Jump to content

Moto Zajednica

Silent_Bob

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Silent_Bob

  • Rođendan 18.03.1981.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Moto Morini X-Cape 650

Poslednji posetioci profila

493 profile views

Silent_Bob's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Pre par meseci sam u temi postavio pitanje da li je neko ažurirao software i probao navigaciju - izgleda da sam ja prvi pa da podelim iskustvo. Nakon ažuriranja sa leve strane display-a pojavi se i četvrta ikonica (pin koji liči na simbol Google maps). Biranjem te opcije pojavi se QR kod koji se skenira iz Moto Fun aplikacije za mobilni. Posle par sekundi aplikacija i motor su upareni i možete videti mapu - taman sam se obradovao, ali... U donjem uglu mape pojavila se poruka da online navigacija nije kupljena za konkretno vozilo, a kroz aplikaciju nemam opciju da je kupim, tako da turn by turn navigaciju za sada nisam uspeo da pokrenem. Tu dolazimo do glavne mane modela koji se još uvek ne prodaju masovno u Evropi - jako teško je naći tuđa iskustva i savete na forumima, reddit-u i slično. Svakako me za mesec dana čeka redovan servis pa ću tada proveriti u servisu. Moguće da je potrebna i neka aktivacija u samom servisu. Sent from my SM-S918B using Tapatalk
  2. Pre destak dana su na zvaničnom .eu sajtu objavili upgrade software-a (besplatno kod ovlašćenih zastupnika) koji bi trebao da omogući veću funkcionalnost prilikom povezivanja sa telefonom. Konkretno ono što je meni najzanimljive je navigacija na zaista odličnom display-u. Ne verujem da ću do kraja sezone da čačkam, ali početkom sledeće svakako planiram. Ako neko u međuvremenu testira neka podeli iskustva. p.s. motor dva posta iznad slikan u Pariske Komune je moj
  3. Ja sam imao dilemu između QJ 700 i MotoMorini X Cape - na kraju kupio Morini i za sada sam zadovoljan. Evo šta je kod mene presudilo: - Morini video uživo, seo na motor - QJ video i seo na 800, 700 video samo na slikama. Verujem ja da je to skoro isto, ali ipak… - Morini bio na lageru, uveliko ga vozim - QJ bih još uvek čekao - Eurosumar ima iskustva u prodaji i održavanju motora (mada nisam baš oduševljen nakon prvog servisa), Autopromet jeste ozbiljna firma, ali novi u moto svetu - Morini se već vozi par godina u Evropi i ima dosta testova, QJ tek ulazi na Evropsko tržište - Lepši (ovo je čisto subjektivno) Sad šta je po mom mišljenju prednost QJ-a: - deo ozbiljnije grupacije - već imaju popularan dokazan “italijanski” model (TRK) - bolja oprema Što se tiče prodavaca - vrlo profesionalan pristup i u Eurosumaru i u Autoprometu tako da tu ne bih mogao da jednom dam prednost u odnosu na drugog. Ako imaš još nekih konkretnih pitanja - piši Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Pošto nema teme o korektnim vozačima ja ću pitati ovde... Ove sezone mi se već nekoliko puta desilo da vidim da se vozač automobila zaustavi neka 2m iza zaustavne linije i ostavi mesta za motor. U pitanju je Beograd. Čitam da je to uobičajna praksa u nekim državama sa većom vozačkom kulturom, ali izgleda da počinje i kod nas. Jel još neko primetio slično ili sam ja jednostavno imao sreće da budem svedok ove kod nas nesvakidašnje pojave?
  5. Na polovnim automobilima piše da period otplate 72 meseca. Rata od 68 (73 za X verziju) uz učešće od 1750 EUR (1900 za X verziju). Proterao kroz Excel i godišnja kamata izađe 5%.
  6. Zdravo svima, supruginom stricu potrebni trombociti 0+ ili 0- Važi generalno pravilo za davanje trombocita - 18-60 godina, preko 60kg, žene mogu samo ako nisu bile trudne, da se ne uzima terapija protiv protiv visokog pritiska, alergije, migrene, za regulaciju secera ili često uzima aspirin, brufen, diklofen. Trombociti se daju u Zavodu za transfuziju u Beogradu. Koordinator je moja supruga pa ću zainteresovanim davaocima proslediti njen kontakt preko PP.
