Jump to content

Moto Zajednica

18. Moto GP, Philip Island, Australija 2022

Recommended Posts

• Svrati cesto, 3553 postova
  On 18. 10. 2022. at 22:47, Djeneral je napisao:

Pa....sad...jbga i nije baš tako.

Na primer, MV Agusta je apsolutno dominirala GP šampionatom. Kao dokaz tome stoji činjenica da je od 1956. do 1974. tj u periodu ukupno 19 godina, MV Agusta uzela 18 titula prvaka sveta u klasi 500ccm (osim toga, uzeli su titule i u nižim klasama)

Onda su se pojavile Yamahe sa par titula, Suzuki i Honde. Osamdesetih je bilo šareno i nije bilo nečije posebne dominacije. Devedesetih za Rejnija ne može da se kaže da je dominirao jer je titule uzimao konstantnošću i odličnim vožnjama (ali ipak je uzeo tri titule za redom), pa Suzuki jednu titulu i onda itekako jeste usledila dominacija Honde.

Doohan je uzeo 5 titula za redom i to izuzetno dominantno. 1995 u prvih 8 je bilo 6 Hondi....96. do 98. prvih 5 je bilo 5 Hondi. Čak je i Krivilje uzeo titulu dominantno 1999.

Dalje je poznato pa da ne piskaram bezveze, ali mislim da je jasno da su itekako postojali periodi dominacija i ranije.

Raširi  

Ja sam napisao od 82 na ovamo, Milky od 85-e. I prilicno je tacno. Da, bila je dominacija Aguste 60-ih i pocetkom 70-ih, Suzujija jednu sezonu, mozda dve sredinom 70-ih. Dominaciju Yamahe pocetkom 90-ih pre bih pripisao Rejniu i problemima Honde.

Svaka od tih dominacija je se razlikuje. Aguste bile 1-2 na gridu ali u pojedinim sezonama  ne uporedivo bolje od ostalih, kao da su ostali vozili moto 2. Suzuki na prelomu sa 4 na 2 takta. Za Yamahu napisah. Kada je Honda dominirala devedesetih, nisu svi imali fabricku spravu.

Ovo sad sa Dukatijem je drugacije jer izgleda da svih 8 ako ih ima toliko, imaju najjacu specifikaciju makar u zadnjim trkama.

Promenio član Fredi
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

On 19. 10. 2022. at 12:08, Jovan Ristic je napisao:

Ne bi on uzeo te titule da mu ostale Honde nisu čuvale leđa. Da Doohan danas vozi, to bi sigurno neko napisao.  U prevodu i Banjajinu titulu (ako je uzme) će jednog dana narod pozlatiti.

Raširi  

Meni se cini da bi Duan uzeo te titule i da je Honda imala samo jednu ekipu.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 4890 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
  On 19. 10. 2022. at 20:30, Fredi je napisao:

Meni se cini da bi Duan uzeo te titule i da je Honda imala samo jednu ekipu.

Raširi  

I ja sam prilično ubeđen. Bio sam samo malo ironičan povodom trenutne situacije u MotoGP-u. 

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
  On 19. 10. 2022. at 20:44, Nemanja Petrovic je napisao:

pa drugaciji nacin sam i koristio ako se da za primetit

Raširi  

Ne vidim zašto si rekao da Milky lupa gluposti za medalju? Dugogodišnji je član ovde na forumu, ne komentariše često, a nisam primetio da lupa gluposti. Mislim da nema potrebe za prenagljivanjem. Ako ne može normalno da se komentariše i polemiše, onda mislim da ni ne treba diskutovati. 

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica
  On 19. 10. 2022. at 20:48, Jovan Ristic je napisao:

Ne vidim zašto si rekao da Milky lupa gluposti za medalju? Dugogodišnji je član ovde na forumu, ne komentariše često, a nisam primetio da lupa gluposti. Mislim da nema potrebe za prenagljivanjem. Ako ne može normalno da se komentariše i polemiše, onda mislim da ni ne treba diskutovati. 

Raširi  

image.png.54e966b9b975675b8d1262051b889942.png

Ovo je lupanje gluposti i ne moze niko da me ubedi u suprotno. Moze biti clan i 30 godina ne menja cinjenicu da o MotoGP ne zna bas toliko po ovome sto je napisao.

On 19. 10. 2022. at 20:53, Nemanja Petrovic je napisao:

image.png.54e966b9b975675b8d1262051b889942.png

Ovo je lupanje gluposti i ne moze niko da me ubedi u suprotno. Moze biti clan i 30 godina ne menja cinjenicu da o MotoGP ne zna bas toliko po ovome sto je napisao.

Raširi  

Dok MM ne pređe u Ducati mi to ne možemo da znamo. Ko zna, možda je čovek i u pravu. S obzirom da Markez uzima podijum i na nekonkurentnoj Hondi, posle tolike pauze, ko kaže da ne bi dominirao na Ducatiju? 

On 19. 10. 2022. at 20:56, Jovan Ristic je napisao:

Dok MM ne pređe u Ducati mi to ne možemo da znamo. Ko zna, možda je čovek i u pravu. S obzirom da Markez uzima podijum i na nekonkurentnoj Hondi, posle tolike pauze, ko kaže da ne bi dominirao na Ducatiju? 

Raširi  

Ko kaze da je Honda nekonkurentan motor?

• Podržavam 1

On 19. 10. 2022. at 20:58, Nemanja Petrovic je napisao:

Ko kaze da je Honda nekonkurentan motor?

Raširi  

Rezultati. Vidi, ne bih da se raspravljam sa tobom i trošim svoje vreme. Očigledno ćeš da tvrdiš da Nakagami, Aleks Markez i Pol Espargaro ne umeju da voze i to što je lično i Mark Markez rekao da je Honda u problemima nije  dovoljna potvrda je Honda u priličnim problemima. Verovatno je Honda najbolji motocikl na gridu poslednjih 10 godina i zato je Markez nanizao titule. Ajd u zdravlje.

• Sviđa mi se 1

On 19. 10. 2022. at 21:04, Jovan Ristic je napisao:

Rezultati. Vidi, ne bih da se raspravljam sa tobom i trošim svoje vreme. Očigledno ćeš da tvrdiš da Nakagami, Aleks Markez i Pol Espargaro ne umeju da voze i to što je lično i Mark Markez rekao da je Honda u problemima nije  dovoljna potvrda je Honda u priličnim problemima. Verovatno je Honda najbolji motocikl na gridu poslednjih 10 godina i zato je Markez nanizao titule. Ajd u zdravlje.

Raširi  

Sva ta 3 vozaca nisu nivo za sampiona. Markez nije u onoj formi koju je imao 20 godina. Stil je drasticno promenio zbog straha i povreda koje ga koce. On ti je sada kao Rossi posle preloma noge u Mugello 2009 ili 2010 godine. Zato napada Hondu. Puig koliko znam se ne slaze Markezovim recima i smatra da je Honda i dalje najbolji motor. Nisi ni trebao da zapocinjes raspravu i da se mesas. Cak i da je Honda trenutno losa, ostaje da je Milky glupao luposti ma zedalju. Izvinite na smetnji. Zdravlje i vama.

• Drug član, 3080 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
  On 19. 10. 2022. at 21:13, Nemanja Petrovic je napisao:

Sva ta 3 vozaca nisu nivo za sampiona. Markez nije u onoj formi koju je imao 20 godina. Stil je drasticno promenio zbog straha i povreda koje ga koce. On ti je sada kao Rossi posle preloma noge u Mugello 2009 ili 2010 godine. Zato napada Hondu. Puig koliko znam se ne slaze Markezovim recima i smatra da je Honda i dalje najbolji motor. Nisi ni trebao da zapocinjes raspravu i da se mesas. Cak i da je Honda trenutno losa, ostaje da je Milky glupao luposti ma zedalju. Izvinite na smetnji. Zdravlje i vama.

Raširi  

...nije problem šta si rekao, svoje viđenje, već način na koji si rekao. 

Suština "diskusije" međusobno uvažavanje, i pametan čovek uvek preispituje i svoje mišljenje, čuje drugog i pokuša da shvati i njegov stav, problem je kad se samo tvrdo brani svoj stav a tuđi ni ne sagleda .. 

• Hvala 1

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow
  On 20. 10. 2022. at 7:10, dvlns je napisao:

U celom postu najmanje je lupanje gluposti da bi MM sa Dukatijem ugasio GP :) 

Raširi  

Pa on na motoru na kom je petostruki prvak svijeta bio poslednji dere ih ko papke

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Petostruki je i na dezmu krenuo da melje ali obrveća družina ga već otpisala...nemaš obrvu vrati motor.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3080 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...ja sam tek od kad se Jorge penzionirO shvatio koliki je to zapravo talenat bio. Znam, znam sad će da krenu svi debla i stene na mene (drvlje & kamenje su previše sitni)... Najmanje voljen šampion. Nepravedno.

• Sviđa mi se 1

On 20. 10. 2022. at 15:16, Andrej_Hotstepper je napisao:

...ja sam tek od kad se Jorge penzionirO shvatio koliki je to zapravo talenat bio. Znam, znam sad će da krenu svi debla i stene na mene (drvlje & kamenje su previše sitni)... Najmanje voljen šampion. Nepravedno.

Raširi  

Jedan od najvecih, Lorenco. Nisu Rosija spustili na zemlju Stoner ili Markez nego Horhe.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Pažljivo prati, 624 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
  On 20. 10. 2022. at 15:16, Andrej_Hotstepper je napisao:

Raširi  

Ne samo talenat već i dokazano vrhunski vozač. Svako vreme donosi neke novine al JL, Pecaroš i Rossi će verovatno još dugo vremena ostati upamćeni kao veliki šampioni.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja