bakica 137 Napisano Maj 10 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Džim Džarmuš je napisao: Ja dok sam čekao Bev u svakom trenutku sam mogao da povučem kaparu . Što uopšte nije isključen scenario u mom slučaju. Za Beverlija je stvarno sve bilo kako su rekli. U istoj nedelji sam kaparisao, motor stigao kroz dva dana, dok sam ja rešavao registraciju oni uradili predisporučni servis i ja sam bio na točkovima u istoj nedelji kada sam i pokrenuo kupovinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Maj 10 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan ne bih ja bežao od polovnih iz oglas sa malom kilometražom ako ti nešto zapadne za oko.. obično na licu mesta prodavac spusti dosta cenu a i platio je prvi servis razradio mašinu (nema gore stvari od razrade , priča ti čovek koji je kupio tri nova motora) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Maj 10 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Eh Vespa, vjerovatno je nikad neću posjedovati, a htjeo bih jednu staru naravno,nema ih na oglasima više, a i ako ih ima skupe su ubi bože.., a gdje je restauracija.. E ona ima dušu, za razliku od ovih novih "prevoznih sredstava". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Maj 10 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jako je interesantan taj fenomen...kao, Vespa ima dušu. To se naravno često kaže za nešto što je pomalo nostalgično vezano za doba koje je odavno prošlo...i tu je caka. Ona je zaista proizvod jednog drugog vremena i danas, iako izaziva emocije, lepa sećanja i tako to, ovo, ono...nije lako sa njom učestvovati u saobraćaju. Super je taj fazon, sve lagano, sa stilom, "po žabarski"...ali to se ne prima kod svakoga i u svakom "selu". Ona je ostala tamo, a svet ubrzao napred. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Maj 10 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve znam,sve stoji, ali je fenomen koji je neprolazan, a znam da ih ljudi ozbiljno voze i putuju!! Po meni ima taj štih...,i ne mogu se oteti od njega. Ne bih ja nju nešto ozbiljno ni vozio, imam zato TRK-a trenutno, ali bi bila kao drugi motor, da ne kažem kao ljubimac! Kafica, malo tamo, malo vamo, drž-ne daj!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Maj 10 Drug član, 3614 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nove Vespe su kao i svaki drugi skuter, samo sa nešto manjim točkovima i nekim svojim "šmekom". Stare su već mukica, to već samo ko voli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Maj 10 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo...Vespi ništa posebno ne nedostaje. Ovoj o kojoj je tema tek...ali je eto, zbog svih tih njenih osobina publika malo drugačija. Imao sam ih..ove starije, vozio i pravio i sve super...ali sam takođe svesan limita, pa kažem, ko sa time nema problem i hoće (nekad više, nekad manje) da se bori sa sadašnjim saobraćajem, a nije sa sa time sretao...to mora da ima na umu. GTS je kako kažete, po svemu moderan skuter, u mnogim stvara bitno bolji od "majke"....ali jedna je majka. Majka svih skutera...pa verovatno i odatle, pažnja, poštovanje, kažu kult...kult, nego šta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Maj 10 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan @bakicaNačuo sam da je Plattner kao novi uvoznik za Piaggio poručio velik broj vozila (konkretno, vespi) i da imaju zavidan lager. Ako te budu zavlačili u PGS-u, možda da razmotriš povlačenje kapare i kupovinu kod njih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano Maj 10 U prolazu, 39 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan @zhex Они само дилују за ПГС. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Maj 11 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan @zhex Upravo se radi o tome što sam mogao da odem na drugo mesto i uzmem sa lagera neku boju koja mi je ok. Ovde su imali samo tirkiz jednu, a nju nisam hteo. Prvo razmatranje mi je bila bež i za nju mi je rečeno oko mesec dana da bih je čekao, a na moje pitanje za crvenu sam dobio odgovor da je već na njihovom lageru i da stiže naredne nedelje. Super, odgovara! Ostavljena kapara i moj stari motor i evo od tada nema ništa iako mi svaki put kažu evo je tu je, stiže, carini se... Ukoliko ne bude ništa prvom polovinom naredne nedelje otkazujem kupovinu i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Maj 11 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, BobaNP je napisao: @zhex Они само дилују за ПГС. To nisam znao... Kažem, samo sam od drugara čuo da Plattner ima dobar lager... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano Maj 11 U prolazu, 39 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan ^ Од недавно раде за њих, па су напунили залихе. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2493 Napisano Maj 22 Drug član, 1597 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 5. 2024. at 8:31, bakica je napisao: @zhex Upravo se radi o tome što sam mogao da odem na drugo mesto i uzmem sa lagera neku boju koja mi je ok. Ovde su imali samo tirkiz jednu, a nju nisam hteo. Prvo razmatranje mi je bila bež i za nju mi je rečeno oko mesec dana da bih je čekao, a na moje pitanje za crvenu sam dobio odgovor da je već na njihovom lageru i da stiže naredne nedelje. Super, odgovara! Ostavljena kapara i moj stari motor i evo od tada nema ništa iako mi svaki put kažu evo je tu je, stiže, carini se... Ukoliko ne bude ništa prvom polovinom naredne nedelje otkazujem kupovinu i to je to. Šta bi, jel stigla vespa? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Jul 6 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Evo konačno da se javim. Stigla je Vespa pre nekih mesec ipo dana, ne znam ni sam tačno. Naravno, ne vozim koliko bih želeo, ali posle 500-600 km mogu da formiram neke utiske. Iskreno, malo sam se plašio da li sam doneo pravu odluku da zamenim Beverlija za GTS, ali vrlo brzo sam dobio potvrdan odgovor. Vespa je zaista dosta više od običnog dvotočkaša, ne zbog nekih superiornih voznih karakteristika, već zato što malo koje vozilo ima ovoliko izražen karakter. U prevodu, svaki put kada otvorim garažu i ugledam je, osmeh na licu je zagarantovan. Znam da nisam rekao ništa novo, ali to su moje impresije kao novog vlasnika jedne Vespe. Sada ću izneti malo detaljnije utiske. Nemojte mi zameriti ako češće povučem paralelu sa bivšim Beverlijem hpe, ali njega sam najviše do sada vozio i najlakše mi je da napravim određena poređenja. Dakle u pitanju je Vespa GTS 300 hpe, 2024. godište. Prvi kilometri vožnje na Vespi su mi ostavili utisak nečega sasvim drugačijeg u odnosu na Beva. Bila je prisutna blaga nesigurnost i prividna nestabilnost gde mi je odmah bilo jasno koliko je centar mase drugačiji na Vespi. Moj utisak je da je težište dosta niže i pomereno ka zadnjoj osovini. Taj utisak su podrivale i kočnice koje su ostavljale dojam da je na zadnjem točku sila kočenja veća nego na prednjem. Tako je bar bilo u početku dok sve nije leglo, a sada mi se čini u najmanju ruku kao da su jednake. Nakon nekoliko kilometara počinjem da shvatam u čemu je štos i koliko se Vespa zapravo lako vozi, ne zahteva nikakav napor niti bilo kakvu posebnu tehniku da bi se brzo promenio pravac. Nakon toga počinjem zaista da uživam u vožnji. Ako je Beverli bio odlična gradska mašina, Vespa je fantastična! Provlačenje kroz saobraćaj je kao da se krećem peške između automobila. Kad je reč o ostalim voznim osobinama, iznenadio sam se da se ne osećam nesigurno u zavojima, iako su točkovi 12'' . Takođe, očekivao sam da će vožnja sa suvozačem biti problematična, međutim nakon montiranja nosača koji je obezbedio suvozaču sigurnost da ne spadne sa sedišta, vožnja je prijatnija nego što sam očekivao. Kada sam se već dohvatio ergonomije, moram reći da sa svojih 1,88m visine nemam nikakav problem, i da u odnosu na Beverlija u tom smislu nisam ništa izgubio. O vučnim performansama ne mogu mnogo da kažem jer je još u fazi razrade, pa sam dosta rezervisan sa gasom. Čini mi se da u samom startu iz mesta možda ima blagu prednost u odnosu na Beverlija 300hpe. Iako je to samo utisak, ono što nije samo utisak je da je transmisija fantastično ''upeglana''. Sve se odvija veoma glatko i mekano, tako da se jedva primeti kada je kvačilo spojilo/odspojilo, što kod Beverlija nije bio slučaj. Celokupan kvalitet izrade Vespe, svih plastika, uklapanja istih je bar za stepenik iznad Beverlija. Kao da nisu ista kompanija. Dosta sam o tome pisao u temi za Beverlija gde sam mnogo zamerao taj kvalitet plastika, uklapanja itd... Vespa je zaista kategorija iznad po tom pitanju. Da ne bude da samo hvalim, moram navesti i neke nedostatke. Ipak mora da postoji neka cena za tradicionalni koncept i dizajn Vespe koji se nije menjao od samog nastanka. Prednji kraj je dosta tvrđi nego što sam očekivao, pa tako svi oni poprečni prorezi na asfaltu i razne drndalice po putu poprilično prenose udarac na upravljač što i nije baš najprijatnije. Na to ću morati da se naviknem. Zapravo je to i najveća mana za mene. Dalje, prostor ispod sedišta je dosta manji nego na Bevu što je razumljivo ali vredi napomenuti. Na kraju, nešto što je uslovno nedostatak je opet ceh retro dizajnu u koji je moralo da se uklopi vodeno hlađenje motora. Deluje da je dosta neefikasnije u odnosu na Beverlija i da se u gradskoj gužvi poprilično muči da ne uđe u višu zonu sa temperaturom. Zaključak je da sa Vespom zaista uživam i veoma sam srećan što je posedujem. Od opreme sam za sada postavio samo zadnji nosač, a u planu je svakako vizir i kofer. Za vizir sam malo u dilemi da li da idem na onu najmanju varijantu ili da uzmem srednju veličinu koji verujem da nečemu ipak služi. Malo sam se raspisao, ali da ne ostanem dužan za informacije. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Jul 6 (promenjeno) Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam, dobro došao u klub . Boja je kao da sam je ja birao... Što se vizira tiče, nemoj žuriti. Kod mene je fabrički, touring verzija, dakle onaj mali. Jedina uloga mu je da razvališ glavu o njega ako se sagneš da dohvatiš nešto ispred sedišta. Srednji vizir je ok do 100 km/h, posle bije vetar direkt u kacigu, pogotovo na tvojoj visini. Veliki najbolje štiti, ali je preko 100 kao jedro, još ako zaduva vetar... Šta znam, možda je najbolje bez njega, pogotovo ako voziš većinom po gradu. Ali to ćeš morati sam da skapiraš... Kofer obavezno, a suvozač će biti kao u fotelji. Jedino je malo nezgodno sa nogama, gužva je sa fabričkim fuzasterima... Promenio Jul 6 član zhex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Baš kao što si rekao za vizir. Trenutno, bar dok sam još uvek u periodu razrade uopšte ne osećam potrebu za vizirom jer vozim ispod 80km/h. Za jadac sa fuzasterima sam znao od ranije pa mi je od početka to na umu kad spuštam noge dok sam sa suvozačem. Nije toliki problem koliki sam mislio da će biti. Zapravo, vožnja u dvoje mi je možda i najprijatnije iznenađenje jer sam mislio da će to biti vožnja samo za preku potrebu. Međutim, sasvim je prijatno i za vozača i suvozača. Problem za suvozača je samo bio pre montaže nosača. Mini test mi je bio kad sam se sa ženinom sestrom vozio sigurno 40km u jednom pravcu, i baš smo tada komentarisali kako nije imala nikakav problem da se vozi duže. Verujem da nisam otkrio nikakvu toplu vodu vama Vespašima, ali ja sam nov u ovoj priči pa mi je sve interesantno oko nje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanr 150 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Vespa LML T-5 i GTS 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa boja, sve pohvale za izbor Vespa u dvoje je ok prica ako se izuzme taj problem sa fuzasterima Prosle godine smo supruga i ja na gts-u napravili nesto manje od 1800km za 5 dana i ona se isto nije zalila na udobnost 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, bobanr je napisao: Prosle godine smo supruga i ja na gts-u napravili nesto manje od 1800km za 5 dana i ona se isto nije zalila na udobnost Svaka čast! Ja sa svojom ženom ni ne pomišljam na bilo šta veće od poludnevnog izleta. Najveći je razlog jer nije avanturista tog tipa, mora da nosi pola kuće stvari da bi se premestila negde. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Avgust 15 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Menjao gume i kocnice na nekoj Vespi, ima ABS. Neki cudan ABS. Ponasa se kao na onim problematicnim serijama BMWa, kao servo pojacivac. Kad stisnem kocnicu cuje se zujanje pumpe. Je li to inace taoo radi na tom motoru ili je ovde nesto pojebano. Vozio sam raznih nekih motora sa ABSom i ne ponasaju se tako. I ovaj Tmax mi radi drugacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Avgust 19 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam još naleteo na tako nešto. Jedino što se dešava, ali to je kod velikog broja skutera generalno, jeste to da kad stisneš zadnju kočnicu u mestu dobiješ neke vibracije i kao neki dodatni zvuk. Mislim da to ima veze sa varijatorom /kvačilom i da je normalno. ABS uglavnom radi kako treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Septembar 13 (promenjeno) Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog rešenja problema sa fuzasterima. Jednostavno i jeftino, a vožnja preporod Promenio Septembar 13 član zhex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...