  7. bahati mamlazi po gradu se još nekako daju prepoznati, pa onda i minizirati šansu za nemile događaje, nego se meni čini da iz godine u godinu ima sve više vozača koji su potpuno odsutni. E takve baš nije lako prepoznati dok možda ne bude prekasno. Na šta konkretno mislim - nisu klinci niti cice kao ih je neko ranije na temi nazvao, voze "narodne" automobile, apsolutno po propisu, par km/h ispod ograničenja i onda nepromenjenom brzinom prođu kroz crveno/stop/trougao jer jednostavno nisu konstatovali znak.
  8. Nosim DIG Kinetic već par godina i to više kao "civilne" nego kao moto pantalone. Deklarisane su kao vodoodbojne, i daju uputstvo da se ta vodoodbojnost održava peglanjem i sušenjem u mašini za sušenje. Pridržavao sam se, ali se već posle par pranja primetila razlika (ne natope se, ali prođe kiša lagano do kože). Što se tiču udobnosti, rastegljivost je nula pa nekome može biti nezgodno penjanje i silazak sa motora (ja vozim skuter pa nemam taj problem). Inače info za kolege koje se ne uklapaju u standardne veličine - ENTER radi (bar je radio pre nekih godinu-dve dana kada je drugar bio) šivenje po meri i ne naplaćuje to dodatno u odnosu na standardne cene - jedino što mora da se ode do Slankamena.
  9. Pre Duke-a sam koristio samo jet kacige pa nemam baš sa čime da poredim (naravno da je tiša od Jet-a i naravno da je ventilacija lošija). Ono što pouzdano mogu da kažem je da flip-up mehanizam i postava posle godinu dana ne pokazuju tragove habanja. Sve u svemu - ja sam zadovoljan
  10. Pre neke tri nedelje sam imao udes. Razlog već čuveno "nisam te video". Momak je odmah priznao krivicu, policija završila svoj posao, a evo ja se sad ganjam sa njegovim osiguranjem. Motor (AN400 K8) je trenutno u ovlašćenom servisu u Bgd, napravili su predračun, oštećeni su "samo" plastični delovi (prednja maska, far, vizir...), ali cena tih delova (novih) je tu negde kao i vrednost motora. Osiguranje (AMS) je inicijalno ponudilo da ja učestvujem sa 50% u ceni delova na šta sam ja uložio prigovor i sad čekam njihov odgovor... da ne dužim dalje, evo zašto vam se obraćam. Vrlo realan scenario je da će osiguranje obračunati totalnu štetu (nadam se da ću do kraja nedelje znati cifru). Za taj iznos gotovo sigurno neću moći da kupim nove delove (a i ne insistiram na novim plastikama). Da li ima neki majstor ovde na forumu, raspoložen da sredi mašinu? Pod tim podrazumevam "ključ u ruke" uslugu - od kupovine delova do "dođi po motor - gotov je". Naravno, pored delova i "ruku", spreman sam da platim i za vreme i trud za nabavku delova.
  11. Bila je parkirana propisno na parking mestu u zoni - napisao sam kaznu, a ustvari se to sad fino zove "doplatna parking karta". U svakom slučaju 15 minuta je ranije bila zvanična tolerancija za slanje SMS-a - od skoro je tolerancija 0 min. Tako mi je, da ne grešim dušu, veoma ljubazan službenik, objasnio telefonom kada sam zvao da pitam o čemu se radi.
  12. Mislim da Poreska 2.5% primenjuje na veću od dve vrednosti - kataloške vrednosti i cene u ugovoru. Prema tome, kao što je neko već rekao, cenu u ugovoru navedite 10k RSD. Ostalo što je Meteorolog napisao je apsolutno tačno.
  13. Parking servis izlgeda ima instrukcije da prikuplja harač po svaku cenu. Supruzi su pre neki dan pisali parking kaznu za kola za manje od 5 minuta zadržavanja na parking mestu. Na kazni piše da je vreme od uočavanja do izdavanja kazne bilo 5 min, ali je 100% prošlo manje - samo istrčala da pokupi dete iz vrtića. Tako da ako vozite auto znajte da više nema one tolerancije od 15 minuta.
  14. Našao kontakt od Mio, malopre se čuli, sve kako je Satelis rekao. Inače nalaze se u Magliću i cena jeste 10 EUR. Nego sad sam sleteo iz kancelarije da probam da skinem amortizer. Deo koji je vezan za sedište se lako otkačinje, ali donjem delu teško da mogu da priđem. Jel ima neka "prečica" ili mora da se skida plastika?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja