Jump to content

Moto Zajednica

Honda Transalp 2023

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500

@živke poznato je da je vesanje na njemu za vozaca do 70kg bukvalno, sve preko toga ti navrnes oprugu al onda amort ne moze da nadomesti dampingom, i to se ljulja i ljulja.

Ustedeli su na adekvatnom vesanju, ne samo na transalpu, i crf300 je isto, pa cak i NT1100 npr....

Navodno je to malo ispravljeno na modelu za 25tu. Ne postoji zvanicni opoziv ali nekad izadju u susret i zamene u garanciji za novu seriju amorta 25. Ovde bih zaista pohvalio Delta Hondu, bar sto se mene tice jako profesionalno rade i zaista uvek mozes da se dogovoris i da se reci ispostuju. Pocevsi od popusta pri kupovini novih vozila do kasnijeg odrzavanja, nabavke i dostupnosti delova.

Napravicu jedan osvrt.

Ja sam prvi vlasnik, od nule sto se kaze, sad ima 36200. Razradjivao sam ga prvih hiljadu km do nekih 5k rpm, sa dosta ubrzavanja i saltanja. Koristim motor malo grad, malo vise off a najvise otvoren put kojekuda, bez suvozaca.

Uvek je garaziran na suvom, vozen je po kisi i po blatu i po cemu god sto put donese ali je vracan cist kuci. Odrzavan na duplo kracim intervalima od preporucenih. 

-Fabricki lanac izdrzao 28k km, mogao je jos par hiljada glat, da se ne vozi off dohvatio bi 40k sigurno

-Zadnje plocice 28k km, mogle jos par hiljada, zamenjene pred dug put uz lanac i lancanike

-Prednje originalne na 36k km su na 50% i dalje

-Lezajevi svi perfektni, cesto skidam tockove pa uvek ocistim i podmazem semeringe i tu je sve 0

-Lezajevi kormana perfekt, pre neki dan bas sve skidao i proveravao

-Potrosnja ulja oko 300ml na 6k km

-Gorivo 4-6l na 100km

-Vodu ne trosi

-Vila preventivno servisirana, semerinzi posle 36k i dalje novi

-Nikakvih problema sa strujom, ekranom ili bagovima te vrste

-Korpa dobila sitan zvuk vec posle par hiljada km, bas sitan karakteristican za sve honde koje sam imao do sad, bez ikakvih anomalija u radu

-Nema fleka na felnama, boji ili nalepnicama

-Plastike sve stoje dobro, zabice na mestu

-Problematika koju je AcaPn pominjao je i mene brinula, kad se vozis u grupi po makadamu usis bude haos, ovde je ispod filtera ultra cisto, uz standardnu masnocu od uljnih isparenja

-Da, muka je iskopati filter vazduha, nije 3min posao

Recimo bas me je zacudilo da su se svi hvatali za vesanje (sto je istina) a niko za prenos, sto je po meni cak i najveca boljka. Garantujem da i Lijamu i Outbeku ne bi otislo kvacilo da su imali malo bolje prenosne odnose. Plus sto su oba transalpa sprzila kvacilo a jos nisu ni bili razradjeni u prvih 1000km su snimali epizode gde su ih unistavali. Ja sam solidno skratio prenos i sad mi bas ima smisla.

Neko ko ce revijalno da obilazi prirodu, citaj normalno turisticki, apsolutno ce mu raditi i vesanje i prenos. Ostatak motora se podrazumeva.

Edit, ubacujem slike korozije koju ima i koju smatram da je do loseg kvaliteta, kako god ga vozio.

Srafovi na gornjoj konzoli imaju patinu

IMG_20251228_155918977_HDR.thumb.jpg.78c61831e68808d72b4602e02b309504.jpg

Svi fitinzi na klestima

IMG_20251228_155830979.thumb.jpg.af885ddb091facd77f0bb0a4bc7600b5.jpg

ABS disk, ali samo zadnji, prednji je kao nov

IMG_20251228_155809688_HDR.thumb.jpg.e9f06cf7af0c00c274e4134f81c356b6.jpg

Korozija na gornjim nosacima na rezervoaru

IMG_20251228_155702893.thumb.jpg.b5efa97731ddc83a8ee35952ab62aacc.jpg

Promenio član SrdjanRadivojev
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 93 postova
@živke poznato je da je vesanje na njemu za vozaca do 70kg bukvalno, sve preko toga ti navrnes oprugu al onda amort ne moze da nadomesti dampingom, i to se ljulja i ljulja.

Ustedeli su na adekvatnom vesanju, ne samo na transalpu, i crf300 je isto, pa cak i NT1100 npr....

Navodno je to malo ispravljeno na modelu za 25tu. Ne postoji zvanicni opoziv ali nekad izadju u susret i zamene u garanciji za novu seriju amorta 25. Ovde bih zaista pohvalio Delta Hondu, bar sto se mene tice jako profesionalno rade i zaista uvek mozes da se dogovoris i da se reci ispostuju. Pocevsi od popusta pri kupovini novih vozila do kasnijeg odrzavanja, nabavke i dostupnosti delova.

Napravicu jedan osvrt.
Ja sam prvi vlasnik, od nule sto se kaze, sad ima 36200. Razradjivao sam ga prvih hiljadu km do nekih 5k rpm, sa dosta ubrzavanja i saltanja. Koristim motor malo grad, malo vise off a najvise otvoren put kojekuda, bez suvozaca.
Uvek je garaziran na suvom, vozen je po kisi i po blatu i po cemu god sto put donese ali je vracan cist kuci. Odrzavan na duplo kracim intervalima od preporucenih. 

-Fabricki lanac izdrzao 28k km, mogao je jos par hiljada glat, da se ne vozi off dohvatio bi 40k sigurno
-Zadnje plocice 28k km, mogle jos par hiljada, zamenjene pred dug put uz lanac i lancanike
-Prednje originalne na 36k km su na 50% i dalje
-Lezajevi svi perfektni, cesto skidam tockove pa uvek ocistim i podmazem semeringe i tu je sve 0
-Lezajevi kormana perfekt, pre neki dan bas sve skidao i proveravao
-Potrosnja ulja oko 300ml na 6k km
-Gorivo 4-6l na 100km
-Vodu ne trosi
-Vila preventivno servisirana, semerinzi posle 36k i dalje novi
-Nikakvih problema sa strujom, ekranom ili bagovima te vrste
-Korpa dobila sitan zvuk vec posle par hiljada km, bas sitan karakteristican za sve honde koje sam imao do sad, bez ikakvih anomalija u radu
-Nema fleka na felnama, boji ili nalepnicama
-Plastike sve stoje dobro, zabice na mestu
-Problematika koju je AcaPn pominjao je i mene brinula, kad se vozis u grupi po makadamu usis bude haos, ovde je ispod filtera ultra cisto, uz standardnu masnocu od uljnih isparenja
-Da, muka je iskopati filter vazduha, nije 3min posao

Recimo bas me je zacudilo da su se svi hvatali za vesanje (sto je istina) a niko za prenos, sto je po meni cak i najveca boljka. Garantujem da i Lijamu i Outbeku ne bi otislo kvacilo da su imali malo bolje prenosne odnose. Plus sto su oba transalpa sprzila kvacilo a jos nisu ni bili razradjeni u prvih 1000km su snimali epizode gde su ih unistavali. Ja sam solidno skratio prenos i sad mi bas ima smisla.

Neko ko ce revijalno da obilazi prirodu, citaj normalno turisticki, apsolutno ce mu raditi i vesanje i prenos. Ostatak motora se podrazumeva.

Ako sam te dobro razume vesanje su ti dali u delti kao na opoziv?
Ako ne, koje si stavio?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 2929 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@SrdjanRadivojev retki su ljudi na forumu, a i uopšte, koji ovako iskreno i transparentno pišu o svom motoru. Hvala!

Sa druge strane - mnogima ovakvi postovi baš ruše sneška, ali dobro, praviće se da nisu videli.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500

Hvala ali nema tu sta da se tu uvija, tako je kako je, jedino lazemo sebe :) 

Inace, ja mislim da je Transalp750 ludilo motor, za nekoga mog gabarita i mojih mogucnosti, zaista je kvalitetan i dobro napravljen, odlicno radi posao uz sitne izmene.

I da se razumemo, sve ono iznad ne smatram za neke krucijalne probleme ili neki ogroman penal.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja