Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Samo lovenzi pa proba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25845 Napisano Septembar 18 Vozim motor, nisam BAJKER, 3054 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport, Suzuki Hayabusa Limited Edition Prijavi odgovor kao problematičan A sta ako dodje dnevno njih 10 sa lovom i svi ti akaju i probaju motor i na kraju niko ne kupi...sta onda, gde je tu amortizacija? Ja predlazem da se i proba naplacuje. 1 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 563 Napisano Septembar 18 Drug član, 1244 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan I litarsku flašu benzina ako hoće da ga pale da čuju kako radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7661 Napisano Septembar 18 Enduraš, 6808 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Motorcyclist said: Samo lovenzi pa proba. Jesi li za svaki ili bar neki motor dao pare pre probe kad si kupovao ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, aca-pn said: Jesi li za svaki ili bar neki motor dao pare pre probe kad si kupovao ? Do sada sam imao 4 motora, jedan novi i 3 polovna. Niti jedan nisam provozao pre kupovine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7661 Napisano Septembar 18 Enduraš, 6808 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, ja sam ih imao 15+, svaki sam provozao pre kupovine i ni za jedan nisam dao pare unapred. Poslednji kad sam kupovao je prodavac poceo da zateže, kao ne bi davao motor na probu, verovatno je čitao forum Posle sam mu objasnio da nisam presao 100+km da bi provozao jedan krug motor i da bez probe motor ne kupujem (iako je bio maltene nov), pa je pristao. Meni je neverovatno da neko kupi motor, a ne proba ga pre kupovine, sem ako nije iz salona, kako kupuješ mačku u džaku nije mi jasno ? 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15855 Napisano Septembar 18 Ne silazi, 1588 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam do sada svaki probao i imao sam pare u džepu ali prodavac to nije znao. Niko se nije protivio ni dvoumio da mi dozvoli. Kad sam prodavao do sad je uvek prvi kupac koji je došao i kupio motor pa baš nemam iskustva sa onim profesionalnim probačima. Jedino zadnji motor kad sam prodao nekom rusu bio mi sumnjiv koliko je imao iskustva. Bio on već platio ali me malo plašilo kako će stići do bg pa sam ga par puta i pitao da li ima iskustva. Sreća bilo sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, aca-pn said: Svaka čast, ja sam ih imao 15+, svaki sam provozao pre kupovine i ni za jedan nisam dao pare unapred. Poslednji kad sam kupovao je prodavac poceo da zateže, kao ne bi davao motor na probu, verovatno je čitao forum Posle sam mu objasnio da nisam presao 100+km da bi provozao jedan krug motor i da bez probe motor ne kupujem (iako je bio maltene nov), pa je pristao. Meni je neverovatno da neko kupi motor, a ne proba ga pre kupovine, sem ako nije iz salona, kako kupuješ mačku u džaku nije mi jasno ? Samo VFR je isprobao za mene kolega sa foruma. GSR otisao na minusu, zima, upalio, pregledao, iz uvoza neregistrovan tako da je proba po putu prekrsaj. I nisam se niti jednom zajebao da sam kupio krsinu. Slazem se, uvek je bolje probati. Samo jos jednom, pare na sunce pa proba. Nisi dosao sa parama, nisi ni ozbiljan kupac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Skuter sam prodao sa probom bez kesa, bilo davno. GPZ sa prodao za jedan dan, kupili bez probe mislim. VFR prodavao kratko, dosao kolega sa foruma uvece, upalili, obisli, zagledali, kaparisali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 13063 Napisano Septembar 18 Ne silazi, 3219 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Tesko ce neko da kupi motor bez da sedne,i malo provoza,da stekne utisak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nikakav problem. I kad idete na test voznju ne daju vam u salonu na lepe oci. Ja sam nekako stekao utisak da ako ja trazim pare unapred kako bih se obezbedio u slucaju da mi neko polupa motor, ispadam nerealan pa cak i bezobrazan a onaj koji trazi da proba motor bez novca je totalno realan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1787 Napisano Septembar 18 I N S T R U K T O R, 1264 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: CBF 600N, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan To se vidi po čoveku koji dođe da gleda i eventualno kupi motor. Bilo je par puta da nisam dao da probaju motor, a bilo je i kupaca koji iskreno kažu došao sam da probam motor pa da vidim da li mi se uopšte taj tip motora sviđa i da li je to uopšte za mene. Ako mi utisak kaže da mogu da mu verujem ja mu drage volje dozvolim, naravno. Nikad ni jedan problem. Lepo se ipričamo, čak ga posavetujem ako ovaj nije za njega šta bi drugo mogao da gleda, koji tip, itd..itd. Ja lično ne uzimam da probam ni motor od prijatelja ako nisam u mogućnosti da mu kupim drugi ako ovaj imalo oštetim. Pri kupovini se prvo dogovorim oko cene i ako mi odgovara onda tek probam motor jer ne daj bože, ako ga oštetim neću da mu ga nadoknađujem po njegovoj početnoj ceni iz oglasa nego po dogovorenoj ceni. Promenio sam verovatno 100 motora do sad i nikad mi niko nije rekao prvo novac pa proba. Čak su mi mnogo puta sami nudili da probam ali nisam imao želju A bogami kupio sam i dosta puta motor samo na sliku i priču preko telefona. Padne dogovor, kažem ako je to sve tako doteraj, čovek dotera, ja dam pare i priča završena. A kad vidim u oglasu da napišu proba samo uz položenu kaparu u vrednosti motora pomislim, bože, kakav nadobudan i neprijatan tip i izgubim volju i da ga telefonom okrenem a kamoli da dođem kod njega kući i da uopšte razgovaram ili gledam taj njegov motor. Ali poštujem i podržavam svačiji pristup prodaji, različiti smo ljudi, različita iskustva. 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima par osoba kojima bih dao, cak i nudim kolegi sa posla a on ne zeli. Takodje nikada ne trazim da mi neko da motor da se provozam i sl. Slazem se ja sa dosta toga al ovo sam ja tesko zaradio i ne bih rizikovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 947 Napisano Septembar 18 Zainteresovan, 635 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom u zivotu probao motor pre kupovine 2015. godine i oborila me zena fiat puntom. Nikad probao ni pre, a ni posle toga. Uzmes po BG da probas motor, vazi. Proba je merodavna u pm. Generalno ne vidim problem da se trazi kes pri probi, sto nisam nikad do sad uradio, ali trebalo bi da pocnem. Sasvim dovoljno se vidi pri radu u mestu i malo detaljnijim pregledom, ubedjen sam u to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 3281 Napisano Septembar 18 Drug član, 1350 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Realno, probali ili ne, tek kada kupis i pocnes da vozis vidis sta sve ima od ulaganja sto nije bilo bas moguce videti odmah na prvu i u roku od 20-tak minuta. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8492 Napisano Septembar 18 Drug član, 2398 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Imam zlatno pravilo: Tudja vozila i i tudje zene ne probam. Marfi nikada ne spava. Izbegavam da kupujem polovno ali kad bas mora onda sam svestan da kupujem macku u dzaku. Ako prodavac hoce da uvali krš uradice sve da sakrije mane. Skoro sam cuo da na iskrivljenim automobilima iz udesa ispumpavaju gume sa jedne strane kako bi auto isao pravo na probi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 4298 Napisano Septembar 18 Drug član, 1351 postova Lokacija: New Now Motocikl: B King Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo filozofije oko nečega za šta nema pravila. Nema i tačka. Svako ko uvede striktno pravilo da mora ovako ili onako - greši. Greši i tačka. Meni se sve svodi na lični osećaj i procenu. A ako ćemo i malo grublju definiciju, ja bi sve to podelio na staru i novu gardu. Savremeni su fazoni "daj pare pre kupovine" ali je svet danas takav pa se tako radi. Starije vaspitanje i poštovanje nema potrebe za tim. Procenim i sam donosim odluku. Dogovor oko kupoprodaje vodim u pravcu prijateljstva, budi korektan i sve može, može i proba al' ajd' da napravimo uslove. Nećemo ništa navrat-nanos. Ostaviš LK, ostaviš tvoj auto/motor kod mene u avliji, drugara koji je došao sa tobom, pa se idi vozikaj koliko god ti je volja. Nikad nisam dao da neko kupi motor od mene a da nije siguran da ga želi. Da mu paše i odgovara. 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11278 Napisano Septembar 18 BJB Maxi Scooter Club, 6880 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo oko davanja na probu bez keša je kao ona stara narodna: Nekom je čaša poluprazna a nekom polupuna. I obojica su u pravu. Lično sam sa delom ekipe Maxi Scooter Cluba pre 12-13 godina prisustvovao trgovini za maxiskuter. Čovek daje na probu, kolega kupac zamoli mene da probam. Ja obidjem "krug", vratim se i kažem da je motor vrlo neupravljiv, da je zadnja guma loša, bukvalno se vide žice i da se jako teško vozi. Kolega sedne da proba i nema ga 15-20 min. Molimo Boga da se samo izgubio ali stiže on i kaže proklizao je na stranu, oštetio plastike solidno. Kuka na gumu, kaže motor mu se ne svidja i neće da kupi... Pita prodavca šta ćemo, ovaj kaže 200 evra nižu cenu i da se razilazimo. Po meni korektno. Kolega i dalje neće da kupi, nudi neke pare za opravku ali ovaj kaže: "ja sam oglasio motor u prvoj boji, bez padova, ovaj to više nije"... Eto situacije iz naslova ove teme... Na kraju ubedismo kolegu da kupi taj motor i slatko se navozao njime. Mislim da je i sledeći vlasnik bio sa foruma... Situacije gde niko nije nevinašce: Prodavac možda nije trebalo da daje na probu sa takvom gumom, čak ni da ga oglasi tako, kupac ako ide na probu, na njega pada teret udesa i štete... On se vadi da je pao zbog gume i da ne može da se vozi, ovaj pokazuje na mene i govori "on je probao i nije pao" i eto nam one narodne o čaši vode... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 143 Napisano Septembar 18 U prolazu, 91 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Sharky - Alex je napisao: *** Skoro sam cuo da na iskrivljenim automobilima iz udesa ispumpavaju gume sa jedne strane kako bi auto isao pravo na probi. Vecina automobila posle 2013 godista, ima neki vid pracenja pritiska u pneumaticima tako da bi morali iskljuciti taj sistem, a za starije automobile od 15 godina vrvtn je moguce i tom metodom dovesti da auto prati liniju. Što se motocikala tiče pa generalno je mislim u 99% slučajeva lako proceniti da li nekome ima smisla dati motocikl na probu bez para ili ne.Za onih 1% nema pomoći, jer ako neko dolazi sa jasnom namerom da Vas prevari, da odveze motor ili slično, pa taj će imati i falsifikovan novac kod sebe ako treba, jer se danas do odličnih kopija vrlo lako dolazi, čak ih prodaju i preko oglasa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 105 Napisano Septembar 18 U prolazu, 60 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Alltrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam baš striktan sa "daj pare pa probaj" što bi rekli klici zavisi od "vajba". Ali smatram da ako u toku probe napraviš bilo kakvu štetu, kupio si vozilo. Ja lično kad god treba da upravljam tuđim vozilom a pogotovo od nepoznatog mi čoveka, prvo proveravam gume nakon toga kočioni sistem ako je to ok može da se proverava kako ide i leži u krivini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10241 Napisano Septembar 18 (promenjeno) Ne silazi, 3435 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Možda je bolje pitanje: Šta smatrate da treba da se uradi ako kupac ode da proba motor i ošteti ga ? Da li treba da plati popravku ? Ili da li se smatra da je kupio motor ? I ako da - zašto mu pre kupovine to ne reći, i pitati ga da li pristaje na te uslove ? A onda i da li je u stanju da uslove ispoštuje (ima đenge ) Ima hiljadu situacija, mom dobrom drugu je čovek napravio maltene totalnu štetu na cbr 600. Doduše nije bila kupoprodaja - nego ovako mu dao da proba. Čovek hvala Bogu prošao bez povreda, i odmah rekao da će da reguliše, da otkupi motor, čak ga i oterao tako kršenog. Al prc - nema pare, sirotinja čovek. Kući žena, deca. Hoće on, vidi se, al nema. Nemaš odakle da mu uzmeš. Ništa se on nije bunio, svađao, vratiće nadoknadiće al ne zna kad ... Muke su to bile, na kraju ovaj drug uzeo motor nazad, sam ga sređivao, ne znam koliko je uspeo od ovog da izvuče, ali verovatno nije ni pola štete. Digao ruke na kraju. Ne znam dal sad traži pare pre probe motora Promenio Septembar 18 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 1006 Napisano Septembar 18 Zainteresovan, 271 postova Lokacija: Šabac Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam tražio kintu, još i predlažem kupcu da proba. I nikad ne bih pozvao oglas u kojem piše pare pre probe.Pri tom, nikad nisam imao lošu situaciju.Ako je došlo do probe, znači da je kupac već zadovoljan onim što je video.Naravno da ne može sve da se vidi na motoru dok radi u mestu... vibracije na različitim obrtajima, kako vuče, koči, drži pravac, dal će nešto zamirisati kad ga uteraš u više obrtaje...Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25515 Napisano Septembar 18 Integrisan, 8320 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan A sta vam je problem tacno kod tog davanja para, ne verujete prodavcu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15855 Napisano Septembar 18 Ne silazi, 1588 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ništa nije problem,tvoj motor ti određuješ pravila i ja to poštujem kao i većina varujem. Nema tu problema i ne postoji pravilnik kako se prodaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 1006 Napisano Septembar 18 Zainteresovan, 271 postova Lokacija: Šabac Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan A sta vam je problem tacno kod tog davanja para, ne verujete prodavcu?Ja odmah sumnjam da nešto nije u redu sa motorom. Ako je on u startu napravio prepreku u nečemu što treba da bude lagan flow, sumnjam da je to namerno. Mene to kao kupca odbija. Verovatno zato što i ja insistiram da se motor koji ja prodajem proba, u cilju potvrde svega što sam pre te probe rekao.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...