boza_kg 4780 Napisano Novembar 1, 2023 Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To je to. Koliko je lepo i fensi kad radi, toliko ti živce pojede kad ne radi. Kao meni moja čuvena keyless bravica. Kad je crkla, ebo sam im sve po spisku, ko li izmisli tu glupost neviđenu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Novembar 1, 2023 (promenjeno) Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, boza_kg said: To je to. Koliko je lepo i fensi kad radi, toliko ti živce pojede kad ne radi. Kao meni moja čuvena keyless bravica. Kad je crkla, ebo sam im sve po spisku, ko li izmisli tu glupost neviđenu! A opet - kad sam prodao pcx plakao sam za keyless, to je tako dobra stvar.. Kad sam ga kupova mislio sam koji će mi to sranje, šta fali običnom ključu, jbla ih te novotarije, posle par dana pomisliš ovo je super.. Kad sam se vratio na ključ - muka živa, sednem na motor a ključ u džepu, ho jbm ti i ključ i sve, pa skidaj rukavice ili silazi s motora... Da ne kažem kolko puta sam ga zaboravio u bravi... Promenio Novembar 1, 2023 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4780 Napisano Novembar 1, 2023 Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A ne vredi, nezadrživo srljamo u budućnos! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Novembar 1, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Kako nam serviraju tako će biti. Ovaj "motorin" što bi Boža rekao izgleda jako pristojno uživo. Kako god bolji je od bilo kog polovnjaka. Kad se kockice poklope neću mnogo razmišljati da ga pazarim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4780 Napisano Novembar 1, 2023 Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Apsoštrumfno! A što da ne? To je skuter, zna se čemu služi. Nećeš da ga ženiš. Teraš ga nekolicinu godina, mnogi i kraće, pa menjaš, što bi rekao @Vujke1. Samo da distributer bude dovoljno stabilan u vidu podrške, da rešava probleme dok je pod garancijom, i ko bog! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Novembar 3, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 10. 2023. at 23:56, vucko23 je napisao: Pa nasmej se na tih 7 i kusur hiljada evra preko koje si zarobio u nov xadv plus opremu par hiljada, svaka roba ima svoga kupca. Nisam kupio nov, preskupo mi je bilo dati tolike pare na nešto što po meni ne vredi toliko. Nego nije to poenta mog pisanja, nego upravo sedište. Ja sam moje prepravio i preporodio se, a baš ne očekuješ od motora/skutera koji nov košta bezmalo 14.000€ da mu sedište bude katastrofalno tvrdo i neudobno (i moj 2018., i najnoviji imaju ista sedišta). Zato mi je smešno. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 91 Napisano Novembar 8, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zontes H-501 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 246 Napisano Novembar 8, 2023 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ne svidja ovaj njihov trend velikih kutija filtera vazduha i cvt-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1106 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 382 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan A ovaj tft kao televizor u kladionici, više u njega da gledaš nego na put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4780 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, sasa_f1 je napisao: Meni se ne svidja ovaj njihov trend velikih kutija filtera vazduha i cvt-a. Zbog Euro normi za izduvne gasove, mnogo se vazduha pumpa u smesu, pa i filter vazduha mora da bude veliki, pogotovo za ove veće kubikaže. A veliki je varijator, pa eto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 246 Napisano Novembar 8, 2023 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Sve jasno, samo sto kod vecine ostalih proizvodjaca to izgleda vise skladno nego kod Zontesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovi 56 Napisano Novembar 8, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Nis Motocikl: QJ SVT 650X, Zontes E 350,Transalp 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li novi agregat znaci da ce i ostali njihovi modeli ( 350 X,T,V itd ) sada dobiti noviju i jacu varijantu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Novembar 8, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Svi su krenuli na ADV fazon, Honda im postavila zadatak. Evo i SYM izbacio model od 400 kubika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4780 Napisano Novembar 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, dosadno Moda. Šta je to moda? Moda je ono što će da izađe iz mode Promenio Novembar 8, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 91 Napisano Novembar 8, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan @kovi stize zt500t sa 38kw, kao i veliki adv zt703f (700 cm3, 74kw) i trkalica zt703rr (700 cm3, 81kw) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Novembar 28, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, nadam se da necete imati nista protiv da vam prenesem svoje iskustvo sa Zontes 350E nakon 4300km... Ono sto bi moglo biti bolje jeste zatvaranje sedista koje ume malo da baguje ali koliko sam uspeo da procitam tu i tamo, nije jedini skuter koji ima takav izazov pa mu to mozda mozemo progledati kroz prste a i retko se desava...u mom slucaju, desna poluga kocnice kao da malo sada malo drci i zvecka kada predjem preko neravnine pa to ume da mi skrene paznju. Ekran koji sam podesio na automatko menjanje boje tokom dana/noci ume da se zbuni kada padne mrak pa kada naidem na soludno osvetljenu ulicu, displej mi menja boje kao disko kugla ...ne zalim se, nemojte to shvatiti tako, samo prenosim "decije bolesti" koje imaju, rekao bih, skoro svi motori/skuteri... Odlicna stvar je udobnost sedista, prostor ispod njega je fenomenalan, polozaj nogu za moju 182cm je odlican, rucice kormana su na dobroj visini. Grejacima za rucice je potrebno oko 10ak minuta da dostignu zadatu temperaturu i sasvim je dobra fora...veliki ekran prija ocima, vizir odlicno stiti od vetra. Dugme Sport i Eko radi posao i oseca se razlika, mala ali dovoljna. Na auto putu se ne trese...na 6K RPM kruzira oko 115 km/h...130 km/h dostize na 6500-6800 RPM i tada trosi oko 5L...(ovo je brzina na displeju plus dodatni manji vizir na vrhu). Nije mnogo bucan sto se meni licno svidja. Rucna kocnica je odlican dodatak na uzbrdicama i jako je korisna. Sto se mene tice, tesko mi je da poverujem da postoji bolji skuter od ovog za odnos cene i kvaliteta. U gradu je fantastican, mozda deluje malo trontavo ali svakako nije takav u voznji. Pravio sam ture od 600-700km u 1 danu, dupe i ledja se nisu mnogo bunili. Ovo moze na more, daleke pute i gde god pozelite. Razumem da su neki skepticni jer je Kinez...ja se ni u jednom trenutku nisam ni pomislio da nesto moze krenuti naopako i zaista tesko da moze tek samo od sebe. Ako neko ima neko pitanje, stojim vam na raspolaganju. Svako dobro i pozdrav 6 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2531 Napisano Novembar 28, 2023 Drug član, 1089 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja pitanje ,kako ti se čine amortizeri i gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Novembar 29, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Gume su...hmm...rekao bih "plasticne" ali nisam imao nikakvih losih situacija u svakom smislu i kada je rec o voznji po mokrom putu. Mozda bi bilo lepo u buducnost da se zamene "pravim" gumama. Voelo bih i ja da cujem iskustva ostalih "Zontasa". Da budem iskren, zadnje sediste je toliko udobno da ne mogu nista da kazem za zadnji amortizer, napred je mozda malo trvrdji sto se oseti kada se zaredjaju pukotine i rupe...mozda bi taj osecaj bio i drugaciji/bolji/meksi kada bi se gume promenile.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 191 Napisano Novembar 29, 2023 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Mozda sam ja naplasio narod sa pricom o gumama pa je sad to glavna fora ovde a i u drugim temama... pa da se opet nadovezem na to, meni ne ulivaju sigurnost i lose su se pokazale na zebrama i to pogotovo na mokrom ali abs i tcs peglaju stvari, na suvom pogotovo na suvom i toplom gume drze perfektno. Mislim da i to ne treba biti faktor pri kupovini ovakvog skutera jer za tipa 200e mogu da se pazare premium gume i uradi ugradnja u ovoj velicini tipa(metzeler ili pireli), licno smatram da michelin(citygrip) ili dunlop(scootsmart) nisu dobre gume tj ne vrede para pa ih nisam uzeo u razmatranje... Info iz Autoprometa je da nemaju vulkanizera i da se bez problema po licnom nahodjenju gume mogu promeniti u bilo kom trenutku kod bilo koga bez uticaja na garanciju! Imam ja jedno pitanjce za @CuleBG, jesi li uradio drugi servis, koja je prica, cena? Ako ne molim te da cim ga uradis podelis sa svima... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Novembar 29, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan @Vujke1 slazem se gore sa navodima za gume, to se lako resi, veliki je izbor. Uradjen je drugi servis, klasika, filteri i ulje...mislim da me je izaslo oko 10 ili 11 hiljada din. Od trenutka predaje motora tamosnjoj ekipi do preuzmanja, proslo je oko sat vremena. Potrudicu se da pronadjem racun u fascikli kad dodjem do nje da potvrdim cenu servisa ...interval izmedju 2. i 3. servisa je 4000km dakle na navrsenih 8000km.... Da ne zaboravim, od trenutka zakazivanja, cekao sam oko 2 nedelje na termin pa bi bilo dobro predvideti vreme do servisa i predjene kilometre. U svakom slucaju, niko nece uzeti za zlo ako se predje malo vise ili manje, sve dok se uradi blizu potrebne kilometraze jer ljudi su tamo fer i korektni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Novembar 30, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan @Vujke1, pronadjoh racun, mali servis je kostao 9,400 dinara. Izvinjavam se na pogresnoj predpostavci u gornjoj poruci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4006 Napisano Novembar 30, 2023 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Čisto komparacije radi i za ADV 350 platih oba mala servisa toliko ove godine (svaki toliko). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4780 Napisano Novembar 30, 2023 (promenjeno) Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, to mu dođe neka regularna cena za Bg. Po unutrašnjosti bude jeftinije. Ali interesantno da se na Zontesu ulje menja na 4.000 umesto na uobičajenih 5.000 @Vujke1 evo još jedan primer gde Zontes ostavlja utisak premium brenda. Lako može da se nađe i user i service manual, šifarnik delova. Za QJM Fort nigde ništa, još uvek . Nadam se da će ga biti. Ako nekom treba, ovde ima servisno (Maintenance Manual) uputstvo https://www.manualslib.com/download/3042914/Zontes-Zt350e.html Promenio Novembar 30, 2023 član boza_kg 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 91 Napisano Novembar 30, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Na youtube postoji kanal michael phillips gde su postavljeni video snimci svih servisa i montaza i demontaza na zontesu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4780 Napisano Novembar 30, 2023 Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mogao si već i da postaviš link, pošto ima Michael Philips i plivač:) https://www.youtube.com/@michaelphillips1959 Lepo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...