Jump to content

Moto Zajednica

Honda ADV 350

Recommended Posts

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Urađen danas servis na 6.100km. Čuje sa kaiš i "to je tako normalno". 

Anegdota: Zove Miloš da je gotov motor, ništa oni ne čuju što sam ja prijavio. Ja dođem, motor na mestu gde sam ga ostavio. Nikome nije jasno šta i kako. Ispostavilo se da su majstori greškom uradili servis na njihovom servisnom ADV 350 (srebrni i bez kofera) koji je stajao ispred servisa:lol2:

Dali mi njihov ADV da zavšim posao dok ne zamene ulje i filter i očiste CVT. Kako sam ga isterao na autoput 2x, tek sam onda primetio koliko moj veći i širi WRS vizir u stvari štiti od vetra. Ovaj fabrički kao da si dlan otvorio ispred sebe :D 

• Haha 4
  • Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3657 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

A kakav je zvuk, baš me zanima? Što se kaiša tiče, može da bude nedovoljno zategnut pa da klepeće, ili pretegnut, pa da cvili, ne znam šta bi još moglo da bude na novom skuteru? Al za toliko verujem bi mogli u servisu lako da srede.

• Drug član, 916 postova

Cviljenje neko je kada ubrzavam od 0 ili isto kada npr. pređem preko ležećeg i onda sa 20-ak kmh ubrzavam, zacvili na sekund i prestane. Na većim brzinama ga ne čujem. Kod Dr. Dareta moram da svratim, samo da se poklopimo sa tajmingom.

Promenio član QmBGD

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

To sto zacvili na kratko vrlo lako moze biti i kvacilo...

Meni se pocelo tako cuti na oko 3500km...i onda sve jace i cesce..

Pregrejane ferode...

Ne znam kojim trikom se to deilo...ali tako je...

Piaggio je u pitanju...ne Honda..

Na Hondi SH 300 nikad nisam imao taj problem...a vozio sam identicno kao i svaki drugi skut..

Cuo sam da Malossi delta clutch nema taj problem sa pregrevanjem...jer je navodno neki heavy duty materijal od kog je napravljeno...pa trpi dosta vece temperature...

Ne znam jel mit ili istina...

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, stikis je napisao:

Sredice Dare ali bezobrazluk da u servisu na novom motoru to ne rese, nego to "normalno" 

Ma i ja sam se 3 x zalio do sada...

Kazu normalna stvar..

Malo osmirglaju...bude super par kilometara i opet isto..

pre 6 minuta, Loshmi82 je napisao:

Ne znam jel mit ili istina

Mislim da je mit. Sve zavisi od kombinacije materijala zvono\ferode. Nekad se loše poklope zvezde, pa proizvode neprijatne zvukove. Kad promeniš nešto od toga, može da pomogne, ali i ne mora. Kod Piaggia je to čest slučaj izgleda.

Ja imam jedno takvo Malossi kvačilo, ostalo mi od eksperimentisanja sa prošlog skutera. Nedavno sam ga stavio na novi sqt, čisto onako, da probam iz radoznalosti. Isti q pravo da kažem, ne vidim razliku. Malossi ima 5 feroda, OEM ima 3 kom. Doduše, nisam imao problem ni sa originalom, a nemam ni sa ovim.

Za moj skut je sa 3 ferode...i malossi i OEM..

Ali da...to si upravu...

Mislim da je generalno los materijal feroda...jer i plocice imaju neke cudne zvuke..

A ovo za kvavilo sam pricao da jednim likom na YT...ima Forzu 300...

Prvo kvacilo menjao na 9K, drugo na oko 7K od zamene...onda je stavio Deltu...i na nekih 32K ukupno jos uvek nije imao nikakav problem..

Šta bi ga znao, vrlo je moguće i da OEM na Hondi nije neki kvalitet feroda, svuda nađu da uštede falabogu.

Ono što sam ja primetio i zaključio, - OEM žućkaste ferode se manje troše, ali vremenom im se kreira glazura po površini, koja kad zapekne može da proklizava, pa da treska i cvili.

Malossi ferode se više\brže troše, ali se nekako praškasto krune, manje im se glača površina. Možda je u tome kvaka.

Moze biti...

Ako budem ostavljao skut probacu...

Osim ako Dare ne bude imao neko pametnije i pristupacnije resenje..

• Drug član, 916 postova

U nedelju sam semalo provozao, motor pokazao 608km, aplikacija 560km... :D Detaljnije ovde, ako ikoga zanima: 

Motorić se baš lepo ponašao, uživancija na nivou. ALI, na lošim putevima poželeh veći točak, na nekim deonicama i više snaga, na "spustu" od Rtnja prema Sokobanji sam pregrejao prednju kočnicu i ozbiljno je popustila...

Na 100kmh GPS pokazuje da idem 91kmh, na 130kmh pokazuje 117kmh, ozbiljna razlika. 

Prešao sam 7.000km. Čuje se i dalje pri polasku "nešto", iako je nakon servisa bilo neko vreme bolje/tiše i obzirom da su "produvali" CVT mislim da je jasno gde je problem...

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Danas imam voznju ovog skutera dok cekam motor da stigne pa sam malo istrazio, iscitao i naleti mi ovaj klip.
Setih se da se neko ovde zalio na cudan zvuk:

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Ja sam se žalio, kod mene je valjda zvuk rolnica (izražen pri davanju gasa, kada se umiri gas onda se manje čuju ali i dalje krljaju ko lageri u plastičnoj šolji). Ovaj na videu je imao problem sa spojem grane i auspuha, piše na kraju.

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Provozao se lepo, malo kroz grad, kroz Kos, kroz Rakovicu do Avale pa Zuce, na autoput i nazad.

Utisci,
Prilicno prakticna masina. Osvezavajuce je sto sam mogao u civilu ( farmerke i kosulja) da se provozam. Ubacio ranac u kofer i vozi.
Skuter se vozi 120-130 sasvim lagano. Popeo je bubanj potok samo tako.
Zastita od vetra je fenomenalna sa podignutim vizirom. Vozio sam naked pa mozete misliti koje je moje odusevljenje. Pirka vetar ali nista spec.

Motor deluje preslabo za tu masu, cvt je takav kakv je da imam utisak da mi je gas na bandziju. Ja ga dam a brzina i odziv me stizu polako

Sa jedne strane, u gradu deluje neatabilno u odnosu na svarta. Tezi je i centar gravitacije je vise.
Ali se zato lepo obara u krivinama i lepo vozi...razumem zasto ljudi pisu da se vozi kao motor.
Za razliku od nakeda koje sam vozio, od 400cc do 1300cc, na skuteru je preticanje moguce samo na velikim pravcima. Jednostavno mami na mirniju voznju.

Sto je i dobro, ima mnogo saobracaja i putevi nekako nisu za drugaciju voznju. U tih sat vremena, koliko sam ga vozio, bilo je par situacija gde su ljudi iskakali ispred mene, u krivinama sekli moju traku...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

E pa kolege, vreme je da se pređe na nešto veće... iz tog razloga moj ADV je oglašen na polovnim automobilima pa ako nekoga zanima

dd77ebc33606-1920x1080.jpg

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM
Honda ADV 350, 2022. godište, Scooter, vozilo prešlo 15000 km, Beograd. Cena 6.900 € - Motori - Polovni Automobili

Za kolege naravno dogovor oko cene 🫡

Послато са SM-S901B помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 916 postova

Kako ste zadovoljni fabričkim gumama? Meni su bile super do nekih 5.000km, bukvalno bez zamerke po gradu i na otvorenom, u krivinama se obara baš lepo. Od tada i sada na 7.500km osećam nesigurnost zadnjeg točka u krivinama, kao da ne drži više kako treba, ne smem da ga oborim kao pre :moto2: Zadnja se osetno više potrošila, iako je daleko od graničnika. Izgubila je centralnu šaru skroz. Prednja se mnogo bolje drži.

20230912_131612.jpg

20230912_131605.jpg

20230912_131556.jpg

• Drug član, 1663 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nikako, kod mene Dunlop, od pocetka mi ne uliva poverenje cak je i ispucala, nekad imam osecaj da nista ne drzi, neki dan sam bas imao los osecaj, kao da je ceo klizao u krivini a brzina smesna, vozicu tako, vozim pazljivo al cim uhvatim priliku idu druge. 

• Drug član, 382 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Na Cb one dunlop trailmax mixtour što dolaze fabrički su isto kršina. Nigde veze kupiš nov bajk i odmah da menjaš gume.

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L

Moralno je upitno davati savete vezano za gume, pa cu pre svega da se ogradim. Cak i ako je guma dobra, a iz psiholoskih razloga nemate poverenja u nju, menjajte. Ako to izaziva krutost i grc u voznji, menjajte.

E sad, nakon sto smo se "pravno ogradili", iznecu i svoje viðenje stvari. Svaka guma se troši.

no-shit-sherlock.gif

I kao takva, svaka menja svojstva i osecaj koji vam daje. Ako je zaravnite (zadnju), bice malo naglaseniji prelaz pri naginjanju. To moze izazvati subjektivni osecaj da guma ne drzi. Medjutim, da ne drzi, pali biste ili bi bilo ozbiljjih cimanja i klizanja. 

Želim da kažem da se na trošenje gume valja naviknuti jer ne može biti uvek nova i ista kao u prvim kilometrima. U suprotnom, sledi vam konstantno razmisljanje i opterećivanje i "osluškivanje" guma, što vodi u neuživanje u vožnji i/ili velike troškove u čestoj kupovini novih, boljih a skupih.

Današnje gume mogu da izdrže mnooogo više nego što se nama amaterima čini. Ne mogu tvrditi da ovde nije reč o nekako posebno sjebanom modelu, ali mogu da kazem da sam sve svoje gume vozio do kraja, do indikatora, i nije bilo problema, mada svakako su menjale svoje ponasanje kako su se trosile, a ja se prilagodjavao.

U svakom slučaju poslušajte sebe kad je pitanje da li menjati gumu ili ne iz razloga navedenog u prvom pasusu. Samo imajte u vidu da je vožnja sa lošijom gumom ili podlogom dobar skil za imati u ovom sportu, jer, nekad će se grip menjati zbog podloge, a tad treba znati reagovati. Dobra guma može i da odvede u overconfidence ponekad.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja