Jump to content

Moto Zajednica

Mala lična moto priča bez adekvatnog naslova

Recommended Posts

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
Pre 20 sati, DjordjeMijailovic je napisao:

Sta bre lagani off? Nemoj sad da mi kvaris fantaziju! Tezak!

Izvinite, sledeći put ćemo ići nešto i ti i @maxx da uživate.

Pre 18 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Ne ubija strela nego Indijanac.

Strela-koja-leti-preko-brda-pada-i-zabada-se-bizonu-među-rogove-i-bizon-pada-mrtav, skraćeno "pfffft", drago mi je :D

• Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l
On 1/9/2023 at 1:16 AM, nafetS said:

Nije toliko neprihvatanje, navučen sam ja na lagani off, koliko umem i mogu, i dalje mi je crf mnogo za ono što meni (za sad) treba.

Jos jedan kome ce biti zao da proda Stroma kad padne CRF... :)

Promenio član nvic
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Nemanja Stojanović, 1412 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Kako je krenula priča, reko ovaj čovek piše o meni :)

Isto sam bio aktivan bajker do dece (2013), u sličnom periodu smo i prestali, a ja evo tek sad počinjem opet.

Ja sam ljubav prema prirodi kanalisao kroz planinarenje, a sada preispitujem kupovinu motora koji se ne bih usudio da teram tamo gde se drugi muče sa duplo lakšim :) 

Svaka čast za proputovano, avanturu i hvala za deljenje sa nama!

pre 45 minuta, nvic je napisao:

Jos jedan kome ce biti zao da proda Stroma kad padne CRF... :)

imali smo par diskusija na tu temu, tj to je uvek tema kad se vidimo i dosadi nam da zajebavamo Vlajka (znači bez 3h viđanje ne biva). Mislim da je ovo ok mesto da dam mali sneak-peak...

Đole ubeđuje da treba da offam, ja ubeđujem da on treba da road-uje, i tako se mačujemo čiji je veći otkad nas je Vlajko upoznao.
Obojica smo sasvim u pravu u svojim gledištima.
I ako padne neka off-nija mašina, neće mi biti žao niti imam dilemu, jer strom ostaje, treba mi putni motor. I generalno više volim da sabijem 400km danas i popijem negde kafu/pojedem urmašicu, drži me putovanje asfaltom, pisao sam već. Najlepše kilometre sam pravio 2up (ok, sem kad sam Vlajka vozio u Zrenjanin da pokupi motor, druga i duga priča) :D Tako da ovo može biti usputna avantura, dodatak na sve ovo što zovemo hobi.

@DjordjeMijailovic izvini za preotimanje teme, ali jesmo zajedno u ovom sosu :D

• Sviđa mi se 1

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L
2 hours ago, Skittles said:

Kako je krenula priča, reko ovaj čovek piše o meni :)

Pisem ja i o sebi i o tebi a i drugima :D Ima nas u istom sosu dosta!

Kod nas ovi mali "dual sportovi" jos nisu u potpunosti zaziveli, ali ako volis prirodu i vozi ti se motor, a nisi bas siguran da ti prija saobracaj i voleo bi da to bude jeftino (lakse se pred zenom opravda solo putovanje), onda bas vredi razmotriti i motorce poput CRF. Za planinarenje motorom on je super opcija. Za alpinizam motorom (hard enduro) bas i nije ;) 

• Hvala 1

• Drug član, 294 postova
  • Motocikl: KTM 890 Adv, BMW R1250RT

Još negde na početku sam dao komentar.

Sada sam fasciniran.

Ukratko, trebala je valjda da se desi korona da bih bolje i pažljivije upoznao SRB, i šta sve ima da ponudi.

Ovo upoznao može se reći i zagrebao površinu.

Turer sam u duši i volim da putujem i da prelazim velike kilometraže, međutim spoznao sam i koliko volim da istražujem i da se (koliko je mojim motorom moguće) zavlačim kojekuda.

Pošto već 2 godine svraćam do Splita, imao sam prilike da vidim kako se ponaša CRF u gradskim uslovima i kako to radi naš kolega @Zog...

A sada kad vidim drugu stranu, i ponašanje u prirodi, zaključio sam da je CRF  najkompromisniji motor za ono što bi mene zanimalo. Da vidim SRB i iz nekog drugog, mnogo lepšeg i zanimljivijeg ugla...

Gde god da poželiš, sa njime možeš stići i obići, i asfaltom, peskom, zemljanim putevima, kamenjarima...

CRF = kompromis. Nigde najbolji, svuda podjednako dobar.

Videću za ishod svojih snova, ali ste definitivno ubacili virus u mene.

Živi bili i jedva čekam nove avanture!!!

Promenio član Tumbe
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650
Pre sat vremena, Tumbe je napisao:

Još negde na početku sam dao komentar.

Sada sam fasciniran.

Ukratko, trebala je valjda da se desi korona da bih bolje i pažljivije upoznao SRB, i šta sve ima da ponudi.

Ovo upoznao može se reći i zagrebao površinu.

Turer sam u duši i volim da putujem i da prelazim velike kilometraže, međutim spoznao sam i koliko volim da istražujem i da se (koliko je mojim motorom moguće) zavlačim kojekuda.

Pošto već 2 godine svraćam do Splita, imao sam prilike da vidim kako se ponaša CRF u gradskim uslovima i kako to radi naš kolega @Zog...

A sada kad vidim drugu stranu, i ponašanje u prirodi, zaključio sam da je CRF  najkompromisniji motor za ono što bi mene zanimalo. Da vidim SRB i iz nekog drugog, mnogo lepšeg i zanimljivijeg ugla...

Gde god da poželiš, sa njime možeš stići i obići, i asfaltom, peskom, zemljanim putevima, kamenjarima...

CRF = kompromis. Nigde najbolji, svuda podjednako dobar.

Videću za ishod svojih snova, ali ste definitivno ubacili virus u mene.

Živi bili i jedva čekam nove avanture!!!

Tačno tako, jack of all trades and master of none.

CRF (pogotovo Rally verzija), po onome što mogu da primetim poslednjih par dana od kad ga je Itchy boots momački izreklamirala, polako počinje da preuzima status od GS-a vladara Adventure klase. Svi živi ga žele i traže.
Još jedan dokaz, da velikom broju normalnih ljudi ne treba elektronika, modovi vožnje, modovi vešanja, displeji, senzori, touch ekrani i ostale "prednosti".

Ni jedan drugi motor do sada mi nije pružio taj osećaj sreće kad sednem na njega.
Taj osećaj, laganog motora, kao da voziš bicikl i ajmo - GDE GOD !

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

I ja razmišljam o polovnom crf, ustvari razmišljao sam, i čitajući shvatio da bih dobio ništa praktično i opravdano, osim el starta i par kg dole. I ajde, mladji. Sve ostalo je blagi minus. Možda se tešim, jer u principu ne daju mi se neke pare:)

Promenio član Bojan82

• Drug član, 294 postova
  • Motocikl: KTM 890 Adv, BMW R1250RT
Pre 5 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

nov dođe džaba

Totalno ispravan stav. Ne samo zbog cena polovnjaka, već i zbog kubikaže, namene motora itd...

Mislim, ovaj motorin se u rukama nekog "jebača" da lako sjebati i upropastiti. A cene polovnih su 10% manje od novog, što jasno govori da je nov jedini pravi izbor. 

Pre 1 sat, Zog je napisao:

BMW postat nekretnina

Ne baš nekretnina :BMW2:, ali bih tebe svakako posećivao CRF-om...

@DjordjeMijailovic, veliko izvinjenje za mešanje u temu, ali mislim da će se ta CRF Viber grupa pojačati novim članovima, I da ste Ti i ovaj prelepi putopis umnogome zaslužni za to!!!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Jedna slika od pre po' sata, ono kad znas da si definitivno bolestan pa se moras provozati:

0-02-05-81cd8fe278d85088281f2fee54192d1fc5c23fdd057096efce007fe888802890_1c6db178ba3fac.thumb.jpg.369f0e078476bcb6d2c6cb784a530966.jpg

Promenio član maxx
  • Sviđa mi se 4

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L
51 minutes ago, Tumbe said:

@DjordjeMijailovic, veliko izvinjenje za mešanje u temu, ali mislim da će se ta CRF Viber grupa pojačati novim članovima, I da ste Ti i ovaj prelepi putopis umnogome zaslužni za to!!!

Svako mešanje je poželjno i dobrodošlo. Hvala na pohvalama!

Meni iskreno nije želja ovde nikog da ubeđujem u nabavku ovog motora, osim @nafetS-a, naravno. Koliko nekom može biti sjajan, toliko se može i zajebati ako je imao drugačija očekivanja, posebno zbog snage i ogibljenja. Meni i mnogima je legao fantastično, ali to nije zagarantovano.

Ono sto mi jeste želja je da podstaknem i druge da se dobro zezaju na mašini koju imaju, jer nema boljeg motora od sopstvenog, pa koji god bio!

U mom slučaju i nije toliko do motora koliko do toga kako se na njemu osećam, a to ne zavisi samo od mašine. Zavisi i od društva, od doživljaja, predela kroz koje se zavlačimo, medveda koji se deru na nas, ljudi sa kojima pričamo, uspomena koje gomilamo...

Daj mi najjaču motorčinu na svetu i ja ću opet da ga teram kao frezu i živim neki svoj kilavi trip. Ko zna šta budućnost nosi, ali sad je ovaj motorić sasvim dovoljan da postignem gore navedeno. 

Ako vam se cepa ozbiljan off i važne su performanse i imate iskustva, siguran sam da ima boljih rešenja od CRF-a. Ako se ipak vidite u nekoj priči kao što je ova moja, onda mogu da garantujem da CRF obavlja posao za minimalne novce!

Promenio član DjordjeMijailovic
  • Sviđa mi se 7
  • Hvala 1

• 8-bit, 1882 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 22 sati, nafetS je napisao:

Da li nabaviti novu mašinu, ili još jedan par točkova :D

Nemoj bacati pare na točkove. Sa 220 kila u terenu se nećeš nešto usrećiti. 300-tka ti ne gine, samo je pitanje da li i strom ostaje :)

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Nema tu filozofije, Strom mu ostaje :D a crf mu ne gine

Promenio član maxx
  • Haha 1

On 14.1.2023. at 8:11, mradomir je napisao:

Nemoj bacati pare na točkove. Sa 220 kila u terenu se nećeš nešto usrećiti. 300-tka ti ne gine, samo je pitanje da li i strom ostaje :)

220kg? Teži je iz salona izašao :) Znači da skinem prvo sve što sam stavio na njega, i u koferu ne može pola praseta i gajba piva :D

Vidim ja da ste mi već kupili nov motor, samo još sebi da objasnim nasušnu potrebu :D

• Andragog, 5006 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Off road motori su baš dobili na kilogramima. Mi pričamo treba 105 kg itd. Ljudi voze sve i svašta. Sve zavisi od toga kuda ćeš i kakvu ekipu imaš.

Drugar je provezao R1200GSA sa puno tereta po TET ruti od Mladenovca do Kosjerića. bilo je padova, guranja ali eto ga... 

Ko hoće po potocima, planini, tada treba Enduro 105-115kg Za ostalo može bilo šta sa rogljastim gumama. :takoje:

Strom 650 sa dobrim gumama, crash barvima može mnogo da ponudi van puta.

Promenio član srbac

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

ma moze sve.Samo uz mnooogo vise znoja i psovki.

Pre par dana sam zabo u bagremovoj sumi,dok sam okrenuo motor od 160kg,

nasilno

bio sam ceo mokar od znoja,i bas se premorio.

Nazad granje,sa strane granje,sve zapinje za delove motora,blato,

pa biciklo da sam okretao popizdeo bi a kamoli Stroma. 

Edit. čuj mene Stroma, Xt vozim:lol:

A Stromoliki mogu po lepom makadamu vazda, ali brzo se onda javi želja da se malo zaviri tamo i ode mas' u propas'

Promenio član Bojan82
  • Sviđa mi se 1

• 8-bit, 1882 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 18 sati, srbac je napisao:

Kada idu par drugara onda je komotno....

Ok je drugarstvo i sve to, pogurati po koji put. Situacije su takve da obično ne možeš odmah pritrčati, pa vlasnik prvo sam gura i diže. Kada se dobro zaduva i odustane priskače se u pomoć.

Posle jedne, dve vožnje svima bude jasno, posebno nesrećniku sa Stromom :)

• Sviđa mi se 2

Što nesrećan?
Ja sam bio vrlo i veoma srećan!
Pogotovo dok je Vlajko gurao, a ja držao blago prednju kočnicu (uuuups)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

• Haha 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja