Jump to content

Moto Zajednica

Moto Morini X-CAPE 650

Recommended Posts

• Drug član, 464 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 1 sat, Rider000 je napisao:

Mislim da bi V2 agregat bio pun pogodak, samo onda ide cena gore. Dizajn im je odlican.

Biće V2 agregat u Corsaro GT, dizajn opasan, izgleda kao Multistrada. U tom sport-touring segmentu po ceni ispod 10k (valjda neće prebaciti) biće bez konkurencije. 

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7489 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

A i ne moraju da prave V2 za Xcape, može da ostane paralelni twin, dovoljno je samo redosled paljenja/radilicu da naprave na 270° kao što je na Yamahi MT07

• Podržavam 1

• Drug član, 2637 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
pre 10 minuta, bopk je napisao:

Neko je gore spomenuo zašto 3 kofera igraju ulogu kod kupovine.

Zato što vrede sa drzacima 1000 eura. Xcape ako je 6500e kad oduzmes 1000 ispada da si motor platio 5500e.

Ako uzmeš xcape 700 za 7000e i dodao kofere +1000e to je ukupno 8000e.

Znaci razlika je 1500e u ta dva motora sa koferima ( ne znam cenu xc700 ovo pišem poredjenja radi)

Kome koferi nisu potrebni u ne planira da ih kupi onda se slažem da ne treba da se stavljaju u konačnu računicu pri odabiru motora.

KompCoo 31.000rsd komplet set kofera sa nosačima :) 

• Drug član, 945 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83
pre 3 minuta, mick je napisao:

KompCoo 31.000rsd komplet set kofera sa nosačima :) 

Kojih? Daj link.

• Drug član, 1048 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
KOMPP.CO.RS

Zapremina kofera: 28L Dimenzije: 60*53*39cm Težina: 8KG Uz kofer dobijate unutrašnju oblogu Uz...

Evo nadjoh ja, al cak i preko slike deluju nekvalitetno. LS2 ima iste bravice al je finiš bolji ali i cena +20k

pre 5 minuta, Rider000 je napisao:
KOMPP.CO.RS

Zapremina kofera: 28L Dimenzije: 60*53*39cm Težina: 8KG Uz kofer dobijate unutrašnju oblogu Uz...

Evo nadjoh ja, al cak i preko slike deluju nekvalitetno. LS2 ima iste bravice al je finiš bolji ali i cena +20k

Sasvim su pristojni za tu cenu...pogledao sam ih. U toj ceni samo torbe krštene mogu da se nađu. Kome radi posao kofer a ne pomodarstvo sasvim solidan kvalitet. 

• Drug član, 2004 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

I magični univerzalni nosaci. Verovatno od tečnog metala pa se sami prilagode modelu motora. 

Čak i najjeftiniji ls2 su blizu 50000 i to bez nosača. Centralni je 23-25k. Nosaci bočnih su oko 20000. Još ako ti treba i nosac centralnog ( ne mislim na ploču koju daju uz kofer).

O brendiranim ne bih ni počinjao.

Da ne ulazimo u dubiozu  oko kofera samo sam naveo zašto nekome ipri odabiru motora 3 alu kofera pravi razliku.

Kome ne znače ništa isto super. 

• Sviđa mi se 1

• MK SO Zandarmerije, 623 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC
7 hours ago, Motorcyclist said:

Tacno tako. Ako neko planira da vozi motor 5-10 godina, kao ja, onda moze da kupi X cape, ali mora da prihvati da ce ga morati prodati jako povoljno ili ce prodaja da traje bas dugo. Stroma ce prodati lako.

i to nismo sigurni da ce da potraje 10 godina. brend moze da nestane za 3. delovi ?   aj to na stranu...u maju punim 51 godinu,ako sada kupim nov  motor taj je i poslednji-vozicu ga  do kraja,do moto penzije :)  10-tak godina max. strom ce to da izgura lagano.ne prelazim puno. zasto ne bih razmisljao o prodaji,ne berem novac sa drveta.  sve zavisi od mene,zasto ne bih uradio najbolje za sebe.  postujem ja svacije misljenje,ali bolje da ja sebi budem kriv,nego neko drugi.  ko zna,ako budem drzeci penzos,mozda  cu ga voziti i 15-tak god. strom to  moze,a ovi ostali-upitno.

• Sviđa mi se 2
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 1

pre 14 minuta, brankoXM je napisao:

i to nismo sigurni da ce da potraje 10 godina. brend moze da nestane za 3. delovi ?   aj to na stranu...u maju punim 51 godinu,ako sada kupim nov  motor taj je i poslednji-vozicu ga  do kraja,do moto penzije :)  10-tak godina max. strom ce to da izgura lagano.ne prelazim puno. zasto ne bih razmisljao o prodaji,ne berem novac sa drveta.  sve zavisi od mene,zasto ne bih uradio najbolje za sebe.  postujem ja svacije misljenje,ali bolje da ja sebi budem kriv,nego neko drugi.  ko zna,ako budem drzeci penzos,mozda  cu ga voziti i 15-tak god. strom to  moze,a ovi ostali-upitno.

heheh pa čemu takva melanholija??? Realno ako tako gledaš nema svrhe ni da kupuješ...

