Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

6000€, dobiješ i motor :D

stranu na šalu, neću rasparivati, teže je svima tako. čak ću dati i one plastikice za čišćenje lanca, chain cleaner, chain lube itd itd ... sve cuzamen

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X
Pre 13 sati, Frizhideron je napisao:

Ljudi, ko hoće da kupi ovaj motor, znam da nije ovo tema za prodaju, ali da prvo naglasim da ću prodavati svoj i to baš ovde u ovoj temi gde su ljubitelji istog modela.

Naime, 2 su razloga za to i srce mi se cepa.

Prvo, kad smo žena i ja kupili u oktobru 2024., nismo znali da ćemo uskoro "zatrudneti" i da se nećemo moći vozati zajedno. Da ga điram ponekad sam je šteta, najviše po gradu (za šta nije zamišljen) a i nemam kad jer mi se rodila ćerkica pre 2 nedelje... :/

Drugo, plan je da svoju diplomu unovčim u inostranstvu, preselimo se svi kompletno, što je isto nešto što nismo presekli 2024, nego pre par meseci... Bilo bi nam cimanje da se selimo sa motorom, da ga carinimo i drndamo se sa njim u inostranstvu, a da nam stoji ovde i ne vozi se, šteta golema.

Elem, motor je odličan, 2500km, BUKVALNO u garaži i bez tačkice.

Svi koferi, sve zajedno sa zadnjim štenderom i ostalim džidžabidžama. Za članove foruma 6000€.

Nov, razrađen. Ja sam mu već 2x podmazivao lanac, čuvam ga i negujem. Napomenuću da još uvek ima foliju na ekranu :)

Elem, život te iznenadi, znam da će biti vremena da se vratim na neki sličan motor. Trenutno, takva tura.

Uskoro stiže i link od oglasa, ne mogu ga kačiti u sekciju "prodaja" jer sam noviji član, nemam dovoljno uslova za otvaranje teme. 

Eh ...

A evo i link oglasa za sve zainteresovane

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 1 post

Da li je na svim svt650x bučan ventilator za hladjenje? Kako su ove vrućine bile, kad god sam po gradu, često se ukljucuje, ali mi je nekako dosta bučan, kao na kolima se čuje na primer.

• Drug član, 2819 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Možda je čovek ranije vozio vazdušaru ili uljaru pa nema sa čim uporediti :) 

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW
Jeste ali je poslat opoziv za ekrane i onda jos 10g garancije. Da li je bezveze sto crkava ekran na takvom motoru, jeste, samo mislim da nijedan brend nece biti imucan na kvarove TFT ekrana. Kazaljka je majka.

Svaki brend ima po koji model gde su poznati moguci problemi ali kad imas ozbiljnog dilera, sve se resava u razumnom roku. Dzaba ako uzmes kineza, prodjes jeftinije, losa sreca, rikne i ostanes bez motora pola godine, pa ti ga vrate pa rikne opet. 
Ja se kod motora vodim onom, kad kupujes, kupuj provereno... 
Neko ne razmislja tako i to je ok...
Kinezi jako brzo stancaju nove modele, a "stare" vec izbacuju iz ponude. Pitanje je kako ce sa delovima biti nakon 5,6,7 godina kada je sad vec problem. 
Neozbiljno je da ovlasceni servis na lageru nema osnovne delove.
Meni kad sam razmišljao se nisu svidjele baš priče uzmi provereno...

Nekako nisam htio da ljubim djevojku za koju znam da je progutala više kilometara o0o.

Jeste iskusnija, proverena...

Nekako mi se nisu ljubili svi o0o iz blokova...

Sent from my RMX3263 using Tapatalk

• Haha 1

• Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW
Nikad nećeš imati sve delove u Srb, bar ne lako i jeftino. Ali za stare brendove imaš gde i kako da nabaviš. Nekad malo skuplje, nekad malo jeftinije, brže ili sporije, ali dobavi se. Za nove kineze, to ide daleko teže, sporije i komplikovanije. I to je prosto jedna činjenica.
Recimo sve plastike za Voge 900 ima iz originala, na originalnom sajtu...

AliExpress
Stiže za 20 dana u Srb...

Ostalo ima ovde, svjećice i filteri i tako te stvari...

• Ne silazi, 4517 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@TAZZ, izvini na neznanju, koji je to originalni sajt? Ima sve, i šalju u Srbiju?

A što se tiče Ali-a, pa znamo kako to biva. To je samo jedna virtuelna robna kuća. Ima po nešto, što je neki prodavac našao za shodno da oglasi. I em nema sve, em se desi da neće da šalju neku na pr. kabastu robu (vizir na pr.) jer su se zeznuli oko cene transporta avionom do nas, em nekad stvarno i stigne za 20 dana, ali može i da se oduži i do ixaxa...

• Bivši baksuz :), 605 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Dobar dan gospodo. 
Danas sam bio do MotorLand-a i provozao SRT700, ovaj novi model. To mi nije prvi izbor, ali me je interesovalo da sveukupno shvatim kakav je kvalitet izrade, kakve su komponente, kako se generalno QJ ponaša na putu. 

Oni, na žalost nemaju test vozilo SVT650, pa sam test vožnju zakazao kod Autoprometa, sad za subotu. 

Inače sam svojevremeno vozio DL650 (malog Stroma), pa imam neka očekivanja i nadam se da će mi motor leći. 

Prošao sam dosta od ove teme i koliko sam shvatio:
- Generalno se dobro ponaša u prvih 20k km

- Pojedinačno se javljaju neke dečije bolesti.
- Najbolje kupiti u Kymco Novi Sad
- Isplati se uzeti sa setom kofera jer izađe povoljno
- Nema neke razlike između modela sa alu i žičanim felnama
- Manje-više svuda su korektne cene servisa iako je servisni interval kratak (5k)

- nema lagera delova za bilo šta što nije redovni servis, čeka se.

Jesam nešto propustio? 

Takođe, kako sam u BGu, da li postoji preporuka kod kog prodavca je bolje kupiti (ako ne bih da se vezujem za NS)?

@TAZZ, izvini na neznanju, koji je to originalni sajt? Ima sve, i šalju u Srbiju?
A što se tiče Ali-a, pa znamo kako to biva. To je samo jedna virtuelna robna kuća. Ima po nešto, što je neki prodavac našao za shodno da oglasi. I em nema sve, em se desi da neće da šalju neku na pr. kabastu robu (vizir na pr.) jer su se zeznuli oko cene transporta avionom do nas, em nekad stvarno i stigne za 20 dana, ali može i da se oduži i do ixaxa...
Vizir na primer eto najbolje kod Ivana, za te pare koje on radi je izmišljeno...
Nema ni ja Aliju...

A kao što rekoh, kineski motori, kineska robna kuća.
Na AliExpress ima delova plastike za DSX900... Rezervoar i ostalo, ako zatreba...

Ne znam šta je drama, i svi nešto kukaju da li ima delova plastika, migavaca i ostalog ...

Za auto bre ako nije redovan servis, čekaš od 15-70 dana delove.

Vešanja, staklarije, limarija..

Ako hoćeš iz originala ...

Meni šoferka putovala iz Koreje 75 dana.
Zadnje stop svetlo 60 dana ...

Kolegi službeni C4, delovi zadnjeg trapa jer je bio udaren u zadnji točak pa trebalo da se menja, 80 dana... 3 meseca vozio rentakar.

Ima svakakvih iskustava...
Dok ulje i filtere imaju svi na lageru.

pre 17 minuta, Dejan Nešković je napisao:

Dobar dan gospodo. 
Danas sam bio do MotorLand-a i provozao SRT700, ovaj novi model. To mi nije prvi izbor, ali me je interesovalo da sveukupno shvatim kakav je kvalitet izrade, kakve su komponente, kako se generalno QJ ponaša na putu. 

Oni, na žalost nemaju test vozilo SVT650, pa sam test vožnju zakazao kod Autoprometa, sad za subotu. 

Inače sam svojevremeno vozio DL650 (malog Stroma), pa imam neka očekivanja i nadam se da će mi motor leći. 

Prošao sam dosta od ove teme i koliko sam shvatio:
- Generalno se dobro ponaša u prvih 20k km

- Pojedinačno se javljaju neke dečije bolesti.
- Najbolje kupiti u Kymco Novi Sad
- Isplati se uzeti sa setom kofera jer izađe povoljno
- Nema neke razlike između modela sa alu i žičanim felnama
- Manje-više svuda su korektne cene servisa iako je servisni interval kratak (5k)

- nema lagera delova za bilo šta što nije redovni servis, čeka se.

Jesam nešto propustio? 

Takođe, kako sam u BGu, da li postoji preporuka kod kog prodavca je bolje kupiti (ako ne bih da se vezujem za NS)?

Sumirao si i pokrio većinu stvari...Beograd je rezervisan za Autopromet i eventualno MotorLand ili kako se zove. 

• Hvala 1

• Ne silazi, 4517 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@TAZZ mnogo puta smo već diskutovali na tu temu. Ima na Ali Expressu i tajvanskih delova za Kymco i Sym, i indonežanskih ili fiilipinskih za Hondu i Yamahu, ne prodaju samo kinesku robu. Ali ponekad i po nešto. Nije to regularan i redovan kanal za nabavku rezervnih delova, bez obzira na sve. Al sve OK, stvar je pogleda, da ne dužim.

Pa u pravu si definitivno...

Neko razume pikasa, neko ne razume

Sve je stvar mišljenja i pogleda i čega god...

Kao što rekoh...

U pravu si definitivno.

To bi trebalo dileri da vide i da se konačno uzmu u pamet sa rešavanjem tih stvari...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja