Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Visa R 110?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Slabo nalazio opise za obe na netu, neću da razmišljam, kod tebe se D104 lepo pokazao naručio iste.

Valjda stižu krajem sledeće nedelje, onda zamena i da vidim da li je rešen problem "igranja" volana. Ako ne onda idem dalje, ležajevi, viljuška...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: visa R

Lepo vodite temu, pa reko malo i ja da dodam.

Vlasnik visa r 50 od pre godinu i po, kupljen sa 5000km, prešao još 4000 kod mene.

Uzeta 50cc jer sam imao samo B kategoriju, u narednih mesec dana završavam obuku za A.

Svakodnevna vožnja do posla i nazad (oko 20km po danu), Novi Beograd-centar grada.

Što ga više vozim sve mi lepše leži, mislio da ga menjam ali videćemo.

Podignut na 90cc u prvih 3 meseca. Drugi doživljaj vožnje.

Nisam menjao "kratku" radilicu tako da sa skraćenim cilindrom od 52.4mm sam ostao na 90cc.

Neko je gore pomenuo trayal gume i mogu vam reći da su sasvim solidna alternativa baš zbog cene, prednja 2.5-17 je bila 1750din. a zadnja 2.75-17 je 2100din. Mnogo bolje drže od dotrajalih fabričkih koje su se skamenile.

Evo malo slika razlike klipa 39 i 52.4mm i guma, zato što su gume uživo drugačije od tih nacrtanih sa sajta.

Usput pitanje za Krokodilo,

kako da tražim radillicu sa dužim hodom, koja joj je oznaka i koliki je otvor za bolcnu klipa na klipnjači 14 ili 15mm na dužoj radilici ?

Osim 52.4mm cilindra, da li može da se stavi neki veći zbog pozicije brezona ? Znam da mora da se proširi rupa na kućištu motora zbog veće hilzne cilindra ali šta je sa brezonima...

Pozdrav Vladimir

viber_image_2023-07-14_21-25-09-724.jpg

viber_image_2023-07-14_21-17-57-785.jpg

viber_image_2023-07-14_21-17-58-151.jpg

viber_image_2023-07-14_21-17-58-514.jpg

viber_image_2023-07-14_21-25-09-499.jpg

• Podržavam 1

• Ne silazi, 4833 postova

А главу, оставио од 50ке? Ако је тако није добро. Промер горње песнице је 13мм, 14 је за 125/138. Ако је дугачак цилиндар са 52 је 125, а са 54 је 138. Највечи клип на 110 је 54 АЛИ, зид цилиндра остаје 1,5мм што је испод минимума од 2мм. Може да се тера али не би смео да му снагу користиш константно, а која је поента у томе. Веча радилица може да се упасује АЛИ уљна пумпа не, тако да...... Блокови од 125 и 110 и угао цилиндра су комплетно различити. Мењач је идентичан али радилица, уљна пумпа, цилиндар, клип, глава и распон брезона другачији. Глава може да се прилагоди од 125 на 110 шлицовањем рупа АЛИ, дихтунг мора да буде од бакра, клингеритни 100% изгори измеџу компресивног простора и "шлицованих" брезона. Има још за објашњавање али за почетак толико, шта треба питај.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Hvala 1
  • Podržavam 1

А радилицу тражиш за 110, разлика је у радијусу измеџу центра радилице и болцне доње песнице. Клипњача је иста и за 50 и за 110, код 110 је радиус вечи. Код 125 је радилица са вечим теговима да би подржали још вечи радиус, ти велики тегови не дозвољавају да проџе осовина уљне пумпа која код 50 и 110 пролази изнад радилице негде испод цилиндра. Код 125 је другачије решење.

• U prolazu, 9 postova

Zahvaljujem na brzom odgovoru Krokodilo,

glava je takodje nova 52.4mm, znači radilica mora za 110, barem sam tu dilemu razrešio.

Posle koliko predjenih kilometara se pojedu ovi gusani kineski cilindri i klipovi što idu uz njih ? Neću za sada ništa rasturati, vozim ovako dok ima snage a onda kada se otvara, podignem malo kubikažu i vozi dalje...

Имам једног који ради доставу и тера 63чу хиљадарку. Ја терам 11ту хиљадарку(возам без милости, одржавам али и експлоатишем), а "легенда" каже да неки чича из Кавадарци прешо 100ту хиљаду. Све 110ке. Кинески делови су одлични, ми, на овим просторима смо у Мотул коду - ако није прескупо није добро или оригинално. Све које ја одржавам мењају уље на 1200 до 1500 километара, а неки чак и на 1000.

• Sviđa mi se 5

Danas zamenio gume, Dunlop D104, što se tiče prijanjanja, nema greške, mekše i sigurnije u krvinama u odnosu na fabričke.
Pri tome svratio do majstora da proveri felnu, dotegnuo žice i na stalku iskontrolisao, po njemu je točak zanemarljivo kriv za ove brzine kojima se vozim.
Problem sa ljuljanjem volana nažalost nije rešen, reče da proverim i kofer, i ispostavilo se da je u pravu, bez kofera je motor gotovo savršen, sa koferom čim pustim ruke sa volana kreće levo desno i sve jače, izgubio bih kontrolu da ne održavam volan pravo.

E sad šta je uzrok da sa koferom dolazi do disbalansa, pritom je kofer potpuno prazan nemam pojma. Ovaj "fabrički" nosač kofera koji se lokalno prodaje jeste dosta dugačak i visok, ali da toliko utiče na upravljivost mi nije jasno.

• U prolazu, 9 postova

Kazu da se taj wobbling volana desava i zbog aerodinamike kofera, nisu samo nosaci problem.

Imas na drugom mestu foruma iskustva ljudi o tome pa baci pogled:

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 238 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE
16 hours ago, astmario said:

Danas zamenio gume, Dunlop D104, što se tiče prijanjanja, nema greške, mekše i sigurnije u krvinama u odnosu na fabričke.
Pri tome svratio do majstora da proveri felnu, dotegnuo žice i na stalku iskontrolisao, po njemu je točak zanemarljivo kriv za ove brzine kojima se vozim.
Problem sa ljuljanjem volana nažalost nije rešen, reče da proverim i kofer, i ispostavilo se da je u pravu, bez kofera je motor gotovo savršen, sa koferom čim pustim ruke sa volana kreće levo desno i sve jače, izgubio bih kontrolu da ne održavam volan pravo.

E sad šta je uzrok da sa koferom dolazi do disbalansa, pritom je kofer potpuno prazan nemam pojma. Ovaj "fabrički" nosač kofera koji se lokalno prodaje jeste dosta dugačak i visok, ali da toliko utiče na upravljivost mi nije jasno.

To je normalna pojava, kad staviš kofer. Zbog toga neki fabrički koferi dolaze zajedno sa tegovima za korman. Oni uglavnom rešavaju problem oscilacija, mada ne mora biti tako. Probaj da nabaviš neke tegove, možda pomogne.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3040 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 7/15/2023 at 11:47 AM, Krokodilo said:

Имам једног који ради доставу и тера 63чу хиљадарку. Ја терам 11ту хиљадарку(возам без милости, одржавам али и експлоатишем), а "легенда" каже да неки чича из Кавадарци прешо 100ту хиљаду. Све 110ке. Кинески делови су одлични, ми, на овим просторима смо у Мотул коду - ако није прескупо није добро или оригинално. Све које ја одржавам мењају уље на 1200 до 1500 километара, а неки чак и на 1000.

...i koje ulje trošiš u njima?

• Zainteresovan, 529 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
11 hours ago, astmario said:

Jel neko stavljao vizir na Vizu? Gledam ovaj na Honda Innovi, odlično izgleda!

vizir.jpg

Ovo je zaista zanimljivo!

• Sviđa mi se 1

U pitanju je Puig Windscreen T.G 8051, Puig kod nas zastupa Maxmoment. Probaću da kontaktiram fabriku pa da vidimo šta kažu.

Hvala na informaciji, samo prvo utvrditi koji je najsličnji, onaj za Innovu, za Wave ili Suzuki Address, sva 3 imaju drugačiji model od Puig-a.

Što se tiče tegova, ovde su ručke standardnih 22mm? I za njihovu instalaciju ili sečem ove rukohvate, ili možda bolje odmah naručiti nove? Nego sam tu zbunjen vidim da se često pominje 22mm leva, 24mm desna, tako je i ovde? I sistem kačenja sajle je univerzalan ili gledam i to?

Na primer ove:

Ručice na Aliju

Promenio član astmario

23 hours ago, Loshmi82 said:

I Pegaz Moto NS moze da poruci Puig.. cisto da znas...da uporedis cenu..

Od njih dobio info, 9230din za vizir, može da se naruči providan i zatamljeni(kao ovaj na slici), samo moram prvo da budem siguran koji je tačno model. Sad za Jul/Avgust manje više, ali septembar i deo oktobra još može da se vozi a tada vizir dosta znači zbog hladnoće, plus manja potrošnja i veća krajnja brzina zbog veće aerodinamike.

Promenio član astmario

• Drug član, 3709 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Na sajtu uvoznika piše

Nosač vetrobrana: BIONDI 8500983

Vetrobran: BIONDI 8061223

A inače, neće biti manja potrošnja niti veća krajnja brzina. Vetrobran daje dodatan otpor vazduhu, može biti samo suprotno. Ali je zato ugodnija vožnja.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Bilo kako bilo sa vizirom ce biti dosta prijatnije...i veruj mi...dosta ces produziti sezonu...

Ja bi pogledao sve moguce opcije sto se vizira tice...pa izabrao sta mi najvise odgovara...

Givi, Faco, Puig, Biondi....

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Sym Magic SR

Blondi je kupio moj brat, kaze da je bas kvalitetan,stiti celo telo i glavu, dosta je veliiki, koristio ga je celu zimu i prolece, sada leti je kuvanje sa njim, pa ga je skinuo.

• Sviđa mi se 3

I Puig ima visoki vizir, ovaj manji je oko 31cm visone, visoki 41, ali to mi deluje kao previše za mali skuter, ovako neka zaštiti telo do nivoa vrata pa je ok, taman manje smeta vidnom polju.

Edit: sad vidim taj Biondi, 70cm, pa to je ko pola.motora, doduše verovatno računaju i donji deo koji pokriva ruke. Ali deluje preglomazno, plus posebno napalaćuju nosače, izađe dosta skuplje.

Promenio član astmario

Problem sa kratkim vizirima je što u praksi ništa ni ne štite, nego se pretvore u usmerivače vetra u glavu, pa bude gore sa njima nego bez njih. To su više estetski detalji nego vetrobrani. Zgodno je doduše što onda na njih može da se nakači deflektor, pa bude bolje. Možda je tako i najbolje, pošto deflektor možeš da spuštaš i podižeš po potrebi.

A proveri i za Puig da li ide nosač posebno. Često prodavci to "previde".

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 850 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i
I Puig ima visoki vizir, ovaj manji je oko 31cm visone, visoki 41, ali to mi deluje kao previše za mali skuter, ovako neka zaštiti telo do nivoa vrata pa je ok, taman manje smeta vidnom polju.

Edit: sad vidim taj Biondi, 70cm, pa to je ko pola.motora, doduše verovatno računaju i donji deo koji pokriva ruke. Ali deluje preglomazno, plus posebno napalaćuju nosače, izađe dosta skuplje.
Ali može da se vozi i po kiši. Ako ništa drugo, od struka na gore suv ko barut. Na širim skuterima koji imaju bolju zaštitu nogu, sa tim velikim vizirom po kiši ni jedna kapljica ne pokvasi odeću

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Joj, možda za neku sitnu kišu, ali ja sam morao da vratim kraći fabrički vizir ovog proleća, baš zato što su me često hvatali pljuskovi. Upravo je to i najveća mana visokog vizira - kad te uhvati kiša, ne vidiš gde voziš. Nemamo brisače, ebiga.

Visoki vizir super štiti od hladnoće i insekata, nema buke u kacigi, nema tenzije od vetra..., pa je vožnja komfornija.

Ali sa druge strane, nezgodno je kad pljušti, a noću zna da reflektuje svetlo ako je prljav ili izgreban, što smeta.

Sve ima svojih prednosti i mana. Zato da ponovim, možda je i najbolje rešenje - srednji vizir, ispod pogleda + deflektor koji može da se podiže i spušta po potrebi.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja