draki 2536 Napisano Jun 6, 2022 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 4.6.2022. at 16:02, vidakn je napisao: Ako imaš mogućnost i ne treba ti više od 650cm3 kupi novog malog Stroma na kredit i miran si narednih 10 godina minimum. Daš koliko imaš u kešu ostalo na rate, neće te koštati rata više od 30-40e mesečno. A ove što gledaš su već 11 godina stari i traže ulaganje. Novo je novo. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Po kojoj matematici izracuna ratu od 30-40 evra ziv ti ja :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Po kojoj matematici izracuna ratu od 30-40 evra ziv ti ja Ako da učešće 5500e koliko je rekao da ima...Ostaje oko 2000e da se otplati na recimo 60 meseci po 40e ugrubo ili 84 meseca po recimo 30e od prilike, +/- 5-10e...Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Jun 6, 2022 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, vidakn je napisao: Ako da učešće 5500e koliko je rekao da ima... Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Da Za klot motor i na 71 mjesecnu ratu moze da bude 6500RSD. Samo sto to ima smisla kao postojanje starleta na ovom svijetu Ja sam racunao na osnovu zvanicne ponude od Atile. Cijena V Stroma 650 XT sa opremom (koferi sa nosacima, rol bar, zastita masine, centraln stender) sa registracijom je oko 10500EUR. Ucesce, 5500 a ostatak od 5000 na kredit. Uzmemo najduzi period otplate je 71 mjesec i u tom slucaju rata je oko 100 evra s tim da se na ime kamate u tom slucaju da oko 150 hiljada dinara, sto opet nije ni lose ali nije ni dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, TngCngShop je napisao: Evo zapažanja sa promenom prenosa ako vas to zanima. Prenosni odnos 16/45 (2.8:1) o kom pišu englezi je po meni neupotrebljiv. Znači rezime šta sam dobio k... Šta sam izgubio 4000 din Šala mala naravno. Skinuti obrtaji svaka brzina duža ali 6 ta ne upotrebljiva. S obzirom da sam se odlučio za kupovinu i prednjeg i zadnjeg lančanik a pa se sve to diže na 4 kombinacije probao i sledeću 16/47 (2,93:1) ovo je već mnogo upotrebljivije danas u cugu 550 km i zadovoljan. Upotrebljivije je od prve kombinacije. Pošto je vožena dunavska magistrala sa naše i Rumunske strane bilo je i da se popne uz brdo pa i pravca za potezanje i natovaren u fullu sa nas dvoje skroz sam zadovoljan. Na konto tog maltretiranja potrošnja skinuta, mekše šalta nje, nekako mi je lakši za korišćenje od org prenosa 15/47 (3,3:1), na oduzimanju gasa ne koči motorom onako agresivno da nesmeš pustiti ruku sa gasa, već sporije usporava. Ostaje još 15/45 (3:1) međutim mislim da ovih 16 zuba napred neću dirati manje rola lanac tako da je i tiši u vožnji. Sve u svemu nije loše. Nisu bačene pare a ostaje još jedan set zupčanika pa kad se ovo potroši samo nov lanas 525 sa 118 linkova. P. S danas sam imao priliku da probam novog Versysa 1000 i mogu vam reći da je odličan motor. Jedino što je SE komplet sa 3 kofera skup po meni mnogo. Stvarno mnogo i pruža ali razlika između golog i fulla skoro 7000 e (zamalo pa novi smor 650) Nakon nalog Stroma mislim da bi pre njega uzeo nego 1050 Kako se to dodavanje zuba napred odrazilo na "snagu" i ovako je slabašan kad je natovaren sa suvozačem i koferima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mile123 165 Napisano Jun 6, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd - Cukarica Motocikl: Bice Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, draki je napisao: Da Za klot motor i na 71 mjesecnu ratu moze da bude 6500RSD. Samo sto to ima smisla kao postojanje starleta na ovom svijetu Ja sam racunao na osnovu zvanicne ponude od Atile. Cijena V Stroma 650 XT sa opremom (koferi sa nosacima, rol bar, zastita masine, centraln stender) sa registracijom je oko 10500EUR. Ucesce, 5500 a ostatak od 5000 na kredit. Uzmemo najduzi period otplate je 71 mjesec i u tom slucaju rata je oko 100 evra s tim da se na ime kamate u tom slucaju da oko 150 hiljada dinara, sto opet nije ni lose ali nije ni dobro Jel to xt presao cenovno 9k € bez dodataka na njemu? Promenio Jun 6, 2022 član Mile123 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Jun 6, 2022 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Mile123 je napisao: Jel to xt presao 9k €? 8500 - 8800 go ko pistolj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mile123 165 Napisano Jun 6, 2022 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd - Cukarica Motocikl: Bice Prijavi odgovor kao problematičan Uff, mene toliko izasao sa roll barom centralnim i kamatom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da Za klot motor i na 71 mjesecnu ratu moze da bude 6500RSD. Samo sto to ima smisla kao postojanje starleta na ovom svijetu Ja sam racunao na osnovu zvanicne ponude od Atile. Cijena V Stroma 650 XT sa opremom (koferi sa nosacima, rol bar, zastita masine, centraln stender) sa registracijom je oko 10500EUR. Ucesce, 5500 a ostatak od 5000 na kredit. Uzmemo najduzi period otplate je 71 mjesec i u tom slucaju rata je oko 100 evra s tim da se na ime kamate u tom slucaju da oko 150 hiljada dinara, sto opet nije ni lose ali nije ni dobro Da, ja sam računao na klot varijantu.Bez registracije i dodatne opreme.Za početak je dovoljno, posle se oprema jedno po jedno dokupljuje.Poenta je da je razlika između 15 godina starog motora i novog oko 2000-2500e i u tom slučaju bi se pre zadužio za tu razliku nego kupovao polovan motor.Dovoljno je da zameniš gume, lanac i pločice i tu se topi jedno 500-600e razlike, da ne pričam o drugim gremlinima koji mogu da te zadese sa polovnim kršem. Ako dodaš zamenu ulja i filtera, tečnosti u kočnicama, štelovanje ventila, čišćenje dizni, usisa, zamena antifriza, zamena svećica itd. (znači samo osnovno servisiranje da se odradi, bez dodatnih kvarova) doći ćemo na razliku od tipa max 1500e a i dalje voziš mator motor. Ne znam, moj savet je novo, miran si kad se zaputiš bilo gde, ne vredi se zezati sa polovnim za sitne pare.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ni kafane nisu kao što su nekada bile. Razdvojili su meso i prilog. Poskupeli, pa još i razdvojili. @JevtaNS vidi, ja 85 + ona 55 = 140, dok npr. on 115 + ona 75 = 190kg. To je 50kg razlike, što je više manje prtljag u sva tri kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 22 Napisano Jun 6, 2022 U prolazu, 41 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Nov strom XT varijanta je 8600 kako sam video na sajmu i to je jedna od best buy solucija, ali polovni Stromovi 2007-12 su preskupi. Ima ih i blizu 6k. To se onda stvarno ne isplati uzeti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Jun 6, 2022 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, drugar ima Stroma 650, prvi model. Hoce malo da mu skrati prenos zbog voznje po seoskim putevima. Trenutno je na njemu 17-47. U ponudi imam na jednom mestu 15-48, na drugom mestu 14-47. Sta mislite da je najbolja opcija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TngCngShop 53 Napisano Jun 6, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, medadetelinara je napisao: Znači prednji za 1 zub veći i nazad fabrički naj bolja kombinacija, malo si ga rasteretio i smirio ako sam dobro razumeo. Da to je i bila ideja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TngCngShop 53 Napisano Jun 6, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, muljaz je napisao: Drustvo, drugar ima Stroma 650, prvi model. Hoce malo da mu skrati prenos zbog voznje po seoskim putevima. Trenutno je na njemu 17-47. U ponudi imam na jednom mestu 15-48, na drugom mestu 14-47. Sta mislite da je najbolja opcija? Jedan zub napred je tri zuba nazad. Postavio sam kalkulator u pređašnjim postovima kako se koristi može se uporediti to što bi da stavi sa originalom. Mislim da je sa 17 na 14 (3 zuba) mnogo to bi bilo ko da je zadnji veći za 9 zuba. Smanji će mu krajnju brzinu svake brzine brzo će se navrati i biti divlji tj ne upotrebljiv. Poenta je naći sredinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Jun 6, 2022 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Jun 7, 2022 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno sam sreo ova tri stroma na Rudniku. Treba momcima oduzeti motore, voze kao manijaci i to tamo gde je najopasnije, po krivinama!!! :-)Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 123 Napisano Jun 8, 2022 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ti znaš kako se vozi po Rudniku ... otvori školu za edukaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 164 Napisano Jun 8, 2022 Zdjelarm, 146 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Ti znaš kako se vozi po Rudniku ... otvori školu za edukaciju.Pa naravno da ne znam. Uopšte nije tajna da ja najgore vozim u društvu i da uopšte nisam talentovan za motore, ali malera, volim.Komentar je bio na temu ovih momaka sa kojima sam se vozio jer su mnogo bolji od mene. Momci, na čelu sa mojim dragim drugarom Milančetom voze male stromove brže nego većina gs ove, pa je komentar bio pohvalje prirode.Na žalost ti nemaš kapacitet da shvatiš šalu pa si odmah stao u gard, ali pošto si bajker imaš šanse da se isšlifuješ :-)Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zašto mali Strom ne bi išao brže po Rudniku nego veliki GS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 646 Napisano Jun 8, 2022 Zainteresovan, 435 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Jupiter said: Zašto mali Strom ne bi išao brže po Rudniku nego veliki GS? Zato sto GS jdzije ne skidaju bocne alu vario kofere pa imaju bolji balans? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Jun 8, 2022 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto se GS spominje u našoj temi 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Jun 8, 2022 (promenjeno) Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Težak dan ali da se malo nasmejemo : )) @zdjelarm Pored onakvih guza na zadnjem sedištu i nije ti zameriti što voziš umereno brzo, voliš da vožnja traje i traje, svi bi mi tako da smo u mogućnosti : ))) Elem, hteo bih da poklonim jednom kolegi forumašu ukrasni deo za stroma. Imam samo jedan par. Uslov je da je aktivan na forumu i da se javi ovde u temi i njegovo je. U pitanju je frame cover iliti ukrasna maska za ram. Stavlja se umesto onih čepova na ramu. Na dosta stromova su ti čepovi i poispadali, naročito na malo starijim primercima. Kome fale čepovi idealno je ovo za staviti. Odgovara za sve generacije stroma 650 i za prvu generaciju stroma 1000 (2002-2012). Novi su, nisu korišćeni, lepe se trakom za ram, vidi se na fotkama. Da ih stavljam na svoj motorić ja bi ih i plastificirao u crno ili ofarbao, lepše bi se uklopili na crni ram. Promenio Jun 8, 2022 član Milanezi 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2602 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu li ja da se prijavimPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, idu tebi. Dogovorićemo se oko preuzimanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8353 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1857 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Krmco je napisao: Mogu li ja da se prijavim Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Sutra da častiš, večera u Ljubljani o trošku mladog preduzetnika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2602 Napisano Jun 8, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan @Milanezi evo poslao sam poruke, da ne bude baš džabe Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...