Jump to content

Moto Zajednica

zoransm

Članovi
  • Broj tema i poruka

    214
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

Profile Information

  • Lokacija
    S . Mitrovica
  • Interests
    Samo volim da se malo provozam a u međuvremenu da ga gledam. To je dovoljno.
  • Motocikl
    K 1200 S

Poslednji posetioci profila

1234 profile views

zoransm's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

89

Reputacija u zajednici

  1. Model je stvarno nešto nesvakidašnje. Siguran sam da takvih vanrednih modela postoji i kod drugih proizvođača... Nisam neki veliki poznavalac "Motociklistike" ali sam probao, provozao dosta motora, da bih mogao da uporedim. Takođe razmenio mišljenja sa dosta motociklista o nama dragoj temi, čitao... Iz navedenog izvlačim zaključak sa početka teksta, zaista se ne izbacuje često ovakav model.
  2. Kao što je Deki šef napisao, što se desi trebalo bi u prvo vreme po kupovini novog motora. Kasnije kod polovnih motora boljke su rešene i guraju i guraju... Majstori su ih odavno već prokljuvili tako da i ako eventualno nekom treba neka intervencija odrađuje se. Što se tiče svećica čovek mi servisirao stavio nove, nije se žalio, ok treba mu "par minuta više" i to je to. Što se tiče navedenih karakteristika sve je tačno, izuzetan motor !!! Postoje klipovi na Jutjubetu, sam agregat je sjajan, korišćeni su odlični materijali, to govore majstori u klipovima prilikom rastavljanja... Onaj klip, na 300000 km svi suštinski delovi kao novi.... Servisirali ga i očekuju 500k Naravno neko se neće složiti što je i legitimno, majstor koji ima ime i staža, spominjan je i ovde na forumu, kaže da po njegovom mišljenju je agregat na K bolji od boksera.
  3. zoransm

    Loctite

    Iz estetskih razloga menjam šarafe na diskovima. Pitanje: da li prilikom zavrtanja mora da se koristi tipa moment ključ ili je dovoljno iskustvo majstora?
  4. zoransm

    BMW K1200S

    ...za sada sam napravio sam nešto preko1500 km. Utisci su da je motor bukvalno lokomotiva, obrtni moment sjajan. Ubrzanje kad god poželiš i koliko god poželiš, do nekih otprilike 5000 obrtaja ne pravi iznenađenja što kažu linearno, posle je zver. Zbog svoje dužine (međuosovinskog rastojanja) i težine stvarno leži na putu. Nisko težište, agregat je postavljen nisko. Kočnice sjajne, modovi vešanja sjajna stvar, položaj sedenja sjajan (što bi Španci prilikom pregleda motora na većim kilometražama rekli: "Perfeto, Perfeto...") Za moju visinu 189 fabrički vizir vetar dobijam po ramenima i kacigi ali stvarno prihvatljivo. Neravnine ovih naših puteva upija, ne ljulja se. Zvuk Dragon reže. Sve u svemu nesvakidašnji sjajan - Perfeto motor. E sad i po neka sitna zamerka: komandni tasteri (dugmići) raspored- položaj nepraktično, neinstiktivno. Za isključivanje pokazivača ako sam u nešto dinamičnijem saobraćaju moram puštati gas, kočnicu... Jednostavno ne ide.
  5. Zaista nesvakidašnji motor. Mislio sam nikada neće voziti ovu marku. Postoje, da ih ne nabrajam, neke dve- tri fabrike koje dolaze u obzir međutim ovo je "Spešl" K 1200 S
  6. zoransm

    BMW K1200S

    Koja bi bila razlika u ceni, kvalitet pretpostavljam da je zadovoljavajući. Pogledam pa pišem.
  7. zoransm

    BMW K1200S

    Pozdrav članovima. Pazario sam gospodina K 1200 S '07. O samom motoru još ne bih pisao, mora tu još kilometara da se pređe... Pisaće se. Za početak bih pitao gde bih mogao naći šrafove za kočione diskove. Postojeći na motociklu su korodirali pa bih da kupim nove. Napraviću, polako, još neki spisak stvari za zamenu.
  8. Ima li istine u gore napisanom da si srećan samo jedan dan .Malo sam čitao komšije Hrvate, neke strane zapise... Pozitivno se izjašnjavaju u vezi Norge 1200 , naročito novija godišta 2012.-2016.
  9. Ima li još neko kakvih utisaka o "Norge"?
  10. sasa ns 1 Odgovor moj prvi post
  11. Tako je, pred svršen čin
  12. Meni da se nije desio peh sa godištem motora... Ostavio bih ga. Motor je skroz čudan a zbog toga i zabavan. O izgledu da ne komentarišemo, ukusi su različiti. Meni je umetničko delo!
  13. Jeste nešto teži. Meni je lepši sa onim škrgama, ipak su dizajneri to uradili kako treba. Izgleda da je prvi vlasnik izvadio prigušivač odlično se čuo.
  14. Lepši je sa fabričkim izduvnim. Prvi vlasnik se zove- zvao Nenad....
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja