Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016
On 16.6.2022. at 12:03, blackmore je napisao:

Naručene Pirelli Angel GT II, javljam kad stignu i kad ih montiram :) 

Stigli PNEUMATICI, nakon manjih komplikacija :D 

cjZOtP4.jpg

Pirelli Angel GT2, kao što sam već napisao, 120/70/ZR17 i 160/160/ZR17

Slike DOT-ova:

SZzNMgj.jpg

xdJWUyC.jpg

Ostaje samo montaža :) Hvala Richardu, juče poslate, malopre stigle! 

Ukupna cena sa dostavom:  RSD 34.220,00

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Mozda neko ko se razume moze da zna sta bi moglo ovde biti? Honda PCX 125, 2016 godiste pre nekoliko dana se cuje ovaj zvuk. Pre 3000 km stavljen nov kais, klizaci, rolnice i ulje u reduktoru, ima ga dovoljno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ne silazi, 4812 postova
Mozda neko ko se razume moze da zna sta bi moglo ovde biti? Honda PCX 125, 2016 godiste pre nekoliko dana se cuje ovaj zvuk. Pre 3000 km stavljen nov kais, klizaci, rolnice i ulje u reduktoru, ima ga dovoljno.

Лежај у редуктору, 90%

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Hvala, i meni se cini tako nesto ali nemam iskustva. Sme li da se vozi tako par dana dok ne nadjem servis za zamenu?
Vozi ga sin, ima 65kg, gradska voznja

• Ne silazi, 6568 postova
  • Motocikl: konzerviran

Bolje ne.

Ja sad po Marfiju...ako nešto može da pođe po zlu, poći će. Kada ležaj nije kako treba, ni zupčanici ne voze idealno upareni i polako se oštećuju. Postoji i scenario gde ležaj konačno otkaže, pa dođe do trčanja metalnih opiljaka kroz ceo sklop...koji sigurno oštećuju sve redom...a možda dođe i do blokade točka.

Možda se ništa od toga ne dogodi...ali što se više bude insistiralo na vožnji, veća je šansa da i nakon zamene ležaja, zupčanici nastave da "pevaju"

• Ne silazi, 2138 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Borkosan vidi,nije to ZF automatski menjač pa da je muka.Ako imaš nekog mehaničara da si dobar,to bi trebalo da bude mlaka voda.Treba da rasturi prenos,izvadi stari ležaj,vrati novi,sve lepo opere,zatvori,novo ulje i ćao.

• Drug član, 900 postova
On 21.7.2022. at 12:50, Marko05 je napisao:

Ма шалим се ја, само полако.
Него лепше кад се мало насмејемо. :jee:

Evo nek vam prenese kolega @Mr_Wolf koliko smo se mi danas smejali, doduše bar smo se lepo ispričali :D 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 803 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Boga mi, teško bi ono i fenom išlo. U svakom slučaju smo našli foru, ostalo je još malo da završimo sutra i to je to

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9520 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Dobre nalepnice :D 

Napred smetaju diskovi, idealno vreme za skidanje nalepnica je pri zameni guma, tocak na sto i polako. Uslikajte kako izgleda bez.

Od te suzane na tockove lepim samo stiker nalepnice! One debele, skines kada ti se cefne :D 

Lepse je (meni) sa nalepnicama!

Rade momci iz S.Mitrovice lepe, pravio sam za dva motora kod njih, ne odlepljuje ih puska u perionici...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2282 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Kawasaki LTD 450

Ne znam godište, istekla rega, 29.000 km na satu, pogon kaiš. Nisam ga video, sve je u tip top stanju, nove gume itd. Cena 2.000 evra...

Nudi mi se ovaj motor od kolege, zato i ne želim da komentarišem cenu, ni da se cenjkam, iz poštovanja prema njemu. Motor stoji pokriven, retko se vozi.

Nova Honda Rebel 500 je 6.700 (S verzija 7.200), pitanje je da li ih ima, trebao bih bar pola na kredit, što mi se nikako ne sviđa, u ovo vreme. Znam da ima i drugih motora za keš, ovo je jedan od retkih (lLTD) koji bih uzeo sa karbovima...

Da, ili ne ?

• Drug član, 1001 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Pa ovako na opis moze i da i ne. Ne, zbog godista, velicine motora (mali je motor) ,a Da, zbog svega navedenog. Ako neko voli taj model i zeli ga onda je to kompromis zelje i realnosti pa ga kupi. Ako se razmislja razumom ja bih onda uzeo nesto novije a i isto ocuvano. To niko drugi ne moze reci osim tebe samog @Blaza

• Hvala 1

• Drug član, 900 postova
Pre 1 sat, N.F.S. je napisao:

Lepse je (meni) sa nalepnicama!

Ja ne mogu da se odlučim, na slikama je lepši sa nalepnicama, a uživo rekao bih bez... šta znam. Naručio sam nove trakice sa AliExpressa, mislim da ću ih svakako staviti da prekrijem par ogrebotina na felni (srećom GSX-F slova više nisu prisutna, pohabana su bila užasno).

Još jednom da se zahvalim komšiji @Mr_Wolf na ogromnom cimanju, ne bih ništa mogao sam da uradim po pitanju slova bez njegove pomoći, zapekla su užasno, kao da su lepljena nekim ultra jakim termorezistentnim lepkom! Uspeli smo sve da završimo, ostaje da se montiraju nove gume i da se zalepe nove trakice kad stignu i to bi bilo to što se estetike tiče, barem za sada :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Koji je normalni napon koji treba da merim kad je motor upaljen, i gde je granica, odnosno kad treba reagovati jer je napon prevelik?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500
pre 16 minuta, blackmore je napisao:

Meni je izmedju 13.8V i 14.4V, mada uglavnom 14.0V

Kao što kolega reče to su granice napona punjenja. Normalno je da kad se uključe svetla napon malo padne ali ako je van ovih granica nije dobro i jedan od prvih simptoma lošeg reglera je pregorevanje sijalica. 

• Sviđa mi se 1

pre 48 minuta, Gordak985 je napisao:

Koji je normalni napon koji treba da merim kad je motor upaljen

Stanje akumulatora diktira struju koju ces ocitati... Onaj losili (ili dobar ali prazan, kratke voznje, mnogo pali/gasi situacija) ce pokazati nize ocitavanje, onaj pun vise...

Ovo iznad podrazumeva ispravne komponente (namotaj, regler, vodove i kontakte), do 15v je ok (Honda prihvata i blaago iznad).

Tako da punjenje testirati sa punim akumulatorom za stvarno stanje, napuniti punjacem, ostaviti par sati da "slegne", ocitati stanje bez kontakta, pa na davanju, u trenutku startovanja i po startovanju.

Ovako nesto izgleda kod ispravnog sistema , redom kako napisah. (AGM tip, ne bukvalno ali u takvoj formi!!!) Oni sa tecnim elektrolitom imaju nizi inicijalni napon, dobri AGM drze oko 13-13.1v, lipofe4 13.6v....

12.9v-12.4v-11.2v-13.9v pa onda u prvih 30ak sekundi podigne preko 14.2v

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 900 postova

Danas pričam sa jednim dečkom iz Viber grupe i shvatim: niko više ne proizvodi motor koji je sličan mom, barem na izgled.  GSX650F je touring mašina koja izgledom dosta podseća na R, medjutim meni nijedan takav noviji model ne pada na pamet a da ispunjava taj kriterijum :stabre: U suštini, ili punokrvni R ili neki touring, ali ne pada mi na pamet nijedan motor koji podseća na GSXF.

Jel nekome pada nešto na pamet? Baš me živo zanima odjednom :) 

EDIT: Možda Aprilia Tuono? (doduše to je naked, ali idalje ima korman a podseća na R) Mada i ona je mala, ali to je i postalo normalno, svi noviji motori su fizički manji. 

Promenio član blackmore

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja