SrdjanRadivojev 877 Napisano juče u 18:05 (promenjeno) Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan @živke poznato je da je vesanje na njemu za vozaca do 70kg bukvalno, sve preko toga ti navrnes oprugu al onda amort ne moze da nadomesti dampingom, i to se ljulja i ljulja. Ustedeli su na adekvatnom vesanju, ne samo na transalpu, i crf300 je isto, pa cak i NT1100 npr.... Navodno je to malo ispravljeno na modelu za 25tu. Ne postoji zvanicni opoziv ali nekad izadju u susret i zamene u garanciji za novu seriju amorta 25. Ovde bih zaista pohvalio Delta Hondu, bar sto se mene tice jako profesionalno rade i zaista uvek mozes da se dogovoris i da se reci ispostuju. Pocevsi od popusta pri kupovini novih vozila do kasnijeg odrzavanja, nabavke i dostupnosti delova. Napravicu jedan osvrt. Ja sam prvi vlasnik, od nule sto se kaze, sad ima 36200. Razradjivao sam ga prvih hiljadu km do nekih 5k rpm, sa dosta ubrzavanja i saltanja. Koristim motor malo grad, malo vise off a najvise otvoren put kojekuda, bez suvozaca. Uvek je garaziran na suvom, vozen je po kisi i po blatu i po cemu god sto put donese ali je vracan cist kuci. Odrzavan na duplo kracim intervalima od preporucenih. -Fabricki lanac izdrzao 28k km, mogao je jos par hiljada glat, da se ne vozi off dohvatio bi 40k sigurno -Zadnje plocice 28k km, mogle jos par hiljada, zamenjene pred dug put uz lanac i lancanike -Prednje originalne na 36k km su na 50% i dalje -Lezajevi svi perfektni, cesto skidam tockove pa uvek ocistim i podmazem semeringe i tu je sve 0 -Lezajevi kormana perfekt, pre neki dan bas sve skidao i proveravao -Potrosnja ulja oko 300ml na 6k km -Gorivo 4-6l na 100km -Vodu ne trosi -Vila preventivno servisirana, semerinzi posle 36k i dalje novi -Nikakvih problema sa strujom, ekranom ili bagovima te vrste -Korpa dobila sitan zvuk vec posle par hiljada km, bas sitan karakteristican za sve honde koje sam imao do sad, bez ikakvih anomalija u radu -Nema fleka na felnama, boji ili nalepnicama -Plastike sve stoje dobro, zabice na mestu -Problematika koju je AcaPn pominjao je i mene brinula, kad se vozis u grupi po makadamu usis bude haos, ovde je ispod filtera ultra cisto, uz standardnu masnocu od uljnih isparenja -Da, muka je iskopati filter vazduha, nije 3min posao Recimo bas me je zacudilo da su se svi hvatali za vesanje (sto je istina) a niko za prenos, sto je po meni cak i najveca boljka. Garantujem da i Lijamu i Outbeku ne bi otislo kvacilo da su imali malo bolje prenosne odnose. Plus sto su oba transalpa sprzila kvacilo a jos nisu ni bili razradjeni u prvih 1000km su snimali epizode gde su ih unistavali. Ja sam solidno skratio prenos i sad mi bas ima smisla. Neko ko ce revijalno da obilazi prirodu, citaj normalno turisticki, apsolutno ce mu raditi i vesanje i prenos. Ostatak motora se podrazumeva. Edit, ubacujem slike korozije koju ima i koju smatram da je do loseg kvaliteta, kako god ga vozio. Srafovi na gornjoj konzoli imaju patinu Svi fitinzi na klestima ABS disk, ali samo zadnji, prednji je kao nov Korozija na gornjim nosacima na rezervoaru Promenio juče u 18:20 član SrdjanRadivojev 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 117 Napisano juče u 18:19 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan @živke poznato je da je vesanje na njemu za vozaca do 70kg bukvalno, sve preko toga ti navrnes oprugu al onda amort ne moze da nadomesti dampingom, i to se ljulja i ljulja. Ustedeli su na adekvatnom vesanju, ne samo na transalpu, i crf300 je isto, pa cak i NT1100 npr.... Navodno je to malo ispravljeno na modelu za 25tu. Ne postoji zvanicni opoziv ali nekad izadju u susret i zamene u garanciji za novu seriju amorta 25. Ovde bih zaista pohvalio Delta Hondu, bar sto se mene tice jako profesionalno rade i zaista uvek mozes da se dogovoris i da se reci ispostuju. Pocevsi od popusta pri kupovini novih vozila do kasnijeg odrzavanja, nabavke i dostupnosti delova. Napravicu jedan osvrt. Ja sam prvi vlasnik, od nule sto se kaze, sad ima 36200. Razradjivao sam ga prvih hiljadu km do nekih 5k rpm, sa dosta ubrzavanja i saltanja. Koristim motor malo grad, malo vise off a najvise otvoren put kojekuda, bez suvozaca. Uvek je garaziran na suvom, vozen je po kisi i po blatu i po cemu god sto put donese ali je vracan cist kuci. Odrzavan na duplo kracim intervalima od preporucenih. -Fabricki lanac izdrzao 28k km, mogao je jos par hiljada glat, da se ne vozi off dohvatio bi 40k sigurno -Zadnje plocice 28k km, mogle jos par hiljada, zamenjene pred dug put uz lanac i lancanike -Prednje originalne na 36k km su na 50% i dalje -Lezajevi svi perfektni, cesto skidam tockove pa uvek ocistim i podmazem semeringe i tu je sve 0 -Lezajevi kormana perfekt, pre neki dan bas sve skidao i proveravao -Potrosnja ulja oko 300ml na 6k km -Gorivo 4-6l na 100km -Vodu ne trosi -Vila preventivno servisirana, semerinzi posle 36k i dalje novi -Nikakvih problema sa strujom, ekranom ili bagovima te vrste -Korpa dobila sitan zvuk vec posle par hiljada km, bas sitan karakteristican za sve honde koje sam imao do sad, bez ikakvih anomalija u radu -Nema fleka na felnama, boji ili nalepnicama -Plastike sve stoje dobro, zabice na mestu -Problematika koju je AcaPn pominjao je i mene brinula, kad se vozis u grupi po makadamu usis bude haos, ovde je ispod filtera ultra cisto, uz standardnu masnocu od uljnih isparenja -Da, muka je iskopati filter vazduha, nije 3min posao Recimo bas me je zacudilo da su se svi hvatali za vesanje (sto je istina) a niko za prenos, sto je po meni cak i najveca boljka. Garantujem da i Lijamu i Outbeku ne bi otislo kvacilo da su imali malo bolje prenosne odnose. Plus sto su oba transalpa sprzila kvacilo a jos nisu ni bili razradjeni u prvih 1000km su snimali epizode gde su ih unistavali. Ja sam solidno skratio prenos i sad mi bas ima smisla. Neko ko ce revijalno da obilazi prirodu, citaj normalno turisticki, apsolutno ce mu raditi i vesanje i prenos. Ostatak motora se podrazumeva.Ako sam te dobro razume vesanje su ti dali u delti kao na opoziv?Ako ne, koje si stavio?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8595 Napisano juče u 18:34 Drug član, 2929 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @SrdjanRadivojev retki su ljudi na forumu, a i uopšte, koji ovako iskreno i transparentno pišu o svom motoru. Hvala! Sa druge strane - mnogima ovakvi postovi baš ruše sneška, ali dobro, praviće se da nisu videli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 877 Napisano juče u 18:47 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ali nema tu sta da se tu uvija, tako je kako je, jedino lazemo sebe Inace, ja mislim da je Transalp750 ludilo motor, za nekoga mog gabarita i mojih mogucnosti, zaista je kvalitetan i dobro napravljen, odlicno radi posao uz sitne izmene. I da se razumemo, sve ono iznad ne smatram za neke krucijalne probleme ili neki ogroman penal. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...