N.F.S. 21634 Napisano Octobar 23 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, ironhorse je napisao: Napravio si šablon za nosač navigacije tako što si oblik koji ti odgovara isekao od papira i sada ćeš dati nekome da ti to laserski iseče. Da li sam dobro razumeo? Ma nacrtao sam "teh. crtez/skicu" sa osnovnim reperima nego tu gde sam trenutno nemam ni papir kako valja (da ne pominjem lenjir, sestar..) Nasao neku bojcu i subler koristio za merenje, skicirao sam slobodnom rukom sta hocu ali i srecu imam sto Ranko razume pa ume realizovati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 23 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan A sad" bez smejanja molim (Nemam ni gumicu pa sam u baloncicu pojasnio) Hahhaa.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1825 Napisano Octobar 23 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, RankoBg87 je napisao: Nije mi dovoljo al to je Nesa pa sve moze Pošto ja nisam Neša nego Vlado, možemo li se naći na nekom crtežu u Paint-u ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2719 Napisano Octobar 23 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ironhorse je napisao: Pošto ja nisam Neša nego Vlado, možemo li se naći na nekom crtežu u Paint-u ? Sve sto moze da se skinu mere dolazi u obzir, sve moze da se konvertuje, najbolje od svega je ako se crta 1:1 tj u milimetrima, dosta njih koristi AutoCad pa nacrta jedno a pise drugu i crtaju u santimetrima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Octobar 23 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 10. 2024. at 15:06, živke je napisao: Pa greška u merenju. Proverite brzinu sa GPS na oba motora i samo će vam se kasti. Skoro sam na nekom klipu sa Afrikom video ovo, prenerazio sam se Moj emtejac na 150 po satu pokazuje 148 kmh po GPS, doduše sa većom gumom i prednjim lančanikom. Nešto tu ne štima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5288 Napisano Octobar 23 Drug član, 1891 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da je nešto do primerka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 45 Napisano Octobar 23 (promenjeno) U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 10. 2024. at 15:06, živke je napisao: Pa greška u merenju. Proverite brzinu sa GPS na oba motora i samo će vam se kasti. Skoro sam na nekom klipu sa Afrikom video ovo, prenerazio sam se Moj emtejac na 150 po satu pokazuje 148 kmh po GPS, doduše sa većom gumom i prednjim lančanikom. Navigacija kasni oko sekundu ipo. Ako je lik na snimku ubrzavao tad. Onda sat ne laže toliko već samo navigacija nije još učitala novu brzinu. Našao sam snimak. Na 215 po satu više nije ubrzavao. Tada je na gps pisalo 194. Što je oko 10% razlike. Granica normale. Promenio Octobar 23 član Dušan PN 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Octobar 23 (promenjeno) Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da napomenem odmah da nisam strucan i strucniji ce obijasniti. Prvo i osnovno, brzina osvezivanja podataka na navigaciji se meri u hercima (valjda), a na samom GPS-u se brze osvezava, nego na mobilnom telefonu. Zato se i ubrzanja ne mere preko mobilnih i gps-a u njemu, vec preko odredjene sprave za to. Samim tim i kilometar sata. To bi mozda bio prvi relog neujednacavanja prikaza i merenja. Drugi je taj sto se (opet valjda), u proizvodnji namerno na satovima prikazuje vise, kako bi uticalo na vozace i drze u granici ili ispod ogranicenja. To bi mozda bio drugi razlog neujednacavanja... Ko zna tacnije ili ima argumente, neka obijasni bolje... Promenio Octobar 23 član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2982 Napisano Octobar 24 Drug član, 1174 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan On 10/22/2024 at 2:52 PM, ironhorse said: ... Do čega može biti tolika razlika? Do dimenzija i potrošenosti gume i do načina vožnje... Možda je malo točkirao, možda je više sekao krivine. Možda vam zvuči smešno ali je itekako moguće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1825 Napisano Octobar 24 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Vozi QJ Motors, ne točkira. Boji se da mu ne otpadne točak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1024 Napisano Octobar 24 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Čitao sam davno, da je odstupanje km sata u odnosu na stvarnu brzinu namerno urađeno od proizvođača, a ima i svoje opravdanje i logiku: Utiču na bezbednost tako što se ralno sporije vozi (ovo su oni naveli kao primarno, mada mislim da je sekundarno) Da se zaštite od pravnih posledica. Zamislite da vam sat pokazuje 50km/h a vi realno idete 55km/h i da vas uhvati radar ? Koliko bi ljudi tužilo fabriku, u Americi verovatno svi :). Ovako je sigurnije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, MaxiS said: Da napomenem odmah da nisam strucan i strucniji ce obijasniti. Prvo i osnovno, brzina osvezivanja podataka na navigaciji se meri u hercima (valjda), a na samom GPS-u se brze osvezava, nego na mobilnom telefonu. Zato se i ubrzanja ne mere preko mobilnih i gps-a u njemu, vec preko odredjene sprave za to. Samim tim i kilometar sata. To bi mozda bio prvi relog neujednacavanja prikaza i merenja. Drugi je taj sto se (opet valjda), u proizvodnji namerno na satovima prikazuje vise, kako bi uticalo na vozace i drze u granici ili ispod ogranicenja. To bi mozda bio drugi razlog neujednacavanja... Ko zna tacnije ili ima argumente, neka obijasni bolje... 100% si u pravu. Dok sam bio u auto svetu, uvek je bio problem merenje 0-100. Morali smo da dajemo velike pare na Dragy uređaj koji precizno i tačno meri. Telefoni mere 1Hz, Dragy 15Hz-20Hz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1470 Napisano Octobar 24 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 10. 2024. at 15:06, živke je napisao: Pa greška u merenju. Proverite brzinu sa GPS na oba motora i samo će vam se kasti. Skoro sam na nekom klipu sa Afrikom video ovo, prenerazio sam se Moj emtejac na 150 po satu pokazuje 148 kmh po GPS, doduše sa većom gumom i prednjim lančanikom. Zar ti prednja guma nije u fabričkim dimenzijama? Mislio sam da si samo zadnju stavio veću? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5288 Napisano Octobar 24 Drug član, 1891 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @admiki Da, tako je. Sećam se da si pisao da mu je merač brzine povezan na prednji točak, ali mislim da nisi u pravu. Evo kad stignem kući proveravam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1470 Napisano Octobar 24 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Moguće, ali po ovom videu ne izgleda da uzima brzinu sa zadnjeg točka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 701 Napisano Octobar 25 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Ekipo, hitno su mi potrebni namotaji sa Yamaha Super Tenere 1200cc 2011god Molim Vas ako imate info dje da ih nadjem javite mi na viber. 0038269045052 Motor je sada u Užice kod majstora Milana. Skockan, sve komplet promijenjeno, stavlio je i original regler, ostalo je da se promijene namotaji. Oni koji su radjeni kod nekog majstora u Bg nijesu ispravni. Hvala Vam na saradnji i lijep pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 701 Napisano Octobar 25 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Našao stator nov Hvala Vuče 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1470 Napisano Octobar 25 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 10. 2024. at 10:41, živke je napisao: @admiki Da, tako je. Sećam se da si pisao da mu je merač brzine povezan na prednji točak, ali mislim da nisi u pravu. Evo kad stignem kući proveravam. El si provjerio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5288 Napisano Octobar 25 Drug član, 1891 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @admiki evo tek sad sam stigao. Iskreno, iznenadio sam se, bio si u pravu. Cfmoto 450mt ima senzor brzine na prednjem točku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Octobar 25 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nemaju svi motori senzor za merenje brzine u prednjem tocku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Octobar 25 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Beverly 300 ima u zadnjem tocku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Octobar 26 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, MaxiS je napisao: Zar nemaju svi motori senzor za merenje brzine u prednjem tocku? Nekima uopste nije na tockovima, vec kod menjaca, kod prednjeg lancanika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1470 Napisano Octobar 26 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, živke je napisao: Iskreno, iznenadio sam se, bio si u pravu. Iskreno, i ja sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Octobar 27 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari.Vec duze vrijeme imam problem sa paljenjem na xciting 250.Kada motor stoji 2 dana upali iz prve, posle duze voznje kad ga ugasim pa upalim a ne prodje 5min isto pali iz prve, cim odstoji 5min + upali na varanje sa dodavanjem gasa.Sauh ili nesto drugo? Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Octobar 27 (promenjeno) Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Здраво свима, Потребан савет купио сам први пут мото чизме овог типа( Tcx Drifter) и сад имам проблем са полугом мењача тј. због дебљине обуће проблем ми је да шалтам брзине. Одрадио сам све што је показано на овом клипи Подигао полугу на макс али је и даље мучење да мењам брзину. Ако неко има неки предлог где да купим другу полугицу или нешто... Хтео бих да решим ово у наредна 2-3 дана јер сл. недеље идем за Италију на сајам. Promenio Octobar 27 član OgiBG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...