Marko05 7486 Napisano Četvrtak u 07:49 Drug član, 1652 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Је ли нормално да је температура константно између 60-70 а да на 90 пали вентилатор? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9212 Napisano Četvrtak u 07:52 Ne silazi, 3159 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Marko05 pitao se ja to isto: https://forum.bjbikers.com/topic/198292-blic-pitanja-u-vezi-motora/page/64/#comment-3058273 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7486 Napisano Četvrtak u 07:58 Drug član, 1652 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, živke said: @Marko05 pitao se ja to isto: https://forum.bjbikers.com/topic/198292-blic-pitanja-u-vezi-motora/page/64/#comment-3058273 Значи нормално је. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9212 Napisano Četvrtak u 08:03 Ne silazi, 3159 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da se pitamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10545 Napisano Četvrtak u 08:35 BJB Maxi Scooter Club, 6742 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan @živke @Marko05 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7486 Napisano Četvrtak u 13:08 (promenjeno) Drug član, 1652 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Изгледа није ово сокоћало за мене, нУмем да возим. Малопре се из чиста мира угаси на отвореном путу при шалтању из 5. у 6. Је л се коме дешавало шта слично. Promenio Četvrtak u 13:59 član Marko05 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladilan 27 Napisano Četvrtak u 14:16 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF moto 450 mt Prijavi odgovor kao problematičan Posle vrlo uzbudljivog putovanja kroz njive uspeo sam da polomim retrovizor. Pa da pitam ekipu, ima li koda je menjao retrovizore pa da sad ima stock verziju da proda. Desni je u pitanju.Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 2708 Napisano Četvrtak u 14:46 Drug član, 490 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Marko05 Pošto i sam razmišljam o kupovini ovog motora, možeš li mi reći kakav ti je što se tiče snage? Ako sam dobro ispratio, imao si fz6 Jel smor, ili je nešto potpuno drugačije? Plašim se da posle dva meseca ne budem iz fazona trebao sam nešto jače ipak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 176 Napisano Četvrtak u 17:24 (promenjeno) Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Marko05 je napisao: Је ли нормално да је температура константно између 60-70 а да на 90 пали вентилатор? Normalno je kad se motor krece preko cca 50Kmh a obicno skoci temp kada se zaustavi ili vozi sporije, naravno sve zavisi i od spoljne temperature i naprezanja agregata. Ventilator se odmah gasi kada se prekine kontakt (kljuc ili kil svic). Pre 4 sati, Marko05 je napisao: Изгледа није ово сокоћало за мене, нУмем да возим. Малопре се из чиста мира угаси на отвореном путу при шалтању из 5. у 6. Је л се коме дешавало шта слично. Meni se licno nikada nije ugasio, cak ga ponekad poteram i na leru bez dodavanja gasa pri jako malim brzinama. Proveri kleme akumulatora i senzor copave. Ne bi trebalo to da se desava. Pre 2 sati, Luka9905 je napisao: @Marko05 Pošto i sam razmišljam o kupovini ovog motora, možeš li mi reći kakav ti je što se tiče snage? Ako sam dobro ispratio, imao si fz6 Jel smor, ili je nešto potpuno drugačije? Plašim se da posle dva meseca ne budem iz fazona trebao sam nešto jače ipak Ovde nisam citiran ali imam iskustva sa "velikim" motorima (cak i R6) i mogu reci da meni licno nije dosadio posle godinu dana, nije brz ali povlaci lepo i osecam se kao da probijam zvucni zid kad ubrzavam do 100 ali naravno da realno ubrzava sporije i slabije od fejzera. Ako si samo vozac na asfatu, postoji verovatnoca da ce ti posle jaceg motora MT biti slab i da ce ti dosaditi. Promenio Četvrtak u 17:26 član mandrak_ 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7486 Napisano Četvrtak u 18:14 Drug član, 1652 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, mandrak_ said: Meni se licno nikada nije ugasio, cak ga ponekad poteram i na leru bez dodavanja gasa pri jako malim brzinama. Proveri kleme akumulatora i senzor copave. Ne bi trebalo to da se desava. И мени сензор ћопе паде на памет. Буквално у тренутку пребацивања у вишу само се угаси. Као да сам га некако закачио и активирао што тешко може бити могуће. Струје је имао. Погледаћу детаљније за викенд. 3 hours ago, Luka9905 said: @Marko05 Pošto i sam razmišljam o kupovini ovog motora, možeš li mi reći kakav ti je što se tiče snage? Ako sam dobro ispratio, imao si fz6 Jel smor, ili je nešto potpuno drugačije? Plašim se da posle dva meseca ne budem iz fazona trebao sam nešto jače ipak Искрено, пошто сам још у фази разраде, тек 320км, за сад се "мучимо" и он и ја. До 4-4.500 обртаја и назад. Мотор је свакако занимљивији од фрезе. Опет зависи шта очекујеш од мотора и куда планираш да га возиш. Нисам се ни једног момента покајао. Чекам тај први сервис па да се право упознамо. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10545 Napisano Četvrtak u 18:17 BJB Maxi Scooter Club, 6742 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan @Marko05 Više puta ti se to desilo ili samo jednom? I samo iz 5. u 6. ili i kod nekih drugih prelaza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7486 Napisano Četvrtak u 18:27 Drug član, 1652 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, alexanto said: @Marko05 Više puta ti se to desilo ili samo jednom? I samo iz 5. u 6. ili i kod nekih drugih prelaza? Само једном данас, из 5. у 6. Буквално окренуо кључ, поново вратио контакт и упали сам при пуштању квачила у вожњи. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 136 Napisano Četvrtak u 18:29 Svrati ponekad, 281 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Desilo se meni to 2, 3 puta, ali mislim uvek kada dam međugas, kad spuštam na dole sa pritisnutim kvačilom. Viđao sam da se i drugima dešavalo. Pritisnuto kvačilo menja mapu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 176 Napisano Četvrtak u 18:45 (promenjeno) Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Boqy je napisao: Desilo se meni to 2, 3 puta, ali mislim uvek kada dam međugas, kad spuštam na dole sa pritisnutim kvačilom. Viđao sam da se i drugima dešavalo. Pritisnuto kvačilo menja mapu. Citao sam po fejsbuk grupama da su neki u pocetku cackali neki senzor na kvacilu koji je navodno smanjivao trzanje gasa, mozda je i do tog senzora. Nemam iskustva sa tim niti znam kako se "cacka" taj senzor ali vidim sad da ima dve zice sa konektorima. Mozda su se olabavili ili ostetili konektori, probao bih i to da proverim, inace u servis pod garanciju. Promenio Četvrtak u 19:58 član mandrak_ dodatno prilozena slika 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7202 Napisano Četvrtak u 20:49 Advanced Member, 2457 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dron izvađen iz naftalina. 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 370 Napisano Četvrtak u 22:03 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gliga je napisao: Dron izvađen iz naftalina. Prelepe slike i predeo, gde je ovo? Deluje mi neka Fruska... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 136 Napisano juče u 06:20 Svrati ponekad, 281 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, mandrak_ said: Citao sam po fejsbuk grupama da su neki u pocetku cackali neki senzor na kvacilu koji je navodno smanjivao trzanje gasa, mozda je i do tog senzora. Nemam iskustva sa tim niti znam kako se "cacka" taj senzor ali vidim sad da ima dve zice sa konektorima. Mozda su se olabavili ili ostetili konektori, probao bih i to da proverim, inace u servis pod garanciju. Jesu, al to nema veze sa ovim gašenjem na međugasu. Tu se nešto istripuje ECU. U šaltanju na gore mi se to nikad nije desilo, a ni na dole bez međugasa. Inače što se tog senzora kvačila tiče, ako ručica ima suviše lufta, senzor će uvek biti u otvorenom položJu, kao da je kvačilo pritisnuto. U tom slučaju motor nakon nekoliko km vožnje ulazi u neki "safe mode". Ne spušta obrtaje ispod 2k na leru i trza pri malom gasu. Potrebno je dotegnuti sajlu. Moj motor inače nema izraženo to cimanje na malom gasu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1872 Napisano juče u 06:49 (promenjeno) Drug član, 998 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to cimanje pogotovo bilo izrazeno kada se pusti gas, po gradu me je nerviralo dosta, bez obzira na obrtaje i brzinu. Onaj prelaz od odrzavanje brzine do kocenja motorom. Na Hondi fuel cutoff je unapredjen od 2022. i ima neku logiku za mekse kocenje motorom, postepeno. U ECU mi je to ugasio tjuner, jer sam ocekivao jos lepsi prelaz, ali kada smo to ugasili bilo je naglo poput kao sto je na CFmoto, jako mi smetalo. Pa smo vratili fabricki fuel deaccel cutoff, blagi remap i mnogo je mekse. Promenio juče u 06:50 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7202 Napisano juče u 07:01 Advanced Member, 2457 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, AlekShu je napisao: Prelepe slike i predeo, gde je ovo? Deluje mi neka Fruska... Hvala. Jeste Fruška gora. Sramota reći, ali obe fotke su na 100m od glavnog asfaltnog puta Voćnjak je na 45.139593439626886, 19.988461685244122, a vinograd je ovde: 45.16915257922917, 19.954868586259753 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 370 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Gliga je napisao: Hvala. Jeste Fruška gora. Sramota reći, ali obe fotke su na 100m od glavnog asfaltnog puta Voćnjak je na 45.139593439626886, 19.988461685244122, a vinograd je ovde: 45.16915257922917, 19.954868586259753 Tipovao sam da je negde oko male Remete, kad ono skroz druga strana. Uvek mi bila frka da skrenem tek tako sa puta, tacno bih upao nekom u dedovinu i fasovao neko soljenje preko ledja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7202 Napisano pre 13 sati Advanced Member, 2457 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Treba biti obazriv prema tuđoj imovini. Jasno je da su ovo privatni posedi, i da se neko oko njih veoma trudi. I imati u vidu da nije ograđeno, da nema znakove za zabranu prilaska. Dakle, nije mesto za vozanje, ali možda je ok za foto pozeraj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 370 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Gliga je napisao: Treba biti obazriv prema tuđoj imovini. Jasno je da su ovo privatni posedi, i da se neko oko njih veoma trudi. I imati u vidu da nije ograđeno, da nema znakove za zabranu prilaska. Dakle, nije mesto za vozanje, ali možda je ok za foto pozeraj. Naravno. Kultura voznje na prvom mestu. Mada, nemali broj puta sam upao nekom u dvoriste kad odem gore kod mojih na Zlatar. Nema neobelezenije oblasti u Srbijii, tvrdim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7202 Napisano pre 13 sati Advanced Member, 2457 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan To će postati problem tek kada se motori omasove. A već smo u tom procesu. Recimo na Zlatiboru je baš problem. Ne zbog motora koliko zbog rente kvadova. Ali domaćin kom su se kvadovi popeli na vr' glave verovatno neće imati ni mnogo obzira prema motoristima. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlekShu 370 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw F650gs Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Gliga je napisao: To će postati problem tek kada se motori omasove. A već smo u tom procesu. Recimo na Zlatiboru je baš problem. Ne zbog motora koliko zbog rente kvadova. Ali domaćin kom su se kvadovi popeli na vr' glave verovatno neće imati ni mnogo obzira prema motoristima. Vidi, drugacija je to kultura, drugaciji tip ljudi vozi motor i kvad... Bar smo to mogli da vidimo u poslednjih godinu dana. Ali da, ograda ce biti sve vise... Stim da ja nemam problem sa privatnom imovinom. Imam problem sa prisvajanjem sumskih puteva, dolmi, uzoravanjem letnjih puteva... Ali ajde, druga tema skroz 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10545 Napisano pre 2 sati BJB Maxi Scooter Club, 6742 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Iz educije "samo budžite te motore" stigao paketić od ujke... Grejači ručica oem, blicer za štop svetlo, zaštita za vile/blatobran i stabilizator šaltarice (bačeni novci kako čujem). Kad sve montiram slede fotke. Danas je krov garaže /radionice prioritet. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...