Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
11 hours ago, Toks said:

Dali neko u Srbiji radi reglere?
Moram da menjam a ne kupuje mi se kineski upitnog kvaliteta za 50 ili 100 evra.
Hvala unapred.

Sent from my RMX3472 using Tapatalk

zika radi reglere tako sto mu posaljes svoj stari i on u njega ugradi svoju elektroniku.
Pa to od spolja izgelda kao original.
Ja ga imam na VFR-u, super je.
Zika je jeftiniji mozda 20 evra od Joske.
Traju i jedan i drugi godinama.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 520 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Imam pitanje za prednje vile, ne idu glatko gore dole vec kao da zapnu pa krenu dalje. To naravno kada stojim u mestu pa hocu da pomeram motor. Ne znam moze lo tu sta da se podmaze, tako deluje kao da nisu podmazane. Motor je star godinu dana inace ali je Voge kinez pa je sve moguce
Probao bih sam neko resenje ako neko ima savet

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 1660 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Imam pitanje za prednje vile, ne idu glatko gore dole vec kao da zapnu pa krenu dalje. To naravno kada stojim u mestu pa hocu da pomeram motor. Ne znam moze lo tu sta da se podmaze, tako deluje kao da nisu podmazane. Motor je star godinu dana inace ali je Voge kinez pa je sve moguce

Ideš i reklamiraš. Nemoj mnogo da lomiš glavu, zato si valjda kupio nov motor.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 626 postova
Pre 15 sati, Borkosan je napisao:

Ja sam primetio nešto slično, kao da se "zaključaju" kad si u mestu

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1182 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Izguglajte "fork stickion"

• Zainteresovan, 520 postova

Nemam nameru da nesto cackam sam, svakako je servis po rasporedu u Julu. Pitam onako mozda se to inace desava pa treba neko podmazivanje i slicno. Nije bilo padova niti sta slicno, nego bas kako @andrej rece osecaj kao da se zakljucaju u mestu.

Koliko sam video ima u NS dva ovlascena servisa pa se ne mora vise u ATV na Ostruznicu

Sent from my iPad using Tapatalk

• Drug član, 1133 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Kratko pitanje. Ako je svecica dobre boje, da li to znaci da ventili imaju dobar zazor ili bi svakako trebalo prekontrolisati? 

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 8 sati, Zarkela je napisao:

Kratko pitanje. Ako je svecica dobre boje, da li to znaci da ventili imaju dobar zazor ili bi svakako trebalo prekontrolisati? 

Ako je svecica dobre boje, to znaci da je sagorevanje dobro, to jest da usisni i izduvni ventili otvaraju tacno kada treba. Prostije receno ne ostaje "zivog benzina" koje nije sagoreno prilikom pogresnog momenta otvora ventila. To vazi za uzubljenje motora... E sad sto se tice zazora, to jest koliko ventili otvaraju to nisam 100 posto siguran da li mozes da vidis po boji svecice. Na primer u prvom taktu kad usisava vazduh, ako je usisni ventil vise otvoren smesa vazduha i benzina ce biti "siromssnija", tako da efektivnost rada motora nije 100 posto, ali svecica ce biti bela. Ili ako je zazor premali, pa ne otvara dovoljno, dolazi do bogatije smese, pa onda fali kiseonika, sto opet moze da bude problem u trecem taktu kod sagorevanja, to jest lose sagorevanje usled manjka kiseonika pa samim tim svecica pocrni. 

U drugom taktu ili kompresiji ventili trebaju biti zatvoreni, ali u cetvrtom taktu, izduvavanje, temperatura koja je napravljena u sagorevanju (3 takt) treba napolje na auspuh, ako je zazor manji, znaci da ne moze sve napolje, tako da dolazi do malo toplije masine, sto opet nije kako treba. 

Zato moje misljenje, bez obzira na boju svecice, trebas da proveris zazore na ventilima. I da se podese onako kako fabrika kaze. 

Promenio član Vujka
  • Sviđa mi se 2

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2659 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport

Drugari, gde kupujete ulje za skotoiler, jebo ga onaj sto ga izmislio...🤬

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja