Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6239 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@stanko11

Nemanja na forumu @Skittles je to poručio za njega i mene. Tad nije bilo kod nas, sad ne znam kakva je situacija. Cena je bila neka bagatela - 20-25 eura ako se ne varam. Prevrti u temi, negde ovo vreme prošle godine...

Ostadoh dužan informaciju: 30. maja odosmo u Italiju - Trst i Udine na svadbicu kod sestrine ćere. Idemo opet ženče i ja natovareni ko magarad na MT-u i @andrej. na Voge 300 Rally. Plan je podravskom magistralom do Slovenije, prenoćiti negde blizu Ljubljane. Sutradan raspaliti krug od 300-tinak km okolo naokolo pa uveče za Trst. Dan posle toga za Udine na svadbu i ponedeljak ćiku. Javiću utiske ;)

Evo jedna letošnja sa Pivskog Jezera...

IMG_20240725_105315_953.jpg

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2034 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt
On 18. 5. 2025. at 17:40, stanko11 je napisao:

Napokon lepo vreme da se zalepe nalepnice.. IMG-20250518-WA0013.thumb.jpg.db097aecef113b5fd86791eb7cb73ee8.jpgIMG-20250518-WA0013.thumb.jpg.db097aecef113b5fd86791eb7cb73ee8.jpgIMG-20250518-WA0013.thumb.jpg.db097aecef113b5fd86791eb7cb73ee8.jpgIMG-20250518-WA0009.thumb.jpg.1d1ea4526c68e3e0ce9b472161890a95.jpgIMG-20250518-WA0011.thumb.jpg.703046e0a7ec8d97023a1529dddc1dbd.jpg

IMG-20250518-WA0008.jpg

IMG-20250518-WA0005.jpg

Mislim da sam te video juče prema bubnju. Ucinilo mi se da sam prepoznao nalepnice. Drecavo zelena kaciga?

• Advanced Member, 2071 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Sve se slažem sa @alexanto

Oduvek se provlači ona priča "bez 1000 kubika ne vredi izlaziti van grada, suviše je to slabo." A otkako vozim motor jasno mi je da je to besmislica. Počevši od mog prvog motora, Sprint Apolo od 250 kubika, pa na dalje, baš svuda sam se naputovao. Nikada nisam imao osećaj da sam u hendikepu ili da ispaštam. Svaki, baš svaki motor je u saobraćaju brži od velike većine automobila.

Dakle, ko ne traži adrenalin svaki put kada sedne na motor, "bilo koji" će imati sasvim dovoljno snage za sva putovanja. 100-110 magistralama, 120-130 autoputem bez obzira koliko tereta nosio. Sa jačim motorom je uzbudljivije i ima više opcija, to ne sporim.

Ono što može predstavljati prepreku jeste ergonomija i dimenzije samog motora. Oni sa većim kubikažama su uglavnom i većih dimenzija. 

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Cf moto 450MT
5 minutes ago, bopk said:

Mislim da sam te video juče prema bubnju. Ucinilo mi se da sam prepoznao nalepnice. Drecavo zelena kaciga?

@bopkNisam bio ja od utorka sam na vikendici, i imam crnu i belu kacigu, a obično za svaki dan nosim crnu. 

Promenio član stanko11

• Drug član, 2393 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Moram malo da pojasnim šta sam napisao, čini mi se da sam pogrešno shvaćen. Pričali smo isključivo o vožnji u dvoje.

Da ja često vozim saputnika - gledao bih da kupim neki jači motor od 450MT. Ali ako ne bih bio u mogućnosti - završio bi posao i ovaj, nema tu šta da se priča.

Ja vozim isključivo sam. Smatram da nisam neki zahtevan, agresivan vozač. Vozim normalno. Pre ovoga sam vozio za nijansu jači motor, Tenere 660, i on mi je baš 100% odgovarao što se tiče snage. A emtejac mi je odličan u svim situacijama, osim kad treba brzo da se pretekne, na magistrali, uz brdo ali i na ravnom je slično. Naiđeš na bus, ili kamion koji ide 70 - 80 - 90. E onda uhvatim sebe da pričam "ajde, ajde, ajde!" dok pretičem da ga ubrzam malo :D To sa tenere nikad nisam osetio. Nijanse su u pitanju, ali samo zbog toga mislim da ne bih bio zadovoljan kad bih ga dodatno opteretio saputnikom i prtljagom. Što naravno ne znači da ne može, ili da bi se neko drugi isto osećao. Sve je to skroz subjektivno. Zato sam odmah i rekao - najbolje da se proba i odmah se vidi sve.

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

• Drug član, 1129 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Pošto mi deluje kao izuzetno korektna debata i krajnje iskrena. Odgledao sam puno recenzija, vagam i dalje između polovnog i novog. Dok čeka Bandza kupca ozbiljno sam se zagrejao da odem detaljnije da pogledam ova tri modela CF moto 450 i 700 mt i SVT 650 QJ. To mi je definitivno najuži izbor. I najlogičniji koliko mogu i želim da se pružim. Za cf moto 450 stvarno sve reči hvale i hvalospeva pogotovo kada se stavi drugi zupčanik za put, ali ne znam da li se gubi garancija. Mada imam majstora od poverenja pa se ne bih nasekirao i da izgubim garanciju.. Ono što ne kontam da je cenovno razlika za 450 i 700 svega 200 evra, što baca sumnju na 700 mt. S obzirom da je 700 tka mnogo više za put predviđena, deluje razumljivija kupovina. Ali crv sumnje...  SVT 650 je 6590 evrića što je isto fantastična cena. Da ne bih išao u off jer je ovo tema za 450. Nisam prezahtevan vozač, ne volim jurcanje. Retko vozim autoput ali volim suvozača da povezem i da odem u danu do 200 - 300 km. Jednom godišnje bih možda otišao do mora. Koja je zahtevna što se tiče nepotrebnih stvari 🙄 i prezahtevna što se tiče sedenja, da je sedište ravno, udobno, da ne kliza ka napred, da je položaj nogu pod 90 stepeni itd... otprilike najbolje da prebacim sedište iz automobila 😅 Ono što mene konkretno interesuje kada bi kupovali za sebe šta bi vam bili aduti i na koji motor bi prevagnuli od ova tri i zbog čega? Registraciju bih stavio po strani, jer se za to skupi dođe i prođe.

Izvinjavam se za blagi off.

I da ono što je ključno kupovina u slučaju prodaje bandita bi išla na kredit. Tako da i menjaža nije planirana bar koliko traje kredit.

• BJB Maxi Scooter Club, 611 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja sam vozio SVT (i još par modela) i išao na test baš sa 450MT, nije mi se svideo uopšte, generalno QJ spram CF-a, deluje za stepenik ispod. Opet ako hoćeš V2, nema alternative kod Kineza, i dosta kolega na forumu ga vozi i zadovoljni su. 

700MT meni glomazan i težak, ali ako nećeš voziti off i grad, to je pravi turing motor. Ne bih se brinuo oko cene, 450MT naplaćuju toliko jer im se može, 700 ne bi imao prodju za više para jer je više konkurencije. Npr. tabla i komande su isti skroz kao na 450.

I naravno džabe palamudimo (zato uvek naglašavam MENI), moraš ti probati i pre svega saputnica :D 

• Sviđa mi se 4

• BJB Maxi Scooter Club, 6239 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Pošto sam u prethodnih par postova bio "naklonjen" MT-u, tj pisao šta mi se svidja a puno mi se svidja ;) Moram da napišem i utisak oko sedišta, koje je za mene deo motora koji me je "najmanje dirnuo" tj nije uopšte... A bio sam ubedjen da će to biti gume :)

E sad, ja sam na MT prešao sa Atlantica koji ima sedište kao kraljevsku fotelju pa sam ja moje još uradio kod Bobana i stavio gel za vozača i suvozača... Spram tog sedišta, fabričko na MT-u je kao drvena hoklica.

Dosta poboljšanja sam dobio kad mi je Lowland iz ZR uradio sedište. Stavio je on tu i neku memory penu. I ne mogu grešiti dušu, bolje je nego OEM ali opet miljama daleko od Atlantikove fotelje... Pomaže i ona Tucano navlaka...

Ovo pišem zbog stavke o zahtevnoj suvozačici koleZe @Zarkela: Neće biti očarana sedištem na MT 450. Kako je na SVT i MT 700 ne znam. Vezano za turu do mora. Ovo za 200-300 km je ok kad se uradi sedište i stavi navlaka... Za moju suvozačicu i za dalje ture...

Eto...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

Baš kao što svi kažu. Dok ne probaš nećeš znati da li i koliko ti odgovara. Imaš ovde više mišljenja od svih nas pa uporedi sa svojom test vožnjom i na kraju donesi odluku.

Motorić je super za vožnju, lagan, lako se navikneš na njega. Opet subjektivno mišljenje je da nije za preko 110kmh. I da ćeš se bolje osećati i uživati ako na otvorenom putu budeš umereno vozio. Isto sam pre par nedelja mislio da utopim 450 za 700 ali za mene lično nema potrebe i brzo sam se ohladio. Lagani kruzing sa devojkom i stigli smo svuda 🙂

Promenio član ivannadjalin
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 5906 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Kroz sve ove godine skontao sam da niko ne pravi udobno sediste u nekoj normalnoj cenovnoj klasi/rangu. Ne postoji taj motocikl. 

Tek kada odes na premijum modele BMW-a, Honda Goldwing i slicno. Zasto je to tako, nemam pojma. 

• Drug član, 1168 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ovo je "mini" adventure motor. Naravno da moze sve i na kraj sveta otici samo treba imati u vidu da raspolaze sa 44ks, kome je to okej, nema problema.

Ja sam odusevljen da su iz te kubikaze izvukli takav zvuk. Verovatno su mogli izvuci jos snage i obrtaja da su skratili hod klipova ali bi ga uskratili na zvuku. 

Ko ne jurca i ne prati jace motore, moze 100/110 komotno da drzi.

Stavljanjem veceg zupcanika gubi se na obrtnom momentu, a nista mu nece biti sto ce se vrteti na 500rpm vise.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Jasno mi je to sve. Hvala na brzim odgovorima. Znači proba, i onda da se pomolim bogu da mi se svidi posle duže eksploatacije. Bandit mi je npr bio treća opcija a posle sam ga zavoleo kao najbližnjeg. Možda će tako i ovde biti, ljubav na šesti pogled.

Ništa otići ću za ns, da sve to natenane pogledam, opipam, sednem, poslušati hvalospeve prodavca... a ja okoreli banaćanin (čitaj najpametniji 😅). Staviti na papir želje i prohteve pa kad bandit ode videćemo u koju ću ,,sektu" podforuma 😅 Da li kinesku, bavarsku ili ostati u japansku. Da ne idem više u off sa mojim temama.

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x
Pre sat vremena, Motorcyclist je napisao:

Kroz sve ove godine skontao sam da niko ne pravi udobno sediste u nekoj normalnoj cenovnoj klasi/rangu. Ne postoji taj motocikl. 

Tek kada odes na premijum modele BMW-a, Honda Goldwing i slicno. Zasto je to tako, nemam pojma. 

Vrv nisi sedeo na Trk 502x, oblak.

Ja imam QJ, zasto..?  700 na sajmu izbliza jadan i plastican nekako, kolena udaraju u rezervoar, 450MT prelep ali postala ta snaga slabasna za otvoreno (posle Trk zeleo sam nesto rasterecenije na 100+) tako da mi je SVT bas mera.

• Integrisan, 5906 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
51 minutes ago, sasa_f1 said:

Vrv nisi sedeo na Trk 502x, oblak.

Ja imam QJ, zasto..?  700 na sajmu izbliza jadan i plastican nekako, kolena udaraju u rezervoar, 450MT prelep ali postala ta snaga slabasna za otvoreno (posle Trk zeleo sam nesto rasterecenije na 100+) tako da mi je SVT bas mera.

Nisam imao prilike a nisam ni procitao pohvale o sedistu, eto cujem od tebe :)

Pre 4 sati, ys125ADV je napisao:

@ZarkelaDa li si mozda gledao Voge ds625x 2025?

Jesam, iz nekog razloga mi se ne dopada. Na prvu loptu da, al posle nekako me nije kupio. ne mogu da objasnim zašto. Nemam konkretan razlog da kažem e mehanički mi nije to i to. Prosto kao ceo sklop me ne radi u srcu.

Promenio član Zarkela
  • Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6460 postova
  • Motocikl: CRF300L
On 5/26/2025 at 3:13 AM, Zarkela said:

Jasno mi je to sve. Hvala na brzim odgovorima. Znači proba, i onda da se pomolim bogu da mi se svidi posle duže eksploatacije. Bandit mi je npr bio treća opcija a posle sam ga zavoleo kao najbližnjeg. Možda će tako i ovde biti, ljubav na šesti pogled.

Ništa otići ću za ns, da sve to natenane pogledam, opipam, sednem, poslušati hvalospeve prodavca... a ja okoreli banaćanin (čitaj najpametniji 😅). Staviti na papir želje i prohteve pa kad bandit ode videćemo u koju ću ,,sektu" podforuma 😅 Da li kinesku, bavarsku ili ostati u japansku. Da ne idem više u off sa mojim temama.

Nisi napisao da li voziš offroad i kakav ? Ako ne voziš ništa teže od utabanog makadama, po meni je besmisleno kupovati 450mt, kad maltene za iste pare imaš jače i bolje motore za asfalt, a koji opet bez problema opeglaju neki utaban makadam.

• Sviđa mi se 2

@aca-pn ne vozim. Cak ni do njive ne idem motorom nego pick up. 450 mi se dopao na izgled, masivnost i to sto su ga ocenili kao veoma kvalitetna kupovina. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja