mick 3605 Napisano Utorak u 23:28 Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora nužno...ja više gledam spremnost da izađu u susret i reše koliko mogu problem. Jasno mi je da ne mogu nešto spektakularno da dobijem od dilera jer oni realno nisu servisi. Da je sreće da se sakupe na jednom mestu ovi ''dunđeri'' sa foruma @N.F.S. @Satelis i ostali pa da naprave kršten servisni centar da nas Bog dragi vidi a I njih...veruj mi opasno bi se dileri zamislili oko njihovih servisnih usluga. Ovako...mislim da je ista stvar samo eto gde ti više gode ljudi. Manje više ista je stvar skoro sa svakim brendom i njihovim servisom. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 23 Napisano Utorak u 23:33 U prolazu, 14 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, estel je napisao: @vladmoll Ne znaju ni oni u servisu sta se desilo. Prvi put kad se desilo, primetio sam da je prozor bele mutne boje. Nesto sto ne izgleda kao kondenz i nije se sklanjalo posle voznje. Zamenili su vodenu pumpu jer su tu primetili neku abnormalnost sa semeringom. Stavili su novu pumpu, promenili ulje i filter ulja i ja sam preuzeo motor. Nakon toga sam poceo da pratim stanje svaki dan kada sam isao na posao i kada sam dolazio sa posla. Slikao sam slike i pratio kako se ponasaju stvari. Pracenje mesanja ulja i vode - Google Photos PHOTOS.APP.GOO.GL 24 new items added to shared album Ovde cete naci slike kako je to izgledalo i onda sam nakon 10 dana video da je ponovo izmesao ulje i vodu jer se emulzija mogla videti na cepu od agregata gde se sipa ulje. Onda sam se pozvao na reklamaciju i u dogovoru sa direktorom Miroslavom sam resio da im dam sansu da poprave motor. Posle dva meseca cekanja, preuzeo sam motor i sad ponovo pratim stanje motora. Ovaj put su ponovo menjali ulje i filter ulja, pretpostavljam da su ovaj put i isprali sistem i zamenili su preventivno dihtung glave na cilindru agregata gde je imao (po merenju) manju kompresiju. Da li mi se svidja sto to moram da radim za nov motor? Aposlutno ne, ali okej. Pratim pa cu videti desavanje. Sad trenutno nakon jutarnje voznje ka poslu, staklo gde se gleda ulje izgleda isto kao na slici br. 4 u albumu. Kada se vratim do motora nakon posla, staklo je cisto i nema nikakvih anomalija. @Gordak985 Ja sam misljenja i dalje da QJ pravi kvalitetne motore, na stranu to sto je meni zapao ovakav primerak. Iskreno 50 kubika vise nisam primetio, dok npr (iako malo) 4 ks vise kod SVT-a jesam. Kako god se okrene, slicnih su performansi jedino sto SRT ima bolju fabricku zastitu od vetra i sediste je udobnije. SVT sa druge strane je mnogo upravljiviji cime se lakse vozi, nize brzine na njemu su kao na biciklu i ima bolje kocnice iako oba imaju Brembo. Po mom misljenju SVT ima osetno bolje kocnice u odnosu na SRT. Ako ti je lakse drug i meni se javio taj problem pre neki dan kad sam vozio po hladnom vremenu po gradu i cim sam otisao 50km dalje to je nestalo. Ali bukvalno isto mi je izgledalo kao na tvojim slikama a motor se ponasao skroz normalno. Gde kad sam pitao u jednom servisu rekli su mi da se to desava nekad kad je hladnije vreme i da ispratim da l ce se desavati kad je toplo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6271 Napisano Utorak u 23:47 Drug član, 2129 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja ne volim te prozorčiće za proveru ulja. Nego šipka bajo moj, pa kad se setiš - setiš se 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 87 Napisano juče u 00:28 U prolazu, 80 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, estel je napisao: Spomenuli su i termostat, kazu da je sve u redu. Kolega inace vozi motor u istim uslovima, doduse SRT550X, i nikakvih problema nije imao. ZZR1100, masina stara 34 godine je bila vozena u istim uslovima, nista. Razumem sta pricate i uvek se vratim na ono da niko ne kupuje novi motor da bi pratio sta se desava vec bas upravo da sedne, vozi i ne misli. Postaviću ti slično pitanje kao Gordak. Da možeš vratiti vreme da li bi ponovo kupio nov motor? Nebitno dal trenutni koji imaš ili neki drugi u tom cenovnom rangu do kog si tražio motor. Moja pretpostavka da si nov kinez uzeo da bi manje razmišljao o kvarovima (mislim da većina zbog toga uzima nove kineze). Ja sam odustao od nove Pede Tek 250 jer je kvalitet upitan a od velike mi je važnosti da ne stoji kod majstora zbog posla. Plus mi u ovlašćenom nisu ulivali poverenje. Sad opet razmišljam do kraja godine da uzmem neki novi kinez veće kubikaže (500-700 cm3). Mada taj motocikl nebi koristio i za posao. Razlog je isti. Novo, garancija i cena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 497 Napisano juče u 09:35 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Sve što je rečeno u predhodnim postovima je verovatno ok. Postoji mogućnost da se pomeša ulje i antofriz i onda fali antifriza a višak je u ulju. I drugi je slučaj kad pusti dihtung glave motora i onda antifriz ide direktno u cilindre i tu se sagoreva i izbacije napolje, antifriz fali ali ne ide u ulje. Ako nije falilo antifriza onda je verovatno u pitanju odušak ili sl... E sad što se tiče uvoznika i servisera to je stvarno druga i druga priča. Mislim da su ti serviseri morali ići na obuku o qjmoto oko servisa, načina servisiranja i problematike koja se može javljati...to je normalna stvar kod svih moto industrija, i kad mercedes izbaci novi model on na raznim seminarima namenjenim serviserima i vrši upoznavanje sa novim sistemom rada isl. U našem slučaju , serviseri će na nekom prvom primerku saznati uz muke i dugotrajna čekanja i pregovore sa qjmoto, razjašnjenje slučaja i opravku kvara. Kod sledećeg motora će već biti lakše. Prošle godine su prodali dosta modela i svi su imali nekih problema. Naravno, radilo se o ponekom motoru, kako , zašto to ni oni nisu sigurni. Uglavnom su sve rešavali u roku od 1-3 meseca. Videćemo u nastavku priče.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2876 Napisano pre 20 sati Drug član, 1426 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ko me preteče na žutom malopre i skrete sa autoputa ka BG Autoprometu?Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11083 Napisano pre 19 sati Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno @Blaza uzeo da testira! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3605 Napisano pre 19 sati Drug član, 2455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, Gordak985 je napisao: Ko me preteče na žutom malopre i skrete sa autoputa ka BG Autoprometu? Sent from my SM-S911B using Tapatalk Reci kako ide!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2876 Napisano pre 19 sati Drug član, 1426 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam kako ide i kako izgleda i kako se vozi, sve znam... :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...