Motorcyclist 16454 Napisano Novembar 6 Integrisan, 4931 postova Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Rider000 said: Ja bih ga kupio pre par meseci samo da nije tih tockova sa unutrasnjim gumama, to smatram kao hendikep za cestovnu voznju... Vecina se s pojavom prve verzije zalila na far sa CB500X koji nije lepo legao Transalpu... Mozes da objasnis zasto stavljaju te gume umesto tubeless? Cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Novembar 6 (promenjeno) Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Cena naravno. Najvise cena tubeless felne sa zicama (ne moze da kosta kao GS), mada su zicane felne takodje nepotrebne Promenio Novembar 6 član kick88 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Novembar 6 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, digle bi cenu motora bar 500E, verovatno i vise, ali jace alu 19/17 bile zanimljiva opcija. Ko hoce tubless zicane, ima sada opcija od par aftermarket firmi, oko 1400-1500e komplet prednja/zadnja 21/18. Promenio Novembar 6 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3354 Napisano Novembar 6 Drug član, 1360 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Moze i manje novca ako se nabavi samo obruc, te cene su za komplet tockove 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Novembar 6 (promenjeno) Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan To bi pasovalo ako ima OEM tubeless opcija jer verujem da precnik i duzina zica oem tubed felne nije srazmerna obrucu neke aftermarket tubeless felne... A ima i razlicitih tipova tubeless zicanih felni. Suzuki ima svoj fazon, BMW svoj X fazon, KTM V ali sa onom gumom koja sprecava izlaz vazduha itd... Koja je realno cenovna razlika DID tube i tubeless zicane felne u proizvodnji...? Felna sa unutrasnjom gumom nema apsolutno nikakvu prednost spram tubeless felne, cak sta vise moze biti i prilicno opasna... Prednost je jedina u tome ako iskrivis felnu, mozes nastaviti voznju, ali i u tubeless felnu moze da se uglavi unutrasnja guma za prvu pomoc... Promenio Novembar 6 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3354 Napisano Novembar 6 Drug član, 1360 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Moraju druge zice da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 23 Napisano Novembar 6 U prolazu, 60 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Ako bi išao na aftermarket felne, onda verovatno mogu i livene (možda od neke druge Honde) da se stave? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12487 Napisano Novembar 6 Ne silazi, 7295 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ti žičani točkovi su jedan jako glup trend. Zna se čemu služe i za šta su. Na putnim motorima su čista glupost. Da, uvek se neko javi aaaa ja vozim offroad a ono utaban put negde gde ide APN redovno i bilo šta sa livenim točkom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Novembar 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, i tubless sa zbicama nema nekog smisla. Sem mozda izgleda, mada i zbice na tubeless tocku cesto idu spolja, pa ne izgleda lepo. Bolje jake alu/livene felne, i one mogu dosta toga da izdrze i van puta, pogotovo za off za ovaj tip motora. A ovi motori se u najboljem slucaju voze 80/20, i to je za postovanje ko toliko predje off-a na ukupnu kilometrazu. Da ne pricam o GS motorima i zbicama, 1% ode na tezi teren kada ima 260kg+, jedva se isparkira u rikverc ako ima ciglica na parkingu. Promenio Novembar 7 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Novembar 8 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Ako su spoljasnja + unutrasnja guma jeftiniji od tubeless, onda je to i dodatna usteda koja doprinosi trendu + zabava ako mozda neko uzme sam da se igra sa zamenom gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 340 Napisano Petak u 07:53 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Ja zaista ne mislim da je veliki problem to sto tockovi nisu tubeless? Koliko vam se puta do sada desilo da se guma probusi? I da se to desi negde gde neki AMSS ili ko vec ne moze da dodje do vas da pomogne? Da, bilo bi lepo da nema tog "rizika". Ali, da li je to vredno 500-1000e? Da li je to dovoljno veliki razlog da neko ne kupi ovaj motor? P.S. Ne trolujem, zaista me zanima, jer mozda ja nesto propustam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Petak u 08:00 Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to stvar koja me je kao potencijalnog kupca odbila od kupovine, jer bih taj motor koristio 90% na asfaltu i unutrasnje gume su mi samo nepotrebna briga... Autoput, velike temperature, guma se dodatno greje itd... Nema mogucnosti brzog krpljenja crvicima itd... Da se podsetimo da unutrasnja guma pri busenju ispusta pritisak za cca 2 sek max... Znaci vremena za reakciju skoro da nema... Dok sa tubeless mozes voziti a da i ne znas da si pokupio nesto usput... Po meni totalno nepotrebna stavka na ovakvom motoru, o Africi da ne pricam... 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Petak u 08:05 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja zaista ne mislim da je veliki problem to sto tockovi nisu tubeless? Koliko vam se puta do sada desilo da se guma probusi? I da se to desi negde gde neki AMSS ili ko vec ne moze da dodje do vas da pomogne? Da, bilo bi lepo da nema tog "rizika". Ali, da li je to vredno 500-1000e? Da li je to dovoljno veliki razlog da neko ne kupi ovaj motor? P.S. Ne trolujem, zaista me zanima, jer mozda ja nesto propustam... Evo za sesonu i po ja dva puta probusio bas na TA.Oba puta sam muku namucio.Prvi put je bilo u gradu, pa gde ostaviti motor, kako doci posle skinuti tocak, odneti kod majstora, u medjuvremenu kupi unutrasnju, majstor skine i zameni pa sve isto u kontra smeru.Drugi put jos gore, nedelja, ja otisao do sela u banatu, ispusti zadnja. Najblizi grad zrenjanjn na 30km, u selu jedan jedini vulkanizer umro od smeha kad sam mu doneo tocak, nema masinu za 21 niti prihvat za moto tocak. Onda sa burazerom iz sela snalazi se sa pajserima i cime sve ne samo da dodjem do unutrasnje.Najlaksi deo je bio krpljenje....Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 122 Napisano Petak u 09:18 U prolazu, 73 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Septembra iz Neuma bezmalo 500 km sa šrafom u zadnjoj gumi. Pumpao svakih 80-100 km jer je bila nedelja, a još bitnije nisam ni uspeo da uočim mali holšraf koji se zabio pod čudnim uglom između krampona. OK nije previše ispuštala čim je moglo da se vozi, ali da je bila unutrašnja guma verovatno bih kampovao negde usput ... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Petak u 13:38 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znaci jednog lepog dana kad budem hteo Transalpa da odmah trazim resenje za felne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4377 Napisano Petak u 16:42 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ili naučiš da zameniš/zakrpiš gumu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Petak u 17:33 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znam i sad al ne na putu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Petak u 17:44 Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Taj fazon, budi musko, nosi set pajsera i skidaj tocak, ako nemas centralni stender ili drvo u blizini, sedi i placi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Petak u 17:48 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je sve sreca, moze da se desi jednom za 5 god a moze dva puta u 7 dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4377 Napisano Petak u 19:34 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da je tubeless daleko zgodnija ukoliko dođe do bušenja, krpi se za par minuta bez stresa. Ali... Za 90000km koje sam do sada napravio motorima, od toga dobar deo van asfalta, gumu sam probušio tačno tri puta. Od toga jednom na takav način da bih sa tubeless gumom mogao samo da sedim pored motora (klin dužine 10 i prečnika 1cm prošao kroz gazeći sloj i bočni zid ). Tuareg ima tubeles felne/gume. Kad god idem na vožnju van asfalta opet nosim rezervne unutrašnje i pajsere, naravno i set za krpljenje tubeles... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 47 Napisano Petak u 19:55 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ono što sam ja definitivno rešio je da ću sa sledećom promenom guma staviti debelozidne unutrašnje, one su valjda za hard enduro.... ali dva puta da ki se probuši guma na neki trnčić koji nisam uspeo ni da nadjem, pa vala neću da mi se to dešava.Takodje ima da se uzme preko i kit za prepravku u tubeless, kosta oko 120$ i feedback po internetu je odlican, razmatram i to da uzmem.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 224 Napisano Subota u 05:24 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Busila se i probusice se opet, nekad bude teze, nekad lakse, na nama je da balansiramo, bukvalno Na temu balansiranja, vraticu pricu na Transalpa i kako je to najbolji motor na svetu,(kroz moju makulu), Hondin nesalomivi ekonomicni pritajeni svajcarski noz (sa unutrasnjim gumama) Promenio Subota u 05:25 član SrdjanRadivojev 10 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano Subota u 16:58 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: K 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav članovima ! Ovih dana sam se ponovo upisao u "Transalpiste". Uzeo sam XL 750 '24. Pre nekoliko godina sam vozio 700 ... Napravio oko 130 km, od prodavca do kuće i danas krug po gradu. Ukratko, motor je sjajan. Nema puno šta da se priča. Parkiran u dnevnom boravku . Na motoru ima nešto opreme: centralne, donji rolbar, štitnik hladnjaka, nosač tel. Givi treker, sportski nogostopi (mada meni smetaju, zapinje mi obuća), punjač. Planiram: skid plate iz delte pošto je donji rol bar već priprema pa da ga ne skidam i onda gornji SEBA, štitnike ruku i dosta od mene. Motor na satu ima 2500km 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 83 Napisano Subota u 18:48 (promenjeno) U prolazu, 24 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zoransm je napisao: donji rolbar Sad mi pade na pamet: Sanjam da se penjem uz neki kamenjar, da motor poskače ispod mene pošto sam dao suviše gasa, leti napred, pada na stranu i udara u stranu gde nema donje rollbar-ove u neki kamen i puca, izlazi sve ulje otprilike ovako. Još u snu mislim koji sam kreten što nisam to zaštitio. Promenio Subota u 18:59 član sst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano Subota u 18:58 (promenjeno) Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: K 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan ... Promenio Subota u 19:03 član zoransm Greška Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...