Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Integrisan, 9420 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Svaka cast za broj pogledanih! Nikada (NIKADA) nisam gledao vise od dva kom i to samo ako su kod istog prodavca.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750
Pre 3 sati, N.F.S. je napisao:

Svaka cast za broj pogledanih! Nikada (NIKADA) nisam gledao vise od dva kom i to samo ako su kod istog prodavca.

Znaci ista bolest kao i kod mene. Odem neobavezno pogledati motor i kupim ga nakon 10 minuta 😄

• Hronični Motociklopata, 7307 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder
Pre 4 sati, milomir22 je napisao:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda VFR 800 X Crossrunner, 2013. godište, Touring, vozilo prešlo 41584 km, Beograd. Cena 6.750 € - Motori - Polovni Automobili

Gledao sam ovu hondu, jedina mana i njoj su ispucali prašinari na vilama, rascvetali se u krug. Ostalo je bilo skroz ok, koliko se sećam. Ostali motori su im bili poprilično izrabljeni.

Ako je dobra cena ja te sitnice ni ne gledam, grehota zbog neke sitnice od 20 eura propustiti dobar motor.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 1387 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Ни ја не крећем ако 90% нисам решио у глави да је купљен.

Додуше, увек прво пошаљем некога да баци поглед, чисто да није баш неки "леш".

Овако обилазити, гледати, нервирати се... на крају кад се сабере најскупље изађе то узалудно трагање.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Ja nazovem najprije da cujem kako vlasnik "dise". Ako primjetim neko muljanje ili neku prepotentnost i bezobrazluk, ni ne idem ga gledati. Ako osjetim da je covjek posten, da je iskren i da mi nece presutiti neki veci nedostatak, ni ne gledam neke sitnice po motoru jer cu svakako sarafiti po njemu prvih mjesec dana.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• Andragog, 4953 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

VFR800X je nesto mrtav na malom gasu, nema, nema, pa povuče. Menjač najbolji na svetu, generalno težak dosta !

Za 6000 možeš naći dobrog GSa 1200 ako te to zanima ! :takoje:

Promenio član srbac

• Drug član, 2489 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
31 minutes ago, Motorcyclist said:

Tezina i dosadni za voziti :ups: Steta a radili su ih tako kvalitetno...

to iz iskustva pricas?

• Integrisan, 4931 postova
Just now, drmilan_ said:

to iz iskustva pricas?

Da. Radi sve ono sto hoces, posluzice te dokle si naumio, al nezanimljiv. 

Zanimljiviji mi je bio gpz dok sam bio mlad, uzbudljiviji iako kanta u poredjenju kvaliteta voznje...

• Haha 1

Ne kapiram ljude kojima je neki motor "dosadan" :staa: pogotovo model poput VFR-a, aj da je u pitanju neki lenji kruzer od 350kg i 60ks možda bi razumeo,

Baš juče gledam onog Spite youtubera kako kenja po Triumph Speed Triple 765 da mu je dosadan zbog linearnog razvoja snage :lud:  a  onaj motor brutalan ne može biti brutalniji,  pa brate možda si ti dosadan, ne znaš da uživaš u blagodetima motora.:jee:

• Sviđa mi se 4

Ja to bas mogu razumjeti. Meni recimo moj cruiser od 360 kila ne moze biti dosadan, ali zato mi je Versys 1000 opasan za voznju jer sam se uhvatio par puta da zijevam na njemu i da mi se prispava. :D
Motor mora imati karakter. Radije se vozim u autu nego na dosadnom motoru.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7303 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kakav je to motor bio svojevremeno... Jedan od retkih nejkeda koji nije bio uštrojen. Kako RSV tako Tuono... Puna snaga. Factory varijanta: Ohlins, OZ felne, Brembo, karbon, titanijum... Cela ta generacija Aprilije je bila fenomenalna, RSV, Futura, Tuono, Caponord.

2004-tuono.JPG

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Suzuki gsxf, 2000. godište, Touring, vozilo prešlo 54000 km, Beograd. Cena 1.500 € - Motori - Polovni Automobili

Zna li neko ciji je i nesto vise o ovom motoru?  Niska mi cena a deluje bas bas ocuvano

Nije to niska cena, to je realna cena.

I u tu cenu dobijaš nosač kofera, kofer i fabrički auspuh, i ako je motor dobar ovo je dobra prilika.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

Glupo da sad pitam da li je nekome poznat motor (možda je u ovom slučaju bolje pitati da li je nekome poznat prodavac sa ovih oglasa) obzirom da su motori iz uvoza... a lična tema i dilema je nadogradnja na udobniji, veći i snažniji turing koji neće "izgubiti" pola vrednosti ako se od istog odustane za 2-3 sezone...(gubitak je svakako prihvatljiv i očekivan u granicama normale)

Pa eto... pomoć kolega bi dobro došla...

( ako je teme off onda ----> admini ---> brisanje -> sve ok nema ljutnje

Probao sam CFMoto 800MT Explore, prilično sam ostao pod utiskom i zadovoljan učinkom, motor je sasvim ok a da ne kažem i odličan za te novce (koferi su preskupi obzirom na gabarite istih), uglavnom sva ta igranka sa koferima bi u ovom trenutku koštala 12.380€ (1.000€ je na popustu još sutra)

Sada to upoređujem sa polovnim a relativno mlađim motorima tih i sličnih gabarita, udobnosti, snage itd... i naleteo sam na ova 2 GS-a 1200 koja možda vredi ili ne vredi uzimati u obzir u odnosu na CF?

Na GS-u sedeo jesam ali vozio još uvek nisam pa su iskustva precrtana 0...

BMW r 1200 gs lc, 2018. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 59000 km, Beograd. Cena 12.490 € - Motori - Polovni Automobili

BMW r 1200 gs LCD r1200gs, 2018. godište, Touring, vozilo prešlo 55484 km, Kraljevo. Cena 13.400 € - Motori - Polovni Automobili

Neko će reći novo je 0 kilometara prešlo, drugi će reći bavarac je bavarac bez obzira na kilometražu... a meni upravo to "generalno" iskustvo i nedostaje da lakše donesem odluku :)

Ako postoje i alternative preporučite slobodno, neki preduslovi su da ima tempomat, da je (sport) turing, da je vešanje podesivo (ovako ili onako), da ima više od 80ks ali svakako manje od 150ks (što isključuje XR-a 1000 a za malo uključuje XR 900 jer koliko vidim nema ništa podesivo napred - a možda i ne treba?), isključuje starije ali recimo do 12-14 godina je prihvatljivo, isključuje 21" jer mi više treba turing nego off ( 17" je možda idealno 19" mislim da je prihvatljivo ali 21" smatram da nije za mene i moju visinu od jedva 173 )... 

Ne bežim ni od starijih modela, ali oni uglavnom nemaju tempomat a nisam siguran da li njega treba da izbacim iz jednačine...

Eto, ja se ispovedih s' moju muku :)

• Sviđa mi se 2

Pre 19 sati, wragg je napisao:

Ja to bas mogu razumjeti. Meni recimo moj cruiser od 360 kila ne moze biti dosadan, ali zato mi je Versys 1000 opasan za voznju jer sam se uhvatio par puta da zijevam na njemu i da mi se prispava. :D
Motor mora imati karakter. Radije se vozim u autu nego na dosadnom motoru.

Ako pod karakterom podrazumevaš vibracije koje razbijaju kamen u bubregu i kataraktu u očima, onda ništa... :D

Ja baš volim kad je motor uglađen da zaspeš na njemu, onda mu ga daš samo malo po gasu pa te adrenalin razbudi:moto3:

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 690 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu
13 hours ago, Dudico said:

veći i snažniji turing koji neće "izgubiti" pola vrednosti ako se od istog odustane za 2-3 sezone

Ovime si bukvalno precrtao CF. Kinezi su se pojavili kao alternativa polovnim motorima i ljudi ih sve više kupuju i zadovoljni su. Opet naš mentalitet je takav da kada postanu polovni neće moći da pariraju ni cenom, ni potražnjom za Japancima, Nemcima... Možda se nekada i to promeni, u narednoj deceniji sigurno neće. 

• Andragog, 4953 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
On 1.4.2024. at 22:29, Dudico je napisao:

Glupo da sad pitam da li je nekome poznat motor (možda je u ovom slučaju bolje pitati da li je nekome poznat prodavac sa ovih oglasa) obzirom da su motori iz uvoza... a lična tema i dilema je nadogradnja na udobniji, veći i snažniji turing koji neće "izgubiti" pola vrednosti ako se od istog odustane za 2-3 sezone...(gubitak je svakako prihvatljiv i očekivan u granicama normale)

Pa eto... pomoć kolega bi dobro došla...

( ako je teme off onda ----> admini ---> brisanje -> sve ok nema ljutnje

Probao sam CFMoto 800MT Explore, prilično sam ostao pod utiskom i zadovoljan učinkom, motor je sasvim ok a da ne kažem i odličan za te novce (koferi su preskupi obzirom na gabarite istih), uglavnom sva ta igranka sa koferima bi u ovom trenutku koštala 12.380€ (1.000€ je na popustu još sutra)

Sada to upoređujem sa polovnim a relativno mlađim motorima tih i sličnih gabarita, udobnosti, snage itd... i naleteo sam na ova 2 GS-a 1200 koja možda vredi ili ne vredi uzimati u obzir u odnosu na CF?

Na GS-u sedeo jesam ali vozio još uvek nisam pa su iskustva precrtana 0...

BMW r 1200 gs lc, 2018. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 59000 km, Beograd. Cena 12.490 € - Motori - Polovni Automobili

BMW r 1200 gs LCD r1200gs, 2018. godište, Touring, vozilo prešlo 55484 km, Kraljevo. Cena 13.400 € - Motori - Polovni Automobili

Neko će reći novo je 0 kilometara prešlo, drugi će reći bavarac je bavarac bez obzira na kilometražu... a meni upravo to "generalno" iskustvo i nedostaje da lakše donesem odluku :)

Ako postoje i alternative preporučite slobodno, neki preduslovi su da ima tempomat, da je (sport) turing, da je vešanje podesivo (ovako ili onako), da ima više od 80ks ali svakako manje od 150ks (što isključuje XR-a 1000 a za malo uključuje XR 900 jer koliko vidim nema ništa podesivo napred - a možda i ne treba?), isključuje starije ali recimo do 12-14 godina je prihvatljivo, isključuje 21" jer mi više treba turing nego off ( 17" je možda idealno 19" mislim da je prihvatljivo ali 21" smatram da nije za mene i moju visinu od jedva 173 )... 

Ne bežim ni od starijih modela, ali oni uglavnom nemaju tempomat a nisam siguran da li njega treba da izbacim iz jednačine...

Eto, ja se ispovedih s' moju muku :)

U svakom slučaju bolje GS, velika razlika u odnosu na 800MT. Ovaj crni ima kofere.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

Definitivno je odluka pala da se traži GS... pa ako neko zna gde se nudi pristojan primerak od 2013+ neka prosledi biću zahvalan :)

Imam šta da vozim tako da nije frka a ako nekoga interesuje i zamena i to će biti opcija :)

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Suzuki gsxf 750 Katana, 1998. godište, Touring, vozilo prešlo 30000 km, Leskovac. Cena 1.950 € - Motori - Polovni Automobili

Da li nekome mozda poznat ovaj motor, kako vam se cini?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300
5 minutes ago, Juan said:

Suzuki gsxf 750 Katana, 1998. godište, Touring, vozilo prešlo 30000 km, Leskovac. Cena 1.950 € - Motori - Polovni Automobili

Da li nekome mozda poznat ovaj motor, kako vam se cini?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

Ne znam nista o motoru, a ja sam pre 15 godina GSX600F iz 98 prodao za 1850e.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2489 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
1 hour ago, slave74 said:

Ne znam nista o motoru, a ja sam pre 15 godina GSX600F iz 98 prodao za 1850e.

Ovo je smesno sto svaki put uporedjujete koliko ste platili ili prodali neki motor pre 15god. Kad je kurs eura bio 100din, i cene svega ostalog daleko jeftnije. A da ne pricam o platama. Ispada da je ova cena sad zapravo jeftina u usporedbi sa cenom od pre 15god. Danas 1000e zaradis i shebes ko dobar dan, nekad si se bas morao pomuciti za to 

Promenio član drmilan_
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja