Jump to content

Moto Zajednica

Benelli TRK 502X

Recommended Posts

• Drug član, 1107 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Trebalo bi da se montira na nosace koji su stigli sa plocom i onda zastita ide napred ispred grana

20210203_192446.jpg

Promenio član Vampa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1413 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Iskoristio sam nosače, al ili pogrešno ili je ovaj drugačiji od tog.

Nije mi jasno samo kako, jer su nosači legli na motor savršeno.

Mislim da sam negde zeznuo to oko gumica, jer se čuje u 2. i 3. brzini na oko 4 hiljade obrtaja.

Juče se zaglavio u nekom blatu, skrenuli pogrešno u njive.

Moraju da se nabave neke makar 80/20 gume :)

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 2330 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

@Skittles auuu druže...prvo onog tvog drugara sa Banditom da častiš ručak! Drugo, ne ide se u lepljivo blato sa motorom preko 200kg :)...tražiš što suvlji teren, bliže peščanoj površini ako zimi voziš. Treće...turing vizir nikako ne ide na takva putešestvija. Verovatno su ti ostali opaki risevi od granja. Za tu igrariju ide fabrički kratki vizir koji dolazi sa motorom...

Mada je i ovako fina zanimacija...ja sam daaavno taj deo po nasipu đuskao sa kroserom i supermoto modelima. Nije loše par deonica po obodu Deliblatske peščare da se prođe pa čak i po dinama može fino da se prođe. Takođe ima onaj deo u Vinči gde može fina zabava da bude ali je baš dubok pesak i moraš baš dobro znati kako ćeš tuda voziti. 

• Hvala 1

1 hour ago, mick said:

@Skittles auuu druže...prvo onog tvog drugara sa Banditom da častiš ručak! Drugo, ne ide se u lepljivo blato sa motorom preko 200kg :)...tražiš što suvlji teren, bliže peščanoj površini ako zimi voziš. Treće...turing vizir nikako ne ide na takva putešestvija. Verovatno su ti ostali opaki risevi od granja. Za tu igrariju ide fabrički kratki vizir koji dolazi sa motorom...

Mada je i ovako fina zanimacija...ja sam daaavno taj deo po nasipu đuskao sa kroserom i supermoto modelima. Nije loše par deonica po obodu Deliblatske peščare da se prođe pa čak i po dinama može fino da se prođe. Takođe ima onaj deo u Vinči gde može fina zabava da bude ali je baš dubok pesak i moraš baš dobro znati kako ćeš tuda voziti. 

Pa kad smo gledali kuda, na google maps je sve izgledalo kao malo samo zemljani put. Čim smo naišli na naznake blata pitao sam ga da se okrenemo, nije hteo ni da čuje.

I super smo se proveli.

Kad sam planirao rutu i hteo sam da ubacim malo zemlje, vozili smo kvadove po pustinji zajedno i znam da voli i on taj gas, samo je pogrešan motor kupio.

A meni je sve izgrebano sada po malo, ne samo vizir, ali ne brine me to mnogo :)

Nasip je bio ok, ovo blatište nas je uhvatilo kod ribnjaka jezera Bečmen.

Tada sam razmišljao što bre nisam uzeo Voge 300DS da proletim kroz ovo, al posle na autoputu nazad reko neka, ovde bi mi falio, jer i 500 nije baš blejica tu.

@antir3ality hvala!

Stigao mi je jutros prekidač za ABS, idem da montiram to sada!

Promenio član Skittles

Pa, morao sam da skidam plastike sa strane, ali sam našao džek.

E6BAE80C-2458-4B4A-BBD4-7BA41152F1E7.thumb.jpeg.80daca74a0d5073be9eba6407fbf089c.jpeg

Jedan jedini ovakav a da je prazan ispod rezervoara.

A51FE859-199A-4B3D-82BC-87BC9376B3C9.thumb.jpeg.99cd8d8e9e0c7938f53ae12ab7c4d119.jpeg

I ubo tu, namontirao sve, krenuo da vozim, i ništa :) radi ABS najnormalnije.

Tako da ga za sada ostavljam, pitaću ove u Burnoutu dal imaju ideju dal treba da se aktivira negde nekako.

A kad sam čačkao ovo, primetio sam da od ovog blata juče se ili zaglavio neki opasan grumen il je bio kamen unutra, al sad imam malo pojedenu prednju gumu.

9F63BC8D-88F4-48B9-B78E-D624EFE54AC9.thumb.jpeg.755f2860a5082802a0a72ec059d1f507.jpeg

To su ti izvodi za struju imaš sa leve i desne strane (nadam se da si montirao na levu stranu), trebalo bi da držiš pritisnut taster malo duže, kad se upali ABS lampica znači da je deaktiviran. Konsultuj se sa @Satelis on je meni povezivao sve to.

Gumu si izdrljao zbog lepljivog blata sa nečim tvrdim...a ako planiraš da se igraš off road savet je da oblepiš prednji deo motora sa jačom providnom folijom koja se posle skine kad se izgrebe. Takođe TRK preleće sve te prepreke...tj nije do motora :D  motor jako lepo jezdi preko prašine i peska kad mu daš brzinu. Blato je za svaki motor specifičan izazov...moraš znati kako da voziš to.

• Hvala 1

• Drug član, 1107 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

@Skittles nisam bas siguran ali cini mi se da nosaci mogu da se okrenu i kontra. Ista takva zastita je i kod mene bila montirana. Koliko se secam i ja sam nesto bio prvi put pogresno montirao i nije leglo kako treba pa sam ispravio. A sto se tice vibracija ja sam ubacio deblje gumene podloske izmedju nosaca i lima,i izmedju srafa i lima.

• Hvala 1

• Ne silazi, 2147 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Izviniću se kolegama za mali off,ali ja u životu ne bih provezao motor kroz ono blato,još nov motor.Možda,da je neki ful cross koji baš spreman za takvo nešto.Ali to sam samo ja,i moje shvatanje.

• Podržavam 4

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Slazem se, pogotovo ne bih Bandita niti bilo koji turing motor. Po meni to je izivljavanje. Nek shvati ko kako hoce, iskreno iznervirao sam se kad sam video snimak. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

To je sasvim ok.

Ja kao što sam rekao kad je pao, prežalio sam da mora nešto tako da mu bude.

Kupio sam ga da ga vozim, i to ću i da radim.

Ja ga maksimalno i održavam, podmazujem, perem, garažiram, ali kad je vreme da se vozi, voziću ga svuda.

Ne volim blato, nisam to planirao, al kad smo naleteli na njega, jebiga.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

Pre 3 sati, gebee&co je napisao:

Izviniću se kolegama za mali off,ali ja u životu ne bih provezao motor kroz ono blato,još nov motor.Možda,da je neki ful cross koji baš spreman za takvo nešto.Ali to sam samo ja,i moje shvatanje.

Hehehh ti očigledno nisi ispratio delo čovečuljka pod pseudonimom ''Zero highway'' :D ako stigneš nekad baci pogled...mislim da će ti sve biti jasno koje su mogućnosti ovog motora :) 

A što se Bandita tiče...prosto bajk je off wan'na be! :D 

• Hvala 1

• Ne silazi, 2147 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Upravo sada, mick je napisao:

Hehehh ti očigledno nisi ispratio delo čovečuljka pod pseudonimom ''Zero highway'' :D ako stigneš nekad baci pogled...mislim da će ti sve biti jasno koje su mogućnosti ovog motora :) 

A što se Bandita tiče...prosto bajk je off wan'na be! :D 

Moj komentar se nije odnosio na mogućnosti da TRK ne može da prođe ovakve terene,samo sa novim motorom kroz blato.....teško.Opet se ograđujem ,to je samo moj stav.A i ko je meni kriv što imam tu falinku,pa volim da mi je motor čist.

• Hvala 1

19 minutes ago, gebee&co said:

Moj komentar se nije odnosio na mogućnosti da TRK ne može da prođe ovakve terene,samo sa novim motorom kroz blato.....teško.Opet se ograđujem ,to je samo moj stav.A i ko je meni kriv što imam tu falinku,pa volim da mi je motor čist.

Kao što rekoh, to je skroz OK.

Ti si takav i onda u svom motoru uživaš na svoj način, i ja to skroz razumem i poštujem.

Volim i ja da je čist i lep.

Ali meni nije problem ni da bude prljav i izgreban.

Ključna stvar je da svako uživa u svom kako hoće, bez da se mnogo brine šta drugi misle ili šta je ispravno.

Zajednička stvar treba svima ovde da nam bude da smo srećni sa svojim motorima i da se dobro provodimo na njima.

Sreća je jedina stvar koja se množi kada se deli, a to svi ovde radimo.

Neki kroz putopise, neko kroz opisivanje radova na motoru itd. ali niko nije na ovom forumu zato što ne voli da vozi motore. :)

Dokle god se razumemo, sve je to na svom mestu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Slazem se @Skittles sa ovom izjavom. Odgledao sam Zero Highway. Svako nek uziva kako hoce. Izneo svoje misljenje za Bandit. Ko da gledas one ruse na klipovima, al sta ces covek voli. Pod 1 ne deluje mi bezbedno sa Banditom po tom blatu i sa tim gumama, pod 2 ako volis off road onda brate mili kupi adekvatan motor, a asfaltni prepusti nekom ko ce ga cuvati. 

• Hvala 1

On 23. 2. 2023. at 22:38, gebee&co je napisao:

A i ko je meni kriv što imam tu falinku,pa volim da mi je motor čist.

Što falinka? Naprotiv! Novo je novo...a u našim uslovima života sasvim je legitimno održavati što je bolje moguće nove stvari.

Momci su se uzdali u google maps koje su realno jedne od očajnijih softvera ako se koristi standardno...ali ok lepo su se proveli :) važno da su noge i ruke na broju!

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Integrisan, 9315 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
On 23. 2. 2023. at 12:48, Skittles je napisao:

Pa, morao sam da skidam plastike sa strane, ali sam našao džek.

E6BAE80C-2458-4B4A-BBD4-7BA41152F1E7.thumb.jpeg.80daca74a0d5073be9eba6407fbf089c.jpeg

Jedan jedini ovakav a da je prazan ispod rezervoara.

A51FE859-199A-4B3D-82BC-87BC9376B3C9.thumb.jpeg.99cd8d8e9e0c7938f53ae12ab7c4d119.jpeg

I ubo tu, namontirao sve, krenuo da vozim, i ništa :) radi ABS najnormalnije.

Tako da ga za sada ostavljam, pitaću ove u Burnoutu dal imaju ideju dal treba da se aktivira negde nekako.

Prijatelje mislim da si se malko zaebao, ufatio si se za pevca umesto za koku (zato ti ne radi). Koka ti je jos desno dole nize.

Sad nemoj kombinovati oem prekidac na kormanu sa tim dodatnim tasterom za iskljucenje ABS-a jer ce ti zveknuti osigurac.

evo je koka, tu kaci taster

IMG-20220307-123524.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Hvala puno @Satelis!

Da ga nisam juče oterao u Burnout na zamenu onih delova sa početka teme, sredio bih to sada. Ovako ostaje da javim kad ga preuzmem i kako su uradili posao a i da li sam se ja snašao posle :)

E pa ovako.

Uzeo sam danas motor iz Burnouta, i bilo je malo gluvih telefona.

Kada sam svratio tamo i rekli mi da su stigli delovi, iznenadio sam se zašto mi Nikola nije javio.

A Nikola je bio u Italiji tada, pa nismo mogli ni tu mnogo da ulazimo u to šta i kako, pa sam samo ostavio motor, na radnom nalogu delovi u garanciji i tri tačke.

Kada sam danas došao da ga preuzmem, otkrio sam i zašto me Nikola nije zvao - nisu stigli svi delovi.

Fali još auspuh. Namontirali su sve ostalo, osim nosača koji su mi dali u kutiji da se ne pomeša tamo sa njihovim delovima.

Takođe je na spisku bila desna nalepnica (kojoj mislim da ništa ne fali) a pošto je leva bila onako, lepo ogrebana, g. Trovač se (na moju veliku sreću) zbunio i skinuo je nju - ali je onda video da nema čime da je zameni.

Tako da sam motor dobio nazad bez leve nalepnice i auspuha, ali su već poručili nalepnicu o svom trošku koja bi trebalo da stigne kad i auspuh, pa ću terati opet.

Tako da, malo zezancije, ali ostaje pozitivan utisak za ekipu iz Burnouta.

Jer opet kao što je neko rekao - nisu morali ni da se cimaju ni talijani da prihvate reklamaciju.

U drugim novostima, kad sam preuzeo motor, javio sam se kolegi @sasa_f1 sa kojim sam pričao da mu eventualno prepustim osicu.

Došao je, probao je i brzo i lako smo se dogovorili posle.

Sada ostaje pitanje na šta ja da pređem, ali to je druga tema (bukvalno, sad ću da otvorim).

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3739 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Drago mi je što ima pozitivnih pomaka, ali da ne kažem "znao sam" da neće da ide sve glatko kao što je obećano. Ebiga i nažalost, iskustvo nas (me) uči, otišli smo u tri lepe, ništa više u ovoj zemlji ne ide normalno. Ako nešto ide kako bi trebalo, očekivano i bez problema, onda će biti da sam se nešto zahebo u proceni ;)

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502x
On 25. 2. 2023. at 1:44, Satelis je napisao:

Prijatelje mislim da si se malko zaebao, ufatio si se za pevca umesto za koku (zato ti ne radi). Koka ti je jos desno dole nize.

Sad nemoj kombinovati oem prekidac na kormanu sa tim dodatnim tasterom za iskljucenje ABS-a jer ce ti zveknuti osigurac.

evo je koka, tu kaci taster

IMG-20220307-123524.jpg

Koka pronadjena! :lol2:

Nasao dzek, ubo, radi. Hvala Dare i od mene!

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502x

Burnout ispostovao i novi lonac auspuha. Cekao se malo duze, ali evo ga konacno na motoru.

Onaj je bio zgnjecen i zvonio je na odredjenim obrtajima zbog pada.

Ostali su duzni jos bocnu nalepnicu, nikako da ubodu pravu, sve neke pogresne stizu. 

IMG_20230330_170300.jpg

IMG_20230330_172338.jpg

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja