Jokics 40 Napisano Mart 7 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/14/2024 at 12:38 PM, mangup said: Čitam ovde unazad u forumu da je obavezan servis na 6 meseci. To me jako odbija od njega, jer sam iz Subotice a tu nema ovlašćeni servis. Šta ako se potrefi da je zima, a motor upakovan u garažu i zimuje? Ja sam kupio meteora pre dve godine i vozim ga na servis otprilike aprila kad sam ga uzeo,znaci jednom godisnje. Predjem za to vreme 3500 km. I tako vec dve a za mesec dana bice tri godine. Niko me nije kritikovao sto ne dolazim svakih 6 meseci. A realno nije mi ni bitno. Bitno mi je da se makina ne kvari i da ima ko da je popravi kad se(ako se) pokvari. Nije bmw da se tresem za garanciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 7 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije distributer učiteljica da te kritikuje što si izostao sa časa Tvoja odluka je kako ćeš i gde održavati svoj motor, ali bi u slučaju eventualnog problema koji podleže garanciji, distributer imao puno pravo da ti neuvaži garanciju zbog propuštenog obaveznog servisa. Ovde ne mislim konkretno na Trion, jer u njihovom slučaju mogu da ti neuvaže garanciju kad god oni nađu za shodno pod bilo kakvim izgovorom, već uopšteno na distributere, ali koliko vidim, ti si upoznat sa tim i to ti je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Mart 9 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/7/2024 at 8:36 PM, Urban Rider said: Pa nije distributer učiteljica da te kritikuje što si izostao sa časa Tvoja odluka je kako ćeš i gde održavati svoj motor, ali bi u slučaju eventualnog problema koji podleže garanciji, distributer imao puno pravo da ti neuvaži garanciju zbog propuštenog obaveznog servisa. Ovde ne mislim konkretno na Trion, jer u njihovom slučaju mogu da ti neuvaže garanciju kad god oni nađu za shodno pod bilo kakvim izgovorom, već uopšteno na distributere, ali koliko vidim, ti si upoznat sa tim i to ti je ok. Sto bi rekao Giga Moravac šab me gabri… Tako je bilo i s kolima (Dacia). Kad kupis novo male su sanse da nesto rikne u garantnom roku (proracunat rizik). Da je bmw onda bih drugacije. Ovako ja ga pazim mazim pa ako me bas nesto zvekne ima se stek za ne daj Boze. Sam svoj kasno haha. Dobar je meteor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 9 (promenjeno) Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Jokics said: Kad kupis novo male su sanse da nesto rikne u garantnom roku (proracunat rizik). Ovo zavisi isključivo od toga koliko voziš motor. Neko opšte prihvaćeno mišljenje je da će se, ukoliko postoje, problemi ispoljiti u prvih 10.000km. Ja sam mojim vikend vožnjama mogu da pređem najviše 3.000-4.000 godišnje, pa mi je iz tog razloga i bitno da u prve 3 godine održavam motor prema uputstvima proizvođača i u ovlašćenom servisu. Inače u prilog tvrdnji da su polugodišnji servisi za RE motore smišljeni isključivo da bi distributeri kroz servisnu mrežu dodatno zaradili, govori i to da je u vlasničkom uputstvu za Interceptor, koje sam pre dve godine preuzeo sa RE sajta, navedeno da se servisi rade na 12 mesecu ili na 5.000km, gde je pritom servis na 5.000km kontrolni. U novom uputstvu je servisni period skraćen na 6 meseci. Ventili se inače, svejedno šteluju na 10.000 km ili jednom godišnje u oba slučaja. Promenio Mart 9 član Urban Rider 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 96 Napisano Mart 10 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, ja iskreno volim da pazim i da cinim onako kako kaze servisna knjizica i da odrzavam kod ovlascenog servisera dok je u garanciji. 2013 god. sam kupio novog Golfa VI. Na njega sam dobio garanciju 4 godine ili 100000 predjenih kilometara, pa sta prvo dodje. Na tacno 4 godine i 5 meseci, pri 64500 km, mi crkne motor, znaci 5 meseci po isteku garancije. Ovlasceni servis mi je zamenio motor uz naplatu samo za ruke zamene i kucanje novih brojeva, 37500 din. Ja sam sa novi motorom presao jos svega 25000 km i prodao ga, jer sam bio u strahu da se opet nesto ne desi i kupio novi auto. Znam da je novi vlasnik Golfa, dugo bio vlasnik i da je presao mnogo bez ikakvih kvarova. Povucen tim iskustvom, volim da odrzavam i servisiram vozilo onako kako proizvodjac i servis nalazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Mart 10 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao dobra iskustva sa novim vozilima (i moji roditelji) tako da mi je vazno samo prvi put da odem kod ovlascenog a posle zavisi. Mada za meteora cu da idem kod njih i posle isteka garancije posto je realno servis 11000 godisnje pa me ne zanimaju eksperimenti kod nekog drugog ali me u principu ne zanima da idem na 6 meseci kad predjem 3500 km godisnje tako da idem jednom godisnje. Tako radim i s kolima evo 15 god bez greske. Hocu da kazem novo je novo. Recimo vise bih voleo da imam neko osiguranje na puta i sl ako se nesto pokvari da ne mislim sta cu. Bitno mi je da se nisam nategao finansijski do max pa ima lufta da se nesto i popravi ako mora i ako ne priznaju garanciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano Mart 19 U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan Zna neko biće nekog sajamskog popusta za RE ? Po polovnim automobilima neki već nude popuste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 19 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Neki modeli su već na popustu, ali najbolje je da pozoveš Tago Moto Centar ili Trion i proveriš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 96 Napisano Mart 20 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, mangup said: Zna neko biće nekog sajamskog popusta za RE ? Po polovnim automobilima neki već nude popuste. Brate moj, ja sam takodje to pitao i kada sam otisao kod Trion-a, kazu da su modeli vec na popustu i da nece biti dodatnih popusta. Ja sam kupio Meteor 350 Fireball, crveni, koji je bio u dolasku sa isporukom sredinom aprila. Cekam da mi stigne, ni oni nisu sigurni kada ce tacno stici motor. E da, cena je bila 4800€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano Mart 20 U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan To su cene otkako pratim ovaj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 20 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, NightWalker said: Cekam da mi stigne, ni oni nisu sigurni kada ce tacno stici motor. Neke stvari se nikad ne menjaju... Ovo je tako tipično za njih. Uplatiš im pun iznos, ne kaparu, i njima je ok da znaju kada će ti isporučiti motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 96 Napisano Mart 20 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Urban Rider said: Neke stvari se nikad ne menjaju... Ovo je tako tipično za njih. Uplatiš im pun iznos, ne kaparu, i njima je ok da znaju kada će ti isporučiti motor. Ma brate, nema veze, to cekanje mi je malo na smirenje Nije meni problem da cekam, ali kada bi makar imao datum siguran kada stize isporuka, a ovako april je pojam od razlike u 30 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 96 Napisano Mart 20 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, NightWalker said: Brate moj, ja sam takodje to pitao i kada sam otisao kod Trion-a, kazu da su modeli vec na popustu i da nece biti dodatnih popusta. Ja sam kupio Meteor 350 Fireball, crveni, koji je bio u dolasku sa isporukom sredinom aprila. Cekam da mi stigne, ni oni nisu sigurni kada ce tacno stici motor. E da, cena je bila 4800€. Nije bas brate, bio je 4500€, pa su digli na oko 5100€, pa sada pred sajam spustili na 4800€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 20 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @NightWalker verujem da ti nije problem, ali ne treba tako da bude. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 96 Napisano Mart 20 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Urban Rider said: @NightWalker verujem da ti nije problem, ali ne treba tako da bude. Slazem se, kod dobrog poslovanja je najbolje kada kupcu mozes da das tacnu i pouzdanu informaciju. Nekada nesto sto je jeftino ili cak skupo, nije najlosije ili najbolje, vec ono ko ima najbolju, tacnu uslugu, servis, kao i pouzdanu informaciju za kupca. Razumem te Urban i slazem se sa tobo, ja se malo salim na moj racun. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mangup 13 Napisano Mart 26 (promenjeno) U prolazu, 14 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Voge AC525X Prijavi odgovor kao problematičan Bio juče na sajmu i kupio sam Voge 525ACX kao prvi motor. Od Meteora sam odustao samo zbog učestalog servisa i što nemam servis u svom gradu. Promenio Mart 26 član mangup 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NightWalker 96 Napisano Mart 26 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, mangup said: Bio juče na sajmu i kupio sam Voge 525ACX kao prvi motor. Od Meteora sam odustao samo zbog učestalog servisa i što nemam servis u svom gradu. Da si ziv i zdrav i u zdravlju i veselju da ga vozis i kada dodje vreme, za bolji da ga zamenis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Mart 26 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Uzdravlju se navozao! Razumem ovo za servis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 26 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @zZavarivach kolegi su u Trionu rekli da može jednom godišnje da radi servis. J*be lud zbunjenog situacija. @mangup Bez obzira na servisne intervale za RE, mislim da si napravio dobar izbor. Uz to, rezervne delove možeš da kupuješ i u Gigatronu Doživite novo iskustvo vožnje uz motocikle, skutere i ATV vozila GIGATRON.RS Ukoliko ste ljubitelj vožnje ili ste ljubitelj prirode, osetite potpuni užitak putovanja u... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Mart 26 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan @Urban RiderMa sve znam..... Evo sad sam upravo u dilemi, Moto Guzzi V7 koji sam kupio iz uvoza ima još 4 meseca fabričke garancije koja važi navodno i ovde (pitao sam, tako bar kažu PGS), potom imam mogućnost da doplatim za još jednu ili dve godine (250-380e). Uslov mi je da uradim servis u ovlašćenom pre toga, znači ići za BG. Prosto mislim da batalim celu priču i da održavam sam. Znam da to ''gubi na vrednosti zbog buduće prodaje'' jer nema servisne istorije ali pošto sam se nagledao svega i svačega ko sve i šta radi, mislim da će mi glava biti mirnija....... Evo nisam pametan ali neću dalje da trujem temu o servisima i Meteoru, zaslužuje bolje 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 26 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @zZavarivach Jasno sve. Ja se nosim istom mišlju. Poslednji servis za Interceptor sam uradio u Tago Moto Centru. U Trionu su serviseri ili potpuno nekompetentni ili nezanteresovani, o čemu ti kao krajnji kupac uopšte ne bi trebalo da razmišljaš, ali eto. Ja sam iz Trionovog servisa izvezao Interceptor sa necentriranim zadnjim točkom pa ti vidi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Mart 27 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/26/2024 at 6:45 PM, Urban Rider said: @zZavarivach Jasno sve. Ja se nosim istom mišlju. Poslednji servis za Interceptor sam uradio u Tago Moto Centru. U Trionu su serviseri ili potpuno nekompetentni ili nezanteresovani, o čemu ti kao krajnji kupac uopšte ne bi trebalo da razmišljaš, ali eto. Ja sam iz Trionovog servisa izvezao Interceptor sa necentriranim zadnjim točkom pa ti vidi... U Trionu sam trazio da mi centriraju tocak i batica odradio. Po meni su vise nezainteresovani nego nekompetentni jer imaju dosta posla. Na reklamaciju za neki dzek su mi dosli sutradan na kucu zavrsili posao i vratio motor u garazu jos kaze nisam ti stavio ceradu vruc je motor. Ja sam bio na poslu. Zvao me,dosao,zavrsio,javio sta je bilo tako da sam ja imao pozitivno iskustvo. Jedino me nervira kad zakazujem servis sto moram preko neke tete a ona se nista ne razume samo se smeska. Ne zna sta se radi kad se radi i zasto se radi. Ali nije sve idealno (osim meteorke ;-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1493 Napisano Mart 27 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Jokics Mene su prvo više od 6 meseci zavlačili govoreći mi da je vibracija na kormanu normalna, pa sam na kraju počeo sam da istražujem šta može da bude problem i otišao prvo da proverim da li su mi točkovi izbalansirani (što su oni morali da urade nakon prve prijave problema). Ispostavilo se da prednja guma ima fabrički defekt zbog kog se prilikom rotacije kreće gore-dole. Kada sam im to rekao na sledećem servisu, na kome su mi, uzgred, zamenili dihtung glave motora, jer je stari navodno propao i to naplatili 50 EUR (pisao sam negde već o tome), pristali su da provere točkove i došli do istog zaključka, ali su odbili da ulože reklamaciju proizvođaču rekavši mi da gume ne podležu garanciji jer su "potrošni materijal". Kada sam tražio da mi to potvrde pismeno u emailu, počeli su da se prave ludi i nastavili su da me zavlače tražeći da im dovezem motor da ga pregledaju i utvrde u čemu je problem. Nosio sam se mišlju da ih tužim ali sam odustao jer takav šljam od ljudi jednostavno nije vredan mojih živaca i vremena. Pritom mislim na ljude koji tamo rade, već na vlasnika i menadžment ili ko god već donosi i sprovodi takvu prevarantsku politiku prema kupcima. Drago mi je da si ti imao pozitivno iskustvo sa njima, jer bukvalno niko od ljudi koje sam upozvao koji su imali bilo kakav kontakt sa njima, nije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Mart 27 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam sta si pisao ranije. Priznajem imam malo frku sa servisom ali licno sam ja bas dobro prosao. Ali videcemo dobro je da znam sta i kako. Mi smo malo trziste nazalost i skloni smo tim sitnim prevarama i tumacenjima kome se kako ćefne. Nadajmo se da su Indijci dobro sklopili masine pa da ne brigamo brigu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Mart 28 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan @Urban Rider Au čoveče.... baš te snašlo svašta nešto..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...