Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 2196 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Nakon nekih godina leđa počinju da budu zahvalna 🙂

@Gliga ma mislio sam neću ni da probam dok ne budem u mogućnosti da kupim :) Ovako bih se samo nervirao :D 
A moja leđa mene odavno mrze, ne verujem da će tu nešto da se menja, nemamo baš dobar odnos :D 

Promenio član živke
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Honda CBF600s

Probali smo burazer i ja motor na sajmu (doduse 200m po trotoaru) i pricali sa momkom, kaze ocekuje se 2025 vec od sredine aprila ali se ne zna koja ce biti cena i sta ce biti sa cenom 2024 modela, kaze te info bukvalno dobijaju dan za dan.

Pitao sam ga i za rally sediste, kaze da to do sad nisu ni videli, ali se u istom terminu ocekuje i dodatna oprema.

Ono sta mene zanima, cuo sam od momka koji radi prodaju za Kove a ima 450mt da je potrosnja na velikim brzinama ogromna. Da li je samo pokusavao da mi uvali Kove? 😂

• Haha 1

• Integrisan, 7660 postova
  • Motocikl: TDM 900

...

To nit je motocikl predviđen da se vozi "velikim brzinama" nit je čudno ni nepoznato kada se agregat (bilo čega, automobila, motocikla) vozi u režimu gde se izvlači iz njega skoro sve što ima. Konstatacija mu je slaba.

• Nemanja Stojanović, 1553 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Mislim da je oko 5ish litara negde na 130kmh sa 15 zuba napred...

Toliko je i po gradu kad su kratke relacije i gužva, a četvorka je na turicama gde nema ap.

Meni je prosek ukupno oko 4.2-4.3, mešano svega i ap i magistrale i grad i offroad.

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 2

Pa čim on stavlja 450mt i velike brzine u istu rečenicu nisu tu čista posla :D Naravno da skače potrošnja sa brzinom.

p.s: Prekoše me kolege :)

• BJB Maxi Scooter Club, 6120 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@hatch

Ajd' kao neko ko je u priči od početka... Ono, baš početka ::)

Sve to što su tebi rekli, govorili su i meni: Ja kaparisah 20. marta lane. Stižu motori polovina aprila, vrv i pre - stigli povina maja, što je realno super. Biće dodatne opreme sve po redu od septembra - mislim da nema još uvek - ne smem da se kunem...

Moj prosek potrošnje je sad preko zime skočio na 4,3, imam preko 7500 km. Bio na 4,2 duuugo... U povratku sa mora, gospodja i ja sa 3 kofera, ukupno tereta oko 200 kg, peglao Miloš Veliki + AP za NS, 125-135 kmh i potrošio mi na 200 km 11 litara beMzina, dakle 5,5 litara. Na magistrali u iole normalnoj vožnji (ja sam na 110-120 uvek) bićeš na 4 do 4,5 litara.

To je ono što ti piše korisnik a ne trgovac :neznam:

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

@alexanto potvrđujem. 4.2 stoji zakucano. Samo da dodam da je pun gas na 150+ kmh nekih 7-8l. Na motoru ništa nije dirano. Sve fabrički. Dodati su samo crash bar i malo veći vizir

Promenio član ivannadjalin
  • Sviđa mi se 1

Jbg, kad se mora pun gas onda se ne gleda koliko je žedan. Ako se ima potrebe češće za tim brzinama, onda ovaj motor nije pravi izbor :neznam:

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

14 minutes ago, ivannadjalin said:

Samo da dodam da je pun gas na 150+ kmh nekih 7-8l.

Jeste puno. Da sam trebao da pogađam rekao bih da je 6 - 7. Na koliko km si merio to ? edit: (nadam se da nisi gledao trenutnu zato što ona puno varira.)

Promenio član živke

• U prolazu, 50 postova

Išao sam turu sa zzr 1400 i ktm 1250 adventure. Vožnja 140-pun gas. Njima je to laganica al ja sam se trudio da ispratim. Tokom ubrzanja bude oko 9l i posle smanji kad dostigne krajnju. Računaj minimum pola sata na 140 i više. 

• Sviđa mi se 1

Sledeći put samo resetuj jedan trip kad izađeš na AP za takvu vožnju i dobićeš precizniju AVG potrošnju :)

• Podržavam 1

• U prolazu, 50 postova

Znam samo da sam ubunario 10 litara za kratko vreme 😂 kad u jednom danu ideš dva puta na pumpu... Razumem šta kažeš.

• Zainteresovan, 456 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
41 minutes ago, Skittles said:

Ako je to primarno - Honda NC750 😉

Meni trošila i ispod 3 na nekim turama.

Pa da, ali skoro svaki motor trosi negde izmedju 5l-6l na 130-140kmh (po gps-u). Verovatno je mala razlika, do 0.5l na tim brzinama i nc750x naspram 450MT-a.

Promenio član Blackened
  • Podržavam 1

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

NC je bas stedljiv. Mislim da taj motor trika nema da predje 5L

Poredjenja radi Africa i Strom 650 mi imaju identicnu potrosnju na 120-140km/h od 5 do 6.5L. Drugarov FZ1 srče i do 8-9L, vozimo istim tempom.

Promenio član Rider000

• Malinar u pokusaju, 1753 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Sve što se vrti na visokim obrtajima mora i da troši.

Nc je šampion u potrošnji jer se vozi na 2-3000 obrtaja. Meni triumph troši 5-7 litara na 100km, najmanje mi je trošio 5l rumunskog goriva na otvorenom, a u gradu, ako se ispaljuje ide na 7 litara lagano.

Što će reći da je 4-5 litara na 100 km za mt 450 neka normalna potrošnja.

• Podržavam 2

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Manje više svaki motor troši slično ako se vozi u nekom njemu normalnom režimu, i to je po meni adacta priča iz iskustva. Pitanje je šta je normalni režim. Za 400-500 ccm to je verovatno oko 80km/h za 600 oko 100, za više 120... Meni KTM 790 troši u proseku oko 4.5l, a na otvorenom ne vozim ispod 100km/h a bude tu i ispucavanja i sl. Nije penzionerski. Transalp 600, V Strom 650 trošili isto ali sam vozio sporije u proseku, nisu mogli da imaju dinamiku kao KTM. Imao i skuter Tmax 500, isto oko 5l, čak i DRZ 400 troši toliko...

Ako pričamo o sl težini i tehnologiji motor najmanje troši ako radi u području max obrtnog momenta , a to je za 2 cilindara oko 5-6.000 obrtaja . Sad na jednom motoru je 100km/h a drugom jačem 120. Zato moram da demantujem i priču od gore da je potrošnja manja ako je broj obrtaja manji, to nije suštinski tačno, mada može da se potrefi.

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT

Beograd, Rožaje, preko Albanije onaj SH 20 ako se ne varam, pa Podgorica, Trebinje, Tara, Beograd, prosečna potrošnja mi je bila 3,7 L s tim što sam ga malo gazio, svi bili sa dosta jačim motorima. Pun rezervoar u Beogradu, zabeležio kilometražu, beležio sva sipanja goriva i pun rezervoar u Beogradu. Samo ja na motoru sa minimalno stvarima, ukupna težina oko 80 KG, mislim da može i manje da ide.

image.thumb.jpeg.79ce3061cbf3bd59c0c575e8ab98764f.jpegimage.thumb.jpeg.3fb93acd34da4f397843fc31ea6dd34d.jpeg

Da se pogvalim torbicom, na kraju sam se odlučio za SW, imaju i original kačenje za CFMOTO 450 MT

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

@miki

Problem je što je što ako ide direkt na čep, smeta kormanu a "štrči" u delu ka vozaču. Ovako prati liniju rezervoara i ne smeta za sipanje goriva i motanje kormana... Barem kod 450-tke.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 496 postova
  • Motocikl: AA500
6 minutes ago, miki said:

Šta im je problem da naprave kačenje torbice direktno na čepu, a ne niz pola rezervoara?

Isto je i za 800MT

Preblizu je rezervoar kormanu

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT

@miki ne može, kači korman, mora ovako, a ja imam distancer kormana, malo sam ga povuko ka sebi, pa tek ne bi moglo, sem ovako.
@živke nisam je još montirao, u radnji je malo skuplja, košta 18 000 , 00 RSD i držač za rezervoar je 6000 , 00 RSD, na sajmu bilo malo popusta :)  
Sutra je montiram, ako stane malo ovo nevreme.
Malo je veća, ali meni to treba: 

• Veličina: 29,0 x 22,5 x 12,5 cm
  • Ukupna težina: približno 0,6 kg
  • Ukupna zapremina: 6,0-9,0 l
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja