Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 1512 postova
  • Motocikl: SMC 300
33 minutes ago, sasa_f1 said:

Lepo, desi mi se da od Zemuna do Mirijeva dodjem autoputem do plavog mosta i radnu temp dobijem kad se spustim u Mirijevo tek.

Takodje, sa radnom temp u povratku npr izadjem na autoput i spadne temp na minimum jako brzo. Kao da je ovotren termostat.

Verovatno otvoren termostat. Meni se to desilo i na autu, pri predjenoj maloj km. Mozda ni 20.000km.

Primera znaci ima da je i novi termostat kvarljiv. Srecom bolja varijanta, otvoren nego zatvoren.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2695 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 44 minuta, sasa_f1 je napisao:

Lepo, desi mi se da od Zemuna do Mirijeva dodjem autoputem do plavog mosta i radnu temp dobijem kad se spustim u Mirijevo tek.

Takodje, sa radnom temp u povratku npr izadjem na autoput i spadne temp na minimum jako brzo. Kao da je ovotren termostat.

Pa kad voziš brzo! Ne stigne ni da se zagreje a u povratku ga preladiš :lol3:

Ne brini to je sve ok...on oscilira u tom rasponu. Kapiram ako je termostat otišao da ne bi dizao uopšte temp. već bi samo zabo neku vrednost ili bi nasumično palio ventilator a SVT pali vent samo u gradskoj gužvi...fino mu je odrađen deo oko glave cilindara sa onim spoljnim škrgama pa ima dodatno hlađenje.

Ja bih rekao da je sve ok...

• Integrisan, 5871 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
On 5/6/2025 at 11:36 PM, Motorcyclist said:

Kod mene u manualu za gsr a pise iskljuciti motor i sacekati da padne temperatura.

Evo danas situacije. Vozio sam nesto u drugoj, pa stojao, okretao, prva, druga, testirao ovo novo svetlo pa se valjda ugrejao iako nisam cuo ventilator u voznji. Inace pali ga na 96c a gasi kada spusti na 89c. 
Uteram u dvoriste, sidjem i onda tek cujem da vrte ventilatori. Pogledam 91c... Oteram u garazu i ugasim. Posle nesto dam kontakt i vidim 100c. Onda sam ostavio kontakt da vrti ventilator i da ga spusti na 89c. 

Meni je gpz500s vrteo ventilator i sa ugasenim kontaktom koliko se secam i posle nekog vremena stane.

• Drug član, 2695 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Ok...šta onda rade ljudi u pustinjama kad voze motore? Non stop drže upaljen motor da bi se hladio jer su tamo temperature preko 40 stepeni non stop? Prosto novi motocikli su napravljeni od drugačije vrste metala, više je aluminijuma više je drugih komponenti koje se realno brže i lakše hlade od čistog čeličnog bloka koji su obitavali u starijim motociklima. 

Sa druge strane...nove vrste ulja i tečnosti valjda imaju zaštitnu ulogu? 

Ne vidim svrhu da se čeka da vent odradi pošto je on na termostatu...dakle uključiće se nevezano za stajanje ili vožnju kad temp dođe do zadate granice. Opet i kad se vent ugasi...realno temp se ponovo podigne :) to je prosto fizika.

Recimo na TRK sam radio mapiranje i elektronsko podešavanje hlađenja...nakon toga niti jednom mi se nije upalio vent na parkiranju a temp je uvek bila niže u odnosu na ranije i u vožnji i na delovima kreni-stani....tako da bih ja pre gađao podešavanje samog hlađenja nego da drndam po 5min na parkingu da mi se motor ohladi.

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja