Rider000 1213 Napisano Maj 21 Zainteresovan, 790 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Disko Nindža je napisao: Pa to je Kawina 180° mašina, a oni je takvu prave već 20 godina, pre toga su godinama pravili 500-tku isto na 180° ,valjda oni znaju zašto valja, ali slažem se da crossplane 270° ima lepši zvuk. 180° je jeftiniji za proizvodnju. 270° je ugladjeniji, ima manje vibracije(tj skoro da ih i nema) i da, mnogo se lepse cuje, bas kao V twin ali i skuplji u proizvodnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Maj 21 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...evo malo i grafike za one koje zanima 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Maj 21 Zainteresovan, 790 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Po ugladjenosti i finoci rada: No.1 270° aka crossplane (trenutno najpopularniji) No.2 180°(ima ga jos u podosta modela ali nesto manje zastupljen) No.3 360°(uglavnom prevazidjen davnih godina, ima ih jos u kinezima kao sto je trk502x i qj 400cc naked i sl. ima najizrazenije vibracije jer oba klipa istovremeno idu zajedno od tdc do bdc) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Maj 21 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Stiže brzo X Cape u crnoj boji i liveni točak. Deluje jako lepo na slikama.Sad sa novim cenama je stvarno i više nego konkurentan, a ima šta da ponudi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Maj 21 (promenjeno) Zainteresovan, 790 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 5. 2024. at 23:18, Major TOM je napisao: Agregat je 60KS a Honda je imala 47KS i osjeti se da je agilniji i nekako mi se čini da je lakša za upravljanje u krivinama (bolje leži). Honda je stvarno dobar motor, ali moje lično mišljenje je da je ovo motor za klasu bolji. Hm interesantno. Ipak je cb500x nesto brzi motor od Morinija 650, bez obzira na konjsku snagu i kubikazu. Promenio Maj 21 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Maj 21 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Rider000 je napisao: Hm interesantno. Ipak je cb500x nesto brzi motor od Morinija 650, bez obzira na konjsku snagu i kubikazu. Ne znam za max brzinu, ali ovako svakako nije, Neke dionice sam provezao i Hondom i MM, MM je osjetno jači i brži (nekih 14 KS tj oko 25%). Mene najviše iznenadio mijenjač na MM, koji je u odnosu na moju Honu CB 500 x (a i ona je kupljena nova) daleko precizniji. Ne sporim da kod moje Honde možda nije mijenjač bio poštelovan, ili ko zna šta, ali ja samo prenosim svoje utiske. A što se tiče snage motora, imam jednu ekipicu gdje se vozimo skuterima, sportašima, advenčerima, čoperima... Jačine motora su od 18 KS (sonic) do 100 KS (honda) i pređemo zajedno 350+ km, bude nam super. Nije bitna snaga motora, već društvo i taj ugođaj vožnje. Promenio Maj 21 član Major TOM 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1461 Napisano Maj 22 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Neko se zalio da agregat malo vise greje noge. Evo resenja, i to su predvideli. Ozbiljna firma. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Maj 23 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam naručio motor, naručio sam i niže sjedište (82 cm) i košta me 175 evra (bez ugradnje, a ugradiću ga ja). Pitao sam koliko koštaju ovi štitnici i nisu ih imali uopšte za naručiti. Sjedište još nije stiglo. E sad šta mi je glupo. Šta da radim sa ovim sjedištem što mi je na motoru? Zar ne može odmah doći motor sa nižim sjedištem bez doplate ili sa minimalnom doplatom jer im ostaje moje "staro" sjedište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1461 Napisano Maj 23 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Major TOM je napisao: Kada sam naručio motor, naručio sam i niže sjedište (82 cm) i košta me 175 evra (bez ugradnje, a ugradiću ga ja). Pitao sam koliko koštaju ovi štitnici i nisu ih imali uopšte za naručiti. Sjedište još nije stiglo. E sad šta mi je glupo. Šta da radim sa ovim sjedištem što mi je na motoru? Zar ne može odmah doći motor sa nižim sjedištem bez doplate ili sa minimalnom doplatom jer im ostaje moje "staro" sjedište? Koliko si visok? Ja sa 172 cm probao standardno i bilo mi visoko. Javi sta se desava kad stigne to spusteno. Sacuvaj ga, sta drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Maj 23 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Visok 175 cm. Borba je da "nogicama" dodirnem tlo. Javiću šta se dešava kad postavim ovo niže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Maj 23 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Motori stižu sa fabričkim sedištem 845mm. Opciono je moguće poručiti niže sedište -25mm, tako da visina dođe 820mm.Svakako, dobra stvar je što dodatna oprema nije preskupa.Komplet dodatne opreme za X Cape-a je oko 2000 eur plus SC Project auspuh na to. Kod nas je 73 000 rsd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijatovicc 94 Napisano Maj 23 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ko planira dalja putovanja ne bi bilo loše da uzme touring vizir veci je i siri ma da i ovaj standardni nije tako loš korektno štiti, a video sam da SC ima i really verziju auspuh koji je izbačen gore i vrlo lepo pristaje uz motor 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Maj 24 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Major TOM je napisao: Visok 175 cm. Borba je da "nogicama" dodirnem tlo. Javiću šta se dešava kad postavim ovo niže. Zato sam odustao od istog,visok mi i TRK ali ne toliko. S tim da ću odraditi sjedište svakako ,da ga omekšam i spustim koliko je moguće,za manje pare neko što je aftermarket. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Jun 7 Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @slobasuper9 Da li ima razlike u visini sedišta kod motora sa alu i žičanim felnama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Jun 7 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Nema razlike,sve je isto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Jun 7 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 5/23/2024 at 7:19 PM, slobasuper9 said: Motori stižu sa fabričkim sedištem 845mm. Opciono je moguće poručiti niže sedište -25mm, tako da visina dođe 820mm. Acika, jel ima probni komad? Nešto mi palo na pamet.. Ovo je kopile mog i brašinog motora... Srce versysa a telo stroma.. Ja bi to probo... 'Nako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Jun 7 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio na zamjeni ulja. Prešao sam 1.000 km. Ulje i filter tj zamjena u ovlašćenom servisu košta košta 85 evra. Motor je izuzetan, ako uzmemo u obzir cijenu novog i garanciju. Neko spominje preprodaju, gubljenje na vrijednosti... Ne misim ga prodavati tj ne kupujem da bih odmah razmišljao o prodaji. Neka ga. Što se tiče ovih 1.000 km. Apsolutno nemam zamjerke. Sve odlično funkcioniše. Potrošnja mi je oko 4 litre, 4,25. Nikog ne vozim i vozim lagano. Možda je i to razlog manje potrošnje. Osjećam ono toplotno isijavanje prema koljenima i jajcima, ali dobro podnosim toplotu, pa mi ne smeta. Možda bi nekom smetalo. Zna prigrijati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Jun 7 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Acika, jel ima probni komad? Nešto mi palo na pamet.. Ovo je kopile mog i brašinog motora... Srce versysa a telo stroma.. Ja bi to probo... 'Nako... Ima kako nema. Javi se krajem sledeće nedelje na fiksni u salon pa zakaži vožnju. Ja sam sad na odmoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Silent_Bob 9 Napisano Jul 9 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X-Cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Generalno sam zadovoljan motorom - rekao bih koliko para toliko muzike, ali mozda je odnos čak i povoljniji u korist muzike. Ipak, sreo sam se i sa par problema pa bih ih podelio ovde za slučaj da je neko imao slične i zna razlog/rešenje:- u "kreni-stani" režimu i malim obrtajima pali se check engine (prvo trepće, a kasnije i svetli). Ovo se obično dešava kad krećem od kuće malim dorćolskim ulicama. Čim izađem na neku veću ulicu gasi se. Nemam taj problem kad krećem sa posla (NBGD) gde sam posle 300m u trećoj. - po kiši se dešava da indikator stepena prenosa na display-u umesto 1 kada sam u prvoj pokazuje 6. Sa ostalim brzinama je ok- turn by turn navigacija ne radi - potrebna je aktivacija, a u servisu još uvek nemaju aktivacioni kod tako da je navigacija prilično beskorisna Jel neko imao slične probleme? Neko uspeo da aktivira turn by turn navigaciju?Sent from my SM-S918B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasacg 237 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao takva iskustva za prve dve stvari/problema koje si spomenuo, za skoro 2 godine koliko sam imao motor.Navigaciju nisam ni pokusao da aktiviram. Sta kazu u servisu?Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijatovicc 94 Napisano Jul 10 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam imao nista od navedenih problema, bukvalno 15.000km bez ikakve greške. Upalio mi je jednom check engine i to je bilo zbog loseg goriva koje sam pokupio u Bosni na nekoj NN pumpi u servisu su iscitali gresku, sipao krsten benzin i to je to. A sto se tiče mapa koliko pratim jos je u test fazi i trebalo bi da uskoro izadje i prava aplikacija i da se vidi kako ce funkcionisati mape ali svakako pohvala za mirror screen opciju koja me je izvadila nebrojano puta, pada kisa fon u jakni a googl maps na displeju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Silent_Bob 9 Napisano Jul 10 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X-Cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da im to napomenem na redovonom servisu, ali svakako očekujem da pozovu čim stigne neki deo koji se čeka pa ću ih pitati i za ove dve stvari. Taman bih mogao da ih podsetim jer je prošlo već dosta vremena od kako je deo (nadam se) poručen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5362 Napisano Jul 25 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vlasnici X Cape 650, pišite svoje utiske, naročito vi koji ste zgazili 10.000 + km. Mnogo mi se svideo X Cape u više navrata i hvalim ga, pa bih voleo da znam utiske i sa većih kilometraža. Još uvek tvrdim da za te pare nema šanse da se kupi bolji motor. Ogibljenje, kočnice, sve, možda bi mu samo malo više snage dobro došlo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mijatovicc 94 Napisano Jul 25 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Morini X cape 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se spremam za jedan ozbiljan đir, preko Rumunije do Italijanskih alpa i juga okvirno 5000km krajem Avgusta i bice to ozbiljan test za njega a i za mene bogami tako da javljam utiske ali msm da sto se motora tiče nosi put bez muke. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Avgust 10 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 7. 2024. at 22:20, Silent_Bob je napisao: - u "kreni-stani" režimu i malim obrtajima pali se check engine (prvo trepće, a kasnije i svetli). Ovo se obično dešava kad krećem od kuće malim dorćolskim ulicama. Čim izađem na neku veću ulicu gasi se. Nemam taj problem kad krećem sa posla (NBGD) gde sam posle 300m u trećoj. Meni se ovo desilo dva puta za evo skoro 6.000 km, s tim da kod mene ta lampica samo trepti nekoliko puta, a zatim se ugasi. I ja mislim da je do goriva, ali vidjećemo u narednom periodu šta će biti. Navigaciju koristim, skinuo sam onu aplikaciju i skenirao onaj QR bar kod. Kad sam instalirao pisalo mi je na telefonu da je besplatna 6 mjeseci, a zatim se plaća. Pomislio sam "a-ha, baš ću te platiti". I nisam imao taj problem na displeju, odnosno bez problema na displeju. Nemam nekih većih zamjerki, osim da zna po ovim vrućinama dodatno da mi zagrije jajca i butine, te u nižim brzinama prenosa ima jedan dio obrtaja motora kad nešto dole oko hladnjaka (neki lim valjda) zavibrira bezveze. Primjetio sam da kablovi kočnica, senzora... ispadaju iz onih plastičnih kopči (otvaraju se one okrugle plastične kopče što drže kablove/crijeva do prednjeg i zadnjeg točka/diskova), ali sam i to riješio diskretno crnim vezicama. Troši mi oko 3,7 - 4 litre kad sam sam, te oko 4,5 litara kad sam sa ženom (zajedno imamo 140 kg) Nisam se pokajao u odnosu na predhodnu hondu cb500x. Ovaj mi daje više uživanja. Teži je ali je na cesti upravljiviji. Baš odlično leži u krivinama. Za taj novac bih ga preporučio. Glupo ga je upoređivati sa skupljim motorima (+2 i više hiljade evra). Ali smatram da je omjer uloženog i dobijenog idealan (kao npr. toyota, xaomi, amazefit...) Ima tih brendova koji baš za novac daju kvalitet. Ne plaćaš kroz reklame Mesija, Ronalda, ovog, onog... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...