godovic 909 Napisano Decembar 9, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan 21" napred me brine za asfalt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Decembar 9, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Navikne se brzo na 21", bude cudan osecaj skretanja u pocetku, ali ok je. A i znaci dosta za losije puteve/rupe. Mene brinu unutrasnje gume, pratim situaciju, da li ce biti nekih prihvatljivih aftermarket felni, ili ce Honda ponuditi tu opciju narednih godina. Od kada mi je otisla prednja na xl600v, vise ne pomisljam na njih, mala sansa da se ponovi ali veoma opasno. 1 hour ago, RankoBg87 said: Probao nekih pola sata po NBg, za razliku od Nc mekaaaan, lako se vozi, 200kg lako se vozi, nema osecaja tezine, to da li ide je sve upitno, normalna voznja ko i svaki drugi motor, kad se zavrne ide lepo linearno, probao par puta u Standard modu i lepo ide nema drame, bas mi se svideo za to kratko vreme al ne bi ga uzeo za ovo sto meni treba, kuca, posao i po gradu da se mlatim. Jesi probao od 7000-10000 obrtaja, tu je sva snaga. Koliko vidim ubrza do 160kmh za nekih 8 sekundi. Promenio Decembar 9, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Decembar 9, 2023 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno je šteta što nisu tubelles felne. Aftermarket i ako ih bude bilo, cene će biti berba ušiju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Decembar 9, 2023 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Blackened je napisao: Navikne se brzo na 21", bude cudan osecaj skretanja u pocetku, ali ok je. A i znaci dosta za losije puteve/rupe. Mene brinu unutrasnje gume, pratim situaciju, da li ce biti nekih prihvatljivih aftermarket felni, ili ce Honda ponuditi tu opciju narednih godina. Od kada mi je otisla prednja na xl600v, vise ne pomisljam na njih, mala sansa da se ponovi ali veoma opasno. Jesi probao od 7000-10000 obrtaja, tu je sva snaga. Koliko vidim ubrza do 160kmh za nekih 8 sekundi. Jesam u drugoj do kraja, ide lepo, svideo mi se al prosto mi nije za moje potrebe, neko ko je krupniji od mene mozda mu odgovara za sve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Decembar 21, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/9/2023 at 2:54 PM, RankoBg87 said: Jesam u drugoj do kraja, ide lepo, svideo mi se al prosto mi nije za moje potrebe, neko ko je krupniji od mene mozda mu odgovara za sve. Ako bi ga vozio u glavnom po gradu, onda ima boljih opcija. TA je, po meni, neka gornja granica sto se tice dimenzija za grad. AF je glomazna, mucenje je... Sto se tice guma: meni ne smetaju. U slucaju havarije zovem ADAC/AMSS i cekam da srede. Postoji taj momenat brzeg izduvavanja u slucaju busenja, ali cenim da ce svakako izdržati 5-10 sekundi koliko mi treba da se zaustavim kraj puta. Ne znam, mozda grešim. Vidim da ljudi pominju neke kitove za zalivanje felni pa da se namikari da bude tubeless, ali nisam video da neko bas preporucuje konkretan kit i da je zadovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
0trov 40 Napisano Januar 1 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Ne vjerujem u ovo rijesenje filtera za vazduh... Da li je moguce da je neko sjeo za sto i rekao "evo ovako cemo ovo napraviti". Sokiran sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Januar 1 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma šta, koga briga za to... Vlasnik otera u servis kad dođe servisni interval, oni ga oderu za servis, možda mu i ne zamene filter i teraj dalje. Jedino je zeznuto za one koji baš žele da voze van puta ili kreneš u neke zabiti gde imaš da voziš ceo dan po makadamu. Sve u svemu, opet, koga briga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
0trov 40 Napisano Januar 1 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pa mene recimo, koji potencijalno vaga izmedju ovoga i T7.. Ne bih da me deru u servisu, volim da odradim sam sto moze. Al da se skidaju sve plastike, rezervoar i CITAVA TABLA !!?? Ne vjerujem da je Honda to tako osmislila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Januar 1 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovi što su konstruisali Varadera, Transalpa 600/650 su otišli davno u penziju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Januar 1 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam gde je filter al ni nc nije prost, moraju plastike oko bukera da se skinu u bunkeru pa tek onda moze da se izvuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 2 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, 0trov je napisao: Pa mene recimo, koji potencijalno vaga izmedju ovoga i T7.. Ne bih da me deru u servisu, volim da odradim sam sto moze. Al da se skidaju sve plastike, rezervoar i CITAVA TABLA !!?? Ne vjerujem da je Honda to tako osmislila... Ne znam za filter zraka, ali Transalp ima jedan jako iritantan detalj, a to je da se postavke modova vožnje resetiraju na tvorničke svaki puta kada ugasiš motor. Offroad mode ( gravel ) dolazi tvornički sa uključenim TC i ABS, onda to moraš isključiti i sve super, ali kada ugasiš motor, sve se resetira. Totalna debilana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Januar 2 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za filter zraka, ali Transalp ima jedan jako iritantan detalj, a to je da se postavke modova vožnje resetiraju na tvorničke svaki puta kada ugasiš motor. Offroad mode ( gravel ) dolazi tvornički sa uključenim TC i ABS, onda to moraš isključiti i sve super, ali kada ugasiš motor, sve se resetira. Totalna debilana.A dali pamti user mode? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sigde19 39 Napisano Januar 2 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: Honda XL 750 Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, godovic je napisao: Pre 3 sati, AnteK je napisao: Ne znam za filter zraka, ali Transalp ima jedan jako iritantan detalj, a to je da se postavke modova vožnje resetiraju na tvorničke svaki puta kada ugasiš motor. Offroad mode ( gravel ) dolazi tvornički sa uključenim TC i ABS, onda to moraš isključiti i sve super, ali kada ugasiš motor, sve se resetira. Totalna debilana. A dali pamti user mode? Kod mene ostaje poslednji mod koji sam koristio. Pamti user mod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 2 (promenjeno) Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, sigde19 je napisao: Kod mene ostaje poslednji mod koji sam koristio. Pamti user mod. Dakle, kada u gravel/offroad modu isključiš ABS i TC, on to pamti ? I kad ponovo upališ motor, ostaje ti isključeno? To da li ti pamti zadnji mod je nebitno, pitanje je da li pamti postavke koje si promjenio. Moguće da ja to nisam znao podesit, ne kažem, ali onako kako je serijski napravljeno je za vožnju po terenu jako loše. Promenio Januar 2 član AnteK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 2 (promenjeno) Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, AnteK je napisao: Promenio Januar 2 član AnteK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sigde19 39 Napisano Januar 2 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: Honda XL 750 Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, AnteK je napisao: Dakle, kada u gravel/offroad modu isključiš ABS i TC, on to pamti ? I kad ponovo upališ motor, ostaje ti isključeno? To da li ti pamti zadnji mod je nebitno, pitanje je da li pamti postavke koje si promjenio. Svi modovi sem user mode su softverski zatvoreni za korekcije parametara. Ukoliko i uspeš da ih promeniš (ja nisam uspeo) nakon ponovnog starta motora, one se vrate na početna podešavanja. Mislim da to i piše u uputstvu. Za individualna podešavanja koristim user mode i uvek pamti poslednja podešavanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 2 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, sigde19 je napisao: Svi modovi sem user mode su softverski zatvoreni za korekcije parametara. Ukoliko i uspeš da ih promeniš (ja nisam uspeo) nakon ponovnog starta motora, one se vrate na početna podešavanja. Mislim da to i piše u uputstvu. Za individualna podešavanja koristim user mode i uvek pamti poslednja podešavanja. E baš bi volio da ponovo probam, malo mi je to skrolanje kroz TA meni bilo neobično u odnosu na motor koji vozim, al probat ću opet. Generalno, po cesti je motor odličan, po terenu ( a vozio sam samo po makadamu uz Dravu ) razočaravajući. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Januar 2 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan E baš bi volio da ponovo probam, malo mi je to skrolanje kroz TA meni bilo neobično u odnosu na motor koji vozim, al probat ću opet. Generalno, po cesti je motor odličan, po terenu ( a vozio sam samo po makadamu uz Dravu ) razočaravajući. Ako mogu da pitam koji motor u tom cenovnom rangu nije razgovarajući? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 2 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, godovic je napisao: pre 18 minuta, AnteK je napisao: E baš bi volio da ponovo probam, malo mi je to skrolanje kroz TA meni bilo neobično u odnosu na motor koji vozim, al probat ću opet. Generalno, po cesti je motor odličan, po terenu ( a vozio sam samo po makadamu uz Dravu ) razočaravajući. Ako mogu da pitam koji motor u tom cenovnom rangu nije razgovarajući? Ne znam za razgovarajući što pod time misliš, al nebitno, imao sam Teneru 700 i sada Tuareg, oba su dosta bolja za po terenu od TA 750, a usudio bih se reći da je Tuareg i puuuno bolji. Ali se mora priznati da je TA odličan za po cesti, jako je upravljiv, nema osjećaja težine, baš ok motor, ima više snage od ova dva kome treba, malo je položaj sjedenja touring, kočnice ok, sve skupa djeluje sasvim dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Januar 4 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan ABS podesavanja ne pamti i uvek vraca na fabricka, tj. na upaljen ABS. Razlog je bezbednost, jer bolje da te iznenadi sto je ABS aktivan nego da te iznenadi sto nije aktivan. Sto se tice poredjenja sa T7 i Tuareg: observacija ti je skroz na mestu, ali mislim da poredjenje nema mnogo smisla jer ne gadjaju isti pod segment (iako je jako slican). Kako mi je to prosto objasnio moj Honda diler: TA nije da vozis offroad vec da prezivis offroad (it is not for driving but surviving offroad). Znaci ides na turu, cepas asfalt, magistrale... I pozelis da malo skrenes sa puta da istrazis neki vidikovac, pridjes blize jezeru... TA ce za to posluziti savršeno. Naravno ako staza nije suvise tehnicka. Suzuki je tu, po meni, pametno odigrao i ima dva modela za oba pod segmenta: V Strom 800 i V Strom 800DE. Pametno za kupce ali pitanje je koliko je to pametno finansijski 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 5 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Kursulla je napisao: Sto se tice poredjenja sa T7 i Tuareg: observacija ti je skroz na mestu, ali mislim da poredjenje nema mnogo smisla jer ne gadjaju isti pod segment (iako je jako slican). Kako mi je to prosto objasnio moj Honda diler: TA nije da vozis offroad vec da prezivis offroad (it is not for driving but surviving offroad). Znaci ides na turu, cepas asfalt, magistrale... I pozelis da malo skrenes sa puta da istrazis neki vidikovac, pridjes blize jezeru... TA ce za to posluziti savršeno. Slažem se u potpunosti. Sve skupa odličan putni enduro, po meni najbolji TA do sada po pitanju voznih karakteristika. I ono što mi se svidjelo, jako je dobro izbalansiran, minimalan osjećaj težine. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Januar 8 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Januar 8 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, retko dobar test i review 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Januar 8 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, Motorcyclist je napisao: Jedan od objektivnijih, volim gledati njegove clipove. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 446 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I ja, odlican je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...