Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Ne silazi, 3014 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Ne daj boze da se pozali na nesto u garanciji,ili desi neki kvar.Bice igranka.

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1474 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri
Pre sat vremena, boza_kg je napisao:

Setite se samo koliko peMzionera lizne prste i opipa 'leba, pre nego ga odnesete kući za ručak :) 

I niko koronu nije dobio 😅

• Haha 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: royal enfield himalayan 450
Pre 16 sati, cezarpa je napisao:

Ne daj boze da se pozali na nesto u garanciji,ili desi neki kvar.Bice igranka.

To si u pravu kad se desi kvar onda se vidi kakava je firma i servis

• Podržavam 2

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: royal enfield himalayan 450

pozdrav narode šta mislite na ovo da ima za vlasnike royal enfield  razemena iskustva delova servisa i tako to...

WWW.FACEBOOK.COM

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: RE Bear 650

Bear 650 утисци након првих 1000км!
Пошто ми је ово први мотор, а учио сам на Јамахи Мт07, моје мишљење вероватно није превише меродавно, али то вам је сад 😁

Мане:

• Мењач каткад зна да не убаци у трећу брзину ако нисам довољно јако одрадио промену брзине - пре бих рекао да је ово до мене али време ће показати.
  • Угао фара је изгледа превише подигнут, често су ми блицали људи током ноћне вожње и држали упаљена дуга светла док нисам показао да возим с кратким светлом.
  • Пар пута ми се десило да мотор не зна колико горива има у резервоару, покаже више или мање од реалног стања. То су и други возачи примећивали, вероватно софтверски проблем.

Предности:

• Агрегат вуче на колико год да сте обртаја, а с обзиром да га још увек разрађујем (првих 500км до 4000 обртаја, следећих 1500км до 6000 обртаја) нисам још осетио највећу снагу мотора која се добија тек на око 7100 обртаја.
  • Мотор је невероватно стабилан и веома управљив. Његових 215кг се не осети чак ни у великим гужвама при ниским брзинама. 
  • С обзиром да је прављен у духу скремблера из '60их, ни мало му не сметају џомбе, рупе, сеоски путеви, а гуме омогућавају и неометану вожњу по шљунку без неког страха од проклизавања - иако мотор реално није ни ендуро ни АДВ, те није примарно прављен за такве ствари.
  • Виђао сам по интернету да другима троши око 5-5.5 литара на 100км, мени троши 4. Наравно, све то зависи од вожње, а ја га не возим агресивно тако да не бринем јер знам да ћу увек прећи бар 300км с пуним резервоаром.
  • Повезивање са телефоном и навигација раде пристојно, додуше не користим их често.
  • Упркос силним жалбама на тврдоћу задње суспензије, мени она сасвим одговара - можда јер су се жалили људи лакши од мене, мада није ни мојих 90кг нешто превише.

Такође, напоменуо бих да су променили интервал сервиса (мислим да то важи за све 650 моторе), први сервис је на 500км и онда сваки следећи буде на 12 месеци или 7500км, док је раније био обавезан и полугодишњи или на 5000км "преглед", поред стандардног на годину дана или 10000км.

Да ли је све ово вредело оног силног натезања са Трионом? Итекако.

Мотор ми одузима дах сваки пут кад га погледам, а камоли кад кренем да возим. Нажалост немам квалитетну слику која би дочарала како лепо изгледа у мојим очима.

843eb856-edc8-46bb-80d7-3091a44719ca.jpeg

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 727 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

@slobxdan Menjač će se vremenom razraditi i iznenadićeš se koliko je precizan i zapravo bolji nego na mnogo skupljim motorima.

Osim ako nisi vozio sa uključenim dugačakim svetlom, moguće je da visina fara nije pravilno podešena, ali to se lako može ispraviti.

Pokazivač nivoa goriva nije softverska greška. Jednostavno je neprecizan, ali tako je i kod većine drugih motora i na to ćeš se navići.

Što se tiče potrošnje, ona zavisi direktno od načina vožnje, ali pošto si verovatno, kao i većina nas, ušao u svet motociklizma zbog ljubavi prema motorima, a ne zbog puke potrebe da imaš efikasnije prevozno sredstvo, realno je nebitno da li troši 5 ili 10l na 100km, kao i sve drugo, uključujući i Trion.

Promenio član Urban Rider
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova

Хвала на коментарима!

pre 4 minuta, Urban Rider je napisao:

Što se tiče potrošnje, ona zavisi direktno od načina vožnje, ali pošto si verovatno, kao i većina nas, ušao u motociklizam zbog ljubavi prema motorima, a ne zbog puke potrebe da imaš efikasnije prevozno sredstvo, realno je nebitno da li troši 5 ili 10l na 100km, kao i sve drugo, uključujući i Trion.

Слажем се скроз! Само и даље у глави поредим с аутом који ми троши 8 литара, а прелазим (прелазио сам) неупоредиво више аутом него сада мотором. Не би ми било криво ни да Бер троши 10, ко што кажеш.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 757 postova
  • Motocikl: SV650A

Mozda lupetam, al sto se tice fara... Sa oko 90 kg tezine, ja bi probao da zategnem opruge amortizera pre no sto stelujem visinu fara ("rider sag", ako vec nisi to uradio).  

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1474 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Lep je motor. Al mi se tu odusevljavamo lepoti, pa da ti neko ponudi novog Bandita 600 sa uljnim agregatom i direkrnim ubrzgavanjem, plus ekran i cenom od 7000 evra, isao bi kao alva. A deset puta bi bio i povozniji i bolji motor. Al neeemaaa. Tako da , sta je tu je. Euro norme i retro tehnologija u ruhu modernog. 

• Podržavam 1

• Ne silazi, 3200 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Htedoh da ti odgovorim, ali @Urban Rider je sve lepo napisao.

2 hours ago, slobxdan said:

Мењач каткад зна да не убаци у трећу брзину ако нисам довољно јако одрадио промену брзине - пре бих рекао да је ово до мене али време ће показати.

Nije poenta da bude jako, nego odsečno i precizno. Dok malo uhvatiš tehniku - moći ćeš i bez kvačila da menjaš od druge na gore. Ali naravno posle razrade i zamene prvog ulja.

Probaj da malo pritisneš polugu menjača odozdo dok ubrzavaš, pre nego što prešaltaš i kad treba da prešaltaš samo malo oduzmi gas i u istom trenutku još malo pritiska nogom dodaj. I trebalo bi da upadne kao u sir, čak i bez kvačila. Ne znam da li sam dobro uspeo da objasnim , ali ima dosta na yt o tome. 

Recimo ovo, sa kanala koji je stvarno odličan za početnike, puno korisnih stvari možeš naći tu od iskusnog čoveka koji je radni vek proveo kao instruktor vožnje.
Srećno!
Pa se vidimo negde po Nišu :) 

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 727 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

@Zarkela ja ga upravo zbog tog ekrana ne bih kupio i to je jedino što mi se nije svidelo na novom gsx-8tt, koji je meni jedan od najlepših japanskih retro motora koji trenutno može da se kupi.

• U prolazu, 12 postova
pre 35 minuta, živke je napisao:

Recimo ovo, sa kanala koji je stvarno odličan za početnike, puno korisnih stvari možeš naći tu od iskusnog čoveka koji je radni vek proveo kao instruktor vožnje.
Srećno!
Pa se vidimo negde po Nišu :) 

Хвала за објашњење и за препоруку! Бацићу поглед, трудим се да учим колико могу.

Виђамо се 😁

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja