Bratislav 1973 442 Napisano Mart 14, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozz, svaki trening nevezano ko koliko godina i koliko km ima na dvotockasu dobro dodje. Kao neko ko je prosao obuku osnovnu kod Vitomira Golusina (trening bezbedne voznje nije obuka MK bezbednost nego Vite) a ne MK Bezbednost jer Vita je predsednik MK Bezbednest a i kod profesora Vladimira Jeftica (ABM) mogu da kazem da oba treninga, Suzuki V-Strom 650 XT (Vita) i Suzuki V-Strom 1050XT (Vlada) su mi pomogla tj promenila percepciju voznje. Oba treninga se baziraju upravljanjem motorom na malim brzinama do 50km/h,izbegavanjem prepreka u saobracaju,uglavnom gradskom, sto je dobra stvar jer vecina nas vozi u takvim uslovima. Sto se tice osnovne obuke Koncept 192 mogu da prenesem iskustva drugara, prosao obuku kod Vite (trening bezbedne voznje) i kod Vlade (ABM-zajedno smo prosli obuku) da obuka kod Koncepta je isto dobra, nemam licna iskustva nadam se da s sledecim motorom cu isto kod njih proci osnovni nivo. Sve skole imaju napredne nivoe, preporuka da se i ta obuka iskusi. Licno napredni nivo nisam prosao ali sam zeleo da prodjem osnovni kurs off road voznje na Tari ( Sector Enduro) koji je takodje prosirio vidike dalje u voznji ne samo van asfalta nego i na samom asfaltu pa je s toga moja preporuka da ko je u mogucnosti takodje prodje obuku off road voznje. Ono sto je meni interesantno kod skole Koncept 192 jeste da oni organizuju tzv voznju u grupi sto dosta od nas nezna pravila ponasanja voznje u grupi, samim tim to je voznja na regionalnim putevima sto druge dve skole ne praktikuju jer su bazirane kao sto sam napisao na uslove gradske voznje, voznja na poligonu. Vlada ABM ima svoj kanal na YT sto preporucujem da pogledate. Vita takodje moze da drzi trening off road voznje ali mu nedostaje iskustva kao sto to radi Sector Enduro( imaju sve od opreme, motora). Sve tri skole tj instruktori su bili nekad a neki i sad aktivini u saobracajnoj policiji. A sad nesto nevezano za skole, preporucujem da svako od nas ode na neki tzv poligon a ne ulicu pred pocetak sezone voznje ( asfaltirani teren, parking veci tipa Roda,Dis,slicno) da vezba nagla kocenja , prvo prednjom, pa zadnjom,pa s obe i da kazem ponovnog upoznavanja svog motora jer vecina od nas ne vozi motor u zimskom periodu. Zaboravih da napomenem da se na NAVAK-u takodje odrzavaju treninzi za one koji zele da se oprobaju kao Moto GP vozaci ali sa svojim motorom. Pozz 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6074 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 2082 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Bratislav 1973 said: Kao neko ko je prosao obuku osnovnu kod Vitomira Golusina (trening bezbedne voznje nije obuka MK bezbednost nego Vite) a ne MK Bezbednost jer Vita je predsednik MK Bezbednest Možeš malo da pojasniš ovo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 442 Napisano Mart 14, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, antir3ality je napisao: Možeš malo da pojasniš ovo ? Naravno, trening bezbedne voznje je Vitin privatan biznis a sredstva od treninga se ne slivaju u kasu MK Bezbednost sto nije razlog da neko odustane od treninga kod Vite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6074 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 2082 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ok ali kad kažemo trening bezbedne vožnje u MK Bezbednost, to je to i drži ga Vita ? Još jedno pitanje - na strani koncept192 se pretežno pominje "stručno usavršavanje licenciranih kadrova A kategorije" ... I piše da je raspored treninga moguće videti na portalu Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Zapravo gledao sam to prošle godine i održava se po celoj zemlji, bilo je i u Prokuplju. Šta je zapravo to, jel to trening bezbedne vožnje ili ipak nešto za specijalno za službena lica ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 442 Napisano Mart 14, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, antir3ality je napisao: Ok ali kad kažemo trening bezbedne vožnje u MK Bezbednost, to je to i drži ga Vita ? Još jedno pitanje - na strani koncept192 se pretežno pominje "stručno usavršavanje licenciranih kadrova A kategorije" ... I piše da je raspored treninga moguće videti na portalu Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Zapravo gledao sam to prošle godine i održava se po celoj zemlji, bilo je i u Prokuplju. Šta je zapravo to, jel to trening bezbedne vožnje ili ipak nešto za specijalno za službena lica ? Upravo kako si napisao, Koncept 192 ispred Asocijacije drzi obuku za vec licencirane instruktore A kategorije. Koncept 192 kao i Vita moze obuku da radi u celoj Srbiji , nazovite telefonom da dobijete blize informacije. Promenio Mart 14, 2023 član Bratislav 1973 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4962 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 1055 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 29 minutes ago, Bratislav 1973 said: Naravno, trening bezbedne voznje je Vitin privatan biznis a sredstva od treninga se ne slivaju u kasu MK Bezbednost sto nije razlog da neko odustane od treninga kod Vite. Da li lova ide Viti ili klubu nemam pojma i nije mi bitno, ne znam zašto uopšte u ovoj prepisci potenciraš da je to Vitin biznis, kao da je to u ovoj priči bitno. Za učesnike ove teme bitno je da znaju ko organizuje, a prema sajtu, organizuje MK Bezbenost u kom je Vita predsednik. Nisam član kluba i Vitu sam video 3 puta u životu i nemam ništa od ovog posta, samo mi bode oči što ovakvo teranje maka na konac na mestu na kome mu nije mesto kasnije dovede do toga da neko ko nije upućen u priču (u ovom slučaju @antir3ality) mora da razmišlja da li treba da bira između treninga kod Vite ili kod MK Bezbednost, a ustvari je u pitanju jedna ista stvar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1568 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Forsberg je napisao: Da li lova ide Viti ili klubu nemam pojma i nije mi bitno, ne znam zašto uopšte u ovoj prepisci potenciraš da je to Vitin biznis, kao da je to u ovoj priči bitno. Za učesnike ove teme bitno je da znaju ko organizuje, a prema sajtu, organizuje MK Bezbenost u kom je Vita predsednik. Nisam član kluba i Vitu sam video 3 puta u životu i nemam ništa od ovog posta, samo mi bode oči što ovakvo teranje maka na konac na mestu na kome mu nije mesto kasnije dovede do toga da neko ko nije upućen u priču (u ovom slučaju @antir3ality) mora da razmišlja da li treba da bira između treninga kod Vite ili kod MK Bezbednost, a ustvari je u pitanju jedna ista stvar. Ja isto nisam ukapirao šta je pisac hteo da kaže: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1167 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 450 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je 100 eura mnogo za jedan dan treninga. Vrv znanje koje se stekne ima veliku vrednost i ne znam koliki su troskovi obuke, ali 100 eura je 100 eura. Mislim da je bolje da bude, recimo, 50ak eura pa da mogu na pocetku sezone da uplatim, odvozam, podsetim se i napredujem. Vrv bi bilo vise polaznika i na kraju bi se organizatoru kesa isto napunila a mi bi lakse odvojili 50 nego 100e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 803 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako. Organizatori su ovakvim sumanutim cenama za JEDNODNEVNU obuku upravo sami rekli šta misle o bezbednosti motociklista generalno. Nema tu drugari nikakve brige za bezbednost nego se uglavnom radi o šišanju jednog specifičnog soja "mušterija". 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6074 Napisano Mart 14, 2023 (promenjeno) Drug član, 2082 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jasno mi je da je nekome 100 evra mnogo a nekome nije, neko smatra da je skupo neko da vredi, sve je to normalno. Ali se pitam šta li ljude goni da pišu ovakve komentare ... @ekozeljevo, svi mi koji smo bili ili planiramo da idemo na ovaj kurs smo ovce za šišanje, a ti si namazana lasica, i ne može niko da te prevari, svaka čast! Ali ako se posle ovakvih komentara osećaš malo bolje i zadovljnije, onda vredi, samo nastavi. Meni ne smeta. Promenio Mart 14, 2023 član antir3ality 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 803 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, antir3ality said: Jasno mi je da je nekome 100 evra mnogo a nekome nije, neko smatra da je skupo neko da vredi, sve je to normalno. Ali se pitam šta li ljude goni da pišu ovakve komentare ... @ekozeljevo, svi mi koji smo bili ili planiramo da idemo na ovaj kurs smo ovce za šišanje, a ti si namazana lasica, i ne može niko da prevari, svaka čast! Ali ako se posle ovakvih komentara osećaš malo bolje i zadovljnije, onda vredi, samo nastavi. Meni ne smeta. Ja stvarno ne znam zašto se osećaš prozvanim i šta te u ovome što sam napisao konkretno vređa. Niti ste vi ovce niti sam ja nekakva lasica niti sam ja to igde napisao. Jel je tebi normalno da jednodnevna obuka košta 100 eur? Ako jeste svaka čast ali meni eto nije. Jel misliš da se ovi ljudi koji to organizuju brinu da povećaju bezbednost SVIH motociklista? Ako misliš svaka ti čast ali eto ja ne mislim. Lično mislim da žele da izmuzu neobaveštene i one koji imaju viška para. Šta me goni da pišem ovakve komentare? Pa eto goni me to što ne volim licemerje recimo i što želim da skrenem pažnju na to da preskupo plaćate nešto što bi trebalo daleko manje da košta da se stvarno misli na bezbednost SVIH motociklista a ne samo onih kojima "nije mnogo 100 eur". Ako si shvatio šta sam hteo da kažem ok, ako nisi opet ok. O tome kako se ja osećam je bespredmetno da raspravljamo ali u svakom slučaju zadržavam pravo da o svakoj temi imam svoje mišljenje kao što to pravo tebi ili bilo kome drugom ne uskraćujem. Nisam razumeo da ova tema treba da služi isključivo pisanju hvalospeva organizatorima ovakvih kuseva i tome da su ama baš svi do jednog koji su iste pohađali doživeli posle njih neko prosvetljenje nego da svako može da napiše šta misli o tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2595 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1273 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @ekozelj i ja mislim da je 100e poprilično visoka cena s obzirom da je to jednodnevna aktivnost koja traje par sati ali nisam bio i vrednost ne mogu da sudim. Ali tvoja rečenica "nego se uglavnom radi o šišanju jednog specifičnog soja "mušterija"." je mogla biti srećnije sročena, ovako deluje uvredljivo prema onima koji razmatraju da ipak pljunu tih 100e jer nema baš neke alternativne kod nas. A kolega je mogao malo blaže da reaguje i da samo skrene pažnju na rečnik. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Promenio Mart 15, 2023 član Gordak985 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 799 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bio na takvoj obuci u organizaciji BJB. Upravo ta obuka mi je jednom spasila glavu a više puta spasila pada. Hvala ljudima koji su to organizovali na svim lekcijama i entuzijazmu. 100e deluje kao visoka cena. Da je manje sigurno bi bilo više zainteresovanih. Ali bih hteo da pitam; Koliko košta vaša glava? A kosti? Zvuči dramatično ali je tako. A ko vozi motor i nema manje-više 100e za takvu obuku možda ne bi trebalo ni da vozi. 3 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1637 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1021 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih baš tako radikalizovao stav ,,ko nema ne treba ni da vozi". Trening bezbedne vožnje je jako korisna stvar, prvo što su to u obavezi bili instruktori u auto školi da nauče polaznike, ali to je već neka druga priča koju ne bih razrađivao. Lično moja želja je da se organizuje trening i u drugim gradovima, ne samo Beograd ili Novi Sad. Prosto nisu svi blizu ovim gradovima, a da se urani dodje na trening, uplati , plus treba imati koncentraciju i ponovo se vratiti 100 i plus kilometara nazad mnogima je to veliki napor, i jeste. 100 evra nije ni mnogo ni malo, ali po meni za jednog prosečnog građanina nije zanemarljiva cifra, još kada se uračuna i put stigne se to do lepe cifre za jedan dan. Nažalost tako je. Žašto bi neki motorista koji vozi stariji motor (ima ograničena finansijska sredstva) i istom merom uživa kao i neko ko vozi nov novcijat bio uskraćen za obuku, a svi su već oštećeni u auto školama. Šta to znači ako nemaš para ne treba ni da si bezbedan, pa samim tim nećeš voziti? Vrlo smeo i isključiv stav. Razumem da se na toj obuci zaista mnogo nauči i slažem se sa tim, odgledao sam mnogo klipova na tu temu i smatram je vrlo korisnom, ali isto tako sam i stava da je malo jeftinija veći odziv bi bio i samim tim i bezbednost učesnika veća. 4 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 799 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Zarkela said: Šta to znači ako nemaš para ne treba ni da si bezbedan, pa samim tim nećeš voziti? Vrlo smeo i isključiv stav Sve je kao što kažeš ali realnost je surova. Puno je mladih koji jedva skupe za prvi veliki motor. Za opremu već štede a za obuku nemaju. Onda neki prežive a neki ne. Moj stav je moje viđenje i ne znači da je tačan ili merodavan. Voleo bih da u vestima više nikad ne vidim naslov da je mladić na motociklu stradao jer mu je izleteo auto ili je "ispravio" krivinu. Takve situacije se uče na tim obukama. I da, trebalo bi da se sve to uči u okviru redovne obuke. A trebalo bi i kasnije ići na dodatnu obuku jer nije svaka obuka za početni nivo vozača. Obuke i vežbe ikad dosta. Jesam malo oštriji ali me strašno pogode vesti kad neko mlad izgubi život. Želim svima da uživaju u ovom lepom hobiju i bezbedno se vrate kući. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1568 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, dragan_alumiroi je napisao: Sve je kao što kažeš ali realnost je surova. Puno je mladih koji jedva skupe za prvi veliki motor. Za opremu već štede a za obuku nemaju. Onda neki prežive a neki ne. Moj stav je moje viđenje i ne znači da je tačan ili merodavan. Voleo bih da u vestima više nikad ne vidim naslov da je mladić na motociklu stradao jer mu je izleteo auto ili je "ispravio" krivinu. Takve situacije se uče na tim obukama. I da, trebalo bi da se sve to uči u okviru redovne obuke. A trebalo bi i kasnije ići na dodatnu obuku jer nije svaka obuka za početni nivo vozača. Obuke i vežbe ikad dosta. Jesam malo oštriji ali me strašno pogode vesti kad neko mlad izgubi život. Želim svima da uživaju u ovom lepom hobiju i bezbedno se vrate kući. Izvini, ali tvoj stav je izuzetno nekorektan prema kolegama sa nižim primanjima. Cena od 100 EUR je formirana paušalno i jeste previsoka za naš standard, a završena obuka nije nikakva garancija da ćeš naći izlaz iz svake rizične situacije. Mislim da i ti i druge kolege koje pišu ovakve hvalospeve, kako je neko rekao, ipak malo preterujete. Na obuci koja traje jedan ili dva dana, najviše što možeš da dobiješ jesu smernice, sve ostalo je na tebi. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 15, 2023 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam na treningu bezbedne vožnje (MK Bezbednost) kod nas u Kraljevu, nekakav gradski sekretarijat za bezbednost je finansirao, bilo je besplatno, i pored toga samo 13-14 učesnika (doduše i vreme je bilo promenljivo). Podesilo se da u grupi budu sve iskusni vozači sa godišnjom kilometražom preko 10000 i preko 20 godina na motoru. Na teorijskom delu, kada je došlo do priče o paničnom kočenju, atmosfera se usijala...ali sutra na poligonu, kada su svi probali po svojem i po pravilu, sve je leglo na svoje...a posebno jer je bila kiša i baš taj deo se vežbao po mokrom. Od tada sve svoje poznanike, a posebno manje iskusne, stalno forsiram da završe neki od tih treninga. Vredi svih 100€. Znanja koja kompletno menjaju pristup vožnji. PS. jednodnevne obuke u mom poslu koštaju od 300-400 pa na više €. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 799 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam nekog ko kuburi sa novcem uvredio ja se izvinjavam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6074 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 2082 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, ja nemam ništa od toga da branim nekog i da pišem hvalospeve, pogotovo zato što do sada nisam bio. Ali ružno mi je kad neko kao slučajno isproziva veliki broj kolega zato što nemaju isto mišljenje, zato sam reagovao. Sad razmišljam - kako god da napišem - ispašće da branim ove klubove, ali ajde. Klubovi su privatni i bave se treningom bezbedne vožnje. Budimo iskreni - primarni cilj im je da zarade, i meni je to ok ako je trening kvalitetno odrađen. Nisu dobrotvorne organizacije. Evo kolega @doktor je napisao kako je u Kraljevu bilo besplatno. Zašto se ne raspitate malo, pa pokušajte nešto slično da organizujete u svom gradu? Zatražite podršku institucija. Pomogli bi mnogima. (ali nažalost mislim da znam odgovor) Samim tim što je u pitanju privatna inicijativa - propali bi da je cena previsoka. Ne bi imali polaznike na kursevima i morali bi da zatvore. A to se ne događa. Ponavljam, jasno mi je da ima ljudi kojima je cena od 100 evra za jedan dan previsoka. Ali razmislite ovako: koliko u proseku košta prosečna višednevna vožnja po inostranstvu, pa čak i po Srbiji , po danu ? Ako se plaća smeštaj i hrana - bez 50ak evra dnevno verovatno nije. Dakle jedan dan treninga kao dva dana vožnje. Kao što rekoh - nekom je mnogo, neko smatra da vredi - odlučiće svako za sebe i to je to. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Da se osvrnem na cenu, i to pričam samo o treningu na kome sam bio, MKB, pišem kako ja to vidim, pa nek ko hoće pravi računicu jel mnogo ili nije. Ne ulazim u to. 100e je prvi put, jer se petak sluša teorijski deo koji bi trebao da traje od 18-20h, al smo ostali do 22h sa gomilom pitanja i diskusijom na gomilu tema. Subotu se vozi i to nije nekoliko sati, to je 8+ sati, ceo dan, od 9-15/16h je zamišljeno, ostane se do 18h... bude bar 3 instruktora koji ceo dan trče unaokolo. Tu je trening vozilo koje isto troši gorivo, gume mu ne traju mnogo jer nema abs a pokazuje kako blokira zadnji točak i vozi se u nagibu kad postave točkiće, pa se bokovi potroše brzo. Neograničeno vode (taj dan ako nisam popio 10e vode, nisam ni kap, bilo je baš vruće). Sendviči takođe obezbeđeni za ručak. Kad idu u druge gradove, kombi troši gorivo, putarine, da se pretera oprema, oni moraju iznajmiti smeštaj, treba i da jedu nešto (valjda). Drugi i svaki sledeći put je 50e (iako sam otišao opet na teorijski, al to se plati samo jednom). Ok, nekome je to mnogo, nekome nije, nekome vredi, nekome ne vredi. Sve je to ok. Opet, ko može i misli da treba pozivam ga da ode na bilo koji trening, u bilo kojoj organizaciji. Ili nek kupi čunjeve u dekatlonu i na neki parking i da se vrti. Vežbajte, ima toliko na netu materijala, šema za poligon... Sad lično mišljenje, gledam sa strane šta meni donosi trening: za 50e ceo dan neko trči i postavlja mi čunjeve okolo, ja ne moram da siđem sa motora. (tj. "45e", jer pojedem sendvič i imam vodu). Druženje i nova poznanstva sa strane. 4 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 803 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, dragan_alumiroi said: A ko vozi motor i nema manje-više 100e za takvu obuku možda ne bi trebalo ni da vozi. A da razmisliš još jednom šta si upravo napisao? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 474 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 643 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Ko misli da je sposoban da kurs bezbedne voznje primeni u autoskoli moze slobodno da odradi sve za licencu instruktora i krene da se bavi tim. Voleo bih da vidim te casove, i da jos kao instruktor bude odgovoran za stetu na motorima koja se nacini u toku obuke. Ako ste imali lose iskustvo, ne generalizujte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 799 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, ekozelj said: A da razmisliš još jednom šta si upravo napisao? Evo, razmislio. Gorivo 40e, spavanje 30e, klopa 30e. To je samo jedan vikend vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 803 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, nafetS said: Da se osvrnem na cenu, i to pričam samo o treningu na kome sam bio, MKB, pišem kako ja to vidim, pa nek ko hoće pravi računicu jel mnogo ili nije. Ne ulazim u to. 100e je prvi put, jer se petak sluša teorijski deo koji bi trebao da traje od 18-20h, al smo ostali do 22h sa gomilom pitanja i diskusijom na gomilu tema. Subotu se vozi i to nije nekoliko sati, to je 8+ sati, ceo dan, od 9-15/16h je zamišljeno, ostane se do 18h... bude bar 3 instruktora koji ceo dan trče unaokolo. Tu je trening vozilo koje isto troši gorivo, gume mu ne traju mnogo jer nema abs a pokazuje kako blokira zadnji točak i vozi se u nagibu kad postave točkiće, pa se bokovi potroše brzo. Neograničeno vode (taj dan ako nisam popio 10e vode, nisam ni kap, bilo je baš vruće). Sendviči takođe obezbeđeni za ručak. Kad idu u druge gradove, kombi troši gorivo, putarine, da se pretera oprema, oni moraju iznajmiti smeštaj, treba i da jedu nešto (valjda). Drugi i svaki sledeći put je 50e (iako sam otišao opet na teorijski, al to se plati samo jednom). Ok, nekome je to mnogo, nekome nije, nekome vredi, nekome ne vredi. Sve je to ok. Opet, ko može i misli da treba pozivam ga da ode na bilo koji trening, u bilo kojoj organizaciji. Ili nek kupi čunjeve u dekatlonu i na neki parking i da se vrti. Vežbajte, ima toliko na netu materijala, šema za poligon... Sad lično mišljenje, gledam sa strane šta meni donosi trening: za 50e ceo dan neko trči i postavlja mi čunjeve okolo, ja ne moram da siđem sa motora. (tj. "45e", jer pojedem sendvič i imam vodu). Druženje i nova poznanstva sa strane. A zašto te prvi put carine sa stotkom a sledeći put TO ISTO dobiješ za pedeset? Što ste se prvi put upoznali pa ste sad kao "ortaci"? Ja drugog razlog ne mogu da dokučim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 803 Napisano Mart 15, 2023 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, dragan_alumiroi said: Evo, razmislio. Gorivo 40e, spavanje 30e, klopa 30e. To je samo jedan vikend vožnje. Ne znam zašto mi daješ specifikaciju nekakvih troškova kad je moj post bio reakcija na deo tvog gde si naglas razmišljao da onaj ko nema stotku možda ne bi trebalo ni da vozi. Bio teko jedan koji je mislio da oni koji nemaju plave oči ne treba da žive. Ma daj bre... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...