Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Ne silazi, 3629 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ima dobrog al su ovo bas neke leve serije, Mutant je dobra guma, Boki je vozio neku i bas je hvalio al ovo sto oni stave iz fabrike to je zlo, bukvalno covek da ih tuzi al kome, znaju i oni da to nije dobro, svuda na netu ce naci da se zale za gume.
Yamaha pre stavljala Miselin road 5 i 6 sad i oni neke leve.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 574 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

@RankoBg87 tvoje su bile drugi model i imaš jači motor. Dunlop trailmax mixtour su dobre u poređenju ni sa čim, tj. kada budem stavio na NX neke druge moći ću da kažem da li su bolje ili lošije. 

Za sada, kao što @vladags kaže,  sasvim su ok. I verovatno zavisi i od stila vožnje, jer ni ja nešto ne divljam

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Honda NX 500 2025'

Najveći problem Mixtour_a je, što im i samo ime kaže, što su pravljene za sve po malo. I zato nigde ne briljiraju. Ako ih ne voziš po mokrom i hladnom onda su pristojne. Ja sam moje odmah zamenio sa M Road 6. Često vozim po kiši i nikad ne silazim sa asfalta pa mi je to bilo važno.

• U prolazu, 28 postova

Upravo to, ali Honda nije pogrešila, Trailmax Mixtour je solidnana guma za lagani ofroad + asfalt. Ali u tome i jeste caka. Nešto poput all season guma za automobile. Kompromis.

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1877 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Mene je fabrička par puta izdala na maltene samo vlažnom asfaltu, da mi ode rep u stranu u krivini, da je bilo malo agresivnije pojeo bih highside.

Sa Mutantom nema problema po mokrom i hladnom.

A kineske CST sam imao na 450MT i njima sam bio baš zadovoljan, tako da veća je razlika između dva Dunlopa nego između Dunlopa i kineza.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 28 postova
44 minutes ago, Bobni said:

@Cyxiodaj neko poredjenje fabrickog  dunlopa i road 6,tvoja zapazanja.ja takodje planiram kada budu za zamenu da stavim road 6

Da se ogradim, ne vozim van asfalta, ali vozim celu godinu ako nema snega.

Prednost Road 6:

Asfalt, suv, mokar, hladan, 

Stabilniji u krivinama i pri većim brzinama

Bolji za touring

Upravljivost

i

Dugotrajnije

Prednost Mixtour:

Makadam

Lagani teren

Jednostavnim kočenjem po mokrom nebo i zemlja

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1180 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ko vozi kada je i hladnije, mokro i generalno cele godine, gledajte m+s gume iako ne vozite offroad.

To je Mutant, Anakee Adventure 1/2 i slicne. 90/10 road gume ali rasturaju po mokrom, hladnom, nema zagrevanja ni na 8-9 stepeni. Uvek lepo rade i kod bas jake voznje. A traju korektno. (10K+).

Bez problema ce parirati i 100% road gumi leti.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 195 postova

Ne znam kako vama ali mi više muka od tih "recenzija", što domaćih što stranih. 

Sve do jedne plaćene i afirmativne. Ove naše više ne pokušavam ni da gledam, toliko su već postali dosadni da se ni ne trude da bar malo budu objektivni, nego toliko izbija taj plaćeni deo i daj da snimim 

nešto po svaku cenu.

Strani, opet ili su kao ovaj maksimalno profi, pa mi obični smrtnici možemo samo da gledamo i "divimo se" veštinama tih vozača. 

Neki drugi strani opet pričaju onako kako se oni osećaju i šta njima lično smeta i to je još i kako tako da se pogleda ako se ima neka dilema oko nekog modela.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 574 postova

A u ruke Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita.

Niti sam Vuk Mandušić, niti ubijam, pa tako nikada neću dostići ova ograničenja o kojima ljudi govore u recenzijama.

Da imam duplo jači i sposobniji motor vozio bih ga isto kao NX.

Meni je svaka vožnja uživanje (a 95 odsto mi je po Beogradu) i zato volim ovaj motor.

Verujem da bih tako voleo bilo koji drugi motor da posedujem, ali to ne znamo jer nemam para ni garažu da kupim drugi, treći, peti 😊

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 574 postova

Naleteo na netu na uputstvo kako da instalirate prekidač za isključivanje ABS-a, ukoliko se odlučite za off road. Video je malo čudno sniman, tako da znate da nije do vas 😄

• Drug član, 1180 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Razmisljao sam. Nazalost moze samo da se ugasi komplet ABS. Tako da i prednji prestane da radi, a jako lepo radi prednji abs za van puta. Zato i nema neke potrebe gasiti ABS za offroad, veoma je dobro implementiran i dozvoljava mnogo agresivno kocenje, pa i da blokira tocak. Recimo zaletim se 120kmh+ na prasini, i probam maksimalno brzo da zakocim, jako lepo to odradi.
Nizbrdo isto nikada nije problem, moze samo da pomogne da nadjes granicu.

Voleo bih da samo zadnji gasim, da bih mogao da zanosim zadnji tocak za krivine/okretanje. Ovako to postizem tako sto saltam naglo u prvu ili drugu brzinu i blokiram tocak motorom- pai kontrolom gasa manji drift za usmeravanje motora iz krivine van puta. Mada slipper clutch to lepo mekano uradi.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja