Motorcyclist 24375 Napisano Subota u 08:54 Integrisan, 7890 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kvalitetan lanac treba da izdrzi 30.000 uz normalno odrzavanje i voznju na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyxio 17 Napisano Subota u 09:03 U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda Forza 350 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam dal je neko doživeo da mu pukne lanac...u najboljem slučaju stradaju plastike na motoru...Sent from my SM-F966B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 3265 Napisano Subota u 20:40 Slow rider, 1013 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NX500 2026, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Bobni said: Ja sam skoro na 2000 km,nisam ga jos nije zatezao.kokristim petrolej i sae 90. Upravo tako. Ako podmazujes sa SAE90, nikad nećeš morati da pereš lanac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 705 Napisano Subota u 23:47 (promenjeno) Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Povremeno ga operem ali ne na svako podmazivanje.Sprejevi me bas nerviraju,jeste lakse kada se podmazuje ali obavezno umazem felnu pa skuplja razno djubre kod prednjeg zupcanika. Promenio Subota u 23:51 član Bobni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2105 Napisano juče u 05:50 (promenjeno) Drug član, 1143 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Yanco said: Upravo tako. Ako podmazujes sa SAE90, nikad nećeš morati da pereš lanac Na putu sam kupio neki "offroad" sprej za lanac, i upravo je takav, kao ulje za menjac, mnogo manje sakuplja prasinu i vidno je cistiji lanac kada vozim van puta,. Ali opet malo se mora oprati posle offroad-a. Samo mislim da mora cesce da se nanosi, lanac brzo postane suv. Promenio juče u 05:51 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1245 Napisano juče u 09:33 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Neki ljudi placaju terapiju, meni je ciscenje motora i lanca mentalna terapija (auta isto, al nebitno sad). 1k km interval podmazivanja, neki put i duze (s100 beli sprej v2.0). Ciscenje u zavisnosti od stila voznje/vremenskih uslova, najkasnije svako trece podmazivanje. Al obicno to uradim svaki put barem krpom, jer terapija. Proverim uvek i zategnutost, a dotegnem u proseku na 3000-4000km, opet u zavisnosti od stila voznje.Kad ga uopste nisam dotezao ni cistio (sem kad perem motor), a podmazivao samo sa Scottoiler, trajao je 12-14k km i posle te km bio komplet unisten. Trenutno sam na odrzavanjem na 25k km i jedva je na pola istegnut. Al se ne oslanjam na Scottoiler i da li ce ga dovoljno nakapati posle pranja motora (i pored povecanja intenziteta odmah po pranju), vec ga sam odradim i miran sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8124 Napisano juče u 09:39 Ne silazi, 3539 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Blackened je napisao: Na putu sam kupio neki "offroad" sprej za lanac, i upravo je takav, kao ulje za menjac, mnogo manje sakuplja prasinu i vidno je cistiji lanac kada vozim van puta,. Ali opet malo se mora oprati posle offroad-a. Samo mislim da mora cesce da se nanosi, lanac brzo postane suv. Ako hoces da ti dam Ipon off sprej, meni neko dao al ne koristim ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2105 Napisano juče u 10:18 Drug član, 1143 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Imam sada taj neki marke K2, vozacu jos off dosta, pa se javljam ako budem u prolazu, hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 705 Napisano juče u 11:34 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Kako dotezete lanac?kako znate da tocak stoji kako treba?podelite iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 121 Napisano juče u 11:44 U prolazu, 82 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Bobni je napisao: Kako dotezete lanac?kako znate da tocak stoji kako treba?podelite iskustva Svakako imas markere (crtice) na obe strane osovine (taj model ima), i gledas prema njima, ako nemas markere onda meris od referentne tacke (bolcn vesanja, osovina prednjeg tocka i slicno...) neke do centa osovine sa jedne i sa druge strane. Svakako ako je tocak ukosen to se primeti odmah u voznji jer motocikl ne drzi pravac... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1245 Napisano pre 23 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Trudim se da uvek matice sa obe strane zaokrenem identicno, markere koristim samo da potvrdim da je sve isto. Mislim da je kljucno ne preterivati kad se doteze. Cetvrtina kruga sa obe strane mi je uglavnom dovoljna da zategnem, a ne pretegnem. Procedura mi je za Afriku, al ne vidim razlog da je za NX mnogo drugacije, sem mozda kljucevi koji mora da se koriste: - Dignem motor na centralni - Otpustim glavnu 27 maticu od osovine/tocka - Otpustim 12ice sa obe strane (matice blize agregatu) - Onda pomeram jednako 10ke do zeljene pozicije (matice koje zapravo zatezu lanac, pomenutih max 1/4 kruga). Imati na umu da je jedna matica kontra, dakle treba da je zatezete da bi se osovina pomerila pozadi, u kom god smeru okreta kljuca bilo zatezanje. - Gurnem viljuskasti kljuc 12/13 u zupcanik zadnjeg tocka ispod lanca i okrenem/povucem tocak pozadi da lanac predje preko kljuca i sam tocak se pomeri na novu poziciju, ovo je skoro neprimetno osetiti (da se tocak pomerio), kad se matice okrecu malo, al je kljucno da bi tocak ostao prav. - Spustim na side stand - Zategnem glavni 27 na 100Nm - Vratim na centralni, drzim kontru na 10ci (bez zatezanja dodatnog) i zategnem 12 do kraja koliko ide - Proverim lanac dal je na zeljenoj meri, ako nije sve opet u krug Ovo radim nakon ciscenja, a pre podmazivanja, da se ne userem od glave do pete Promenio pre 22 sati član dule0911 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 705 Napisano pre 22 sati Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Hvaala puno na podeljenom iskustvu.iskreno nisam ni gledao dal ima markere,na proslom motoru nije bilo markera,koristio sam subler da izravnam obe strane podjednako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 49 Napisano pre 19 sati U prolazu, 62 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Bobni je napisao: Kako dotezete lanac?kako znate da tocak stoji kako treba?podelite iskustva https://share.temu.com/br5dwUbheeB Jedan vijak štitnika lanca je iza fuzastera. Ako imaš sreće može se podići i sa njim zavrnutim. Ima i drugi način uz pomoć kanapa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1259 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 525 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Bobni evo imam fotku @dule0911 hvala na detaljnom objašnjenju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 705 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan @markommarkohvala za fotku. @dule0911takodje hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 705 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste kupovali nesto od dodatne opreme za vase motore?ja sam narucio pre neki dan shadove nosace 3p za bocne kofere,planiram da kupim sh23,takodje cu kupiti neku shadovu tank torbu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 241 Napisano pre 17 sati Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za razliku od motora koji nemaju te repere, ovde je sve baš jasno da ne možeš da pogrešiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1259 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 525 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Bobni Imam samo centralni kofer, givi monokey od 45 litara. Možda sam mogao da kupim veći, ali dobar je i ovaj. Ne planiram bočne kofere. Za put, ako ne idem samo sa rancem koji strpam u kofer (koji bi baš zbog toga mogao da bude malko veći, jer sam patike i papuče morao da ubacim u prednje torbice na crash baru) onda imam torbu (onu duffle bag, kao za trening) od 60 litara koju vežem gurtnama za sedište. Imam i od 100 litara, ali ona mi ne treba (pa ako hoće neko da kupi, eto prilike). Osim toga, maglenke Future eyes, štitnike za ruke Barkbusters i to je to ja mislim od bitnijih stvari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...