the_doctor 7742 Napisano Avgust 12 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Danas ulazim na svoj parking, skrećem u desno. Seče kombi krivinu, ulazi skroz kod mene u traku, penjem desne točkove na omanji ivičnjak kako bih izbegao kontakt, legnem kao što umem na sirenu. Želim da dam do znanja da nije ok. Govedo malo zalizano mi u mimoilaženju pokaže srednji prst. Dan je već ranije bio kakav ne treba da bude, živci su bili na rezervi. Okrenem se, pojurim malo govance bezobrazno, svatio je da sam krenuo za njim, beži. Semafor, crveno. . . . E onda prstić više nije bio u igri. Zaključao se, neće da komunicira. Vidno se usro. . . . Iskuliram. Šta raditi u ovim situacijama? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 649 Napisano Avgust 12 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Napisao si gore - Iskuliras. To je najpametnije. Ali se onda postavlja pitanje, kad ce taj neki indijanac nauciti ako mu se ne stane na put? Idiotski narod. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2716 Napisano Avgust 12 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Lepo reko jedan moj komsija, ima da ojacam Nivu i da se nikom ne sklanjam, Kad sam polagao vozački 2005 god, kaze instruktor, drzi se ti svoje trake pa sta bude, dok si u svojoj i ako te udari ti neces biti kriv, Za Sloveniju znam da kaznjavaju za secenje krivine a za Bosnu nisam siguran al znam da se stric bunio kad sam neke krivine sekao preko Romanije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1880 Napisano Avgust 12 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6008 Napisano Avgust 12 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ih... Volga sa mečkinim dizel motorom. Taksistički san iz '70-ih i '80-ih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3086 Napisano Avgust 13 Drug član, 1058 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, RankoBg87 je napisao: Lepo reko jedan moj komsija, ima da ojacam Nivu i da se nikom ne sklanjam, Kad sam polagao vozački 2005 god, kaze instruktor, drzi se ti svoje trake pa sta bude, dok si u svojoj i ako te udari ti neces biti kriv, Za Sloveniju znam da kaznjavaju za secenje krivine a za Bosnu nisam siguran al znam da se stric bunio kad sam neke krivine sekao preko Romanije. Sječenje krivine je prelazak u tuđu traku, tako da.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6021 Napisano Avgust 13 Ne silazi, 1799 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, the_doctor je napisao: Okrenem se, pojurim malo govance bezobrazno, svatio je da sam krenuo za njim, beži. Semafor, crveno. . . . E onda prstić više nije bio u igri. Zaključao se, neće da komunicira. Vidno se usro. . . . Iskuliram. Šta raditi u ovim situacijama? Dovoljno si uradio,bice miran dan-dva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Avgust 13 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, mrle je napisao: U tri dana, 13 poginulih. Au... Video sam prvi dan "7 mrtvih u 24h", ali ovo nisam. Ne znam samo kako nema pojedinačnih vesti. Nije da ja nešto temeljito pregledam vesti, ali obično budu naslovi o nesrećama sa smrtnim ishodima, a ovih dana nisam viđao. Biće da smo prezauzeti sportskim slavljima i litijumom... Pre 1 sat, SlobodanR1 je napisao: Sječenje krivine je prelazak u tuđu traku, tako da.. Da, po zakonu prilično ozbiljan prekršaj, i prilično ozbiljna kazna, ali nisam čuo za slučaj da je neko kod nas kažnjen za to. (I ja to stalno radim) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Avgust 13 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, the_doctor said: Danas ulazim na svoj parking, skrećem u desno. Seče kombi krivinu, ulazi skroz kod mene u traku, penjem desne točkove na omanji ivičnjak kako bih izbegao kontakt, legnem kao što umem na sirenu. Želim da dam do znanja da nije ok. Govedo malo zalizano mi u mimoilaženju pokaže srednji prst. Dan je već ranije bio kakav ne treba da bude, živci su bili na rezervi. Okrenem se, pojurim malo govance bezobrazno, svatio je da sam krenuo za njim, beži. Semafor, crveno. . . . E onda prstić više nije bio u igri. Zaključao se, neće da komunicira. Vidno se usro. . . . Iskuliram. Šta raditi u ovim situacijama? Razbiti prozor, otkinuti retrovizor, izvaditi nož i iseći gumu, istući roditelje? Toliko opcija, život se sastoji od donošenja odluka. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6021 Napisano Avgust 13 (promenjeno) Ne silazi, 1799 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Jupiter je napisao: Toliko opcija, ....i posledica Da dopunim Promenio Avgust 13 član ivica744 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Avgust 13 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Posledice nečinjenja su često velike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 817 Napisano Avgust 13 Zainteresovan, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Stvari su onakve kakvim ih doživljavaš. Možeš se nasmejati pokazanom srednjem prstu i to će proći za svega sekundu, dve, a možeš i da ga juriš da ga biješ, da podigneš sebi pritisak, da preneseš svoj bes na forum, porodicu, prijatelje, kolege, i da taj mini stres traje pola dana. Da ne pričamo koje potencijalne posledice fizički obračun može da ima. Život je kratak, zamisli da imaš 86.400 dinara (toliko dan ima sekundi), i da ti neko ukrade dinar/dva, pa da li bi se potresao? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3529 Napisano Avgust 13 Malinar u pokusaju, 1693 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo u Srbiji video da ti osoba koja umalo nije skrivila udes, umesto gesta izvinjenja, pokazuje srednji prst, psuje majku i sl. Čovek me skoro pokupi u kolima od pozadi i ubedjuje me pola sata kako sam ja kriv. Kad sam video PR tablice, sve mi je bilo jasno, dole se nije ni polagalo, štancovali redom pečate. Pozvao policiju, policajac se ubi od smeha, ovaj ne kapira kako je on kriv. Prošli smo celu Grčku, Bugarsku, Rumuniju i jedinu kritičnu situaciju imali zbog debila kod Zaječara koji nas umalo nije oborio na motorima kada nam se ubacio u traku prilikom nebezbednog preticanja. Najgori smo, što jes', jes'. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 40 Napisano Avgust 13 U prolazu, 53 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, the_doctor je napisao: Šta raditi u ovim situacijama? Izduvas mu gumu na ventil. Nije krivicno delo jer nisi sekao gumu, kidao retrovizor, razbija staklo, samo si ispustio vazduh, pa nek narednih 20 minuta menja gumu na suncu i razmisli o svojim postupcima. Ovo naravno vazi ako nije smeo da izadje iz kombija 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 13 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Samo osmeh i nastaviti dalje svojim putem. Ima ko ce takve da kaznjava. Moj drug, skoro, izadje da se pobije sa drugim vozacem, sto je po meni ok. Muskarci, hoce da se biju, pa izvolte, kom opanci kom obojci... Ovaj moj bio malo jaci, udario ga par puta vise nego onaj njega, ovaj drugi se povuce i ode do auta, ovaj moj, neiskusno se okrene i krene ka svom, ovaj drugi iz auta uzme noz i isece ovog mog druga po licu. Presece mu gornju usnu i ceo obraz ka uvetu... Sve drugo posle toga nije vazno... Samo osmeh i idemo dalje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Avgust 13 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, milomir22 je napisao: Najgori smo, što jes', jes'. Mene razapeli kad sam isto to rekao ovde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4572 Napisano Avgust 13 Drug član, 1173 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro je i meni taksista dobacivao što sam se provukla između dve trake (u istom smeru) da stanem prva na semaforu, popodne je bilo i gorela je zemlja. Samo sam mu mahnula, šteta što mi nije video osmeh, verovatno bi tek tad popizdeo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1469 Napisano Avgust 13 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Alexandra995 je napisao: što sam se provukla između dve trake (u istom smeru) da stanem prva na semaforu Bahato! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 100 Napisano Avgust 13 U prolazu, 40 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Necu nikad skontati sto to smeta ljudima, ako te smara da sedis u autu u guzvi, kupi motor ili bajs. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 597 Napisano Avgust 13 (promenjeno) Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ma neki inat, pored neznanja to je i najgore u saobracaju. Sujeta/Inat. Kao na autoputu kada spavaju u levoj traci ili prestizu za 5kmh vecom brzinom. Sve guzve na autoputu i nastaju zbog toga. Nema obzira i tolerancije. Ne treba se nervirati, to je vec poraz. Da hoces da stalno isterujes pravdu mogao bi se ceo dan svadjati i tuci u saobracaju. Nista, toleranciija, lep gest, razumevanje, ako je neko bas bezobrazan i glup, nekako bez nervoze ukazati na problem. Ako bas dodje do bliskog kontakta i neko pridje preblizu, isto bez nervoze, 1/2 brz direkt . Ovo prelazanje u tudju traku meni uglavnom nije problem ako je normalna brzina, pregledno. Makazice takodje, uglavnom ima mesta za 3 vozila, malo se pomeri i nista strasno. I obrnuto ako ja prestizem motorom, a drugi motor ide u susret, moze se bezbedno uci u makazice drugom motoru. Pod uslovom da su se vozila uocila, razumela. Promenio Avgust 13 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Avgust 13 (promenjeno) prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan U nedelju ,idemo ja i žena jednim sporednim putem koji je čak sad i presvučen novim asfaltom,ma divota,šuma,priroda, pokoji golf dvica, i stignem nekog SUV-a koji je pretekao nekog čičicu pred krivinom,nepreglednom.. kad li ispred krivine uključuje se drugi čikica, i to po nagibom.., nakoči on, ovaj sa SUV-om ga izbjegnu nekako.., e ovaj se nastavio uključivati kad ono ja ispadam iz krivine.., nagazi čovjek na kočnicu,zaljulja se auto.., poče se izvinjavati.., čim me skontao.., ja manevar, druga traka, srećom nikoga u traci.. Jednostavno ima glupo uključivanje na glavni put iz svog zaseoka!! I čim neko malo brže priđe ne može ga skontati, jer je krivina prije uključivanja!! Nisam se iznervirao, odreagovao je čim me je skontao, i izvinjavao se.. Inače se ne izvinjavaju.. Da je izašao punom dužinom auta, svašta bi bilo... ovako, dobro je prošlo.. Promenio Avgust 13 član mali_zmaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Avgust 13 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Blackened je napisao: Makazice takodje, uglavnom ima mesta za 3 vozila, malo se pomeri i nista strasno. I obrnuto ako ja prestizem motorom, a drugi motor ide u susret, moze se bezbedno uci u makazice drugom motoru. Pod uslovom Ne znam ni kako bih nazvao ovaj stav. Ovo može da bude u redu samo pod uslovom...NIKAD! Jedino, doduše, možda, u kontrolisanim uslovima, na zatvorenom putu/stazi kad se snima nešto po scenariju "Šta ne sme da se radi u saobraćaju". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 597 Napisano Avgust 13 (promenjeno) Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. Zavisi od svesti u saobracaju, drzave. Negde je to strasno, negde normalno. Ali u granicama brzine, bez divljanja je skroz ok. U nekim azijskim drzavama gde je protok saobracaja mnogo veci je ovo sasvim normalna pojava, pogotovo u gradu. Kao i voznja kroz crveno svetlo u svojoj traci pri skretanju. (nema uslova, uvek je dozvoljen uslov na semaforu ako ne seces raskrsnicu). Voleo bih da je takvog razumevanja, tolerancije i ovde. Promenio Avgust 13 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 13 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Svasta bih voleo ,al da nam saobracaj bude kao u tom azijskim zemljama, to nikako 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8425 Napisano Avgust 14 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Blackened je napisao: Pa da. Zavisi od svesti u saobracaju, drzave. Negde je to strasno, negde normalno. Ali u granicama brzine, bez divljanja je skroz ok. U nekim azijskim drzavama gde je protok saobracaja mnogo veci je ovo sasvim normalna pojava, pogotovo u gradu. Kao i voznja kroz crveno svetlo u svojoj traci pri skretanju. (nema uslova, uvek je dozvoljen uslov na semaforu ako ne seces raskrsnicu). Voleo bih da je takvog razumevanja, tolerancije i ovde. Ja ne verujem da postoji zemlja sa saobraćajem kakav opisuješ u kojoj smrtnost u saobraćaju nije barem duplo veća od naše, tako da ono, ne hvala Vidim da živiš ili si živeo na Tajlandu, i razumem da si navikao, ali ja ne bih voleo da moram da se navikavam na to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...