Jump to content

Moto Zajednica

Teflonska/pancirna creva (Srbija)

Recommended Posts

• Ne silazi, 6093 postova

@bdada ocigledno je da iritiram odredjene persone sa foruma kao sto odredjene persone iritiraju mene. Sve je to ok.

Koga zanima gde i oko cega je krenulo nek se vrati na 3 stranu i vidi da se polemika povela oko nacina spajanja dvoja kljesta sa pumpom i tvrdnjama da ima neko kasnjenje u zavisnosti od duzine creva itd.

Ovo sve posle je cist animozitet nekih prema meni ali i mene prema nekima. Ali neko me je i iznenadio i zahvalan sam realno na tome. Stvari uvek na kraju legnu na pravo mesto

Promenio član dvlns
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• moto merkat °°, 4926 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Mozda ispadnem googl vozac ili neverni Toma ali msm da su malo preterali u reklami svog proizvoda, bas da duplo skrati zaustavni put mi je neverovatno ili nam fabrike ugrozavaju zivot svesno. 

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2470 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Kakvo sam sranje napravio. Bolje da sam samo promenio creva i ćutao. Ja to i onako menjam samo zbog izgleda... 

• Haha 6

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
43 minutes ago, dvlns said:

@bdada ocigledno je da iritiram odredjene persone sa foruma kao sto odredjene persone iritiraju mene. Sve je to ok.

Koga zanima gde i oko cega je krenulo nek se vrati na 3 stranu i vidi da se polemika povela oko nacina spajanja dvoja kljesta sa pumpom i tvrdnjama da ima neko kasnjenje u zavisnosti od duzine creva itd.

Ovo sve posle je cist animozitet nekih prema meni ali i mene prema nekima. Ali neko me je i iznenadio i zahvalan sam realno na tome. Stvari uvek na kraju legnu na pravo mesto

Kolega, sobzirom da je očigledno da misliš da imam neki animozitet prema tebi, moraću da te razočaran.

Animozitet mogu da imam prema nekom do kog mi je stalo (bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu), a do tebe mi je stalo kao do lanskog snega!

Mislim da sebi pridaješ preveliki značaj.

A kada odgovaram na neki komentar uglavnom i ne pogledam ko je taj komentar napisao, (bar dok ne dođe do neke žešće rasprave), nego odgovaram na ono što je napisano.

I još na kraju:

Što se tiče tehničkog dela o kojem je bilo rasprave, moram da priznam da si uglavnom bio u pravu u svojim tvrdnjama, ali samo pod uslovom da motor voziš sa stalno čvrsto pritisnutom polugom kočnice, (u kom slučaju skoro da nema kretanja fluida i stim u vezi ni svega onoga što sam ja navodio kao argumente).

Zadovoljan?

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: đački pešački
Pre 1 sat, dvlns je napisao:

Screenshot_20250107_162709_Chrome.jpg

Nije tačno, kočioni sistem nije pod pritiskom, on nastaje ali tek kad se izvrši rad stiskom poluge glavnog cilindra i on prenese na klip radnog cilindra.

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C
Pre 5 sati, Due je napisao:

Evo večeras upisujem ETF, nije da mi treba nego nek se nađe. Čovek se uči dok je živ...:D

Lažeš, oćeš u studentski plenum, pa da rušiš sistem. 🤣

A kočnice uvek bolje rade kad staro gumeno crevo zameniš novim. A tek kad staviš teflonsko - koči iz mesta.

Ja toliko, hvala.

Promenio član Best
  • Haha 1

• Integrisan, 5066 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Od kako imam motor kove prednji kraj ne radi NOSE DIVE i ne ponasa se kao pogo stick, ja ne znam koliko treba da kocim 🤣 Onako sam znao, kad potonem dobro je :D Steta sto nema ABS al dobro, sledeci ce biti.

• Svrati ponekad, 468 postova
  • Motocikl: ZRX 1100
Pre 6 sati, Due je napisao:

Zato ti kažem, drž' se elektrike. Ja sam mašinac i držim se svog znanja. Prosto?

Pre 4 sati, Due je napisao:

Tečnost menja oblik ali zapreminu ne. Mešaš agregatna stanja.

Druze, bolje nemoj da se drzis svog znanja. Ako si zavrsio masinstvo i izjavio ovako nesto, ode sve dodjavola...

Promenio član Nightrider Z

• Ne silazi, 1201 postova
  • Motocikl: Hornet 600
pre 5 minuta, Nightrider Z je napisao:

Druze, bolje nemoj da se drzis svog znanja. Ako si zavrsio masinstvo i izjavio ovako nesto, ode sve dodjavola...

Nisam završio mašinstvo. Ja sam pilot konkorda u penziji.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6093 postova
1 hour ago, đunta said:

Nije tačno, kočioni sistem nije pod pritiskom, on nastaje ali tek kad se izvrši rad stiskom poluge glavnog cilindra i on prenese na klip radnog cilindra.

Nisi dobro preveo 

• Podržavam 1

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F
Pre sat vremena, Due je napisao:

Nisam završio mašinstvo. Ja sam pilot konkorda u penziji.

Šta god da si druže, nisi u pravu. Tečnost koja nije stišljiva je tzv idealni fluid i ne postoji. U velikoj većini proračuna se promene zapremine usled pritiska mogu zanemariti, tj. nemaju uticaja na proces pa se ne uzimaju u obzir, ili da se "odrazim" stručno, fluid se aproksimira idealnim...

Nisam pilot jbg, a nisam ni u penziji, ali sam se fluida naizučavao više nego mi je trebalo...

• Podržavam 2

• Ne silazi, 7423 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ljudi ja sam zamenio kočiono ulje i u kolima. Kaže mi majstor da sam ja možda peti čovek koji je to tražio od kad pamti :D

A sipali smo FAM, uplašen sam dal će da se stišnjava kako treba 🤣

• Haha 1

• Ne silazi, 1201 postova
  • Motocikl: Hornet 600
pre 2 minuta, Gruja TS je napisao:

Nisam pilot jbg, a nisam ni u penziji, ali sam se fluida naizučavao više nego mi je trebalo

Poštujem. Da si pažljivo čitao pročitao bi da sam u nekom postu to i kaz'o.

pre 10 minuta, Gruja TS je napisao:

Tečnost koja nije stišljiva je tzv idealni fluid i ne postoji. U velikoj većini proračuna se promene zapremine usled pritiska mogu zanemariti, tj. nemaju uticaja na proces pa se ne uzimaju u obzir, ili da se "odrazim" stručno, fluid se aproksimira idealnim...

Isto kao što kolega nije usled mog lapsusa shvatio šta sam hteo reći pa uleti klizeći.

Ako imate znanja slobodno ga podelite da nešto naučimo. Ja nemam problem da kažem da sam jeo govna ako jesam.

Te se povlačim iz diskusije jer se bez potrebe mentalno iscrpljujem.

Svako dobro i praštajte ako sam nekog uvredio.

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Tamo neki priručnici kažu da bi ulje u kočionom sistemu auta trebalo promeniti nakon 30k pređenih km. Odeš kod majstora i kažeš ajd mi promeniš ulje u kočnicama - nemoj brate sad, imam posla preko glave , javi se od nedelje. I tako, ukupno preko 2 miliona km, sa nekih 16 auta, samo jednom sam isterao da odradim zamenu. Koliko je do njih toliko je i do nas.

Na motoru ga menjam sam, jednom godišnje.

• Drug član, 1777 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nego da pitam jos nesto. 

Jel ko radio skoro creva kod onog sto je sad na Tresnji i u Ns. 

Do Tresnje mogu i da odem da odnesem da vidim sta covek moze ili se provozam da vidim sta i kako. 

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F
pre 23 minuta, Due je napisao:

Poštujem. Da si pažljivo čitao pročitao bi da sam u nekom postu to i kaz'o.

Isto kao što kolega nije usled mog lapsusa shvatio šta sam hteo reći pa uleti klizeći.

Ako imate znanja slobodno ga podelite da nešto naučimo. Ja nemam problem da kažem da sam jeo govna ako jesam.

Te se povlačim iz diskusije jer se bez potrebe mentalno iscrpljujem.

Svako dobro i praštajte ako sam nekog uvredio.

Brzopletost čitanja 🙃

Nisam te pažljivo otpratio, jbg, izvini.

Zato preferiram (kao i većina, verujem) uživo diskusije, ali teško je to izvesti, raštrkani smo širom planete pa nam preostaje ovo kuckanje...

Svako dobro!

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja