Blackened 2392 Napisano Septembar 22 (promenjeno) Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, piki said: ne mora uopste da znači , put dozvoljeno 80 , ti pustio muziku , jedes čokoladu i uzivas u sečenju krivina jer te mrzi da vrtis volan, neko stize sa 90, 100(znači nije nasilnička voznja), ti ga ne primećujes jer si opusten , dok ti on ne svirne ili ne blicne ili ga ne skontaš u retrovizoru. Ne smeta meni sto sam ga stigao, smeta mi sto seče krivine koje nisu njegove. Da, slazem se. To je drugo, to nije u redu naravno. Meni se to ne desava. Svako prica iz svog ugla. Poprilicno imam dobar fokus i svestan sam svega dok vozim. U toj situaciji, kolima ako idem laganije, cesto i pre motora vidim kada me moze prestici i dam zmigavac, pomerim se maksimalno. 1 hour ago, živke said: Evo čitam opis i bukvalno si opisao jednu od situacija koja mi se desila, a imam na snimku. Al naravno sad će kontra argument, al zašto ti pretičeš na punoj itd Ovo je cesto isto, naravno losa voznja kola. Da ne cepidlacim, ali isto tako ako krsis pravila (prestizes na punoj liniji ili vozis brze, sto svi radimo motorom), ocekuj da korigujes tudje greske, mozda ne ocekuje da ga prestignes gde nije dozvoljeno. Ovaj doduse nije nista video Promenio Septembar 22 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1996 Napisano Septembar 22 Drug član, 433 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jel ono drug "stari" izjavio da se ne treba drzati zakona ko pijan plota 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 728 Napisano Septembar 22 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, Blackened said: Da, slazem se. To je drugo, to nije u redu naravno. Meni se to ne desava. Svako prica iz svog ugla. Poprilicno imam dobar fokus i svestan sam svega dok vozim. U toj situaciji, kolima ako idem laganije, cesto i pre motora vidim kada me moze prestici i dam zmigavac, pomerim se maksimalno. Ovo je cesto isto, naravno losa voznja kola. Da ne cepidlacim, ali isto tako ako krsis pravila (prestizes na punoj liniji ili vozis brze, sto svi radimo motorom), ocekuj da korigujes tudje greske, mozda ne ocekuje da ga prestignes gde nije dozvoljeno . Kao da sam ja pisao. Svako kršenje zakona nije ok i ko svesno krši zakon tj saobraćajna pravila treba da bude svestan okoline i da otvori 4 oka. Za situaciju sa preticanjem auta motorom mislim da je glupa do bola. Ja vozim auto preko ograničenja, sečem dugačku preglednu krivinu recimo, ne gledam retrovizor isto kao na pravcu jer smatram da nije normalno da me motor pretekne preko pune linije sa 50+ prekoracenja dok ja sečem krivinu (pritom to je do metar preko linije, a ne da sam sa sva 4 točka u suprotnoj traci).. @živke u situaciji sa snimka smatram da oboje gresite.. Nema tu upiranja prstom, koliko god je greska vozaca auta, sta ćeš ti preko pune pored auta.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10241 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 3435 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U suštini svi grešimo i svi sebi nalazimo opravdanja Što se mene tiče, uopšte nisam agresivan vozač, da sad moram po svaku cenu da prestignem auto ispred sebe, da rizikujem itd. Ali kad je situacija čista, pregledna, ovako kao na snimku - preteknem preko pune. Druga stvar, i ta puna linija - postaje sve restriktivnija, bićemo za par godina kao severna Italija oko Milana, kad sam vozio tamo bukvalno nigde ne postoji isprekidana linija, sve je puna, i voziš u koloni gde si se zatekao. Primer - put Merošina - Prokuplje. Ceo život putujem tim putem. Renoviran je pre nekoliko godina. Znate li na koliko mnogo mesta su isprekidane linije odjednom postale pune ? Zašto ? Vozila sve bolja i sigurnija, asfalt stavljen nov, i ti sada na pravcu na kom je oduvek bila isprekidana linija nacrtaš punu. I ja sad treba do slepo da poštujem ?!? Jbg, ubedili ste me, imate i vi pravo da sečete krivine Sam ću da izađem ... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 728 Napisano Septembar 22 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hahhahaha a poenta je da se ne svadjamo jer realno niko nije u pravu. Svi kršimo pravila samo svako ima drugačiji sistem vrednovanja šta je više, a šta manje važno. Što kaže @Satelis na kraju dana je bitno da svi došli kući 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Septembar 22 (promenjeno) Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema svadje, ali saobracaj je veoma kompleksan, i ima milion nepredvidjenih situacija. Neko voli slobodnija pravila, neko strozija, razlicita su iskustva vestine, sposobnosti, itd... Najbolji pokazatelj da li je ste ok vozac su mozda incidenti naspram kilometraze, i broj opasnih situacija. Cak i kada niste krivi da li ste ucestvovali u necemu, jel moglo nesto bolje uraditi, predvideti, itd... Takodje utisci onih koje vozite. Tumacenje zakona se i po drzavama vidi kako varira, unutar EU dosta ima razlike, pa Azija posebna prica, itd... Banalan primer oko postovanja zakona . Kao kada ljudi stoje na pesackom kao roboti, a mali put sirine 5 metara i crveno svetlo. Na horizontu nema nigde nikoga. Neko postuje, neko ne, prodjem naravno, kao da nemamo oci da vidimo da je bezbedno napraviti 5 koraka. Promenio Septembar 22 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan U prevodu vozi kako ko stigne i kako kome Bog pomogne tako da ova tema nema smisla Al da se malo i vratimo na temu. Juce na Obrenovackom crni brat sa vecom torbom od njega i skutera u levoj traci i vozi 70, sviraju mu, mlate rukama da se skloni ma ne obraca paznju ni malo, naravno dosao i moj red pa i ja mu pokazujem da se skloni i naravno da nije tako da su svi koji su bili tad morali da ga preteknu s desne strane, autobusi, kamioni i sve sto je bilo tad na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 639 Napisano Septembar 22 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Isto juce na onim krivinama ispod Avale, neki cica se vuce sa elektricnim skuterom 30, a iza njega u dupetu mu SUV, napravili kolonu iza sebe... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Aj to i nekako, ucesnik je u saobracaju a jedna traka, gde god moglo mogu da ga obidju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 728 Napisano Septembar 22 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zeznuto je tu još i na bicikl kad naiđu.. Meni juce pored Kališa vozim skuter uzbrdo, a pala kišica ona.. Vozio sam srednje brzo, da izleti iz ulice levo neki džip ja pustim gas i da kočim, kad džip na kočnicu, ja reko staje, ja opet na gas i sad već idem brzo da bih stao po klizavom, a džip nije stao skroz nego krenuo opet xD radi abs, ali nema šanse da stanem, razmišljam hoće li biti mesta do ivičnjaka i približavam se ivičnjaku kad stade ženska i ja uspem da prodjem xD a samo što sam popunio anketu da sam imao opasnu situaciju u saobraćaju iako nisam neko vreme, ali reko desi se sa vremena na vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1539 Napisano Septembar 22 Drug član, 632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Blackened je napisao: Kao kada ljudi stoje na pesackom kao roboti, a mali put sirine 5 metara i crveno svetlo. Na horizontu nema nigde nikoga. Neko postuje, neko ne, prodjem naravno, kao da nemamo oci da vidimo da je bezbedno napraviti 5 koraka. Prošlog četvrtka me kaznio pandur u centru Bgda zbog prelaska na crveno. Ulica Desanke Maksimović, paralelna sa Beogradskom. Dve uske trake, koje pređeš iz pet koraka, i lepo se vidi da li neko prilazi kolima. Uvek sam tu prelazio na crveno, i nastavio sam i posle kazne. Kasno sam video pandura jer sam telefonirao. Barem me za to nije kaznio. Pune budžet, dripci 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9803 Napisano Septembar 22 -, 2045 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja tuda kad se ukljucujem u bka, posto se uvek napravi haos, obilazim celu kolonu trotoarom, pa kroz taxi stanicu i iz trake za levo skrecem desno u bka, nebitno koja je boja na semaforu. Cesto moram skroz na sine i onda po njima do raskrsnice sa Beogradskom i tako ustedim bar 20min za 200m puta... Kad se zateknem kolima sve isto sem trotoara, jebiga nema dovoljno prostora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1539 Napisano Septembar 22 Drug član, 632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, znaš, bukvalno nula od ulice i ovi našli da kažnjavaju ko tu pređe. Razumeo bih da sam pretrčavao Bulevar (što radim, ali kod Orašca), ali ovde je sumanuto. Ničiji život nisu spasili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 113 Napisano Septembar 22 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan A tih situacija ima koliko voliš. Kod mene u kraju, Topčider, Gardijska ulica koja je u nekom momentu postala jednosmerna zbog autobusa, autobus godinama više ne ide tu, ostala takva...zbog radova na Bulevaru Patrijarha Pavla mi je zatvoren podvožnjak, iz pravca Drajzerove i Topčiderske zvezde Šapić ukinuo sva leva skretanja, kod stare okretnice tramvaja takođe zabranjeno desno pa bi do kuće po pravilima saobraćaja morao ili do rakovice krug pa nazad, ili na hipodrom pa nazad, naravno sečem gardijskom u kontra smeru, i naravno naletim na patrolu, sad čekam poziv sudije i borbu sa vetrenjačama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ono mi najgluplje sto su uradili, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducinac 50 Napisano Septembar 29 U prolazu, 30 postova Lokacija: BG - Kosmaj Motocikl: Voge 625 dsx Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za ove koji se pitaju zasto ne bi sekli krivine, ovde u temi sam vec pisao sta mi se dogodilo kada je auto iz suprotnog smera, nocu, po kisi, odlucio da "presece" krivinu, tako sto je sebi dao za pravo da udje do pola u moju traku. Ukratko: ja sam zavrsio prevrnut u kanalu, ni sam ne znam kako, ali nepovredjen, sa polomljenom felnom (u taj cosak me je udario) i izubijanim C stubom, a on je pobegao. Djubrad pandurska su mi rekla da ako nemam kameru, nikom nista, jer kamere na putu "niko nece da ti gleda". Od tada kamera radi 100% vremena. Koga uhvatim u takvoj akciji, ako okolnosti dozvole, castim lomljenjem soferke. Za batine se dogovaramo, mozda dobije, mozda dobijem. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13585 Napisano Septembar 29 4_tocka_i_karoserija, 2568 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, ducinac je napisao: Vezano za ove koji se pitaju zasto ne bi sekli krivine, ovde u temi sam vec pisao sta mi se dogodilo kada je auto iz suprotnog smera, nocu, po kisi, odlucio da "presece" krivinu, tako sto je sebi dao za pravo da udje do pola u moju traku. Vi što ste kao protiv toga stalno navodite primere ludaka koji seku nepregledne krivine, ili seku krivine i kad vide nekog iz suprotnog pravca. To ti je recimo ovako... Znak Stop podrazumeva potpuno zaustavljanje vozila na zaustavnoj liniji, pa onda kretanje do linije preglednosti, pa onda tek uključivanje u saobraćaj. E sad, ja ne verujem da postoji neko u Srbiji ko to baš tako i uvek radi, ali, ja bih sad svakom ko kaže da ne staje uvek na Stop, trebao da držim predavanje o tome kako je to opasno, jer je lik koji je mene odvalio pre 15 godina prošao na Stop. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducinac 50 Napisano Septembar 29 U prolazu, 30 postova Lokacija: BG - Kosmaj Motocikl: Voge 625 dsx Prijavi odgovor kao problematičan Znas kako su u Nigeriji/Angoli resili problem presecanja pune linije? Iskopali kanal po sred puta. Ekonomski nismo jos tamo stigli, mentalno jesmo. Ni ja nisam imao nista protiv ovoga, dok se nisam nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 29 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Samo debelo po dzepu sto se nece desiti. Jutros je zena kod Troje prosla na Stop da trepnula nije, gledam u nju ni oko nije okrenula a ne glavu. Danas kroz Ostružnicu je kreten vozio da je svaku krivinu isekao sa bar pola metra, preteknem ga, pravac, pogledam u retrovizor a on nastavi da vozi po sred puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9803 Napisano Septembar 29 -, 2045 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ducinac said: Ukratko: ja sam zavrsio prevrnut u kanalu, ni sam ne znam kako, ali nepovredjen, sa polomljenom felnom (u taj cosak me je udario) i izubijanim C stubom, a on je pobegao. Djubrad pandurska su mi rekla da ako nemam kameru, nikom nista, jer kamere na putu "niko nece da ti gleda". Znas sta je tu najcrnje, sto ces i kaznu da platis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13585 Napisano Septembar 29 4_tocka_i_karoserija, 2568 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, ducinac je napisao: Znas kako su u Nigeriji/Angoli resili problem presecanja pune linije? Iskopali kanal po sred puta. Ekonomski nismo jos tamo stigli, mentalno jesmo. Ni ja nisam imao nista protiv ovoga, dok se nisam nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme. Da li ćeš da tvrdiš da staješ - potpuno se zaustaviš - svaki put kad naiđeš na Stop? Kako to da rešimo? Pitam pošto sam se ja našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 13063 Napisano Septembar 29 Ne silazi, 3219 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Stop je stop.Moras sve da propustis pa onda ti da prodjes.Sad ako samo usporis skoro da milis ,a imas pregled raskrsnice ,nije bas po zakonu.Ali, ne vidim veliku razliku u odnosu da neko stane i gleda.I nista ne vidi.Zensko ,recimo.Sustina je da propustis sve koje moras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 18168 Napisano Septembar 29 Integrisan, 8836 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Odnosno da nikad ne kreneš sa predpostavkom da je čisto već da se očima uveriš da li jeste tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8814 Napisano Septembar 29 Ne silazi, 3751 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Oduzimanje prvenstva se desi bas it tog razloga sto se ne stane nego ide u pokretu, za tu sekundu se stvori bilo sta pogotovo u gradu gde su auta parkirana do same raskrsnice. Stajem uvek na stop i trougao, ako ima pesacki onda pre pa posle do linije preglednosti, putevima gde prolazim svaki dan negde prosto mora do linije da se dodje da bi se ista videlo tako da gde znak ne stajem, tih metar ili dva a nisam ni izasao na put. Svaki dan imam tih situacija prolaska kroz stop i trougao da ne znam sta je s ljudima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2542 Napisano Sreda u 09:04 Drug član, 1824 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi se desilo da sam pukom srećom izvukao živu glavu tako što sam umalo oduzeo prednost ni manje ni više ogromnom Volvou XC60.Uključivao sam se sa sporednog puta na vrlo pregledan put, ravan bez krivina i bilo kakvih prepreka.Stao pogledao levo i desno, uverio se da nema nikoga i kenem, bukvalno su milimetri bili u pitanju da me ne odvali i ubije. Dobro je odreagovao.Ni sada ne kapiram kako nisam video toliku grdosiju od kola...Mogao sam da unesrećim i sebe i njega.Eto, posle ko zna koliko miliona km za volanom napravim početničku grešku.Još mi nije jasno kako mi se to desilo...Sent from my SM-A556B using Tapatalk 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...