Marko81 1069 Napisano Utorak u 12:17 (promenjeno) Zainteresovan, 722 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari, koje opcije postoje za spustanje visine 450 MT? Fabricko sediste se moze spustiti do 800mm. Prva opcija je nize sedište koje se nabavlja od ujke Wang-a. Ide u dve varijante -2cm i -3cm (ako sam dobro razmeo to su sedišta visina od 770mm i 780mm). Da li se motor moze dodatno spustiti stelovanjem ogibljenja (zadnjeg amortizera) ili stavljanjem kracih linkova? Na sajtu kod kineza je sve skrto objasnjenjo. Evo na primer ovo: Pise samo da je to "450MT Height adjustment". Verovatno je ovo deo zadnje viljuske za spustanje motora? Promenio Utorak u 12:25 član Marko81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6946 Napisano Utorak u 12:26 Advanced Member, 2400 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si visok? Moja gospođa sa 163-165cm može obe noge da drži na zemlji (doduše na prstima). Nije vozač, sela je samo da proba u mestu. I zaključili smo da vožnja ovog motora nije nerealna. Ovo je na komplet fabričkom podešavanju (valjda sedište u višoj poziciji) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1069 Napisano Utorak u 12:38 (promenjeno) Zainteresovan, 722 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, hvala. To je odlicno ako su obe noge na zemlji. Pitam jer me jedan drugar koji je malo nizi zamolio da se raspitam oko ove problematike spustanja motora. Hoce da kupi nov 450MT ali se plasi da ce mu biti previsok. (Ja sam "nizak" oko 186-187 i odavno preko 100 kg ) Evo i ovo nadjoh, izgleda da se i sa ovim moze dodatno spustiti motor: Promenio Utorak u 12:40 član Marko81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6946 Napisano Utorak u 12:55 Advanced Member, 2400 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je niži od 165cm nek' razmotri zoljicu Preko toga verujem da ne bi trebao imati problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22761 Napisano Utorak u 14:02 Integrisan, 7214 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Covek bas nece da kaze koliko je visok xD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 187 Napisano Utorak u 15:35 (promenjeno) U prolazu, 71 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kawasaki KLX 250 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Marko81 said: Zdravo drugari, koje opcije postoje za spustanje visine Najbolje, tehnicki najsigurnije a i najpreciznije je preko ovih linkova ("koske" kako ih neko zove ). Preko njih mozes da podignes a i da spustis motor! Naravmo, ne u nedogled .... ovaj motor je fabricki dosta nizak, zanimljivo je da ima zahteva da bude nizi od 800mm.... za jedan adventure motor to bas i nije pozeljno. Ako mu treba nize sedenje od toga mozda da pogleda drugi model motora?! Kako god sa ovim "koskama" svakako mozes spustiti dodatno motor, vrlo sigurno i bezbedno! Promenio Utorak u 15:37 član chief.fire 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8933 Napisano Sreda u 08:13 Drug član, 3055 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam šta je ovo, meni ovi iz Baki DOO od novembra pričaju da XT+ ne može da se poruči u fabrici, nemaju je ... Ne znam u čemu je fora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6946 Napisano Sreda u 17:55 Advanced Member, 2400 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan A da pitaš na nekom drugom mestu? Ili si tu opciju već iskoristio, deluje suviše prosto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8933 Napisano Sreda u 19:47 Drug član, 3055 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa Baki je generalni zastupnik za Mitas, mislim da svi preko njega uzimaju ako se ne varam. Kaže u fabrici nema da se poruči. Ali pišite ako znate negde da ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6946 Napisano Sreda u 21:17 Advanced Member, 2400 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj kod ovih: Prodaja guma na internetu. Dobra ponuda! GUMAMAX.COM Najbolja ponuda zimskih guma po najboljim cenama za automobile, 4x4, kombi vozila i kamione. Besplatna dostava do odabranog servisa na teritoriji Srbije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 314 Napisano Četvrtak u 07:05 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan Kazi mi koja je dimenzija da proverim ima li. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8933 Napisano Četvrtak u 08:50 (promenjeno) Drug član, 3055 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @sasa_f1 Enduro Trail XT+ 140 80 18 , a može i 150 70 18 p.s Ako imate bilo kakvu ideju, kombinaciju - mozda Sofija, ili da naručim preko DE prevoza (ali da ne košta sad duplo više nego ovde) - pišite. Promenio Četvrtak u 08:51 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6851 Napisano Četvrtak u 09:37 Drug član, 3091 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Jesi probao Bosnu, Haris Brcko ili Uglju ili tako nesto u BL. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8933 Napisano Četvrtak u 09:43 Drug član, 3055 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, ne znam kako bi se dostavila guma. Do Sofije mogu da odem, to mi je nekako najrealističnije. Nego morao bih da je namontiram, pa će mi biti žao da drljam krampone po asfaltu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 314 Napisano Četvrtak u 10:18 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan Nemam, najslicnije sto ima je Enduro Trail Rally, ne znam radi li ti to posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8933 Napisano Četvrtak u 10:28 Drug član, 3055 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @sasa_f1 Radi posao ako je Tubeless . Koja je cena i koja dimenzija ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6946 Napisano Četvrtak u 12:35 Advanced Member, 2400 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to ono što se ranije zvalo E12 / E13 (jedno je prednja, jedno zadnja) onda nije tubeless. Ja sam ih vozio na Tuaregu bez unutrašnje gume. Recimo da su konstantno ispuštale. Prilikom montaže nije korišćena pasta nti bilo koje drugo sredstvo pa je po obodu uvek "bežalo" nešto vazduha. Nekada je to bilo 0.1 bar dnevno, nekada 1 bar. Isto se ponašala i prednja i zadnja. Gume kao gume su bile dobre, lepo rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 314 Napisano Četvrtak u 12:50 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, u dimenziji 140/80/18 mora unutrasnja, kao 150/70/18 postoji tubeless ali nemam je u ponudi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 134 Napisano pre 14 sati U prolazu, 80 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Možda će nekoga da zanima koji su obrtaji kada se promeni guma sa fabričke 140-70-18 na 150-70-18 i 15 zupčanik umesto 14. Danas sam ga malo istestirao na autoputu sa novim Mitas Terraforce R gumama. 80 na sat- šesta- 4000 obrtaja 100---------šesta- 5150 obrtaja 130------------------6900 obrtaja Mislim da skida oko 800 obrtaja u odnosu na fabričku dimenziju gume sa fabričkim 14 zuba, zavisi od brzine motora. Brzinomer laže za 4-5km u odnosu na GPS, a gornje brzine nisu GPS Snage ima dovoljno za put, nisam primetio razliku u snazi, koja sigurno postoji. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3054 Napisano pre 12 sati Andragog, 5610 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Gearing Commander - Motorcycle Speed and Drive Train Calculator v7 WWW.GEARINGCOMMANDER.COM Motorcycle speed and sprocket calculator with bike database for gearing, sprockets, tires and chains of over 1900 bikes. Request yours to be added as well. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7390 Napisano pre 11 sati Drug član, 1617 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Има ли ко по Пазару ових дана да ми баци поглед на овај примерак: CFMOTO 450mt 450 mt WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM CFMOTO 450mt 450 mt, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 4300 km, Novi Pazar. Cena 5.300 € -... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1069 Napisano pre 20 minuta Zainteresovan, 722 postova Motocikl: XTZ750 | 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, bilo mi glupo da onom drugaru objasnjavam kako se steluje ogibljenje a da ja nikad to sam nisam uradio. Jebiga, zbog toga, morao sam da primenim sledecu taktiku: 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...