živke 7294 Napisano Jul 21 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, ivannadjalin said: @živke debljina lima 5mm. Kraći odstojnik 4cm, duži 8cm. Hvala puno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1211 Napisano Jul 21 Drug član, 1170 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ivannadjalin said: @aca-pn ovo je alat koji je došao uz motor. Ovde očigledno fali ključ za točak jer obaj nastavak nema smisla bez njega, to je produžetak poluge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6675 Napisano Jul 21 Enduraš, 6511 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Upravo, zato sam i pitao kako je kod drugih, totalno nelogicno Sa druge strane sta ce ti kljuc kod motora sa tubeless gumama, ako cepovanje ne pomogne, tesko ce i skidanje tocka nesto da promeni na terenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6305 Napisano Jul 21 Nemanja Stojanović, 1724 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je i kod mene bilo, a taj nastavak paše na ključ za štelovanje zadnje opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 128 Napisano Jul 21 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Taj nastavak je za ključ zadnje opruge. S tim da ja ni ključ nisam dobio pa sam uzeo preko Uncle Wanga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolerns 97 Napisano Jul 22 U prolazu, 73 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CRF250L Prijavi odgovor kao problematičan Dobar video, na 12 minutu prica o problemu zadnjeg lezaja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 5 Napisano Sreda u 12:31 U prolazu, 8 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CF Moto 450mt Prijavi odgovor kao problematičan Pazite da vam se ne desi ovo Zach (@pnw_adv9) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 18K likes, 453 comments - pnw_adv9 on July 20, 2025: "I have now confirmed that the @cfmoto_usa ibex 450 is bear proof I am okay, the bear was okay, and the bike is fine. Do need to... 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16849 Napisano Sreda u 15:59 Integrisan, 9542 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jbt da naleti baš tako na mečku i to jos pod točak.... baš neverovatno ali istinito ocigledno Momci koji voze van asfalta pored sebe valjalo bi da imaju neki sprej za odbranu, eventualno nož (ćuti u tank torbi) lako dostupno pri ruci što bi rekli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 933 Napisano Sreda u 16:11 (promenjeno) Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan na TF-u, sreo sam samo jednog bas velikog medveda. Zivo me interesuje kako je prosao biciklista koji je bio dva/tri kilometara iza. Ako je prosao... Promenio Sreda u 16:14 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1980 Napisano Sreda u 16:14 Drug član, 1248 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Staaa, bilo danas u Blicu, medved vozi bicikl 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3017 Napisano Sreda u 18:07 Drug član, 970 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Satelis je napisao: eventualno nož Da se sam zakolješ, da te medo ne mrcvari? Biber sprej (i to gel verzija, manje osjetljiva na pravac vjetra). Druga, možda bolja stvar (ali uglavnom nelegalna u Evropi) je pištolj nekog velikog kalibra, sa tupim zrnom za bolji prenos energije. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5141 Napisano Sreda u 21:37 Advanced Member, 2128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da se zapljunem i ja u temu, doduše po službnoj dužnosti. Prošle godine u proleće sam imao priliku da isprobam 450MT na Tari i baš mi se svideo. Danas sam napravio i prve "ozbiljne" kilometre, i moram reći da se utisak apsolutno potvrdio. Moj stav je da ovaj motor svaka domaćinska kuća treba da poseduje. U vožnji me jako podseća na Tuarega, tačnije bebu Tuarega. Ima isti taj trip gde se masa uopšte ne oseti dok se motor kreće i to je jako lepo iskustvo u vožnji. Zašto beba Tuareg? Još je manji, osetno nižeg sedišta, dosta slabiji, lošijih kočnica i lošijeg ogibljenja. Da se razumemo, ništa od ovoga za šta kažem da je lošije ne smatram da nije dovoljno dobro. "Sasvim adekvatno" je recimo dobra definicija. Dakle, svi što vozite 450MT i razmišljate o većem motoru, Tuareg je direktan upgrade. Motor je u razradi, imao 100km na satu kada sam seo da vozim. To znači da je putna brzina nedovoljnih 80-90. Nedovoljnih da bih se usudio na BG_NS autoputem. Ali zato vrlo prijatno po atarskim i lokalnim putevima. Ogibljenje je nekako drvenasto. Nije mekano, gnjecavo, ali radije će da odskoči od džombe (ležeći policajac i slično. Nisam ga vozio po nikakvom terenu za sada) nego što će je upiti. Treba uzeti u obzir da su mi najsvežije reference Kove 450 rally i nova Tenere Rally 2025. Zaštita od vetra mi je odlična (vizir skroz podignut). Položaj za sedenje je ok, mada je upravljač suviše rotiran prema meni. Šrafovi su toliko jako zavrnuti da se uopšte nisam usudio da ih odvrćem, pukao bi ili imbus ili bi oblajznula glava... Pred kraj vožnje sam počeo da osećam umor između lopatica. To pripisujem direktno zakrenutosti kormana, dakle moraće da se sredi. I da, sedište je baš nisko, kolena veoma povijena dok se vozi (185-186cm visine). U mirovanju su oba puna stopala na zemlji, kolena i dalje povijena. Voleo bih isprobati visoko sedište. Položaj za stajanje mi nije legao. Upravljač je suviše nisko. Verovatno bi se i na ovo dalo navići. Rezervoar jeste širok, kao što je i @aca-pn spomenuo. Svetla su dobra sve dok ne krenu ozbiljnije krivine. Pod nagibom put suviše blizu ispred motora ostaje u mraku. Ovo ne bi trebalo predstavljati problem na magistralama i bržim putevima. Ovih dana ide na prvi servis, a sledeće sedmice idem njime na vožnju po Rumuniji. To će biti dosta iscrpniji test. E da, motor je iz salona izašao sa rezervoarom iz kog curi gorivo. Skroz dole-nazad, spoj gornje i donje polovine nije dobro zavaren/zadihtovan. Reklamacija je prihvaćena, čeka se zamenski rezervoar. Do tada će epoksi da radi pos'o. 6 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 668 Napisano Četvrtak u 07:23 Drug član, 1400 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Gliga je napisao: Ogibljenje je nekako drvenasto. Nije mekano, gnjecavo, ali radije će da odskoči od džombe (ležeći policajac i slično. Nisam ga vozio po nikakvom terenu za sada) nego što će je upiti. Baš sam se nedavno provozao sa tim motorom, sve stoji što si napisao, ogibljenje je "tvrdo" na kompresiji tj. damping je jako limitiran, čak i kad potpuno smanjim kompresiju još uvijek je pretvrdo. Po terenu gdje ima rupa i ako se vozi malo brže, jako nabija ruke. Ostalo sve je sasvim OK. No generalno, za te pare nema boljeg motora, pogotovo za osobe nižeg rasta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6675 Napisano Četvrtak u 07:29 Enduraš, 6511 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Gliga said: Položaj za sedenje je ok, mada je upravljač suviše rotiran prema meni. Isti utisak, to sam prvo promenio, zakrenuo ga od mene, automatski sam dobio na visini kormana, tako da je sada polozaj kad se stoji mnogo bolji. Mislio sam da su mi podizaci kormana obavezni, međutim mozda ce i ovako da bude ok. Za nekih 8 dana vozim TET nedelju dana, pa cu kompletan utisak o motoru napisati posle puta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1211 Napisano Četvrtak u 07:51 Drug član, 1170 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam odustao od tog motora baš zbog širokog rezervoara, drago mi je da pročitam da nisam lud :). Nisam nikako mogao da zauzmem ispravnu u konfornu poziciju prilikom stojećeg položaja. Iako sam relativno nizak, 178cm meni je obično sedište bilo nisko, ono rally mi deluje kao dosta bolji izbor. Za 6.000 eur ne može baš sve, tako da vešanju nisam našao veliku zamerku kao ni kvalitetu, treba biti realan sa očekivanjima. Po TETu će ovo da ide, ali za nešto izazovnije po meni nije, za ti mora uže, lakše, sa boljim vešanjem i skuplje jedno 50% 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5141 Napisano Četvrtak u 07:55 (promenjeno) Advanced Member, 2128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @aca-pn Pazi kad nisam uspeo da odvrnem šrafove koji drže korman, nijedan od četiri. A bojim se da ću napraviti sranje ako uzmem veću polugu @AnteK Ovih dana sam vozio novu T-700 Rally koja me baš oduševila ogibljenjem. U povratku kući išao MT-om... Definitivno je MT odličan motor, čak i nevezano za cenu. Izuzetno lepo se vozi po krivinama, a do 100 na sat ima sasvim "dovoljno" snage. Jbg, ja ni mnogo jače motore ne vozim tamo gde pucaju od snage. Ići će ovaj motor svuda. I KLE je išao svuda Samo treba biti realan i prihvatiti ograničenja koja će ogibljenje nametnuti. Malo opušteniji tempo u odnosu na Tenera/Tuareg/Kove 450/ KTM 690 i nema brige. Promenio Četvrtak u 07:57 član Gliga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7294 Napisano Četvrtak u 07:56 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ogibljenje se takođe razradi posle par hiljada km. I dalje je grubo preko ležećeg, ali na offu radi posao sasvim korektno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7294 Napisano Četvrtak u 08:31 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, Gliga said: Malo opušteniji tempo u odnosu na Tenera/Tuareg/Kove 450/ KTM 690 i nema brige. Za off bilo kog tipa - tvrdim da će isti vozač biti brži i sigurniji na MT 450 nego na Tenere (ne znam za ovu novu verziju, pričam za staru). Fabričko ogibljenje je bolje na MTu nego na Tenere. Sa kove 450 nema šta da se upoređuje. Za asfalt je sve jasno. Sa sređenim koveom (decat, mapa i šta već sve radite) je egal, u centimetar, u svakoj situaciji. I naravno dosta udobniji za duža putovanja. Sve to super, nego šta ćemo što su agregati počeli da otkazuju ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 128 Napisano Četvrtak u 08:33 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke sledeće nedelje šlepam u Tago pa javljam konkretno šta je u pitanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7294 Napisano Četvrtak u 08:55 (promenjeno) Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin nisam mislio samo na tebe. Škakljiva je tema, ima uvek mnogo paušalnih ocena, preterivanja, zlonamernih komentara itd. (biće i ovde), pa treba to isfiltrirati. Takođe - treba biti i odgovoran i ne prenositi neproverene informacije. Jer na jedan validan i proveriv (koliko je to moguće) post - javi se 10 komentatora koji znaju za x takvih slučajeva, crkao motor bratu, komšiji drugaru, ali nigde ni najmanjeg dokaza. Pa se ta priča kao grudva snega uvećava. Međutim, onoliko koliko ja pratim - do sada sam, ako se dobro sećam video 3 slučaja otkazivanja agregata (catastrophic failure) i 2 koji su pravovremenom reakcijom sprečili havariju. Svi su bili fabrički, ništa nije menjano. Od 3 slučaja dva su na advrider forumu, stariji poznati forumaši. Jedan je na FB, ali kao što rekoh kada se pogleda profil ne deluje sumnjivo. Priča se vrti oko glave motora. Misim da je u dva od 3 slučaja pokidao ventil i uništio agregat. Od dva slučaja koji su predupredili problem je i turčin koji je admin njihove lokalne FB grupe, koji je čuo promenu u radu (ventile) i skinuo glavu. Ventili su već imali ogroman luft u vođici ventila, postoji video na fb. Zamenio je vođice sa nekim od drugog modela i kaže da je to to. Međutim kaže da u turskoj ima 20 ak motora sa sličnim simptomima trenutno u servisu na proveri. Sad - da li mu verovati ? Poslednji slučaj (i drugi koji je sprečio havariju) je video iz Meksika koji je neko postovao na prethodnoj stranici. Poznati vloger, sa 450MT oduševljen od početka. Njemu je prezubio u vožnji. Sreća primetio je da se motor loše ponaša, pa kada se desilo odmah je stao i nije ga više palio čime je sprečio veću štetu. Kažu , a i vidi se na videu da je otkazao španer lanca pa je zbog toga prezubio. Pominje nešto i loš pritisak ulja ali nisam razumeo tačno šta. On sad pokušava da sastavi spisak svih sličnih slučajeva u svetu, pa da traži zvaničnu reakciju CFMOTO-a, možda čak i da tuži. Videćemo šta će od toga biti. Ovde sam pokušao samo da dam informacije koje ja imam, i za koje smatram da su validne, bez davanja mog mišljenja. Pratimo situaciju, pa ćemo videti kako se dalje odvija. edit: Inače sve ovo, osim ovog poslednjeg slučaja, sam znao pre nego što sam odlučio da počnem sam da održavam motor i time izgubim garanciju. Vreme će pokazati da li sam se zeznuo. Ali drugima kažem da zbog svega ovoga dobro razmisle da li će prekidati garanciju. Barem još neko vreme. Promenio Četvrtak u 09:08 član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 128 Napisano Četvrtak u 09:08 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke ja se nadam da je u mom slučaju brat u servisu samo opustio ruku i sipao više ulja nego što treba. Proveravao sam antifriz. Stoji iznad minimuma i ne deluje da se bilo šta promenilo. Takođe kad odvrnem čep od ulja, ne miriše ništa čudno niti se oseti benzin. Bar koliko vidim kroz taj otvor ulje nije promenilo boju niti ima mehurića. Ali dok se ne proveri u servisu ne mogu da znam ništa više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7294 Napisano Četvrtak u 09:09 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin vrlo verovatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5141 Napisano Četvrtak u 10:21 Advanced Member, 2128 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kvar i otkazivanje su uvek mogući, na svakom vozilu. Ovo je realno nov model i tek treba da se dugoročno pokaže. Ostaje i onaj momenat gde ne svakog jednog sa određenim problemom koji ga je prijavio postoji njih 10-50-100 koji samo voze. Jer realno, zašto bi neko svaki dan pisao "evo i danas sam se provozao". Hoću reći, ljudi su mnogo glasniji kada se pojavi problem. Lako se može steći utisak da je taj problem učestaliji nego što zapravo jeste. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6675 Napisano Četvrtak u 10:26 (promenjeno) Enduraš, 6511 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na ogroman broj prodatih motora na svim tržištima, ovo je problem na nivou statističke greške. Na prstima jedne ruke mogu da se izbroje ti slučajevi, a prodato je verovatno stotine hiljada ukupno u svetu, kupuju ih kao ludi svuda. Da ne pominjem da je jedan od prvih komercijalno uspešnih kineskih motora i da je pod velikom lupom javnosti. Promenio Četvrtak u 10:28 član aca-pn 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 128 Napisano Četvrtak u 10:27 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga tako nekako. Ali konkretno neke stvari o kojima smo ovde pisali se učestalo ponavljaju i tu mislim na ležajeve zadnjeg točka i dodatne delove u tom sklopu. Što se samog agregata tiče ima na internetu nekoliko koji su prešli 20000km bez problema a ima i 1 primer koji je otkazao nakon nešto više od 5000km itd. Za sad pratimo situaciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...