Kursulla 341 Napisano Octobar 11, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Sobzirom da dolazim sa NC750X, moram da kazem: frank je najbolji izum posle tocka!!!! 2 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Octobar 11, 2023 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dosta njih ne zna da ima ostavu, kad nesto kupujem, pogledaju motor i pitaju a gde ces to da stavis, reko magija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7090 Napisano Octobar 11, 2023 Drug član, 2975 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Kursulla said: Sobzirom da dolazim sa NC750X, moram da kazem: frank je najbolji izum posle tocka!!!! ... Posle kamena za kupus i okruglih guma, ali da, slažem se. Da ne kažem i da je DCT tu negde u vrhu liste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Octobar 11, 2023 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Deluje mi da je novi TA sasvim dobar motor koji može da pokrije zaista dosta toga. Solo vožnju, grad, saputnika, itd. Samo bre cena... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 957 Napisano Octobar 11, 2023 Sindikat Samostalni Jahač, 360 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Videh ga danas parkiranog pored Instituta za majku i dete,uživo mnogo dobro izgleda.. Na prvi pogled pomislih da je T700,posle smo prišli klinac i ja da se uverimo.TA u fulu.. možda je od nekog od kolega sa foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 12, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Držač telefona paše sa NC Mora malkice da se nategnu limovi pre stavljanja ali leglo je super. Bilo bi dobro da je malo niže, ali radi posao i ovako. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Namontirani Heed crash barovi (gornji) i Puig maglenke! Maglenke stoje malo ukrivo jer je crashbar pod uglom Moram da nadjem fleksibilnije drzace maglenki i da probam da to lepo nivelisem! 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Octobar 25, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Lep Transalp. Mozda ofarbati u crno, bice lepse Promenio Octobar 25, 2023 član Blackened 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 446 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Prelep motor u toj boji. Samo taj far mi nije legao. Bas, za mene, definicija all round-era. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1303 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1128 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Kursulla nisi se odlucio za original maglenke? Original mu bas dobro stoje… Dali I te palis iz menija ili si stavio prekidac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Octobar 25, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Prelep motor u toj boji. Samo taj far mi nije legao. Bas, za mene, definicija all round-era. I meni taj deo nikako da legne 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Blackened said: Lep Transalp. Mozda ofarbati u crno, bice lepse Razmisljao sam ali na kraju prelomih na stranu svetlijeg. Donji crashbar cubuzeti u crnoj boji, da je štrči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, bobangsxr said: @Kursulla nisi se odlucio za original maglenke? Original mu bas dobro stoje… Dali I te palis iz menija ili si stavio prekidac? Nisam jer su bezobrazno skupe, a ja vec imam skoro nove Puig sa "starog" NC. Povezao sam ih direktno na predvidjene konektore i palim ih iz menija kao i grejace ručica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Octobar 25, 2023 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj, svaki put kad hoćeš u upališ/ugasiš maglenke i grejače moraš da brčkaš po meniju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 25, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, aca-pn said: Čekaj, svaki put kad hoćeš u upališ/ugasiš maglenke i grejače moraš da brčkaš po meniju ? Da. Stisnes Fn dugme 1 ili 2 puta, i gore/dole dugmetom kontrolises grejace(pojacavas/smanjujes) ili palis/gasid maglenke. Jako brzo i intuitivno. I ako se ne varam, zapamti poslednji izbor. Takodje, na ekranu se vidi sta je ukljuceno. Evo videa: Shared album - Nebojsa Bozic - Google Photos PHOTOS.APP.GOO.GL Promenio Octobar 26, 2023 član Kursulla 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Novembar 8, 2023 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Novembar 10, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan problem: Namontirao Puig maglenke. Povezao ih na fabricke konektore tako da ih palim preko menija na motoru. Sve super... E pa nije Pazite sada ovaj scenario: - ugasim motor sa upaljenim maglenkama - dam kontakt, maglenke se upale - zaverglam, maglenke se ugase - ne mogu vise iz menija da ih upalim, kao da nisu povezane (treperi on/off) - u meniju ugasim maglenke (stavim na off) - ugasim motor - dam kontakt, maglenke se ocekivano ne pale - upalim motor, maglenke ugasene(ocekivano) - upalim maglenke, sve radi sve OK. Izgleda mi kao da prilikom palenja, ako su maglenke upaljene, povuku mozda previse struje (40w im je snaga zajedbi) i sistem ih blokira... Da li se neko sreo sa necim slicnim do sada? Da li moze neko ko mozda ima maglenke da proba ovaj scenario? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1303 Napisano Novembar 10, 2023 Drug član, 1128 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio transalpa sa originalnim i to se nije desavalo…a gasio sam motor sa upaljenim maglenkama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sigde19 39 Napisano Novembar 10, 2023 (promenjeno) U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: Honda XL 750 Transalp Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Kursulla je napisao: Imam jedan problem: Namontirao Puig maglenke. Povezao ih na fabricke konektore tako da ih palim preko menija na motoru. Sve super... E pa nije Pazite sada ovaj scenario: - ugasim motor sa upaljenim maglenkama - dam kontakt, maglenke se upale - zaverglam, maglenke se ugase - ne mogu vise iz menija da ih upalim, kao da nisu povezane (treperi on/off) - u meniju ugasim maglenke (stavim na off) - ugasim motor - dam kontakt, maglenke se ocekivano ne pale - upalim motor, maglenke ugasene(ocekivano) - upalim maglenke, sve radi sve OK. Izgleda mi kao da prilikom palenja, ako su maglenke upaljene, povuku mozda previse struje (40w im je snaga zajedbi) i sistem ih blokira... Da li se neko sreo sa necim slicnim do sada? Da li moze neko ko mozda ima maglenke da proba ovaj scenario? Deluje mi više da se radi o softveru nego o struji. Vozim novog Transalpa i ugrađene su Hondine maglenke. Redovno gasim motor sa upaljenim maglenkama i nemam taj problem. Kada ponovo palim motor, sve radi kako treba. Promenio Novembar 10, 2023 član sigde19 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 685 Napisano Novembar 10, 2023 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, Kursulla je napisao: Izgleda mi kao da prilikom palenja, ako su maglenke upaljene, povuku mozda previse struje (40w im je snaga zajedbi) i sistem ih blokira... Izgleda kao da je ovo u pitanju. Mozes da proveris u uputstvu za te Hondine maglenke da li ima neko upozorenje. Evo sta stoji za fabricke maglenke za moj motocikl (Triumph): Ja sam isto ugradio maglenke drugog proizvodjaca (Interphone) na fabricki konektor. Gledao sam da budu slicne snage kao fabricke. Nemam opciju paljenja iz menija jer nemam konekcioni modul koji je kod mog motocikla dodatna oprema. Ali nebitno, kao sto kazes: deluje kao da povuku vise struje nego sto je predvidjeno, pa ih sistem odsece. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Novembar 10, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, cikamike said: Izgleda kao da je ovo u pitanju. Mozes da proveris u uputstvu za te Hondine maglenke da li ima neko upozorenje. Evo sta stoji za fabricke maglenke za moj motocikl (Triumph): Ja sam isto ugradio maglenke drugog proizvodjaca (Interphone) na fabricki konektor. Gledao sam da budu slicne snage kao fabricke. Nemam opciju paljenja iz menija jer nemam konekcioni modul koji je kod mog motocikla dodatna oprema. Ali nebitno, kao sto kazes: deluje kao da povuku vise struje nego sto je predvidjeno, pa ih sistem odsece. Hvala ti puno za ove informacije!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 225 Napisano Decembar 9, 2023 U prolazu, 48 postova Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan 750 je pravi naslednik originalne 600ke, napravicu u nekom momentu paralelu, cim i novi dovoljno puta zaluta u sumu i padne u blato. Neverovatno u koliko tacaka su jako jako slicni. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Decembar 9, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan To me bas interesuje, poredjenje sa xl600v. Po specifikaciji su veoma slicni, sem agregata, i sve je malo bolje na XL750 (laksni, mnogo jaci, malo veci clearance). Probacu ga i ja uskoro. Najvise me zanima komfor, mekoca, da li je novi pribilzan po tome starom. Agregat i kriva snage deluju bas dobro, visoki obrtaji, zabavno, mada i previse brz . Promenio Decembar 9, 2023 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3354 Napisano Decembar 9, 2023 Drug član, 1361 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan On 11/10/2023 at 11:32 PM, Kursulla said: Imam jedan problem: Verovatno bi relej resio probelm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Decembar 9, 2023 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Blackened je napisao: To me bas interesuje, poredjenje sa xl600v. Po specifikaciji su veoma slicni, sem agregata, i sve je malo bolje na XL750 (laksni, mnogo jaci, malo veci clearance). Probacu ga i ja uskoro. Najvise me zanima komfor, mekoca, da li je novi pribilzan po tome starom. Agregat i kriva snage deluju bas dobro, visoki obrtaji, zabavno, mada i previse brz . Probao nekih pola sata po NBg, za razliku od Nc mekaaaan, lako se vozi, 200kg lako se vozi, nema osecaja tezine, to da li ide je sve upitno, normalna voznja ko i svaki drugi motor, kad se zavrne ide lepo linearno, probao par puta u Standard modu i lepo ide nema drame, bas mi se svideo za to kratko vreme al ne bi ga uzeo za ovo sto meni treba, kuca, posao i po gradu da se mlatim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...