Luka9905 788 Napisano Septembar 24 Zainteresovan, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, QmBGD said: Kako sam se preselio, dosta prolazim bivšim autoputem kroz BG, kao pravi bahati mamlaz provlačim se između traka - redovno se desi da se neki od kolega uključi na put i direkt nakon uključenja uleće između traka bez da pogleda da li ima još nekog tu već... Podsetio si me na moj lapsus sa 14. godina, uleteo sam između traka bez gledanja. Čovek na motoru me je srećom pre toga video i uspeo je da se zaustavi uz škripu guma. Ja se u neviđenoj panici izvinio i brže bolje nastavio. Rekoh tad ok, moram o ovome da vodim računa. Pazim kad se ubacujem, a pazim i na one koji iskazuju nameru da će da se ubace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 356 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan I u kolima i narocito na motoru gledam barem 5 vozila ispred i iza, pratim sta se desava sa strane, da probam da predvidim da li ce neko nesto nepredvidjeno da uradi, upravo jer bez gledanja ulecu, seku, staju itd. Desi se i nenamerna greska, ali je puno više ove epidemije ku.cobolje... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5222 Napisano Septembar 24 (promenjeno) Drug član, 1865 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Juče na raskrsnici, ne radi semafor. Idem putem sa prvenstvom, pravo, oprezno kao i uvek, noga na kočnici skoro da sam stao. Gledam levo - auto stoji da me propusti; gledam desno - kolega sa motorom staje. Puštam kočnicu i lagano gas - u tom momentu nailazi sa desne strane MAJMUN sa BMW-om, AL table. Obilazi kolegu koji stoji (a nije stao po sredini trake, nego malo više desno) zamalo me obara, i pun gas pravo. Morao sam naglo da kočim da mi ne odvali prednji točak. Kolega gleda i hvata se za glavu. Strašno, ne znam kako to da nazovem, nije loša procena, nije greška - šta je ? Da ti vidiš da čovek ispred tebe stoji na raskrsnici da propusti vozila sa prvenstvom, ti nailaziš, i odlučiš da ga obiđeš i uletiš u raskrsnicu ?!?! Nije da je on stajao iza motora, pa se možda iznervirao ili nešto, ne - kako je naišao tako je dao gas i prošao. Stoka bahata. Promenio Septembar 24 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4539 Napisano Septembar 24 Drug član, 1164 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Za ovakve prilike nabaviti jaja od 11 dinara... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Septembar 24 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd. Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Svako jutro, pola 6 do 15 do 6 h, auto sa blinkerima, crveno i plavo svetlo, na potezu od Železnika preko Belih voda i Čuk. Padine, Ada, Sajam itd. Vojne table. Jedno vreme je bio džip, a sada putnička limuzina. Normalno, nema generala, vozač sam u autu...Jutros na semaforu na padini stao iza mene. Znam da je sam, znam da nigde ne žuri, razmišljam da siđem sa motora, da se pomerim u stranu i da mu pokažem da prođe...Već sledeći semafor,, na Adi, staje prvi na crveno. Pored njega tojota LC interventna, gleda ga, misliš da mu je nešto rekao ? Ma jok, kasnije je i on s vremena na vreme (od gužve) palio rotacije. Na sajmu se, iz pravca Topčidera, priključuje bela škoda sa rotacijom, vozač sam. Idem iza njega, ubiše me svetla (nov auto)... U Kneza Miloša ga obiđem i demonstrativno mu pokažem da smeta rotacija, jer ni on ne žuri. Ugasio je, i nastavio... Tako da, kad pogledaš jutarnju kur*obolju od ljudi za primer, šta da očekuješ od ostalih... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Septembar 24 Drug član, 2294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Blaza je napisao: Svako jutro, pola 6 do 15 do 6 h, auto sa blinkerima, crveno i plavo svetlo, na potezu od Železnika preko Belih voda i Čuk. Padine, Ada, Sajam itd. Vojne table. Jedno vreme je bio džip, a sada putnička limuzina. Normalno, nema generala, vozač sam u autu...Jutros na semaforu na padini stao iza mene. Znam da je sam, znam da nigde ne žuri, razmišljam da siđem sa motora, da se pomerim u stranu i da mu pokažem da prođe...Već sledeći semafor,, na Adi, staje prvi na crveno. Pored njega tojota LC interventna, gleda ga, misliš da mu je nešto rekao ? Ma jok, kasnije je i on s vremena na vreme (od gužve) palio rotacije. Na sajmu se, iz pravca Topčidera, priključuje bela škoda sa rotacijom, vozač sam. Idem iza njega, ubiše me svetla (nov auto)... U Kneza Miloša ga obiđem i demonstrativno mu pokažem da smeta rotacija, jer ni on ne žuri. Ugasio je, i nastavio... Tako da, kad pogledaš jutarnju kur*obolju od ljudi za primer, šta da očekuješ od ostalih... Snimiš i pošalješ tim službama uz zahtev da se obrzloži korišćenje od strane vozača bez štićene osobe. Pa da vidiš kako će se sutradan ponašati... Nema pravo da pali blinkere ako nije u ''poslu''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Septembar 24 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd. Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam kameru, a da imam, slao bih svima osim njima... Btw, pošto su blinkeri ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Septembar 24 Svakom po zasluzi, 12396 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Skupi su. Lažno predstavljanje, krivično... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2646 Napisano Septembar 24 Drug član, 1601 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan U sretno vreme nisi smeo da koristis rotaciju za dzaba, tata mi je radio u saveznom, to je bila uprava za obezbedjenje, svaki prolazak na crveno su dobijali kazne, voznja pod rotacijom kad se voze sami kazna, znam to dobro da se kaznjavalo. Neki dan idem pored Ade s motorom, stajem pesacima kod Mup-a, tu je i ona kamera, vozim uz liniju, devojka za volanom iza ide brze i koci ostrije, mislim se u sebi aj stani, kreten stane pored mene, okrenem glavu i viknem al bledi pogled u fazonu sta sam uradila, pesaci prolaze, krecemo u isto vreme, cak nije sacekala da prvi krenem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Septembar 24 Drug član, 2294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Juče se vraćam iz Slovenije...kako sam se približio Srbiji tipa na pola puta kroz Hrvatsku počelo je besomučno blicanje i divljanje po putu naravno sve naše tablice. Prosto mi se mozak u Sloveniji odmorio od tooga...ljudi voze brzo ali niti jednom nisam čuo sirenu niti sam video blicanje na putu. Rotacija je bila na autoputu od strane hitne pomoći...ej hitna je prošla direktno kroz sredinu! I leva i desna traka su se pomerile da hitna prođe...kod nas mžešmda crkneš. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2646 Napisano Septembar 24 Drug član, 1601 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Najgore od svega sto hitna, policija, vatrogasci, stoje iza nekog i bukvalno ih ne primete, toliku odsutnos za volanom ne mogu da shvatim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8367 Napisano Septembar 24 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mick je napisao: Snimiš i pošalješ tim službama uz zahtev da se obrzloži korišćenje od strane vozača bez štićene osobe. Pa da vidiš kako će se sutradan ponašati... Nema pravo da pali blinkere ako nije u ''poslu''. Pravo na blinkere kao štićena osoba ima svega par ljudi u državi - predsednik, premijer, ministri MUP-a, odbrane i možda još poneko, ali svakako jednocifren broj, tako da je verovatnoća da su u pitanju vozila koja uopšte smeju da ih imaju i pale jako mala - svodi se na malo policijskih i udbinih vozila koja smeju da ih pale samo "u poslu". Pre 1 sat, Arakis je napisao: Skupi su. Lažno predstavljanje, krivično... Jeste, ako nisi član partije, organizacije, policije, udbe...vrana vrani oči ne vadi. Jedno od predizbornih obećanja ovih danas je kontrola i drastično kažnjavanje zloupotrebe i neovlašćene upotrebe. pre 17 minuta, mick je napisao: Rotacija je bila na autoputu od strane hitne pomoći...ej hitna je prošla direktno kroz sredinu! I leva i desna traka su se pomerile da hitna prođe...kod nas mžešmda crkneš. Da, i tamo su ozbiljne kazne ako se ne skloniš. Kod nas, majstor vozi šurnjaju na pijac i pali rotaciju dok pretiče preko pune, pa gasi kad se vrati u traku, i tako... Nije ti u redu to poređenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12455 Napisano Septembar 24 Ne silazi, 7283 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, mick said: Juče se vraćam iz Slovenije...kako sam se približio Srbiji tipa na pola puta kroz Hrvatsku počelo je besomučno blicanje i divljanje po putu naravno sve naše tablice. Prosto mi se mozak u Sloveniji odmorio od tooga...ljudi voze brzo ali niti jednom nisam čuo sirenu niti sam video blicanje na putu. Rotacija je bila na autoputu od strane hitne pomoći...ej hitna je prošla direktno kroz sredinu! I leva i desna traka su se pomerile da hitna prođe...kod nas mžešmda crkneš. Nažalost statistika to pokazuje kod nas. Broj stradalih, povređenih pa i broj napisanih kazni. Pogotovo onih za alkohol. Neko vreme nakon uvođenja novog zakona o saobraćaju situacija se popravila ali opet je nešto krenulo nizbdrdo. Svakako, gde čovek vrši neku radnju podložno je propustu. Tako i u saobraćaju. No, čini mi se da je tih propusta manje a više agresije u saobraćaju gde svako tlači slabijeg. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Septembar 24 Drug član, 2294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Alekre je napisao: Nažalost statistika to pokazuje kod nas. Broj stradalih, povređenih pa i broj napisanih kazni. Pogotovo onih za alkohol. Neko vreme nakon uvođenja novog zakona o saobraćaju situacija se popravila ali opet je nešto krenulo nizbdrdo. Svakako, gde čovek vrši neku radnju podložno je propustu. Tako i u saobraćaju. No, čini mi se da je tih propusta manje a više agresije u saobraćaju gde svako tlači slabijeg. Slažem se potpuno ali svakako je opuštajuć osećaj gde voziš autoputem i niko ne blica ne svira već ukoliko si u brzoj traci bez ikakvih problema ovaj iza tebe sačeka da se pomeriš i daje ti vremena koliko ti treba za to. Prosto me bude sramota da kočim brzu traku pa sve zagledam pozadi da ne smetam onima koji idu brže...da se razumemo ne poštuje se ograničenje brzine ali i pored toga vlada određena pristojnost. O telefoniranju i zurenju u telefon za vreme vožnje da ne govorim... Sinoć od Adaševaca pa do Šimanovaca buljuk blicaša i divljaka a pored toga zapaljene njive su odvaljivale, 8 požara namerno u isto vreme zapaljeno. Ideš kao kroz zonu sumraka...pa kad momčina ošine ona LED duga celo nebo osvetli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8444 Napisano Septembar 24 nekrunisani kralj moto cigana, 3183 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Jutros je jedan "kolega" ostao živ i zdrav zahvaljujući reakciji mog kolege. Išli smo Pozeskom ka gradu i trebalo je da skrenemo levo u Milana Kuča, tanko zeleno, kolona. Kolega sa migavcem započinje skretanje, kad u tom momentu motor u punom gasu pretiče sve kroz raskrsnicu. Delić sekunde i par milimetara ga je delilo od katapulta. Motor sa bočnim koferima, negde oko 7:45h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8367 Napisano Septembar 24 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alekre je napisao: Pogotovo onih za alkohol. Po izveštajima koje MUP obnaroduje, ovo je u stvari u tako drastično malom broju u poslednje vreme, da mislim da je tu nešto čudno. Vrlo dobro se sećam pre 10+ godina kad saobraćajci rade te njihove "akcije" pa posle objave rezultate, bivalo je između 8 i 12 % vozača "pod uticajem alkohola". Stalno sam sa drugarima to komentarisao - zamisli, voziš, brojiš kola koja ti idu u susret, i svaki deseti je pijan!! Staneš na semaforu u BG na iole većoj raskrsnici, ladno može da bude i petoro pijanih oko tebe, samo u jednom pravcu. I onda se desilo nešto, i te cifre se drastično promeniše. Juče-prekjuče pandur na TV saopštava kako je završena akcija pojačane kontrole, i prvo kaže da najviše ubijaju brzina i alkohol. Pa kaže da je od 30,000 kontrolisanih (???!!!!), 20,000 vozača bilo u prekršaju, i od toga, jedva nešto preko 400 u alkolisanom stanju!!!??? 1.4%??? A alkohol glavni uzrok nesreća i pogibija??? 1. ko je tu lud? 2. od kad su to Srbi prestali prestali da piju kad voze??? 3. da nije neko skinuo/dodao nulu negde??? 4. koliko je pod uticajem narkotika? 5. gde su i šta rade ti silni saobraćajci kad nisu akcije? (saobraćaj očigledno ne regulišu jer ljudi ginu svakodnevno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2646 Napisano Septembar 24 Drug član, 1601 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Uvece kad se vracam kuci između 22 i 00, nisam video patrolu ima god dana i vise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3957 Napisano Septembar 24 Drug član, 892 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zato što ideš trezan kući - popij dva piva da vidiš kako ih svugde ima... 2 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2646 Napisano Septembar 24 Drug član, 1601 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ako racunamo vino, u zivotu sam popio litar alkohola 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 65 Napisano Septembar 24 (promenjeno) Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Blaza je napisao: demonstrativno mu pokažem da smeta rotacija Nevezano za celu situaciju koju si opisao, samo me ovaj detalj zbunjuje. Kojim pokretom pokazujes da smeta rotacija? Tehnicki kako to izvedes da te neko vidi i razume sta pokazujes? Inace, razumem sta kazes. Idu sa rotacijom i policijski automobili ali bez sirene kada samo treba da predju punu liniju, skrenu levo nedozvoljeno i sl. NA semaforu stoje i to iritira. Promenio Septembar 24 član kick88 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 65 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zaludan je napisao: jedva nešto preko 400 u alkolisanom stanju!!!??? Koliko se secam, bilo je ranije objavljivano po par stotina alkoholisanih svakog vikenda samo u BG. Sad su izpremestali splavove, pa se policija nije usaglasila sa novim lokacijama. Ranije je bilo i price da alkotest ide uz svako zaustavljanje, valjda ono kad su nabavili, dobili, veci broj tih uredjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 5981 Napisano Septembar 24 Ne silazi, 1797 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, zaludan je napisao: gde su i šta rade ti silni saobraćajci kad nisu akcije? Nista. To sam govorio pa ima vise od 10 godina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 10980 Napisano Septembar 24 Drug član, 1272 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, kick88 je napisao: Kojim pokretom pokazujes da smeta rotacija? evo zamisljam, vrtis kaziprstom u krug podignutom rukom, onda posle toga sa obe ruke i usmerenim prstima ka očima, a sve to uz psovanje da moze da ti čita sa usana, i tako nekako na kraju te razume, a i zna da jede govna pa kakvo god gestikuliranje da izvedes razumeće. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Septembar 24 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, QmBGD said: Zato što ideš trezan kući - popij dva piva da vidiš kako ih svugde ima... bukvalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, mrle said: Jutros je jedan "kolega" ostao živ i zdrav zahvaljujući reakciji mog kolege. Išli smo Pozeskom ka gradu i trebalo je da skrenemo levo u Milana Kuča, tanko zeleno, kolona. Kolega sa migavcem započinje skretanje, kad u tom momentu motor u punom gasu pretiče sve kroz raskrsnicu. Delić sekunde i par milimetara ga je delilo od katapulta. Motor sa bočnim koferima, negde oko 7:45h. Apsolutno, pljujemo vozače automobila a sa druge strane kolega na motorima... I sam se ponekad provlačim po koloni, ali to je jako malom brzinom, gledajući da li će neko da "iskoči", otvori vrata i slično, i kada to što radim ima smisla, a ne kada ću uštedeti 10 sekundi. Malopre na motoputu kod sava centra, vozim normalnom brzinom automobil srednjom trakom, prolazim autobus u desnoj traci i samo u momentu motor proleće između mene i autobusa dovoljno brzo i blizu da osetim na kolima. Da sam imao samo trenutak nepažnje, pomerio volan u desno, ne želim da razmišljam šta bi bila posledica, a 9 uveče, poluprazna gazela, bez ikakve potrebe za time. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...