Krokodilo 2764 Napisano Maj 23, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, zvuk se javio, i od tad sam prešao 200km, prilično glatko u vožnji, ako izuzmem zvuk na usporavanju. Da je nešto odlomio, verujem da bi zaglavio već negde. Teorija. Moram malo baciti pogled pa ću pisati.А ниси испричао како се све десило, детаљно.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 23, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Normalna vožnja, i primetih zvuk. I sa njim posle do kuće, nema nikakvih specijalnih detalja. U prvih 5km od pojavljivanja se pojačavao, do sadašnje mere, i to je to. U vožnji nisam ništa primetio. Kao možda da drugačije šalta, ali to ne mogu da tvrdim. Bio sam na motoru 6 sati, skoro u komadu, sav sam se razglavio i vibrirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 23, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Бирач.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 23, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ostaješ pri svome? Ja se sve nadam manjem zlu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 24, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ostaješ pri svome? Ja se sve nadam manjem zlu. Не, само да видиш шта је бирач, може бити и крива или оштечена виљушка. Зезнуто је што све друго што може бити је унутра и агрегат мора напоље и на пола.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Sastavio, probao, isto sve. Zvuk je tu. Rasturio i deo gde je šalterica, deluje sve na svom mestu. Opruge su tu, sve kul. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 24, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Тачно, по сликама све је ок.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, N.F.S. je napisao: Kakav je spaner, meni i dalje zvuci kao fazni lanac... Sent from my EML-L09 using Tapatalk Vidiiiii, možda sam trebao ranije, ali sutra na red dolazi zatezač. Dolazi ispravan Fazer, da izvršimo rokadu zatezača, pa da probamo. Finesa je što ne zvuči identično na štenderu i u vožnji, kapiram da zavisi od opterećenja. Al je zvuk tu negde, sličan. Danas sam stetoskopom jurio zvuk, najjači je tu kod dekle kvačila i razvoda, s toga se setih tvog posta i zatezača. Sutra rotiram, pa javljam. Držite palčeve, malo sam ga sit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8206 Napisano Maj 24, 2022 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ima svih deset prstiju da držimo,samo nađi gremlina i ,,ubi ga". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6151 Napisano Maj 24, 2022 (promenjeno) Drug član, 3022 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi na pamet... Pošto sigurno nemaš vajke za startovanje, a da bi proverio da li je u pitanju menjač, mogao bi da probaš nešto ovako. Neki skuter, nešto što bi uspelo da potera zadnji točak i menjač kada je skinuta korpa kvačila. Nema direktne veze menjač/mašina, pa ako se čuje... mašina na pola. Ako se ne čuje, veća je šansa da je nešto u spoju motor-menjač. Promenio Maj 24, 2022 član misa-pei 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A ja znam ko bi mogao u tome da ti pomogne. @Bojan82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 24, 2022 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Aham. Zaebaeš. Radim samo oldtajmere Tu sve lupa i melje pa nemaš briga. Promenio Maj 24, 2022 član Bojan82 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 25, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan На демонтирану шалтерицу врти задњи точак у брзину у којој се чује, и дискретно окречи звезду бирача према напред/назад. Ако се звук губи, мора отварање агрегата.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 25, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidiiiii, možda sam trebao ranije, ali sutra na red dolazi zatezač. Dolazi ispravan Fazer, da izvršimo rokadu zatezača, pa da probamo. Finesa je što ne zvuči identično na štenderu i u vožnji, kapiram da zavisi od opterećenja. Al je zvuk tu negde, sličan. Danas sam stetoskopom jurio zvuk, najjači je tu kod dekle kvačila i razvoda, s toga se setih tvog posta i zatezača. Sutra rotiram, pa javljam. Držite palčeve, malo sam ga sit Нема потребе да ротираш, извади свој и провери напољу. Кад пробаш да га вратиш не сме "да те послуша" док му не "наредиш".Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Maj 25, 2022 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da je moj motor u pitanju (a nije ), odviti prvo sraf sa spanera (ne dva koja ga drze) pa u radu srafcigerom pogurati klip spanera kroz tu rupu. Srafciger blago napeti u LEVO. Slusati sta se desava i ima li boljitka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 25, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da je moj motor u pitanju (a nije ), odviti prvo sraf sa spanera (ne dva koja ga drze) pa u radu srafcigerom pogurati klip spanera kroz tu rupu. Srafciger blago napeti u LEVO. Slusati sta se desava i ima li boljitka. Код Јамахе се не гура, најчешче је натезање опрује танким шрафцигером. Завијаш - ослобаџа, одвијаш - затеже.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Maj 25, 2022 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Drug, poznato mi je kako spaner funkcionise Napisah boldovano, mora da gura srafciger (vibracija da ga ne izbaci iz lezista) i okrece u levo. Sent from my EML-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2764 Napisano Maj 25, 2022 Ne silazi, 4863 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drug, poznato mi je kako spaner funkcionise Napisah boldovano, mora da gura srafciger (vibracija da ga ne izbaci iz lezista) i okrece u levo. Sent from my EML-L09 using TapatalkИзвињавам се нисам разумео.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Maj 25, 2022 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Juuu, kakvo izvinjavanje?! Mi smo nasi, svi se trudimo da pomognemo... I ja cesto previdim deo posta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 25, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa, to je onda prvi korak danas popodne. Probam, pa javim. Gledah malo po YT sinoć, i uz ova sad objašnjenja mi je jasno šta treba da uradim. Pitanjce, ako ga okrenem, i izgubi se zvuk, ustanovim da je do njega, da li on ostaje tu? Teram tako? Ili ga menjam? To podešavanje je regulare procedura? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Maj 25, 2022 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Menjas! Ali polako, probaj prvo pa javi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 25, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna nejasnoća. Bocnem šrafciger, okrenem, i testiram sa šrafcigerom dok držim šrafče za štelovanje zategnutosti, ili će on i nakon vadjenja šrafcigera da ostane neko vreme u tom položaju, tipa da mogu da odem u probnu vožnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Maj 25, 2022 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako je pokvaren nece ostati, srafcigerom nategnes u levo i drzis tako (kao da odvijas) a neko gas doda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8063 Napisano Maj 25, 2022 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Jasno. Nemam više pitanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3580 Napisano Maj 25, 2022 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Držimo fige da je fazni lanac za zamenu. Ipak i to dodje kao neka vrsta potrošnog materijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...