Jump to content

Moto Zajednica

Cepovi za usi - predlozi, iskustva

Recommended Posts

• Integrisan, 5834 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
22 minutes ago, Korto Malteze said:

Nista im ne fali, a nisu ni nista losijeg kvaliteta od ovih koje mozes da nadjes kod nas za 5x vise novca.

Meni su se ove dobro pokazale. Ergonomski ulaze u usi, ne smetaju prilikom stavljanja/skidanja kacige, cuje se motor, saobracaj, a odlicno izoluju zvuk tokom voznje na vecoj brzini.

2025-04-29_20-11-30.jpg

Moze link?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@Korto MaltezeTakodje sam ih koristio na poslu, veceras radim trecu I slobodan sam do 5.5. Tako da cu poneti ove cepice pravljene sa posla da vozim sa njima I da vidim razliku u voznji.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1458 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
@vidakn @Borzegikakva su vasa iskustva sa onim cepovima,jesu ii opravdali novac za Koji su kupljeni?
Ja već imam iste samo bez onog dodatka za vađenje iz uha i top su.
Ove nisam probao još uvek, nisam ni na motor seo danima, ubi me posao... Treba da su isti kao moji stari i da nema tu iznenađenja.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: RD07 '93., šareno govedo..
@vidakn @Borzegikakva su vasa iskustva sa onim cepovima,jesu ii opravdali novac za Koji su kupljeni?
Probao, odlični!
Super je i onaj dodatak za lakše ubacivanje u uvo kao i ona antenica za vađenje, a mnogo su udobniji od mojih prethodnih.
Topla preporuka!

Sent from my 23078PND5G using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X
Moze link?
I just found this on AliExpress:
RSD2,050.64 | Motorcycle Earplugs Silicone Sponge Sleeping Ear Plugs Portable Soundproof Earplugs Soft Foam Anti-noise Earplug Travel Noise
https://a.aliexpress.com/_Euromk2

Ima i drugih modela, ali meni su se ove činile najboljom opcijom.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

unnamed-1.jpg

Stigli. Jos cekam jedne da stignu. Za sada ovaj u sredini najprijatniji za nositi. Testiracu sve za koji dan pa izabrati favorita.

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2097 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Kupio ove sa Alija, testirao, prva voznja malo cudna, nisam navikao i nisam nikada nosio cepove, druga voznja odlicna, smanjuje onu buku koja nervira, i dalje se cuje saobracaj i slusalice od komunikacije u kacigi a malecki su i ne zuljaju nigde

I just found this on AliExpress: US $12.98 | 2025 New Loop Quiet Ear Plugs for Noise Reduction for Sleeping Silicone Ear Plugs Swimming Motorbike Noise Filtering Ear Plugs
https://a.aliexpress.com/_EJfhIoI

• Drug član, 896 postova
  • Motocikl: -
EARFUZE.COM

FUZE Music Custom Earphones are the ultimate upgrade to your iPhone/Smartphone. Perfect fit, superb sound and incredibly secure. FUZE F18 w/mic The next level of FUZE...

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Testirao za vikend Alpine Motosafe Race čepiće - subota 11 sati na motoru, nedelja 10-11 sati. U subotu ih nisam osetio ceo dan, u nedelju sam počeo da osećam njihovo prisustvo ali ništa strašno. Zadovoljan sam izolacijom, isto rade posao kao i sunđerasti samo su udobniji i mnogo praktičniji. Prelako se postavljaju sa onim držačem za ubacivanje a torbica stoji na ključevima za motor tako da mi se nije desilo da zaboravim da ih vratim nakon pauze, što se sa sunđerastim dešavalo redovno...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

13 hours ago, Motorcyclist said:

unnamed-1.jpg

Stigli. Jos cekam jedne da stignu. Za sada ovaj u sredini najprijatniji za nositi. Testiracu sve za koji dan pa izabrati favorita.

Isprobao danas. Ove srednje definitivno. Odlicno priguse, malo se cuje fijuk ali drasticno manje. 

Ove sa levo i desno mi ne leze, moraju se ugurati i bole me usi od njih. Samo ovakve u sredini.

• Drug član, 1601 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

I ja sam probao par modela, i utisak (lični, naravno) je da mi najvise prijaju najjeftiniji mekani u kesici iz apoteke. Sto bi rekli, radnički. I to samo kada nosim jet kacigu.

Ostalo mi je ili neudobno, ili previse da tisine i desavaju mi se dve stvari koje me izuzetno nerviraju.

Ne cujem ama bas nista (samo kako gutam), ili pocnu da smetaju nakon nekog vremena. Obe stvari mi stvaraji nervozu i anksioznost. Dodje mi da na sred puta stanem i bacim ih. 

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Voge SR3 , Aprilia Scarabeo 125

Isto i kod mene, držim se penastih jer još uvek nisam našao alternativu koja ne prigušuje skroz a da je podjednako udobna u smislu da ne počne da smeta nakon par sati 

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: No Bike Yet

Da li je neko možda probao one čepiće sa filterom. Trebalo bi da dobro izoluju i neutrališu zvuk vetra, dok ne ometaju zvuk motora, muzike, govora i slično. Sad, teorija je jedno, praksa je skroz drugo. Evo primera:

MUSICMAX.RS

• Zainteresovan, 603 postova
  • Motocikl: CRF 300 Rally

@danilovrb57 koristim te motosafe race (crvene) godinama i najbolji su koji sam nosio.

Mislim da su jedino bolji oni koji se izliju po uhu korisnika sa namenskim filterom određene frekfrencije. Oni su malo skuplji kad se plati ali su mislim na duže staze jeftiniji jer traju dosta duže. 

Ovi alpine traju bar par sezona.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja