Deki Katana 1784 Napisano Februar 22, 2021 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, bajker71 said: Prvo da nam kažeš koliko si visok a koliko težak?! To su licna pitanja. 9 minutes ago, Marek1987 said: Vidi koji manje troši pa njega uzmi Hvala na savetu. 7 minutes ago, lestra said: Ako uzmes multistradu trebace ti scrambler za grad,ako uzmes panigale trebace ti multistrada za putovanja... zajebana situacija... Jeste vala. Moracu dobro da razmislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10954 Napisano Februar 22, 2021 Drug član, 1564 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Scrambler-a ćemo da napravimo od Katane. Kupio sam novu brusilicu! Tapacirana lopata umesto sedišta i oni kineski migavci sa Alija, gume kramponke i eto kreacije. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Februar 22, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Onaj ko je toliko dugačak da mu je maksimum rata od 50 evra treba da se zapita da li će imati novca za vožnju tog motora. Pa za jednu vikend vožnju zna da ode toliko. Jedan rezervoar goriva, ručak sa ekipom, tura pića i ode 50 evra. 2 komplet lepinje = 1/2 rate Benzin 150... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Februar 22, 2021 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, el classico je napisao: Moja tri motora skupa su stari 83 godine. Sutra si mogu za gotovinu kupiti bilo koji motor, ali nije to to. Za ove me vežu emocije, uspomene, snovi i mašta. Ovo će razumeti malo njih. Ja te razumem u potpunosti i zato ti želim da ispuniš sve svoje snove i maštanja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1343 Napisano Februar 23, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi na balkanu prvo treba da shvate da uzimanje na kredit ne znaci da doticna osoba nema para. Kod nas je tako uglavnom ali ne i u svijetu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1343 Napisano Februar 23, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/22/2021 at 2:55 AM, el classico said: Recimo rast kamate za 1% u praksi znači 100% rast mjesečne rate. Evo ja se ubih racunajuci i nikako da mi izadje ova tvoja tvrdnja. Racunao sam kredite na 5 godina racunao sam i one na 20 godina. Ali ovo nisam mogao potvrditi racunicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6092 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 4163 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno, bolan.Dužan si milijun nečega, hipo kamatna stopa je 1%Tvoja mjesečna rata bez udjela glavnice je okruglo 1000 nečega.Kamatna stopa skoči na 2%, tvoja rata na 2000 .... Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1343 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Brkas stvari, ti racunas kamatnu stopu na mjesecnom nivou. Krediti imaju kamatnu stopu na godisnjem nivou. Promenio Februar 24, 2021 član bokibd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1088 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1093 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, el classico said: Jednostavno, bolan. Dužan si milijun nečega, hipo kamatna stopa je 1% Tvoja mjesečna rata bez udjela glavnice je okruglo 1000 nečega. Kamatna stopa skoči na 2%, tvoja rata na 2000 .... Poslato priko Ténéré Ovo nije ni blizu tacno. Ako uzmemo stambeni kredit sa rokom od 240 meseci ( neki najgori slucaj) povecanje kamate od 1% nosi povecanje rate od oko 10%. Sada su kamate na stambene oko 3% a bile su nekad 6-7%. I da se vrate na taj nivo to je povećanje rate od oko 30%. Kod potrosackih kredita gde je rok u principu max 60 meseci, povećanje kamate za 1% nosi povecanje rate za 2%, sto je prilično zanemarljivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kredit je kao napunjena puska - moze da ti spase zivot, ali moze i da te ubije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1088 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Drug član, 1093 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, el classico said: Promenio Februar 24, 2021 član lemy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3544 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 2420 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nije ni blizu tacno. Ako uzmemo stambeni kredit sa rokom od 240 meseci ( neki najgori slucaj) povecanje kamate od 1% nosi povecanje rate od oko 10%. Sada su kamate na stambene oko 3% a bile su nekad 6-7%. I da se vrate na taj nivo to je povećanje rate od oko 30%. Kod potrosackih kredita gde je rok u principu max 60 meseci, povećanje kamate za 1% nosi povecanje rate za 2%, sto je prilično zanemarljivoPaaa sad...kod stambenog kredita kamata je možda zanemarljiva ali zaboravljaš da se kod nas takođe kredit vezuje i za EURIBOR koji je u stvari glavni kamen spoticanja u otplati stambenog kredita. Ako on raste onda zaista i rata opasno poraste. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 599 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 566 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Sto rece moj kum kad se odselio za svajcarsku. Poceo sam sve da placam kreditnim karticama, cak i stvari od po par stotina evra. Kao i svaki Srbin navikao sam da kupujem stvari samo za kes kad ga imam, al ovde te ko kriminalca gledaju kad tako radis. A i kamate nikakve pa i nema neke ustede. Kredit je dobra stvar ko moze da ga placa, kes je odlicna stvar ko ga ima Dal je bolje 5 godina stedeti pa se voziti ili se voziti 5 godina? U normalnim zemljama se plati i osiguranje uz registraciju, pa i ako ga razbijes.... Ako si ti ziv i zdrav briga te 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1088 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1093 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, mick said: Paaa sad...kod stambenog kredita kamata je možda zanemarljiva ali zaboravljaš da se kod nas takođe kredit vezuje i za EURIBOR koji je u stvari glavni kamen spoticanja u otplati stambenog kredita. Ako on raste onda zaista i rata opasno poraste. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Na to sam i mislio, ne moze ti se povecati marza, nego euribor. Sada je oko 0% (malo u minusi). Koliko se sećam istorijski maksimum je bio 5-6%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3544 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 2420 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, lemy je napisao: Na to sam i mislio, ne moze ti se povecati marza, nego euribor. Sada je oko 0% (malo u minusi). Koliko se sećam istorijski maksimum je bio 5-6%. Pa evo ti moje računice...2008 godine sam pokušao da uzmem kredit za stan. Euribor +6% i 12% kamata, rata kredita je iznosila okoo 280e. 2016 godina sve isto, iznos, rok otplate...sve isto, rata kredita 160e. Euribor negde u minusu i kamata 3.8% Realno kredit nije nužno loša stvar ali moraš znati kako da ga koristiš nije to igra. A to što ovde vlada stereotipija oko tih stvari...šta da se radi, vazda smo voleli da šiljimo u prazno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18124 Napisano Februar 24, 2021 Integrisan, 5359 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li u Srbiji postoji kasko za motocikl i koliko iznosi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan U nekoliko većih osiguravajućih kuća nema ponuda moto kasko osiguranja, bar ja nisam našao, ne mogu da tvrdim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3544 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 2420 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Nema, to im nije profitabilno. Možda postoji u vidu pravnog lica ali za fizička nema. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7881 Napisano Februar 24, 2021 -, 1772 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Totalno ukidanje kesa i prelazak na kredite i kreditne sposobnosti je veoma gadna stvar i opasan problem ima da napravi u buducnosti. Ogromna razlika izmedju srednje i vise drustvene klase se stvara bas zbog toga sto se ovi drugi igraju i trose nepostojece pare koje su dobili kao da su kucali hesoyam u gta! To da ce time spreciti kriminalne radnje je teska glupost. Takve stvari se sprecavaju tako sto pocinioca uhvatis i posaljes da guli krompir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1343 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno imaji vise kontrole ako nema gotovine. Dzabe kriminalcu pare na crno ako niko ne moze da ih uzme. A ne mozes ni u banku na racun da ih stavis ako nemas potvrdu odakle ti. Kod nas mozes bez potvrde o porijeklu novca uplatiti u banku max 10 hiljada eura jednom u 2 mijeseca. Za sve ostalo treba potvrda. Promenio Februar 24, 2021 član bokibd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1904 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao: Da li u Srbiji postoji kasko za motocikl i koliko iznosi? Ima, ako uzimas nov BMW kod njih uz neki njihov "Easy ride program" finansiranja i iznosi 8% godisnje od cene motocikla. Taj lizing nije normalan, jer za npr. S1000XR rata lizinga izlazi oko 160€, a rata kaskog oko 130€. Njihov odgovor je da taj program moraju da imaju i svesni su da se ne isplati i da to uzimaju neki koji zele kasko, a ne interesuje ih koliko kosta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6092 Napisano Februar 25, 2021 Drug član, 4163 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kako tog programa nema u CH ili D?Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1904 Napisano Februar 25, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, el classico je napisao: Kako tog programa nema u CH ili D? Poslato priko Ténéré Ne znam. Ima i u Sloveniji i jos nekim drzavama. Trecinu das u startu, trecina na 36 rata i trecina na kraju, uz mogucnost korigovanja, a najvise do polovine uplate u startu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Februar 25, 2021 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan On 21.2.2021. at 4:27, baneBP je napisao: Nov motor na kredit i nije bas kod svih osoba negativna stvar. Evo recimo moj primer. Nemam zenu i decu i ne planiram, stambeno sam obezbedjen, stalni radnik sa platom oko 500 eura i mogu sebi da priustim ratu od 100 eura i da mi ostane za benzin. Ne koristim motor za vozanje po gradu vec za putovanja 1000+ km i ne planiram ga uskoro prodavati tako da imam neku svoju racunicu. O polovnjacima koji se kod nas nude na trzistu ne vredi ni trositi reci a pogotovo o tim od 1000-1500 eura. Da ga osposobis za put od 2000+ km treba ti bar jos toliko love. Ovo mi je peti motor i prvi nov iz salona. Extra osecaj samo spakovati stvari za sebe, sesti na motor i pravac put. Nema cimanja i razmisljanja da li ce me izjebati negde. Jaaaaooo, sad si najebao zbog ovog posta !!! Priznao si da imas gajbu, stalni dobro placeni posao, nov motor.... Sad kad navale udavace na tebe, neces moci da se odbranis !!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1269 Napisano Februar 25, 2021 Drug član, 928 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, LuckyVladano said: Jaaaaooo, sad si najebao zbog ovog posta !!! Priznao si da imas gajbu, stalni dobro placeni posao, nov motor.... Sad kad navale udavace na tebe, neces moci da se odbranis !!! Sretno zauzet Tolerise moje gluposti skoro 6 godina a za uzvrat ja sam veran kao pas. Ali cak i ona zna kad dodje prolece i put me pozove da ne staje ispred mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...