zhex 235 Napisano Septembar 17, 2022 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se uopšte može desiti da šteluješ kad ventili važu, ako imaš iole pojma o tome šta radiš. Klackalice moraju biti labave za štelovanje, odnosno ako ih pomeriš rukom osetiš da ventili nisu zategnuti. Ako ovo ne kontaš, onda ne šteluješ sam ventile. Jednostavno. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Septembar 17, 2022 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovaj video pomogao, kao što kolege kažu moraš ga okretati do ne budu ventili otvoreni. Pogledaj snimak negde od 2:45 minИнтересантан агрегат Хонде CX 500.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Septembar 17, 2022 (promenjeno) Andragog, 5031 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ventili čukaju kada odu na 0,40, 0,50, ... tebi je nešto drugo problem... Promenio Septembar 17, 2022 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 17, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zhex je napisao: Ne znam kako se uopšte može desiti da šteluješ kad ventili važu, ako imaš iole pojma o tome šta radiš. Klackalice moraju biti labave za štelovanje, odnosno ako ih pomeriš rukom osetiš da ventili nisu zategnuti. Ako ovo ne kontaš, onda ne šteluješ sam ventile. Jednostavno. Kao prvo nisi ti nista razumeo brate sta ja pitam,kao drugo ako nisi od pomoci nemoj ni da pricas tu neke price,Ventile Je RADIO MAJSTOR,u moje prisustvo,neznas ti ni sta pricas...naravno ako klackalice nisu labave da ne mozes stelovati i da zelis,zato nemoj mudrovati tu,jer nisi nimalo pametan,svako je tu nesto pomogao osim ti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 235 Napisano Septembar 18, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan On 9/15/2022 at 7:51 PM, Philipp said: Zbunio si me...i kod mene su 2 na klackalici,znaci 2 gore i 2 dole,sta da uradim da sredim to ? On 9/15/2022 at 10:21 PM, Philipp said: To sam i uradio,faza palenja,1 cilindar,2 ventila usis,2 izduv Faza palenja,i stelujem sva 4,sta nije u redu ? Polako, prijatelju, bez nervoze. Odavde se dalo zaključiti da si radio sam. Ja sam samo rekao da tako nešto ne treba raditi ako ne znaš, dobronamerno, ako mi veruješ. Ima puno ljudi koji iz dosade i neznanja naprave problem. I veruj mi, znam šta pričam. A ako ti je radio majstor, onda treba s njim da vidiš šta je i kako uradio. I uopšte nemam nameru da se ovde prepucavam sa tobom, zaista. Promenio Septembar 18, 2022 član zhex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 18, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Ventile proverene opet,sve kako sto treba po specifikaciji,zvuk ostaje ist,evo jedan klip od youtube : Potptuno isti zvuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1071 Napisano Septembar 21, 2022 Zainteresovan, 529 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo zvuci kao natezac lanca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 21, 2022 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, wragg je napisao: Meni ovo zvuci kao natezac lanca Cam chain tensioner ? Promenio Septembar 21, 2022 član Philipp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1071 Napisano Septembar 21, 2022 Zainteresovan, 529 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 21, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Provericemo ovo sledno(i ja sumljam u njega),ako to smenim nemora da otvaram motor ? Jer to stoji na 2 strafa,samo da izvadim stari i ubacim novo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Septembar 21, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Philipp je napisao: Provericemo ovo sledno(i ja sumljam u njega),ako to smenim nemora da otvaram motor ? Jer to stoji na 2 strafa,samo da izvadim stari i ubacim novo ? Ne moras otvarati mašinu, on unutra ima oprugu, nema stelovanja, kada ga izvadis ako je sve ok na prvi pogled, otvori i proveri oprugu, ona moze da se poruči kao poseban deo. Promenio Septembar 21, 2022 član Betta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 21, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Betta je napisao: Ne moras otvarati mašinu, on unutra ima oprugu, nema stelovanja, kada ga izvadis ako je sve ok na prvi pogled, otvori i proveri oprugu, ona moze da se poruči kao poseban deo. Hvala ti,sad cu da ga izvadim,kako da ga proverim konkretnije dali radi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 21, 2022 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ovakav zvug, sigurno je zatezac. Skidanje je lako, ali vracanje je malo pipavije. Kad ga vracas moras da nategnes oprugu, onda ga zategnes na blok, pa onda otpustis oprugu. Da tek tad dodirne klizac. A zamena opruge ti verovatno nece resiti problem. On dobije povecane zazore pa lupka. S tim da ako mozes da zivis sa tim zvukom, vozi dok ne nabavis drugi. Nema nikakve stete po agregat niti moze da nastane neka havarija, samo je zvuk odvratan i povecavace se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 21, 2022 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Philipp je napisao: Hvala ti,sad cu da ga izvadim,kako da ga proverim konkretnije dali radi ? Ne mozes da ga proveris nesto posebno. Obrati paznju gde je bio pozicioniran klip, videces trag gde je radio. I primetices da ima pomalo lufta i u kapici i u klizacu. Edit: Obavezno menjac u neutral i izvadi kljuc iz brave. Ne sme da se mrdnu ni radilica ni bregaste dok je spaner napolju, da ne preskoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 21, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, abarth_maniac je napisao: Ne mozes da ga proveris nesto posebno. Obrati paznju gde je bio pozicioniran klip, videces trag gde je radio. I primetices da ima pomalo lufta i u kapici i u klizacu. Edit: Obavezno menjac u neutral i izvadi kljuc iz brave. Ne sme da se mrdnu ni radilica ni bregaste dok je spaner napolju, da ne preskoci. Hvala ti puno,inace radi se o skuteru,avtomatik,valjda je on u neutral dok ne krenes , stom je tako sa oprugom sad cu da narucim nov komplet,nadam se da je to da ne bacam pare,a kako bi znao da kad ga stavim i otvorim da je dotaklo klizaca ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 21, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Evo zvuka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 21, 2022 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Philipp je napisao: Hvala ti puno,inace radi se o skuteru,avtomatik,valjda je on u neutral dok ne krenes , stom je tako sa oprugom sad cu da narucim nov komplet,nadam se da je to da ne bacam pare,a kako bi znao da kad ga stavim i otvorim da je dotaklo klizaca ? Ja ga uvek proverim srafcigerom ili alatom, malo ga otpustim-zategnem. Ali ako je ispravan mora dodirnuti klizac, cak se i cuje kad udari u njega. I vidis da je lanac zategnut. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 23, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Provereno,lanac je bio labav,zatezac izvaden,malo smo rastegli feder i ubacili opet unutra,sad se necuje zvuk,t.e radi dobro,e sad gde je problem ? Zatezac ili da se promeni i lanac ? Kad smo izvadili zatezac bio je otvoren 90% (jos 2-3mm do 100%) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1071 Napisano Septembar 23, 2022 Zainteresovan, 529 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas siguran da je to sa rastezanjem federa bas bilo ispravno rjesenje niti da si nesto sa tim postigao. Ako ti je zatezac vec na 90% bio, znaci da je lanac rastegnut sto mi je na 9000km malo nevjerovatno. Nesto tu drugo ne stima ako je kilometraza ispravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 23, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, wragg je napisao: Nisam bas siguran da je to sa rastezanjem federa bas bilo ispravno rjesenje niti da si nesto sa tim postigao. Ako ti je zatezac vec na 90% bio, znaci da je lanac rastegnut sto mi je na 9000km malo nevjerovatno. Nesto tu drugo ne stima ako je kilometraza ispravna. Nije to nikakvo resenje sa rastezanjem federa,to ce da traje jako kratko,samo da vidimo sta ce se desiti,e sad se i ja to pitam na 9000 lanac motora kako ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 23, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Zog je napisao: Kad ste izvadili natezač onda je on izletija do kraja jer mu ništa nije stvaralo otpor. Kad smo ga vadili prvo smo odstrafili srednji strav t.e izvadili feder da nema otpora,zato mislim da je izasao bas kakav je bio i unutra,slazes se ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 23, 2022 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ostane uvek trag gde je radio a gde nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Septembar 23, 2022 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, abarth_maniac je napisao: Ostane uvek trag gde je radio a gde nije. Dali da smenim sad i zatezac i lanac ? I kako moze da se lanac pokvari na 9000 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 23, 2022 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jako mi je cudno da se na 9000 km lanac istegao. Nije nemoguce, ali da se toliko istegao da je spaner otisao skoro da kraja, to je bas neverovatno. Opet, u mehanici je sve moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Septembar 23, 2022 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Одкуд веза у крпицу да је затезач отишо? Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...