lemy 1168 Napisano Jun 5 Drug član, 1140 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nekoliko zadnjih godina na bočnim torbama jel vozim enduro. Kao što kolege rekoše u njima garderoba a sve bitno i vredno uza sebe. Kad stignem u smeštaj skidam torbe, svakako mi trebaju te stvari. Do sada de nije desilo da mi neki nešto ukrade, a dešavalo mi se da zaboravim i telefon na kormanu koji koristim za navigaciju i sl. Naravno ovo je za po Evropi za Somaluju već ne garantujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 95 Napisano Jun 5 (promenjeno) U prolazu, 88 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Bobni ja sam uzeo sve odvojeno zato što je kofer na motoru 80% vremena. U njemu su prva pomoć, kišnjak, fluorescenti prsluk, set za reparaciju gume, potkapa itd. Ima mesta i za kacige ili jakne kad stanemo negde pa da ih ne vučemo za sobom. Kad putujem na posao u njega stane ranac sa laptopom. Ili kad idemo negde na 2 dana, stane torba za trening sa stvarima za 2 osobe. Bisage će se koristiti samo na višednevnim turama i u njih će ići garderoba i stvari za ličnu higijenu. Promenio Jun 5 član ivannadjalin 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 263 Napisano Jun 5 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @No_LiMiT da da na preklop pa se zategne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 95 Napisano Jun 7 U prolazu, 88 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto imaš li neku preporuku za presvlačenje sedišta? Beše ti si presvlačio u Lowlandu u Zr-u? Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 7413 Napisano Jun 7 BJB Maxi Scooter Club, 6252 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da. Imaš i Srdjana iz Surčina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoCf 7 Napisano Jun 7 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za strucnjake. Zbog cega mi se offroad ugasi u toku voznje ? Ukljucim ga pri maloj brzini i nakon pola sekunde sam se iskljuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 385 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za strucnjake. Zbog cega mi se offroad ugasi u toku voznje ? Ukljucim ga pri maloj brzini i nakon pola sekunde sam se iskljuciJesi li iskljucio kontrolu proklizavanja i abs na dugme (odnosno ukljucio 'offroad' mod)? Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoCf 7 Napisano Jun 7 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesam, mada vidim kad ugasim motor i ukljucim off pa ponovo upalim motor onda je sve okej, ne iskljucuje se vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duta_91 90 Napisano Ponedeljak u 15:11 (promenjeno) U prolazu, 33 postova Lokacija: Despotovac Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 6. 2025. at 13:00, Punktmann je napisao: Jesi li iskljucio kontrolu proklizavanja i abs na dugme (odnosno ukljucio 'offroad' mod)? Sent from my SM-A556B using Tapatalk Predviđeno je da zaustaviš motor, (prebaciš u neutral) i onda prebaciš u OFF mod, i nastaviš vožnju. Ako u vožnji prebaciš u OFF on prihvati, ali posle par sekundi isključi. Ako je u OFF modu, ostaje u off modu dok god ne okreneš ključ, možeš da gasiš i pališ motocikl, ali samo na onom crvenom prekidaču (Kill Switch), kada okreneš ključ vraća se u standardni mod, odnoso pali ABS i na prednjem točku i TC na zadnjem. Mnogi su se zalili na ovakvo rešenje, odnosno zašto ne ostaje u modu u kome je ostavljen pre gašenja, nego uvek uključuje ABS i TC, odgovor je da je to jedna od direktiva EVROPSKE UNIJE, a da su to rešili sa Kill Switch, dali i tu mogućnost da prilikom kraćih pauza ostaje u OFF modu. Imaju i objašnjenje da se neiskusni korisnici ne bi bunili, a iskusni korisnici svakako znaju šta im treba. Promenio Ponedeljak u 15:12 član Duta_91 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7100 Napisano Ponedeljak u 15:18 (promenjeno) Drug član, 2411 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Duta_91 said: Ako u vožnji prebaciš u OFF on prihvati, ali posle par sekundi isključi. Ovo se kod mene ne dešava. Mogu u vožnji da ugasim bez problema. Ali imao sam problem da mi u početku taj prekidač nije radio. Rešeno je u servisu, neki kontakt / džek je bio loš. Proveri da možda to nije problem i kod tebe. Promenio Ponedeljak u 15:19 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoCf 7 Napisano Ponedeljak u 15:19 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. Inace danas sam sam odradio prvi servis tako da motor nije vise nevin niti je pod garancijom . Za sad sam bas zadovoljan masinom, odlicno se pikazala na prvih 1000km, niti sam je nesto preterano stedeo, posebno na off road voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duta_91 90 Napisano Ponedeljak u 20:45 U prolazu, 33 postova Lokacija: Despotovac Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Danas posle 100 godina na FB, uđoh i u nekou grupu CFMOTO 450 MT sličice oštećenog kartera, setih se da se to desilo i Dušanu Blagojeviću prošle godine, na nekom takmičenju. . Savet za mlađe kolege, koji će da krenu stopama OFF-a, obavezno da stave zaštitu podvoza, nema da boli glava. Svakako neće to tako lako da pukne, ali nema potrebe da se rizikuje. Ova fabrička je samo za asvalt, kao i na većini motora. Ja sam stavio Storm, 170 € čini mi se, ali šta god je bolje od fabričke. Na slici ispod se vide ojačanja baš na mestima gde je i ovom sa fotografije iznad i Blagojeviću pukao karter. O ovome smo i pisali verovatno, nego znam da neće niko da mota 110 stranica nazad. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 94 Napisano Utorak u 13:43 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Dobra stvar uzeo bih rado ali uf nije jeftina, svakako jeftinija od popravke ili čekanja 10 godina novog Sent from my PTP-N49 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzevadnp 4 Napisano Sreda u 18:32 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Pazar Motocikl: Cfmoto 450mt Prijavi odgovor kao problematičan … samo da podelim iskustvo vezano za prednji zupčanik sa 15 zuba ako se neko dvoumi. Nabacio danas i testirao. Totalno menja karakter motora. Produžio brzine i nekako pitomiji po gradskoj gužvi ne traži stalno šaltanje. Na otvorenom spustio prosečnu potrošnju na 3.1L/100km sto se mene tiče za odlična stvar posto nisam hard core offroader 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez.mladja 104 Napisano Četvrtak u 12:47 U prolazu, 77 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan A koja ti je bila prosecna potrosnja pre 15 zubcanika?Meni pokazuje 4.4l a nesto ja koliko vidim u stvarnosti je 4.6l. Kada racunas sipano litara podeljeno sa predjeno km, i to mesovite voznje ali recimo 70 posto gradske voznjeSent from my SM-F926B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 95 Napisano Četvrtak u 14:36 (promenjeno) U prolazu, 88 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @knez.mladja ja sam ipak promenio na 15t prošle subote ali još uvek ništa ne pišem dok ne prođem malo više km. Za sad deluje da je ista potrošnja. Bukvalno je razlika u 5kmh. Npr ako je na 5800 obrtaja pokazivao 100kmh, sad pokazuje 105kmh. Takođe oseti se da je izgubio malo snage. Nekad je iz treće brzine i malih obrtaja uspevao da potegne, a sad definitivno mora da se prešalta u drugu. Takođe sam primetio prilikom preticanja da češće šaltam iz 6 u 5 brzinu. Pre nisam toliko šaltao. Da napomenem sa 14t sam prešao 8500km od oktobra prošle godine. A od subote do danas još 500km sa 15t i odmah sam primetio razliku. Sviđa mi se to što je i @dzevadnp spomenuo da ne mora previše da se šalta u gradu. Uglavnom najviše sam dobio kad vozim duge ture van naselja. I dalje vozim kao i pre samo su obrtaji nešto niži. E sad druga tema. @alexanto dobio sam ponudu od Tago za servis na 10000km i servis isto košta kao i prethodni. Oko 16000 dinara. Nema zamene svećica. Tražio sam da mi to naknadno potvrde jer po servisnoj knjizi piše da se menjaju na 10000 što su kod tebe uradili a ovde sad kod mene navodno neće.... Čekam odgovor za to pa ću javiti. Promenio Četvrtak u 14:37 član ivannadjalin 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 7413 Napisano Četvrtak u 15:00 BJB Maxi Scooter Club, 6252 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin Hvala na javljanju, otkad sam se vratio iz Italije bukvalno ne spavam od gužve sa poslom i nisam stigao da im pošaljem mail (Gevari) da utvrdimo ko me tu oklepao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 95 Napisano Četvrtak u 15:09 U prolazu, 88 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto naravno. Tu smo da se pomažemo. Javljam čim dobijem neki odgovor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7100 Napisano pre 8 sati Drug član, 2411 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Drugar prodaje DNA filter za naše motorče (visok protok, trajni filter, ne menja se - očisti se i naulji kad treba), i set za održavanje, pa ako je neko planirao... Cena kao na sajtu - 100 evra, dakle nema čekanja i troškova dostave , carine itd što je 20 - 40 evra preko. Mada pozovite možda i spusti neki evro. Aca Niš, +381692272876 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6602 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Enduraš, 6467 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @Skittles CFMOTO mt 450 exclusive WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM CFMOTO mt 450 exclusive, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 10600 km, Šabac. Cena 9.699 € - Motori - Polovni Automobili Ovaj je pobednik Ko hoće ekskluzivu, evo prilike Promenio pre 7 sati član aca-pn 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1516 Napisano pre 7 sati BJB Maxi Scooter Club, 643 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @Skittles jel ga računao bar 8k u zameni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2840 Napisano pre 7 sati Drug član, 920 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan I još se prodaje u Šapcu, pitanje je jel ispravna kilometraža? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6602 Napisano pre 7 sati Enduraš, 6467 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kilometraza jeste ispravna, ali mozak prodavca teško. Pokušavam da shvatim, ali mi ne ide, kako neko misli da proda polovan motor za 3000+e više nego što je nov. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 423 Napisano pre 7 sati Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta da se shvati... Sabacka sema ... Naci ce se neko ipak pise exclusive Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 5917 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Nemanja Stojanović, 1668 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: CRF1000L Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Duša me boli. Jesam ja dobro prošao u zameni, ali ne ovoliko dobro. Ni meni nije jasna ni logika ni lik. Još kad mi je poslao ovo par dana nakon što je položio za A... (prvo je motor nabavio pa tek onda dozvolu) Nije taj motor to zaslužio. Previše sam i vremena i truda i ljubavi uložio. Promenio pre 6 sati član Skittles 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...