaju i mnogo veći i ozbiljniji motocikli a boga mi i troše. Zakazao sam servis na 15000km, potrošnja stoji zakucana na 4.1. Toliko od mene za godinu dana. Da nije bilo lošeg servisa pre par meseci bilo bi laganih 17,18000km za godinu dana. Promenio Sreda u 18:07 član ivannadjalin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8817 Napisano Sreda u 19:34 BJB Maxi Scooter Club, 6463 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad... 110 sa standardnim lančanicima je na skoro 7000 rpm. Stotka je na 6000. Meni sada sa 15 napred i 46 pozadi je na 120 na nešto malo jače od 6000 rpm... Na standardu bi bio na skoro 7500. Nije mi baš isto kad imam 250-300 km AP da li ću ga voziti na 6000 ili 7500 Za par dana nadam se da od ujke stiže zadnji lančanik 45 zuba i onda bi trebalo da je pri 125 kmh na 6500 rpm i to smatram da mu je brzina kojom mogu da ga vozim po par stotina km dnevno a da ga ne koljem. I da mi sa sva 3 kofera, torbama i saputnicom troši oko 5 do 5,3 litara. To mi je skroz prihvatljivo. Koliko god izbegavao AP činjenica je da sam ovo leto imao: jedan dan 720 km, 5-6 puta po 300+ km i 10-tak puta po 150-200 km. Tu mi znači ta razlika od 20-tak kmh sa saznanjem da ga ne koljem... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 146 Napisano Sreda u 19:54 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Sa 15t je na 6000, sa 14t oko 500 obrtaja više. Ali ne mislim samo na obrtaje već na brzinu na kojoj se taj motocikl normalno vozi i ok su udari vetra čak i sa standarnim vizirom. Takođe na 110kmh je potrošnja oko 4l. Dakle kompletan osećaj u vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7801 Napisano Sreda u 20:30 Drug član, 2620 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ivannadjalin said: 110kmh mu je putna brzina bez obzira na veličinu lančanika ili gume A pa meni to niko nije rekao! Ja putovao na 120 - 130 Ništa, neću više 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 146 Napisano Sreda u 20:34 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ma može on to. Niko ne kaže da ne može ali vidim da svima fali to malo. I uvek ima ono ali. Motor je sasvim ok takav kakav jeste. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 69 Napisano Sreda u 22:05 (promenjeno) U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ok, znači niko nije stavljao podizače. Evo slika kad sam postavio. Crevo od prednje kočnice sam morao malo da izvučem da bi mogao korman gore. Sajla od kvačila mi malčice deluje pretegnuta kad okrenem korman, ali ne znam kako da je produžim, vrv ne može. U vezi obrtaja na 450 agregatu. Kod CLC su otprilike kao sa 15/45. CLC ima istu težinu i isti agregat, tako da... Baš me zanimaju iskustva ako neko stavi 45, jer i ja planiram. CLC nema problem sa ubrzanjem a na 140 je oko 7000+ što je dosta manje nego kod MT sa 15/47. Ali i mapa ubrizgavanja je sigurno drugačija. Takođe zadnja guma 150/70/18 ili 140/80/18 će dati manje obrtaje, slično kao kad bi stavio 45 zupčanika. Tako da merenja sa tim dimenzijama nisu merodavna što se obrtaja tiče. Promenio Sreda u 22:10 član Rapax Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7801 Napisano Sreda u 22:15 Drug član, 2620 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Rapax 2cm ravni podizači bez ikakvih problema kod mene. 140 80 guma je isto kao da si stavio 45t pozadi sa fabričkom gumom, pisao sam već matematiku u temi. Šta nije merodavno? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 69 Napisano Sreda u 22:23 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisi me razumeo ili sam se ja loše izrazio. Mnogi ne znaju da veća guma pozadi daje manje obrtaje pa onda misle da 15 (jer se i to uglavi pored nove gume) zupčanik smanjuje za 1000. A 15/45 smanjuje za oko 1000. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8817 Napisano Sreda u 22:36 BJB Maxi Scooter Club, 6463 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Rapax Ja sam stavio, čini mi se 2,5 cm ravne podizače bez ikakvih problema sa sajlama Leglo k'o guza na nokšir... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5710 Napisano Sreda u 23:00 Advanced Member, 2178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @Rapax Imaj u vidu da ti ovaj tip podizača koji korman izbacuje ka nazad (ili napred, nebitno) remeti upravljanje. Ne znači da će tebi biti lošiji osećaj, ali definitivno nije idealna opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 69 Napisano Četvrtak u 08:16 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se treba priviknuti na "novi" upravljač, ali položaj sedenja je sada onakav kakav treba da bude, bez blagog naginjanja napred, drugi osećaj u sedištu, barem ono što sam mogao u mestu da vidim jer je vreme sad nikakvo za proveru u vožnji. Deluje da vredi svaki dinar. Viđao sam identične nosače na motorima ozbiljnih off-road vozača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7801 Napisano Četvrtak u 08:36 (promenjeno) Drug član, 2620 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovežem na ovaj svoj post, tj. vožnju. https://forum.bjbikers.com/topic/221294-razglednica-iz-šume-sa-planine-jedino-bez-asfalta/page/14/#comment-3185506 Krenuo tako neplanski, gume bile napumpane po propisu, compresion skroz na hard (vozio na autoputu pre neki dan pa mi ostalo, za ap mi odgovara tako). Ljudi, pa to je neverovatno koliko se loše tada ponaša motor na kamenjaru. Maltene je nemoguće voziti! comp skroz na soft, reb na sredinu, gume prednja na 1.5, zadnja na 1.2 bara (može i manje ali i ovo je ok), i dobiješ skroz drugi motor! A pišem najviše što puno puta čujem "A, ne diram ja to ništa" "Tako je kako je" itd. Znajte, veliku razliku pravi u ponašanju motora tj ogibljenja. Posle na prvoj pumpi dopumpaš gume, mada i ovako ništa ne smeta da se vozi po asfaltu ako se ne gazi. PRO TIP: Za podešavanje compresion i rebound možete koristiti i ključ od motora Promenio Četvrtak u 11:14 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1986 Napisano Četvrtak u 08:54 (promenjeno) Drug član, 1361 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Blackened je napisao: Nije to toliki razlog, svi motori trose preko 5l ako ides oko 140kmh. Ovo cak i nije strasno naspram vecih kubikaza i tezih motora. Meni je Afrika trosila koliko i strom 650 na autoputu od 5-6L nekad ako je jak ceoni vetar i imam kofere i 6.5L. Nema neke razlike. Strom 1050 trosi mislim i manje od stroma 650 na vecim brzinama. Vrti se na 4000 obrtaja na 130, na vrh gasa, minimalno opterecenje... Apropo cb500x vs 450mt potrosnja. 450mt ima kraci menjac, pa vec na 140km/h zakucava u crveno, otud i veca potrosnja plus neke stvari kao mapa goriva, predpaljenja itd... On je projektovan za offroad i magistrale, nije to motor da se pegla 140 na autoputu. Promenio Četvrtak u 09:00 član Rider000 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 102 Napisano Četvrtak u 09:05 U prolazu, 63 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nije napravljen, ali i 110-120kmh je sasvim okej za peglanje na AP (sa adv motorima ne vidim poentu vožnje na visokim brzinama) 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...