Jump to content

Moto Zajednica

Mali plinski rešo

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1850 postova
  • Motocikl: -

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 405 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Prakticna je stvar i zgodna za spremanje. Ima ih na KP za 1500 dinara. Dolaze sa koferom. Pojedini modeli dolaze i sa prikljuckom za veliku plinsku bocu. Jedino sto su te 227g plinske boce 350-400 dinara, a izgore za 2 sata. Mislim da nema potrebe kupovati skuplji, zadovoljavajuci je kvalitet i jeftinijeg.
Ponekad na KP za iste novce naleti Coleman na benzin. To je ozbiljnija varijanta. Ja ulovio jedan.

Coleman.jpg

• Sviđa mi se 1

• Solo Rider, 3040 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

И ја сам размишљао о горе наведеном али сам се ипак одлучио за овај са пијаце. Плин доступан где хоћеш, габаритно прихватљив и савршено ради38bc7d163e3c1022cae6d4d27544a558.jpg

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6496 postova
  • Motocikl: konzerviran

Uh...ovaj zadnji, sa telom od plastike...moram da primetim nešto, iako ga ne transportujem i koristim kao rešo. Koristim ga kao brener...u principu je sve isto, sem što umesto "ringle" ima plamenik.

Montaža bočice ume da bude problematična. Više puta mi se dogodilo da je mehanizam probuši, a da dobro ne zadihtuje....i imate neupotrebljiv rešo (plamenik)....čitaj, treba ti nova bočica jer ova kompletno iscuri. To je pride i potencialno opasna stvar u smislu požara....da ne pominjem promrzle prste i sl.

Može biti da sam naleteo na neki defektan, a možda i nisam vešt da montiram bocu kako treba. Koristim ga i dalje...dok ne popizdim i razbijem ga o zemlju (jedan je već tako otišao, nakon dve propale boce u nizu).

Čak i kada deluje da bočicu namestim kako treba, uvek osećam laganu notu plina u njegovoj blizini. Tako da, kao i sa svom drugom kinezarijom, koliko platiš, toliko klatiš....može da posluži svakako, ali budite oprezni....i ne ostavljajte bočicu u prirodi ::)

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija

Otkad mi se zapalio u ruci sa komplet bocom, izbegavam u širokom luku.

Šta je za preporuku od sličnih stvari na tečno gorivo?

Ako je za motor, ima mnogo boljih alternativa od ovih gore. Ima ih oni ruski na tecno gorivo na KP za po 20€.

1269302107_Ruskiprimus.thumb.jpg.4c8cca68c6c0ddf35422cf1cb063ae74.jpg

Ima ga i ruski Smelj, malo drugacija varijanta. Ima i konzerve sa alkoholnim gelom u Metrou. Ima i onih prikljucnih gorionika, kao ovaj:

Gorionik.thumb.JPG.8ea3f477e50c44d291d4766c657b0434.JPG

• Podržavam 1

@pronto na 2 komada tih malih nisam lepo uspeo da montiram po 2 uzastopne nove "limenke" plina tako da sam zaključio da je ipak problem do njih, pa zato hoću nešto što mi deluje robusnije.

@Slammer nije mi problem što se brzo isprazne - svakako nemam u planu višednevna kampovanja, već dnevne varijante, kuvanje kafe i sl. Svakako će me tih 300-400 din za bočicu plina koštati manje nego kad ne mogu da navrnem onu jeftiniju varijantu, pa odu i rezerve, pa nemam na čemu ni kafu da skuvam..

@BaneVuk58e takva dva sam bacio prošle leto posle po dve neuspele montaže novog plina. Zato i hoću nešto drugačije. Iskreno, godinama sam koristio takve, ali mi se čini da im je kvalitet izrade u međuvremenu postao baš "kineski". Možda tripujem, ali mi se čini da je prvi koji sam imao bio dosta masivniji - ne veći po gabaritima, nego baš masivniji, deblji, teži.

@Rikkoji ti se zapalio? Ovo kao sa Banetove slike ili kao sa mojih linkova?

Da ne zaboravim, ovo sa alkoholnim gelom - malo nepažnje s tim, i moj drugar je imao opekotine trećeg stepena. Ako uspete, kao on, da prospete taj gel zapaljen po sebi...mnogo teže se gasi od samog alkohola, skoro trenutno zalepi zapaljenu garderobu za kožu...ja stvarno ne razumem kako je to u slobodnoj prodaji.

Ako imate nešto na tečno gorivo, iskreno preporučujem vatu+alkohol. Nema prosipanja, ako prevrnete ceo sud, vata će i dalje držati sve na okupu. A još dodatni "benefit" - kad je alkohol pri kraju, vata krene da nagoreva i ispušta miris, pa znate na čemu ste bez zagledanja.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6496 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pošto po pririodi nisam baš od onih koji lako bace, sem kad me napadne ozbiljan napad živaca...malo sam se zapitao kako i zašto...i došao do zaključka da te konzerve nisu sve iste. Tačnije, postoji jedna okom neprimetna razlika u visini...pa smatram da je problem delom i tu. Kvalitet izrade je svakako očajan, ali mi isto tako deluje da sa tim nekim modelom koji je malko viši...par milimetara...imam bolji rezultat.

• Solo Rider, 3040 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
Pošto po pririodi nisam baš od onih koji lako bace, sem kad me napadne ozbiljan napad živaca...malo sam se zapitao kako i zašto...i došao do zaključka da te konzerve nisu sve iste. Tačnije, postoji jedna okom neprimetna razlika u visini...pa smatram da je problem delom i tu. Kvalitet izrade je svakako očajan, ali mi isto tako deluje da sa tim nekim modelom koji je malko viši...par milimetara...imam bolji rezultat.
Potvrdjujem....i ja kad vidim da je sumnjivo, na dno koje se odvrće/ zavrće stavljam karton od neke deblji karton koji dodatno naboja konzervu na gumeni dihtung. Nikad nisam imao problem ....godinama me služi. Mada i vodim računa i o čistoći. Stoji mi uvek "upakovan" u jednoj platnenoj vrećici

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

• Advanced Member, 1953 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

@zaludan

Ne znam šta planiraš da pripremaš na rešou. Ako su kafe, čajevi, supice i slično onda bih išao na ovakvu varijantu:

https://www.decathlon.rs/treking-setovi-za-kuvanje-i-pribor/998129319-3906-kompaktni-kamperski-reso-bleuet.html#/demodelundefined-8129319/demodelsize-254?queryID=9c6124b702c0d47263b1fc7e19e83d89&objectID=1213581

Ne nužno iz Decathlona, tamo mi bilo najlakše da nađem. Ima ih i sa ugrađenim piezo upaljačem što je super varijanta za nas nepušače. Boce su univerzalne, ima ih i u većim tržnim centrima (Uradi sam, Brico S...). Boca može da se skine, tj gorionik se transportuje sklopljen i ne zauzima prostor. Meni boca od 250g traje godinama jer ga retko koristim. Ali računaj da je to sigurno bar 10-15 dana čaja i nudlica :)

Mana je što je sam gorionik mali, nije idealna opcija za tiganj.

• Podržavam 1

Pre sat vremena, Gliga je napisao:

@zaludan

Ne znam šta planiraš da pripremaš na rešou. Ako su kafe, čajevi, supice i slično onda bih išao na ovakvu varijantu:

https://www.decathlon.rs/treking-setovi-za-kuvanje-i-pribor/998129319-3906-kompaktni-kamperski-reso-bleuet.html#/demodelundefined-8129319/demodelsize-254?queryID=9c6124b702c0d47263b1fc7e19e83d89&objectID=1213581

Ne nužno iz Decathlona, tamo mi bilo najlakše da nađem. Ima ih i sa ugrađenim piezo upaljačem što je super varijanta za nas nepušače. Boce su univerzalne, ima ih i u većim tržnim centrima (Uradi sam, Brico S...). Boca može da se skine, tj gorionik se transportuje sklopljen i ne zauzima prostor. Meni boca od 250g traje godinama jer ga retko koristim. Ali računaj da je to sigurno bar 10-15 dana čaja i nudlica :)

Mana je što je sam gorionik mali, nije idealna opcija za tiganj.

Sklopivost/veličina mi nije preterano bitna - ja ne vozim motor ;)

Uglavnom će biti korišćen za kafu, ali tiganj nije isključen, pa mi pre ovo odgovara.

Do sad sam koristio slične ali one jeftinije, pa sam sad definitivno rešio da uzmem nešto što me neće izneveriti u nekoj vukoj... a kako mi je u par navrata zasmetalo što je gorionik mali, ipak gledam ove veće.

Onda je ovaj gore koji si poslao dobar izbor, osim toga sto je malo skuplji plin za njega. Sigurniji je, boca se posle svake upotrebe raskaci. Ima i piezo starter. Svakako bih pre preporucio da uzmes ovaj sa KP, jer ima i prikljucak za veliku bocu, sto moze biti od koristi.

NOVI.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp!

• Hvala 1

• Zainteresovan, 725 postova
  • Motocikl: X8

Ako vec sklopivost i velicina nisu presudni, trazi sto jaci, vece snage.

Obicni na uvrtanje koriste butan kartuse, a ovi malo bolji (za planiarenje) propan-butan. 

Promenio član zec

pre 4 minuta, zec je napisao:

Ako vec sklopivost i velicina nisu presudni, trazi sto jaci, vece snage.

Obicni na uvrtanje koriste butan kartuse, a ovi malo bolji (za planiarenje) propan-butan. 

Pa, veličina nije presudna, ali mi isto tako ne treba prenosni šporet.

Ne nameravam da spremam neku hranu na njemu - kad je klopa u pitanju, radije ću da potpalim roštilj.

Ovo mi treba za kuvanje kafe i sl, a eventualno, ako baš zatreba, da se nešto na brzaka isprži/skuva.

Ovo što je @Slammer izgleda kao čist bingo :) Može da se koristi i kao šporet, mali je kao ovi iz Decathlona, a cenom sa ovim "gratis" bocama ispada i jeftin.

• IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 650

Kineski primusi,postoje i Turski ,Nurgas ..sa buvljaka godinama ih koristim zbog prakticnosti ,malih dimenzija i kartusi na svakom cosku.Primedbe na nepouzdanost te vece ili manje boce i jos ponesto...Problem kod tog primusa nastaju tako sto mehanizam koji busi bocu i dihtuje usled neupotrebe zaglavi.Postoji opruga koja potiskuje gumicu da plin nebi cureo kada se kartus izbusi.Potrebno je UVEK pre postavljanja novog kartusa razraditi taj mehanizam,rucno nekoliko puta "gore dole" i onda moze dugo da traje.Ukoliko ne mozete da ga pomerate znaci da je trajno zapekao i ne trosite dzabe novu bocu i ne pecite ruke resenje je nov.

Dobar je za kafu poneku instant corbu ,supu  za kuvanje pasulja i krckanje sarmi nije

• Hvala 1

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: R1200gs

Znam da je tema malo starija ali da dam doprinos, ja koristim kartuše sa navrtnjem (kupujem kod firme Gasiks) i mali rešo sa Alija BRS-3000T Titanium, taj set koristim i za višednevna planinarenja i na motoru, mali je i lagan, retko kad ga vadim iz kofera. Imam i onu zaštitu od vetra. 

Za nijansu je skuplje od onih kartuša koje imaju svuda da se kupe, ali mi traje neuporedivo duže i uvek znam čime raspolažem. Služi za napitke, spremanje testenine...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja