Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Advanced Member, 2313 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Slatke muke :)

Ja o sivom ne bih ni razmišljao da mi nije iskrsla kombinacija. Stvar ukusa, naravno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Madass, 450MT...
Pre 5 sati, tihi_ue je napisao:

I dalje se lomim dal uzeti plavi ili sivi. Srce kaze sivi a svi iz okruzenja kazu lepsi plavi :) Imam jos 3-4 meseca do odluke

Meni sivi neuporedivo lepsi, prosle godine ih nije ni bilo… Zbog cekanja sive sam tek ove godine uzeo 450MT…

• Zainteresovan, 349 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Uzmi šta god je tebi lepše, jer ćeš ga ti gledati svaki dan, ti ćeš se fotkati na njemu. Meni je plavo-beli lepši, ali ne kupuješ motor meni 🙂

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450 MT
Pre 11 sati, tihi_ue je napisao:

I dalje se lomim dal uzeti plavi ili sivi. Srce kaze sivi a svi iz okruzenja kazu lepsi plavi :) Imam jos 3-4 meseca do odluke

"Lepota je u oku posmatraca" - tako kazu pametniji od mene a po meni je sivi lepsi uzivo. Plavi je upadljiviji i to je dosta bitna stavka, bices primeceniji na putu (bitno zbog drugih ucesnika u saobracaju) ali vise deluje kao igracka i u fazonu je "sve mi boje lepo stoje", to je za nekoga plus. Sivi je nekako "zreliji" a boju vila netreba zanemariti mada mi ta drecava zelena nije bas najdraza ali opet pomaze pri updaljivosti barem sa strane. Na plavom su te sare ruzicaste boje FYI. Stvar ukusa, oba su masine, nece dugo zadrzati taj sjaj novog lepog motorceta, boja i plastike se lako grebu i posle kratkog vremena ti boja vise nece biti bitna nego sta je ispod ogrebotina, blata i prasine. Ako uzimas motor za namenu naravno.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1603 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
13 hours ago, Motorcyclist said:

Lepa su oba. Beli malo lepsi ali sivi ima lepsu boju vila.

eaa5aa3b-e3ed-4821-89ab-76688c82188c.jpg

Ја ћу га овако ако га икада узмем.😅

И зелени штитници руку.

Да се шарени к'о детлић. 

Розе боју не могу да смислим.

Promenio član Marko05
  • Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• Integrisan, 6738 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Jel ovo donekle tacno?

One issue with the MT is the 97N OEM spring is on the stiff side for anyone 210 lbs and lighter.
Ktech recommends a 90N for 210 lbs.

I have a 90N spring off my TA I decided to try. It did help soften it a bit . . . less jarring over washboard type bumps.

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450 MT
Pre 14 sati, Motorcyclist je napisao:

Jel ovo donekle tacno?

One issue with the MT is the 97N OEM spring is on the stiff side for anyone 210 lbs and lighter.
Ktech recommends a 90N for 210 lbs.

I have a 90N spring off my TA I decided to try. It did help soften it a bit . . . less jarring over washboard type bumps.

Tacno je da su fabricke opruge tvrde, fabricki nastelovane za teret od 75 do 90 kg (vozac+oprema), vesanje je pravljeno za malo dinamicniju voznju pa nece biti mekano niti udobno ako se vozi sporije. Dobra stvar je da se sve moze podesiti i omeksati ali nikada nece biti "plush" kako kazu braca amerikanci. Kvalitet opruga dolazi do izrazaja pri przoj i agresivnijoj voznji ali definitivno nije ladja, ne poskakuje i ne ljulja polako vec je zalepljen za podlogu pa ako je podloga ostra, bice ostar i osecaj pri voznji, nesto kao sportski automobil sa niskoprofilnim gumama u poredjenju na limuzinu sa vazdusnim ogibljenjem napr. Jos nisam uspeo kompletno da sabijem opruge cak i pri nekim 1m skokovima sa svojih 75 kg. Sve zavisi od preferencije vozaca i nacina voznje ali mislim da bi mekse opruge znacile cesce nabijanje do kraja pri dinamicnijoj voznji jer je sam motor dosta tezak.

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

450MT ima progresivne opruge sto malo pomaze za mekocu u prvom delu kompresije ali su generalno na jacu stranu. Za najudobnije bi trebalo preload na 0 (ili blizu nule), onda dobijate taj pocetni/osetljiviji deo kompresije za male rupe/neravnine. (to je najveci sag onda).

Kod NX500/CB500X je obrnut problem, iako su isto progresivne (krecu od 6 N/mm), veoma su udobne u vecem delu kretanja, jako prijatno voziti lagane offroad puteve, pluta ali ih je bas lako nabiti do kraja (recimo jaci skok sa bankine i pad prvo na prednji tocak je opasno). Van puta svaki manji skok, ili jaca neravnina moram da pazim da rasteretim prednji tocak ili prvo udarim zadnjim tockom.

Sto se performansi tice, linearne opruge su mozda bolje, daju konstantan i predvidljiviji osecaj. Pogledajte RallyRaid ponudu, imas svasta za 450MT (+25mm hod, linearne opruge po tezini itd..). Ja cu isprobati level2 uskoro (+20mm), ima smisla kada se motor malo vise izvoza uraditi upgrade. 

Promenio član Blackened

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja