Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 32 minuta, Blaza je napisao:

Pa ja zamenio ispravna creva stara 26 godina za nova, preventivno !

Možda bi bolje bilo da nisi, pošto su ta fabrička creva napravljena u Japanu a nova verovatno PRC, kao kod koleginice...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2372 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
pre 47 minuta, Peppermint je napisao:

Žao mi i ljudi u servisu, sad će svi da pljuju po njima a ja finije ljude nisam srela godinama.

Nema ništa od pljuvanja, lepo sam rekao da oni nisu krivi, jer ovo niko ne bi prerpostavio da može da se desi.

pre 45 minuta, bajker71 je napisao:

Možda bi bolje bilo da nisi, pošto su ta fabrička creva napravljena u Japanu a nova verovatno PRC, kao kod koleginice...

I za Japan je sasvim dovoljno punih 26 godina, a nosim ih u rezervi na dalji put.

Nova nisu PRC, već talijanska, od Fiat Dobla oriđiđi... :)

• Sviđa mi se 3

• Integrisan, 5286 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Aj sad blic pitanje za podesavanje prednjeg amortizera. 

Evo slike. Da li ja hvatam ovde gore sa necim? Ili ispod na ovu maticu. Rekao bih da se tu odvrce amortizer? Od fabrickog alata sta bi tu moglo da se koristi su samo dva vilasta kljuca i dobio sam jedne manje cangle. Nema otvor gore za ravni srafciger pa da se sa njim okrece.

Screenshot-2025-02-12-184230.png
font style copy paste

Koliko sam skontao jedna vidljiva linija znaci najtvrdju postavku a svih sedam kada su vidljive najmeksu?

Promenio član Motorcyclist

• Zainteresovan, 334 postova
pre 15 minuta, Motorcyclist je napisao:

Aj sad blic pitanje za podesavanje prednjeg amortizera. 

Evo slike. Da li ja hvatam ovde gore sa necim? Ili ispod na ovu maticu. Rekao bih da se tu odvrce amortizer? Od fabrickog alata sta bi tu moglo da se koristi su samo dva vilasta kljuca i dobio sam jedne manje cangle. Nema otvor gore za ravni srafciger pa da se sa njim okrece.

Screenshot-2025-02-12-184230.png
font style copy paste

Koliko sam skontao jedna vidljiva linija znaci najtvrdju postavku a svih sedam kada su vidljive najmeksu?

Tesko da imas u fabrickom alatu kljuc za prednje amortizere. Ja koristim gedoru. Vilasti moze da napravite ostecenje, a i ne mora. 

2 minutes ago, mickeyZ said:

Tesko da imas u fabrickom alatu kljuc za prednje amortizere. Ja koristim gedoru. Vilasti moze da napravite ostecenje, a i ne mora. 

To bi trebalo biti nesto sto se lako i brzo podesava, tako da me cudi. 
Cekam jos odgovore ako neko moze da tacno pojasni proceduru, gde se hvata za podesavanje. Ako je dole ova matica, onda mozda moze i duboki kljuc za zamenu svecica koji sam dobio. 

1 minute ago, mickeyZ said:

Maticu ne diras, samo taj deo sto viri zatezes I otpustas. Naravno uz brojanje okretaja

Hvala. Mozda moze sa tim canglama koje sam pronasao u setu. Staviti samo neku gumu da ne izgrebem. Neverovatno da na Youtube ne mogu nista naci za podesavanje bas ovakvih vila.

Kad zategnes do kraja taj sraf tvrdji je na viljuskama a kad odvijes meksi, pa sad treba da izaberes sta ti odgovara I da to uskladis I sa zadnjim vesanjem. 

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Znači,čim nema na You tube nemoguća misija,blokada.....uzmeš običnu desetku viljuškasti i zavrći i odvrći na meru koja ti odgovara.

• Sviđa mi se 1

4 minutes ago, mickeyZ said:

Kad zategnes do kraja taj sraf tvrdji je na viljuskama a kad odvijes meksi, pa sad treba da izaberes sta ti odgovara I da to uskladis I sa zadnjim vesanjem. 

Video sam sada, ima na gore malo izgrebano tako da je vlasnik verovatno koristio te cangle za okretanje ili kljuc.

Trenutno je na poziciji 5, odnosno tri vidljive crte.

Ja sam ranije bio ubedjen da kad je skroz zavrnuto i onaj pimpek najvise strci onda je najtvrdje a na onoj slici iznad pise:

Position 1 corresponds
to the minimum spring pre-tension, and position
7 to the maximum spring pre-tension. The default
setting of the adjuster is position 3.

Ako ces da se igras zavrnes do kraja pa probas isto tako odvrnes pa probas pa ako se nigde ne nalaz is vrati ga na tu liniju gde je bio. Bez probanja nista ti ne znaci. 

• Sviđa mi se 1

Just now, mickeyZ said:

Ako ces da se igras zavrnes do kraja pa probas isto tako odvrnes pa probas pa ako se nigde ne nalaz is vrati ga na tu liniju gde je bio. Bez probanja nista ti ne znaci. 

Za sada mi odgovara ovako kako jeste, ali mozda probam tokom sezone. Cisto sam hteo da znam nesto vise unapred kada mi bude zatrebalo. Ni na jednom do sada nisam imao podesavanje prednjeg ogibljenja a zadnje nisam dirao nikada. :)

pre 2 minuta, Motorcyclist je napisao:

Za sada mi odgovara ovako kako jeste, ali mozda probam tokom sezone. Cisto sam hteo da znam nesto vise unapred kada mi bude zatrebalo. Ni na jednom do sada nisam imao podesavanje prednjeg ogibljenja a zadnje nisam dirao nikada. :)

A pravo da ti kazem nije to bas jednostavno. Kolega NFS je dosta posao o tome pa ako te zanimaju detalji mislim da imas na njegovim postovima, ako se ne varam u rubrici o Verysu

• Sviđa mi se 1

16 minutes ago, mickeyZ said:

A pravo da ti kazem nije to bas jednostavno. Kolega NFS je dosta posao o tome pa ako te zanimaju detalji mislim da imas na njegovim postovima, ako se ne varam u rubrici o Verysu

Znam da nije zato i ne cackam. Ali mogu bar preload namestiti.

1 minute ago, mickeyZ said:

Ako ne uskladis I prednje I zadnje vesanje nista ne dobijas, a dosta gubis sto se tice upravljivosti

Pa vratio sam na standard kako i jeste bilo, bar nazad. Napred je podeseno dve crtice drugacije od standardnog. Standard je 5 vidljivih crtica, kod mene trenutno 3. Koliko sam ja skontao to je za 2 crtice tvrdje postavljeno.

Screenshot-2025-02-12-201809.png
free number generator app

• Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7394 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Za većinu vozača, fabrički setup je optimum, osim ako težina vozača ide iz krajnosti u krajnost, lak ko pero ili ozbiljan teškaš.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja