OgiBG 239 Napisano Jul 3 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, JunioR. said: Nikakve veze s Loncinom nema taj agregat, pravio ga KTM, sad CF. U Voge ne ide on vec 895cc koji su radili za BMW, i to je Loncin To sam i ja sad trazio po netu i nisam video da Loncin pravi 790 agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6152 Napisano Jul 4 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda, jedino mi ova zadnja viljuska nekako mnogo “tanka” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2383 Napisano Jul 4 (promenjeno) Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nadamo se da su rešili bregastu, klackalice. 890-990 se pravi u Austiji a ima isto to ! Promenio Jul 4 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Jul 4 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da bude problema ako je isti kao CF moto, do sad nisam cuo da se neko zalio... A i CF je najavio da sprema svoj MTX sa istim agregatom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 815 Napisano Jul 5 MK Obrenovac, 552 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Jul 6 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj malo, ko koga ovde j?PRO u grckoj 8400eKod nas obican 8700e (PRO najavljuju +1000e)Pa daj ja cu da donosim na ledjima po jedan za 1300e razlike. Stvarno bezobrazluk. Samo nemoj sad neko da kaze, pa znas transport ovo ono. Carine nema (gleda se poreklo vozila - Kina, a i nema carine na uvoz iz eu). Porez ne moze da se plati i u Grckoj i u Srbji (samo jedan porez moze biti). Pokusacu sledece nedelje da odem da pogledam uzivo u Solunu. A kad dodjem u BG nece me mrzeti da odem do Burnouta da ih pitam da mi pojasne. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16511 Napisano Jul 6 Integrisan, 4943 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro uvek imas te likove koji nesto pametuju i objasnjavaju povecanje cena zbog vodostaja Dunava, inflacije od 300% i ostalo... A ustvari mafija i monopol. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Nema u Solunu do sledece nedelje. Ako nekog interesuje javili su mi da ce biti u salonu Makina Motosikletas, pa ako neko ide tim putem da zna. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16511 Napisano Jul 23 Integrisan, 4943 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimi83 11 Napisano Avgust 15 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao botovi na FB, Da li se neko raspitao uopste sta sve mora da plati neki uvoznik da bi uvezao neko vozilo? Da li je Kove u Grckoj direkt prodavac ili prodaje preko dilera? Da li je to preporucena msrp cena od strane Kove ili je to zvanicna cena svakog dilera u Grckoj? Da li je to specijalna trenutna cena radi pocetka prodaje? Da li je neko procitao uopste od koga i kako Burnout dobija Kove? Sto niko ne kaze sto onaj Barel ne prikazuje cenu sa njihovom taksom za pripremu motora nego reklamiraju cenu bez nje? Koliko luka ima u Grckoj gde istovaraju kontejnere iz Kine? Koliko kosta prevoz jednog kontejnera od luke istovara do krajnje destinacije? Pored toliko informacija koje su dostupne na internetu i mogucnoscu da se dodje do informacije pre nego sto se napisu zlocudni komentari ipak odlucujemo da budemo "pametnjakovici" prvo pa tek onda ljudi 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Avgust 15 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, dzimi83 said: Kao botovi na FB, Da li se neko raspitao uopste sta sve mora da plati neki uvoznik da bi uvezao neko vozilo? Da li je Kove u Grckoj direkt prodavac ili prodaje preko dilera? Da li je to preporucena msrp cena od strane Kove ili je to zvanicna cena svakog dilera u Grckoj? Da li je to specijalna trenutna cena radi pocetka prodaje? Da li je neko procitao uopste od koga i kako Burnout dobija Kove? Sto niko ne kaze sto onaj Barel ne prikazuje cenu sa njihovom taksom za pripremu motora nego reklamiraju cenu bez nje? Koliko luka ima u Grckoj gde istovaraju kontejnere iz Kine? Koliko kosta prevoz jednog kontejnera od luke istovara do krajnje destinacije? Pored toliko informacija koje su dostupne na internetu i mogucnoscu da se dodje do informacije pre nego sto se napisu zlocudni komentari ipak odlucujemo da budemo "pametnjakovici" prvo pa tek onda ljudi Druže nisu zloćudni, vidiš kolika je tema, ljudima se sviđa ovaj motor, kao i meni koji ozbiljno razmišljam da ga kupim. Ali hoću da dobijem najviše za svoje pare. Da li i kako Grci uvoze, to je njihova stvar, ali da bude 1300e razlika (15%) to je, složićeš se, onako da se čovek zapita. Od toga oduzmi, porez, carinu i maržu prodavca. Nema potrebe da ti staješ u odbranu Burnouta, Barrela, Guevare i ostalih. Lepo je to što oni rade, ali je to ipak biznis, i oni gledaju da što više zarade (kao što mi gledamo da što više dobijemo). Pošto kažeš da smo pametnjakovići, pa tek onda ljudi, evo budi ti 'čovek' pa mi daj tu razliku u ceni, a da onda odemo negde na ručak, ja častim. Kove je dao MSRP (koji skoro nikad i ni za šta nije važio, ako hoćeš da budeš konkurentan) koji je 8999e za osnovni model. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 263 Napisano Avgust 15 (promenjeno) Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A i šta nas briga kako oni uvoze? Mi smo kupci i oni žive od nas, ne treba ja da tražim na internetu opravdanja za njih zašto je ova ili ona cena. Ja vidim u Grčkoj XX jeftiniji i pitam zašto, možda neko zna. Možda se javi neko iz Burnouta i kaže, e pa skuplji smo jer nam donose avionom i prevoz je mnogo skuplji jbg U Kini je Kove 450 rally oko 4000-5000 evra. 3 hours ago, Punktmann said: Druže nisu zloćudni, vidiš kolika je tema, ljudima se sviđa ovaj motor, kao i meni koji ozbiljno razmišljam da ga kupim. Ali hoću da dobijem najviše za svoje pare. Da li i kako Grci uvoze, to je njihova stvar, ali da bude 1300e razlika (15%) to je, složićeš se, onako da se čovek zapita. Od toga oduzmi, porez, carinu i maržu prodavca. Nema potrebe da ti staješ u odbranu Burnouta, Barrela, Guevare i ostalih. Lepo je to što oni rade, ali je to ipak biznis, i oni gledaju da što više zarade (kao što mi gledamo da što više dobijemo). Pošto kažeš da smo pametnjakovići, pa tek onda ljudi, evo budi ti 'čovek' pa mi daj tu razliku u ceni, a da onda odemo negde na ručak, ja častim. Kove je dao MSRP (koji skoro nikad i ni za šta nije važio, ako hoćeš da budeš konkurentan) koji je 8999e za osnovni model. Promenio Avgust 15 član h0use 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Avgust 15 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, dzimi83 said: Da li se neko raspitao uopste sta sve mora da plati neki uvoznik da bi uvezao neko vozilo? Ako imas tu informaciju podeli sa nama? Hvala njima sto hoce da nam omoguce novi brend na nasem trzistu. Ja sam cuo da su pored njih aplicirali i ljudi iz firme Kompp.co (ako nekog zanima) Burnout je dobio i hvala im na tome ja imam super iskustvo sa njima i ne bih se dvoumio da uzmem taj motor od njih, naravno ako mi bude odgovarala velicina motora sto moze biti poblem sa mojih skoro 190cm visine. Evo da podelim i tu informaciju model 800x je stigao u CG i dobio sam informaciju da je slicnih gabarita kao Cf Moto 450mt. Isto tako sam dobio info kad se tek pricalo o motorima da ce se oni uzimati od uvoznika iz Italije(sto za njih ima smisla kad vec rade ducati i benelli) Mozda se to i promenilo do sad... Ako ti imas neku drugu inf. podeli sa nama... Iskoristicu citat iz jednog filma What's in it for me? Prilicno sam siguran da uvoznici nisu u minusu sa prodajom novih vozila. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimi83 11 Napisano Avgust 15 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Apliciralo je 3 firme ali uslov Kove je da se poruci motora za 500k eura minimim, nijedan uvoznik to ne zeli pa cak ni Kompp co pa ni Burnout, mogu ekonomski da vam obrazlozim i zasto, Burnout je zahvaljujuci maticnoj firmi dobio Kove, ako iole pratite onda i znate koja je maticna firma a ako ne pratite lako mozete da izguglate taj podatak Da bi ste uvezli bilo koje novo vozilo treba da platite drzavi prvo za homologaciju, pa jos za ateste neke, pa jos i neke takse i sta vec sve, mozete i to izguglati koliko kosta u zavisnosti od vozila, to sto vi gledate vesti pa slusate kako nema carine na robu iz Kine je jedno, realnost nesto drugo. Najbitnija stvar na kraju, ne rade prodaju da ne zarade nista Sto se tice Grcke, prvo treba da vidite kolika ce cena da bude kod dilera a ne sta je Kove preporucio, tako je i u USA preporucena cena za DR650 8k pa kad pitas dilera za cenu kaze ti 10k (licno proverio) Oduvek su kod nas cene bile vece nego u drugim drzavama i oduvek se vodi polemika o tome, cena je ta koja je, pitas za popust, cenjkas se, mozda i dobijes neku manju a ne odmah znas tamo je jeftinije, ja bih ti prvi rekao da odes i da kupis tamo gde je jeftinije Da je srece da ima paneti u vlasti da omoguce uvoz motocikala po nizim taksama kako bi se smanjila guzva ali na zalost to se nece dogoditi Ostaje da vidimo na kraju koja ce cena biti, imajte malo strpljenja i dobro se informisite pre iznosenja zakljucaka, svi bi sto jeftinije da prodju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Avgust 15 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa oni rade na tome da zabrane uvoz euro 3 motocikala jer su nebezbedni. Pa kad to bude onda će da šiju sa cenama i to na postprodaji. Kako vreme ide mnogima će veći motocikl biti samo pusta želja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Avgust 15 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dzimi83 said: to sto vi gledate vesti pa slusate kako nema carine na robu iz Kine je jedno, realnost nesto drugo. Spomenulo se u par postova, prokomentarisalo par puta i nastavili dalje. Ako imas neke korisne informacije o modelu ili neke zanimljivosti podeli to sa nama. Tipa agregat se do sad pokazao ovako Ili ogibljenje se pokazalo onako Ipak kad je pun rez. ima vise kila od predhodno navedeno( na klipu iz MCN kazu da ima 195kg+-) Itd. Ne vidim razlog zasto te gore spomenuto „pogodilo"... Da me ne shvatis pogresno, ne zelim da se raspravljam oko toga da li i ko koliko zaradjuje, to je neka druga tema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimi83 11 Napisano Avgust 16 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Alekre said: Pa oni rade na tome da zabrane uvoz euro 3 motocikala jer su nebezbedni. Pa kad to bude onda će da šiju sa cenama i to na postprodaji. Kako vreme ide mnogima će veći motocikl biti samo pusta želja. Nisam cuo da se promenilo nesto za uvoz motocikala da ne moze bilo koje godiste i euro norma? Koliko znam ogranicenje za euro3 je samo za automobile, sta sam tu propustio? Ogi, nije me pogodilo samo smatram da treba znati potpunu pricu obe strane kako bi mogao objektivno da je sagledas, ja bih voleo na primer da je novi TA 9k, jer je po meni odlican motor ali Honda je oduvek bila skuplja za najmanje opreme i to je tako. Jedva cekam da dodje 800x konacno kod nas i da sednem na njega i da vidim uzivo detalje u smislu gabarita, ne interesuje me tezina, ne interesuje me snaga, znam da ima snage, da ima vise elektronike nego sto vecini treba, samo me interesuje da li su ga pravili za kepece kineze ili za ostatak sveta, jer ako je ovo prvo onda cu radije uzeti polovan T7 za 9k nego nov Kove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Avgust 16 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, dzimi83 said: Jedva cekam da dodje 800x konacno kod nas i da sednem na njega i da vidim uzivo detalje u smislu gabarita, ne interesuje me tezina, ne interesuje me snaga, znam da ima snage, da ima vise elektronike nego sto vecini treba, samo me interesuje da li su ga pravili za kepece kineze ili za ostatak sveta, jer ako je ovo prvo onda cu radije uzeti polovan T7 za 9k nego nov Kove E to i mene zanima Da vidimo sta da radimo mi koji smo skoro 190cm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Свратио данас до Burnout-a да се договорим за редован сервис који је заказан за 02.09. Добио инфо да су мотори на царини. Па кад будем ишао на сервис јављам нове информације. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Avgust 26 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Spomenulo se u par postova, prokomentarisalo par puta i nastavili dalje. Ako imas neke korisne informacije o modelu ili neke zanimljivosti podeli to sa nama. Tipa agregat se do sad pokazao ovako Ili ogibljenje se pokazalo onako Ipak kad je pun rez. ima vise kila od predhodno navedeno( na klipu iz MCN kazu da ima 195kg+-) Itd. Ne vidim razlog zasto te gore spomenuto „pogodilo"... Da me ne shvatis pogresno, ne zelim da se raspravljam oko toga da li i ko koliko zaradjuje, to je neka druga tema.Ukinuto je za robu koja je krenula posle 1.7 iz Kine valjda. Videćemo kako će ići.Mi i dalje plaćamo carinu za skutere koji nam stižu za par dana zato što smo ih povukli iz Grčke a iz Kine su krenuli pre 3 meseca pa ne može i dalje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1225 Napisano Avgust 26 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, slobasuper9 je napisao: Ukinuto je za robu koja je krenula posle 1.7 iz Kine valjda. Videćemo kako će ići. 01.07 je na snagu stupila primena sporazuma. Primena ima više faza, u kojima se postepeno obaraju carinske stope za pojedine tarife. Jedan od uslova je i da je faktura direktno od Kineskog proizvođača, ne može preko trećeg lica. Tako da svi Srpski dileri koji kupuju Kinesku robu preko većih evropskih dilera imati problem da ostvare maksimalne povlastice . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Avgust 26 (promenjeno) Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ionako krajnji kupac neće primetiti te povlastice. Tj. krajnja cena robi neće padati. "Poskupeo transport", "proizvođač podigao cene", "suša u Mozambiku...". Da se raumemo, ne mislim direktno na Kove već uopšteno na naše trgovce. I da, jako bih voleo da ne budem u pravu Promenio Avgust 27 član Gliga 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimi83 11 Napisano Avgust 27 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odmah da ti kazem da jesi u pravu jer cene transporta jesu skocile zbog pirata, Kinezi pokusavaju preko severa da salju brodove leti ali ni to nije jeftino jer placaju ledolomce ali i to je ogranicen broj brodova jer moraju da budu sa drugacijim trupom za severna mora, pored svega i proizvodjaci su podigli cene jer je cena radne snage skocila za sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Avgust 27 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, dzimi83 je napisao: Odmah da ti kazem da jesi u pravu jer cene transporta jesu skocile zbog pirata, Kinezi pokusavaju preko severa da salju brodove leti ali ni to nije jeftino jer placaju ledolomce ali i to je ogranicen broj brodova jer moraju da budu sa drugacijim trupom za severna mora, pored svega i proizvodjaci su podigli cene jer je cena radne snage skocila za sve Mani se tih priča...i meni su to prodavali pri kupovini. Odem da kupim TRK, BO mi prosipa priču o skupim kontejnerima, Amerikancima, Kinezima, embargu i Koroni. Odem u salon da kupim QJ prosipaju priču o piratima....evo sad spuštene cene motora i to više nego na SAJMU!!!! I kako se to sad razume? Sve je to go...dilerski lobi koji kroji sam sebi kapu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Avgust 27 (promenjeno) U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan Jedno neprijatno iskustvo sa Kove/Burnout profilom na Instagramu. Naime, napisu " USKORO U NASEM SALONU " , odnosi se na model 800-ja napisem u komentaru KADA, obzirom da to pisu od Juna meseca...obrisu komentar odmah, ja ponovim par puta pitanje, odmah brisu... Tako nesto nisam ocekivao od Burnout-a ali se verovatno kriju iza imena Kove...sitan detalj koji pokazuje odnos kuce prema Kove brendu. Razmisljam da pisem maticnoj Kove firmi...verovatno to niko nece da procita ali neka negde stoji zabelezeno. Promenio Avgust 27 član mimahitna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...