Toks 4 Napisano Utorak u 08:00 U prolazu, 8 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, puno.Sent from my RMX3472 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 625 Napisano Utorak u 08:27 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Toks said: Dali neko u Srbiji radi reglere? Moram da menjam a ne kupuje mi se kineski upitnog kvaliteta za 50 ili 100 evra. Hvala unapred. Sent from my RMX3472 using Tapatalk zika radi reglere tako sto mu posaljes svoj stari i on u njega ugradi svoju elektroniku. Pa to od spolja izgelda kao original. Ja ga imam na VFR-u, super je. Zika je jeftiniji mozda 20 evra od Joske. Traju i jedan i drugi godinama. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 645 Napisano Utorak u 21:14 Zainteresovan, 520 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje za prednje vile, ne idu glatko gore dole vec kao da zapnu pa krenu dalje. To naravno kada stojim u mestu pa hocu da pomeram motor. Ne znam moze lo tu sta da se podmaze, tako deluje kao da nisu podmazane. Motor je star godinu dana inace ali je Voge kinez pa je sve moguceProbao bih sam neko resenje ako neko ima savetSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7414 Napisano Utorak u 22:53 Drug član, 2105 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jel padao motor, da se nije tu nesto iskrivilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3307 Napisano pre 18 sati Drug član, 1660 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje za prednje vile, ne idu glatko gore dole vec kao da zapnu pa krenu dalje. To naravno kada stojim u mestu pa hocu da pomeram motor. Ne znam moze lo tu sta da se podmaze, tako deluje kao da nisu podmazane. Motor je star godinu dana inace ali je Voge kinez pa je sve moguceProbao bih sam neko resenje ako neko ima savetSent from my iPhone using TapatalkIdeš i reklamiraš. Nemoj mnogo da lomiš glavu, zato si valjda kupio nov motor.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1483 Napisano pre 17 sati BJB Maxi Scooter Club, 626 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Borkosan je napisao: Imam pitanje za prednje vile, ne idu glatko gore dole vec kao da zapnu pa krenu dalje. To naravno kada stojim u mestu pa hocu da pomeram motor. Ne znam moze lo tu sta da se podmaze, tako deluje kao da nisu podmazane. Motor je star godinu dana inace ali je Voge kinez pa je sve moguce Probao bih sam neko resenje ako neko ima savet Sent from my iPhone using Tapatalk Ja sam primetio nešto slično, kao da se "zaključaju" kad si u mestu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1751 Napisano pre 16 sati Drug član, 1182 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Izguglajte "fork stickion" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 645 Napisano pre 12 sati Zainteresovan, 520 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nameru da nesto cackam sam, svakako je servis po rasporedu u Julu. Pitam onako mozda se to inace desava pa treba neko podmazivanje i slicno. Nije bilo padova niti sta slicno, nego bas kako @andrej rece osecaj kao da se zakljucaju u mestu.Koliko sam video ima u NS dva ovlascena servisa pa se ne mora vise u ATV na OstruznicuSent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1837 Napisano pre 8 sati Drug član, 1133 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kratko pitanje. Ako je svecica dobre boje, da li to znaci da ventili imaju dobar zazor ili bi svakako trebalo prekontrolisati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12164 Napisano pre 55 minuta Drug član, 1694 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako bi trebalo periodično prekontrolisati, na određenu kilometražu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 567 Napisano pre 44 minuta (promenjeno) Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Zarkela je napisao: Kratko pitanje. Ako je svecica dobre boje, da li to znaci da ventili imaju dobar zazor ili bi svakako trebalo prekontrolisati? Ako je svecica dobre boje, to znaci da je sagorevanje dobro, to jest da usisni i izduvni ventili otvaraju tacno kada treba. Prostije receno ne ostaje "zivog benzina" koje nije sagoreno prilikom pogresnog momenta otvora ventila. To vazi za uzubljenje motora... E sad sto se tice zazora, to jest koliko ventili otvaraju to nisam 100 posto siguran da li mozes da vidis po boji svecice. Na primer u prvom taktu kad usisava vazduh, ako je usisni ventil vise otvoren smesa vazduha i benzina ce biti "siromssnija", tako da efektivnost rada motora nije 100 posto, ali svecica ce biti bela. Ili ako je zazor premali, pa ne otvara dovoljno, dolazi do bogatije smese, pa onda fali kiseonika, sto opet moze da bude problem u trecem taktu kod sagorevanja, to jest lose sagorevanje usled manjka kiseonika pa samim tim svecica pocrni. U drugom taktu ili kompresiji ventili trebaju biti zatvoreni, ali u cetvrtom taktu, izduvavanje, temperatura koja je napravljena u sagorevanju (3 takt) treba napolje na auspuh, ako je zazor manji, znaci da ne moze sve napolje, tako da dolazi do malo toplije masine, sto opet nije kako treba. Zato moje misljenje, bez obzira na boju svecice, trebas da proveris zazore na ventilima. I da se podese onako kako fabrika kaze. Promenio pre 43 minuta član Vujka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20152 Napisano pre 40 minuta Vozim motor, nisam BAJKER, 2659 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, gde kupujete ulje za skotoiler, jebo ga onaj sto ga izmislio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...