Ja bih na to gledao...kupim novo, vozim par sezona pa ponovo novo nešto i drugačije. Ako se doživotno zarobljavaš...gde je tu čar?

• Sviđa mi se 2

vezivanje,ne zarobljavanje :)  vezivanje mi je ako svakih par god  otplacujem novi na kredu.  ovo uzmem jednom i cao.ne dosadjuju meni stvari tako brzo. ima nas razlicitih :)

• Drug član, 1079 postova
  • Motocikl: NEMAM
i to nismo sigurni da ce da potraje 10 godina. brend moze da nestane za 3. delovi ?   aj to na stranu...u maju punim 51 godinu,ako sada kupim nov  motor taj je i poslednji-vozicu ga  do kraja,do moto penzije   10-tak godina max. strom ce to da izgura lagano.ne prelazim puno. zasto ne bih razmisljao o prodaji,ne berem novac sa drveta.  sve zavisi od mene,zasto ne bih uradio najbolje za sebe.  postujem ja svacije misljenje,ali bolje da ja sebi budem kriv,nego neko drugi.  ko zna,ako budem drzeci penzos,mozda  cu ga voziti i 15-tak god. strom to  moze,a ovi ostali-upitno.
Pa čemu onda premišljanje?

• Drug član, 1091 postova
  • Motocikl: Pojela maca...
52 minutes ago, brankoXM said:

to nismo sigurni da ce da potraje 10 godina. brend moze da nestane za 3. delovi ?

Mislim da vise nema sumnje....potrajace sigurno ..i vise od toga...

Nema razloga da nestane...

Ne znam sta bi moralo da se desi da propadnu kad su vec toliko uzeli maha...

Jedino to za delove moze u buducnosti biti problem, i to zato sto se cesto izbacuju novi modeli...pa ce konkretan model za 10 god. verovatno moci da se nadje samo u muzeju...

53 minutes ago, slobasuper9 said:
1 hour ago, brankoXM said:
pa mozda nisam u pravu :) :) :)      ma salim se,ne znam ni sam.ali nesto ce biti,videcemo

Pa čemu onda premišljanje?

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Ajd neku da dodam na konto tvog razmišljanja...trenutno čekam isporuku 7 (sedmog  ) kineskog motora i mogu ti reći da ni sa jednim nisam imao problem oko prodaje. Šta više većinu njih sam prodao iznad cene koja je bila standard u oglasima.

Ta priča ''kome da prodam'' iskreno ne pije vodu više a i ja se time nikad nisam vodio...kupim motor zato što ga želim, vozim koliko želim i uživam u tome...ne zamajavam se u glavi prodajom motora koji još nisam ni kupio.

Ono što prodaje svaki motocikl je prvenstveno održavanje, negovanje i korišćenje nebitan je brend. Današnji motori koji dolaze iz Kine su ooopako napredovali..pazi moj prvi kinez je bio Qingy 200 koji sam kupio novog 2007 godine, prodat 2009 god. momku koji je započeo posao sa kurirskom službom poslednji info koji sam dobio...2022 godine motor je bio u voznom stanju neka devojka ga je prenela na sebe. Taj motor je recimo imao doboš zadnju kočnicu a off je razvaljivao, svaki šraf se sam odvijao! A recimo šrafovi su se odvijali kasnije i na mom Dućku 916   a oba motora su mi pružila nezaboravne uspomene.

Sad kinezi pakuju čak i više opreme nego što većina japanaca i evropljana daje u standard opremi...recimo jedan DS900X pakuje bliper, radar mrtvog ugla, radar blizine, BOSH ABS i CABS, grejače sedišta i ručica, amortizer volana, komplet podešavanje vešanja, brembo kočioni sistem, senzore pritiska u gumama, maglenke, crashbar, LED svetla, nosač kofera, žičane tubeless felne, kvalitetne pneumatike...sve to ispod 10k. Realno pronađi to kod ''mainstream'' brendova a da je cena ispod 10k.

Prosto tržište mora da se menja...

Na kraju, mislim da XC650 polako odlazi i radi se dumping cenama jer je ušao na tržište XC700 koji je po mom mišljenju bolja kupovina za malu razliku u ceni. Iskreno koferi ne bi trebalo da budu toliki mamac za kupovinu  ali iz nekog razloga jesu...

Mislim da će XC700 a posebno XC1200 razvaliti naravno ako bude bilo dobre marketinške potpore jer koliko sam na sajmu video...baš su ih slabo predstavili a to bi trebalo da bude highlite Eurosumara. Znam da oba modela treba tek da stignu u Junu ali obzirom kakva je kampanja proteklih meseci bila oko ADV skutera ova dva motora su nepravedno u zapećku.

Moj savet je da gledaš i uzmeš ono šta ti radi ''živac''  a ne za koliko ćeš prodati...naravno podrazumeva se da imaš ''skill'' za to što želiš.

Opet naglašavam...ko se interesuje za XCape neka gleda novu 700ku.
Šta uzimaš sad, nisam ispratio?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Ne silazi, 4967 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 9 sati, živke je napisao:

Malo off: kako tačno radi taj sistem, kako upozorava vozača iza ?

Ima upozorenje za vozača (motocikla) da mu se vozilo približava od nazad. Na CF 800MT Explore to ima, kad stojiš na semaforu u donjem delu instrument table trepti crveno svetlo kao upozorenje. Sad okvirno da kažem, ali tipa kad je vozilo iza 30 ak metara i približava se malo brže, trepti to crveno.

Kao što sa bočnih strana trepti žuto ili crveno kad menjaš traku u zavisnoti od toga koliko je blizu vozilo u susednoj traci.

Da se vratim na X Cape 650

Veoma potcenjen motor. Šasija, ogibljenja i vozne karakteristike su po mojoj oceni bolje nego na Tenere 700. Jedina "mana" mu je agregat koji je slabiji u poređenju sa konkurencijom koju mu čine Tenere 700 i Tuareg 660. 

Bio sam fascinanira kada sam ga ponovo uzeo na probu posle 6 ili 7.000 km. Taj demo primerak je vozilo minimum 50 - 60 ljudi, Padali su sa njega, ispuštali ga, čak sam i ja udario srndaća pri solidnoj brzini u nekim sitnim satima (i ostao na motoru, zahvaljujući njegovoj stabilnosti i mojoj ludoj sreći).

Vozili su ga i apsolutni početnici i iskusniji vozač i sve je to jadničak preživeo. Čak smo kao redakciji razmišljali da ga uzmemo za naše redakcijsko vozilo.

Mislim da ko god kupi taj motor, neće se pokajati. Meni je ostao u zaista lepom sećanju.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Moto Morini X cape 650

Zaista je ostao u senci, drugi brendovi iskaču iz frižidera koliko se reklamiraju i koliko ima recenzija a o Moriniju jedva par snimaka. Ja nisam baš merodavan da bih mogao na nekom većem nivou da uporedim jer sam vozio svega par različitih motora ali na mom sam od Jula 2023 do dana današnjeg prešao 26.000km i zaista verujem tom motoru.

Ove godine se spremam za Portugal okvirno nešto preko 10.000km i to u tandemu sa Tracerom 9 gt ganjc novim sa sajma i moja malnekost na Xc 650 (a možda bude i 1200) no msm da ce put izneti lagano a tempo će biti jak..

Generalno nisam sretao Morinije preko i slabo znam ljudi da su sa njim išli tako negde obično su to neke lokalne ture ali gledam na moje dosadašnje iskustvo sa njim i zaista jeste vredan pažnje.

Definitivno brendovi koje kinezi oživljavaju imaju smisla i imaju šta da ponude, a vreme će pokazati svoje..

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Pre 3 sati, Gordak985 je napisao:

Šta uzimaš sad, nisam ispratio?

Ukoliko prodavac ispoštuje vreme isporuke...biće DS900X Black Knite 

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Ukoliko prodavac ispoštuje vreme isporuke...biće DS900X Black Knite 
Baš fin motor, opreme do neba. Meni je onaj zeleni baš zanimljiv, drugačiji :-) Blek Najt će se sigurno lako prodati, koliko vidim motore menjaš na 6 meseci :-)

• Haha 1

pre 2 minuta, Gordak985 je napisao:

Baš fin motor, opreme do neba. Meni je onaj zeleni baš zanimljiv, drugačiji 🙂 Blek Najt će se sigurno lako prodati, koliko vidim motore menjaš na 6 meseci 🙂

Ma nisam u tom fazonu...QJ je sjajan motor bila je iznuđena prodaja zbog moguće selidbe a tamo gde bih išao nema QJ predstavništva samo Beneli. Loncin ima bliži servisni centar pa mi je zgodnije. Inače sjajan motor sa jako dobrom cenom...moja ekipa ima 3 komada, perfektni su u svakom pogledu!

• Drug član, 2209 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
3 hours ago, Jovan Ristic said:

konkurencijom koju mu čine Tenere 700 i Tuareg 660. 

U kom smislu su konkurencija? Suviše različiti motori. Oba navedena, za razliku od x cape imaju 21 / 18 točkove, veći klirens, značajno veći hod amortizera ...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 5584 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
14 hours ago, Jovan Ristic said:

vozne karakteristike su po mojoj oceni bolje nego na Tenere 700.

Jedino na asfaltu (što je i očekivano), jer je i Teneri i Tuaregu makadam prirodnije okruženje. Koga ne zanima makadam, svakako je bolji izbor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja