Jump to content

Moto Zajednica

Kove 800X Super Adventure

Recommended Posts

• Drug član, 865 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Kao što kolega gore reče, mnogo je pristrasnosti... Puno se piskara okolo naokolo, svako brani svoj stav kao da dobija naknadu od proizvodjača za to.😁 

Jedni brane kineze do poslednje kapi krvi, drugi sa japanskom zastavom idu u juris na ove prve i tako u krug... 

Istina, kineska vozila do sada i nisu imala neku reputaciju. Mozda ce se sad situacija promeniti, mozda nece?!

Pre nego što išta zaključimo, prvo da se motor pojavi, pa da prodje koja godina u eksploataciji, pa onda da raspravljamo. 🙂 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

To se na našem jeziku kaže 'coping', odnosno nalaženje opravdanja za svoje želje, stavove ili odabire. Ja bih voleo da je Kove vrhunski motor za 'malo' para. Nije ultra jeftin (20% jeftiniji od Transalpa za koga mislim da mu je najsličniji), ali opet, u životu mi se u 90% slučajeva pokazalo - koliko para toliko muzike. Meni je lično 800x prelep, i sve što očekujem od motora (bar na osnovu papira). Živi bili, pa videli. Jedino što je registracija kao za moj auto od 2000ccm, odnosno nekih 5% cene motocikla, svake godine, što je apsurd. Kome god je komentar 'motor se vozi/bira srcem, bla bla', ili ima mnogo para, ili nema puno drugih obaveza, ili onoštosekaže 'cope-uje'. Sigurno mi je na listi za probu ove godine. 

Promenio član Punktmann
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1989 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ljudi, sve opcije su otvorene, jedva čekam rasplet :D
Na FB mi je ranije izašao neki post za 450 Rally, gde je čovek koji ga poseduje bio iznenađen gde je sve našao titanijumske šrafove kad ga je servisirao. Nisam se previše udubljivao da li je stvarno ili odlični reklamni post, ali moguće je.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 6 sati, Rider000 je napisao:

Pre nego što išta zaključimo, prvo da se motor pojavi, pa da prodje koja godina u eksploataciji, pa onda da raspravljamo. 

vidim da mnogi ovde zaboravljaju da će ako se bude dobro pokazao cena doći veoma veoma blizu japancima  .Sad je navala i veliko razmišljanje .a kad poskupe onda će mo da vidimo kome se stvarno nešto sviđa a kome ne

• Drug član, 865 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@sasa ns 1Pa da, to se vec i ocekuje, ako se dobro pokazu, za otp. 2 godine ce doci u isti cenovni rang, mozda ce ostati nesto zanemarljivo jeftiniji...

• Advanced Member, 1974 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre 5 sati, živke je napisao:

Ljudi, sve opcije su otvorene, jedva čekam rasplet :D
Na FB mi je ranije izašao neki post za 450 Rally, gde je čovek koji ga poseduje bio iznenađen gde je sve našao titanijumske šrafove kad ga je servisirao. Nisam se previše udubljivao da li je stvarno ili odlični reklamni post, ali moguće je.

450 Rally Pro, dakle ona verzija od 13-14 hiljada sa kojom su prošle godine (i par vozača ove godine) učestvovali na Dakar reliju navodno ima skoro sve titanijumske šrafove.

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic
On 1/25/2024 at 11:49 PM, Sharky - Alex said:

Tezina od 185kg mi malo nerealna.

Cf 800MT ciji agregat koristi ovaj kove je sa tecnostima tezak 230kg

Nisam citao kakav ram ima kove, ali sumnjam da je neki ultra laksi materijal.

Amortizeri isti.

Sve u svemu jako slican motor 800mt-u a opet jeftiniji, ko ga kupi mislim da nece pogresiti

Ako se ne varam agregati nisu isti......več je potpuno na novo razvijen agregat....

• Svrati ponekad, 375 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
Pre 14 sati, sasa ns 1 je napisao:

vidim da mnogi ovde zaboravljaju da će ako se bude dobro pokazao cena doći veoma veoma blizu japancima  .Sad je navala i veliko razmišljanje .a kad poskupe onda će mo da vidimo kome se stvarno nešto sviđa a kome ne

jednog dana ce se izjednaciti, pa vise nece biti bitno iz koje azijske zemlje dolazi (a mozda bas iz Kine bude i pozeljnije :oda2:).

nesto mi pade na pamet ovaj kviz (zamisljam slican sa motorima 😅😞

QUIZTERRA.COM

Is it possible to distinguish between Asian ethnicities by look alone? Can you distinguish between these...

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 14 sati, Gliga je napisao:

450 Rally Pro, dakle ona verzija od 13-14 hiljada sa kojom su prošle godine (i par vozača ove godine) učestvovali na Dakar reliju navodno ima skoro sve titanijumske šrafove.

Evo test baznog 450 , to je očigledno jako dobar ADV motor. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 865 postova

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Ček, ček, ovaj 250cm3 nema homologaciju za ulicu, nema farove, migavce itd.
Ili postoji više varijanti?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Drug član, 1075 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

@Touchthedream kolega, koja je suštinska razlika između 510x i 500x osim u agregatu ?

500x je može se reći već proverena mašina a ovaj drugi je nadam se nešto moderniji i bolji jer je sigurno i malo skuplji.

Pročitao sam ranije da si napisao da si ti više za 500x , ali bih bio zahvalan i za neke detalje, nekako mi čudno da je samo agregat izmena

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: KOVE
pre 10 minuta, lemy je napisao:

@Touchthedream kolega, koja je suštinska razlika između 510x i 500x osim u agregatu ?

500x je može se reći već proverena mašina a ovaj drugi je nadam se nešto moderniji i bolji jer je sigurno i malo skuplji.

Pročitao sam ranije da si napisao da si ti više za 500x , ali bih bio zahvalan i za neke detalje, nekako mi čudno da je samo agregat izmena

Samo agregat i instrument ploca razlika. Ostalo sve do sraufa identicno.

Novi agregat uma 30ccm vise in bolji okretni moment...ali starom ne fali nista. I tu je od 2017, bez problema..to mi se dopada

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja